Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων
  • [02] Η βασίλισσα Ελισάβετ νοσηλεύεται με γαστρεντερίτιδα
  • [03] «Στρατηγική» χαρακτηρίζει τη συνεργασία με την Ελλάδα ο Τ. Ερντογάν

  • [01] Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

    Κανονικά πραγματοποιούνται από τις 6 το απόγευμα, τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά την εξασθένηση των ανέμων.

    Τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό, πραγματοποιούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου και όχι με υδροπτέρυγα.

    [02] Η βασίλισσα Ελισάβετ νοσηλεύεται με γαστρεντερίτιδα

    Η βασίλισσα Ελισάβετ Β', 86 ετών, εισήχθη το απόγευμα σε νοσοκομείο στο Λονδίνο με γαστρεντερίτιδα και το επίσημο ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στη Ρώμη αυτή την εβδομάδα "μετατέθηκε ή ακυρώθηκε", ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

    "Η βασίλισσα παρακολουθείται στο νοσοκομείο Κινγκ Έντουαρντ στο Λονδίνο λόγω συμπτωμάτων γαστρεντερίτιδας. Για προληπτικούς λόγους, όλες οι επίσημες υποχρεώσεις της αυτή την εβδομάδα έχουν μετατεθεί ή ακυρωθεί", ανέφερε εκπρόσωπος του παλατιού.

    [03] «Στρατηγική» χαρακτηρίζει τη συνεργασία με την Ελλάδα ο Τ. Ερντογάν

    Στην ατζέντα και το πλαίσιο της αυριανής συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρεται σε αποκλειστική συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Η συνέντευξη θα μεταδοθεί από τη ΝΕΤ το πρωί της Δευτέρας (09.00) και σύμφωνα με αποσπάσματα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η δημόσια τηλεόραση, ο κ. Ερντογάν τονίζει για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών: «Πρόκειται για μία συνεργασία, την οποία εμείς χαρακτηρίζοντάς την "στρατηγική", θέλουμε να της δώσουμε μία διαφορετική διάσταση. Να μην υπάρχει, δηλαδή, στο εξής στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας μία πολιτική που θα βασίζεται στα κουτσομπολιά, να μην υπάρχουν τα "σού ΄πα, μού ΄πες"».

    Σε ό,τι αφορά το πλαίσιο των συνομιλιών υπογραμμίζει: «Στις συνομιλίες μας με την ελληνική κυβέρνηση θα αξιολογήσουμε το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διμερείς μας σχέσεις και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πώς θα πορευτούμε στο εξής... Θα έχουμε μία πλούσια ατζέντα και θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας από το πρωί στις 11.00 μέχρι το βράδυ... Φυσικά θα εξετάσουμε και ένα σύνολο θεμάτων, τουριστικών, ενεργειακών, τηλεπικοινωνιακών, προς ποια κατεύθυνση οδηγούμε τις διμερείς πολιτικές μας σχέσεις, καθώς και θέματα ΝΑΤΟ, διότι είμαστε δύο χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και πρέπει να συζητήσουμε τα βήματα που θα κάνουμε με αυτή μας την ιδιότητα».

    Ανέφερε ακόμη για τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών: «Στα τέλη του 2012, το συνολικό εμπορικό μας ισοζύγιο έφτασε τα 5 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 3,5 δισ. είναι εξαγωγές της Ελλάδας και τα 1,5 δισ. είναι δικές μας εξαγωγές προς την Ελλάδα. Με άλλα λόγια, φροντίζουμε το δίκαιο προς τον γείτονα και δρομολογούμε αυτή τη διαδικασία μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 March 2013 - 17:30:21 UTC