Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαμαρτυρίες για το σχέδιο "Αθηνά"
  • [02] Τελευταία μέρα σήμερα για τον Πάπα Βενέδικτο
  • [03] "Να σταματήσουν οι οχλήσεις στους οφειλέτες του νόμου Κατσέλη"
  • [04] Θετικό κλίμα για την Κύπρο στο Eurogroup αναμένει ο Β. Σιαρλή
  • [05] Στις 12 Μαΐου οι πρόωρες εκλογές στη Βουλγαρία
  • [06] Ο Σπίλμπεργκ θα είναι ο φετινός πρόεδρος στο φεστιβάλ των Καννών
  • [07] Εξάχρονος καταπλακώθηκε από τοίχο στην Αλεξανδρούπολη
  • [08] Κατά 1,4% υποχώρησε το ισπανικό ΑΕΠ το 2012
  • [09] Επίσπευση των μεταρρυθμίσεων συστήνει στην Κροατία το ΔΝΤ
  • [10] Στην Αλένκα Μπράτουσεκ η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στη Σλοβενία
  • [11] Εντόπισαν DNA αλόγου σε βοδινό κρέας σε αποθήκες στην Πολωνία
  • [12] Αναλαμβάνει επίσημα τα ηνία της Κύπρου ο Ν. Αναστασιάδης, το απόγευμα
  • [13] ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του Τζακ Λιού στην ηγεσία του υπ. Οικονομικών
  • [14] Γάλα με αφλατοξίνη εντοπίστηκε και στην αλβανική αγορά
  • [15] Η Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας

  • [01] Διαμαρτυρίες για το σχέδιο "Αθηνά"

    Τριάντα έξι σπουδαστικοί σύλλογοι από τα ΤΕΙ Αθήνας, Πάτρας, Χαλκίδας, Λάρισας κλπ. καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι από σχολές της Αθήνας της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, προγραμματίζουν για σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι, συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για το σχέδιο "Αθηνά".

    Το σχέδιο επρόκειτο να παρουσιασθεί σήμερα στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή, αλλά αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα.

    Συγχρόνως χθες και σήμερα πραγματοποιούν κινητοποιήσεις στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις, οι κατά τόπους ενώσεις γονέων ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

    Οι γονείς ζητούν να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, να είναι λιγότεροι οι μαθητές ανά τάξη, να δοθούν μικρογεύματα σε όλους τους μικρούς μαθητές ανέργων οικογενειών κλπ.

    [02] Τελευταία μέρα σήμερα για τον Πάπα Βενέδικτο

    Ιστορική μέρα σήμερα για το Βατικανό: για πρώτη φορά εδώ και επτά αιώνες ένας εν ζωή Πάπας θα εγκαταλείψει με τη θέλησή του την θέση του.

    Η παραίτηση του Βενέδικτου 16ου ισχύει από το απόγευμα.

    Ο γερμανός Πάπας ανακοίνωσε την πρόθεση του να παραιτηθεί στις 11 Φεβρουαρίου τονίζοντας ότι δεν μπορεί πλέον να σηκώσει το βάρος των καθηκόντων του.

    Η τελευταία ημέρα, γεμάτη συμβολισμούς, για τον 85χρονο Πάπα ο οποίος χθες Τετάρτη είχε την τελευταία ακρόαση στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ενώπιον 200.000 πιστών.

    Στο τέλος του πρωινού, οι καρδινάλιοι της κουρία, ορισμένοι από τους οποίουςθα συμμετάσχουν στην εκλογή του διαδόχου του, θα απευθύνουν κεκλεισμένων των θυρών τελευταίο χαιρετισμό στον Βενέδικτο 16ο.

    Το απόγευμα, 18:00 ώρα Ελλάδας, ο πάπας θα αναχωρήσει με ελικόπτερο από το Βατικανό για το Καστέλ Γκαντόλφο, την θερινή κατοικία των επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, περίπου 30 χιλιόμετρα από τη Ρώμη. Η βίλα αυτή βρίσκεται σε μια έκταση 55 εκταρίων στις όχθες της λίμνης Αλμπανο.

    Μόλις εγκατασταθεί στα διαμερίσματά του, ο Πάπας θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό από το μπαλκόνι του στο κόσμο που θα έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία του χωριού, ενός από τα ωραιότερα της Ιταλίας. Αυτή θα είναι και η τελευταία δημόσια εμφάνισή του ως Πάπα.

    Η παραίτηση του θα ισχύσει επισήμως από τις 21:00 ώρα Ελλάδας. Η μόνη ένδειξη που θα σημαίνει το τέλος της θητείας του είναι ότι θα αποχωρήσει η ελβετική φρουρά από την πύλη του Καστέλ Γκαντόλφο.

    Ο πρώην Πάπας θα πάρει τον επίσημο τίτλο "Η Αγιότης του Βενέδικτος 16ος, επίτιμος Πάπας".

    Η επίσημη ισχύς της παραίτησής του θα ανοίξει την περίοδο της "κενής έδρας" , κατά την οποίαο καρδινάλιος Καμεράριοςαναλαμβάνει επικεφαλής της Αγίας Έδρας. Το βάρος αυτό πέφτει σήμερα στον πιστό γραμματέα του Πάπα, τον καρδινάλιο Ταρτσίζιο Μπερτόνε.

    [03] "Να σταματήσουν οι οχλήσεις στους οφειλέτες του νόμου Κατσέλη"

    Να σταματήσουν οι τράπεζες και οι εισπρακτικές εταιρείες να ενοχλούν τους οφειλέτες που έχουν υπαχθεί στον "νόμο Κατσέλη" συστήνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή Ευάγ. Ζερβέας. Θέση την οποία κοινοποίησε στον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αθ. Σκορδά, στον γενικό γραμματέα Καταναλωτή, Γ. Στεργίου, καθώς και στο αρμόδιο Τμήμα Μητρώου Εταιρειών Ενημέρωσης Οφειλετών της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή "προς γνώση και για δικές τους κατά νόμο ενέργειες".

    Ο Συνήγορος του Καταναλωτή με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι κινητοποιήθηκε επειδή λαμβάνει τακτικά και συστηματικά παράπονα από πολίτες- καταναλωτές, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι αν και κανονικώς έχουν υπαχθεί στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, εντούτοις γίνονται αδιάκοπα αποδέκτες οχλήσεων από εκπρόσωπους εταιρειών, στις οποίες έχει ανατεθεί το έργο της ενημέρωσής τους για την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.

    Υπενθυμίζεται από τον Συνήγορο ότι, για την υπαγωγή των ενδιαφερομένων στον νόμο, αρχίζοντας από το εξωδικαστικό στάδιο, προβλέπεται η υποχρεωτική χορήγηση από τα πιστωτικά ιδρύματα αναλυτικής κατάστασης των οφειλών τους κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα, συμπεριλαμβανομένου του επιτοκίου με το οποίο αυτές εκτοκίζονται.

    Δηλαδή, από τη στιγμή που ένας οφειλέτης έχει υποβάλει αίτηση υπαγωγής στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αφενός, κατ' αυτό τον τρόπο γνωστοποιεί το γεγονός της αδυναμίας του να εξυπηρετεί τα χρέη του ως έχουν, επαφιέμενος στο τέλος-τέλος στην κρίση του Δικαστή να αποφασίσει για την τύχη τους, αφετέρου γνωρίζει ήδη με δική του πρωτοβουλία το ακριβές τους ύψος.

    "Επομένως, καμία περαιτέρω σημασία και κανέναν προφανή ρόλο δεν επιτελεί η εκδήλωση οχλήσεων από τα τραπεζικά ιδρύματα, απευθείας ή δια συνεργατών τους, προς τους οφειλέτες -και μάλιστα κατά τρόπο συστηματικό- για την υπενθύμιση χρεών που τους είναι ήδη γνωστά. Αντιθέτως, ένα τέτοιο ενδεχόμενο μόνο πρόσθετη ψυχολογική επιβάρυνση μπορεί να τους επιφέρει εν μέσω της ήδη δυσχερούς τους θέσης, με κίνδυνο μάλιστα μια τέτοια πρακτική να θεωρηθεί ότι προσβάλλει, κατά πρώτον και κυριότερο, το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας των ατόμων και της μη προσβολής αυτής.

    Πέραν αυτού, είναι γεγονός ότι η ανάθεση εντολής των τραπεζικών ιδρυμάτων για ενημέρωση οφειλετών σχετικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν υποβληθεί σε ρύθμιση είναι μία, κατά τον νόμο, μη επιτρεπτή ενέργεια" υπογραμμίζει ο Συνήγορος.

    [04] Θετικό κλίμα για την Κύπρο στο Eurogroup αναμένει ο Β. Σιαρλή

    Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή διατύπωσε την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν θετικά μηνύματα για την Κύπρο στη συνεδρίαση του Eurogroup, τη Δευτέρα.

    Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Σιαρλή είπε ότι αναμένει να ακουστούν θετικές αναφορές σχετικά με το ζήτημα που έθεσαν ορισμένες χώρες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

    Για το δημόσιο χρέος, είπε ότι δόθηκαν τεκμηριωμένα στοιχεία, τα οποία το καθιστούν βιώσιμο και τα οποία θα τύχουν επεξεργασίας. Φαίνεται, σημείωσε, ότι στο θέμα αυτό υπάρχει κατανόηση και στο τέλος Μαρτίου θα υπογραφεί η δανειακή σύμβαση.

    Για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου από τη Μόσχα ο κ. Σιαρλή ανέφερε ότι υπάρχουν γραπτές διαβεβαιώσεις πως το αίτημα της Κύπρου θα ικανοποιηθεί, όταν θα υπογραφεί η δανειακή σύμβαση.

    [05] Στις 12 Μαΐου οι πρόωρες εκλογές στη Βουλγαρία

    Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφανακοίνωσε σήμερα ότι οι πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν στις 12 Μαΐου σε μία προσπάθεια εξεύρεσης διεξόδου από την πολιτική κρίση, η οποία μπορεί να υπονομεύσει την οικονομική σταθερότητα της χώρας.

    Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα ύστερα από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα κατά των υψηλών τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ τα σχέδια μείωσης των τιμών αλλά και η ανάκληση της άδειας της τσεχικής εταιρείας διανομής ενέργειας CEZ ενδεχομένως να αποθαρρύνουν άλλους επενδυτές.

    Όλα τα μεγάλα κόμματα της χώρας έχουν ανακοινώσει ότι δεν επιθυμούν τον σχηματισμό κυβέρνησης στην παρούσα Βουλή.

    [06] Ο Σπίλμπεργκ θα είναι ο φετινός πρόεδρος στο φεστιβάλ των Καννών

    Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φετινού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

    Ο 66χρονος Σπίλμπεργκ θα προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ, το οποίο θα διαρκέσει φέτος από τις 15 μέχρι τις 26 Μαϊου. Ο Σπίλμπεργκ έχει παρουσιάσει πολλές ταινίες του στο φεστιβάλ.

    Το έργο του καλύπτει ένα ευρύ φάσμα "ανάμεσα σε ψυχαγωγικές ταινίες και σοβαρούς ιστορικούς στοχασμούς, ρατσισμό και ανθρώπινες ιστορίες", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

    Ο Τιερί Φρεμό της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ δήλωσε για τον Σπίλμπεργκ ότι "οι ταινίες του, αλλά και η μεγάλη γκάμα του, τον καθιστούν χρόνο με τον χρόνο ισάξιο με τους σπουδαιότερους κινηματογραφιστές του Χόλιγουντ. Είμαστε περήφανοι που τον υποδεχόμαστε".

    Ο Σπίλμπεργκ, ο οποίος φέτος δεν κατάφερε να αποσπάσει το Όσκαρ σκηνοθεσίας για την ταινία του «Λίνκολν» διαδέχεται στη θέση του προέδρου της κριτικής επιτροπής τον ιταλό σκηνοθέτη Νάνι Μορέτι.

    [07] Εξάχρονος καταπλακώθηκε από τοίχο στην Αλεξανδρούπολη

    Εξάχρονο αγόρι έχασε τη ζωή του, αργά χθες το απόγευμα, στον οικισμό Αισύμης Αλεξανδρούπολης, όταν, από άγνωστη αιτία κι ενώ έπαιζε, καταπλακώθηκε από τοίχο αποχωρητηρίου.

    Το μικρό αγόρι απεγκλωβίστηκε από γείτονες που έσπευσαν στο σημείο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Ο 6χρονος έφερε κακώσεις στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του, ενώ τα αίτια του θανάτου θα γίνουν γνωστά από τη νεκροτομή που θα διενεργηθεί, σήμερα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

    [08] Κατά 1,4% υποχώρησε το ισπανικό ΑΕΠ το 2012

    Η ύφεση βάθυνε στην Ισπανία κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012, καθώς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μειώθηκε κατά 0,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

    Σύμφωνα με αυτά, κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους, η ισπανική οικονομία υποχώρησε κατά 1,4%, ήτοι λιγότερο των προβλέψεων της κυβέρνησης, η οποία έκανε λόγο για -1,5%.

    [09] Επίσπευση των μεταρρυθμίσεων συστήνει στην Κροατία το ΔΝΤ

    Επίσπευση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων συστήνει στην κροατική κυβέρνηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για την επίτευξη του στόχου της οικονομικής ανάπτυξης και της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

    Αντιπροσωπεία του ΔΝΤ επισκέφθηκε το Ζάγκρεμπ, από τις 20 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, και ανακοίνωσε ότι, η απόφαση της κυβέρνησης για τη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των κρατικών λειτουργών είναι "ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση".

    "Στον χρηματοπιστωτικό τομέα, είναι σημαντικό να διατηρηθεί η επίτευξη της σωστής ισορροπίας μεταξύ της διαφύλαξης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της υποστήριξης της ανάκαμψης της πιστωτικής ανάπτυξης" επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, με την οποία το ΔΝΤ χαιρετίζει, επίσης, την πρόθεση του υπουργικού συμβουλίου να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό του 2013.

    Επίσης, το ΔΝΤ υποστηρίζει το σχέδιο της κυβέρνησης για αύξηση της ποινής για πρόωρη συνταξιοδότηση και τον καθορισμό του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη για τους άνδρες και τις γυναίκες, καθώς και τον αυστηρότερο έλεγχο του συστήματος των συντάξεων αναπηρίας.

    [10] Στην Αλένκα Μπράτουσεκ η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στη Σλοβενία

    Η σλοβενική Βουλή όρισε την προσωρινή πρόεδρο του αντιπολιτευόμενου κόμματος "Θετική Σλοβενία" Αλένκα Μπράτουσεκ την πρώτη εντολοδόχο πρωθυπουργό της χώρας και ταυτόχρονα απομάκρυνε την κυβέρνηση του Γιάνεζ Γιάνσα, με ψήφο δυσπιστίας.

    Στην ψηφοφορία που διεξήχθη στη Σλοβενική Βουλή, μετά από συνεδρίαση διάρκειας 11 ωρών, με ψήφους 55 υπέρ και 33 κατά, οι εξουσίες της κυβέρνησης του Γιάνεζ Γιάνσα, η θητεία της οποίας διήρκεσε μόλις ένα χρόνο, περιορίστηκαν σε προσωρινά καθήκοντα και ανατέθηκε στην Αλένκα Μπράτουσεκ η συγκρότηση νέας κυβέρνησης.

    Η Αλένκα Μπράτουσεκ, στην ομιλία της στη Βουλή, ανήγγειλε διακοπή της πολιτικής λιτότητας και ανάπτυξη με βάση την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών. "Η Σλοβενία δεν μπορεί να αντέξει συνέχιση της συρρίκνωσης της οικονομίας και αύξηση της ανεργίας. Έχει γίνει σαφές ότι, με αποκλειστική περιστολή των εξόδων δεν επιτυγχάνεται οικονομική ανάπτυξη. Η πολιτική αυτή δεν οδηγεί σε μείωση του ελλείμματος, που ήταν ο δηλωμένος στόχος της τωρινής κυβέρνησης" υπογράμμισε η εντολοδόχος πρωθυπουργός της Σλοβενίας.

    Επιμέλεια: Κ. Γιαννίκη

    [11] Εντόπισαν DNA αλόγου σε βοδινό κρέας σε αποθήκες στην Πολωνία

    Οι πολωνικές αρχές εντόπισαν DNA αλόγου σε βοδινό κρέας σε τρεις αποθήκες μετά τη στοχοποίηση της Πολωνίας από πολλά κράτη ως μιας από τις χώρες προέλευσης του αλλοιωμένης σύνθεσης κρέατος που συγκλονίζει την ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων.

    Αξιωματούχοι στην Ιρλανδία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Τσεχία ανέφεραν ότι προϊόντα όπως μπιφτέκια και λαζάνια που βρέθηκαν να περιέχουν κρέας αλόγου, προέρχονται από την Πολωνία.

    Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Επιθεώρησης της Πολωνίας τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ ότι βρήκε τρία αλλοιωμένης σύνθεσης δείγματα από 121 που ανέλυσε και ότι πρόκειται να εξεταστούν ακόμα 80.

    Πολωνοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι δε βρέθηκαν ίχνη κρέατος αλόγου στα σφαγεία που ελέγχθησαν.

    Η Πολωνία εξάγει 330.000 τόνους προϊόντων βοδινού κρέατος ετησίως, δηλαδή πάνω από τα τρία τέταρτα της συνολικής παραγωγής, κυρίως στα υπόλοιπα μέλη της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης.

    [12] Αναλαμβάνει επίσημα τα ηνία της Κύπρου ο Ν. Αναστασιάδης, το απόγευμα

    Σε έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, στις 5 το απόγευμα, ο εκλεγμένος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα δώσει την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα νενομισμένη διαβεβαίωση, παρουσία και του απερχομένου προέδρου Δημήτρη Χριστόφια. Αμέσως μετά θα απευθυνθεί στην Βουλή, παρουσιάζοντας τις θέσεις του.

    Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο γραφείο του προέδρου της Βουλής όπου θα δεχθεί τα συγχαρητήρια των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

    Στη συνέχεια, σύμφωνα με την πρακτική, ο Χριστόφιας θα αναμένει στο Προεδρικό Μέγαρο τον νέο πρόεδρο για να του παραδώσει τα ηνία του κράτους.

    Ο σημερινός Τύπος στην πλειονότητά του αντιμετωπίζει κριτικά τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου γράφοντας ότι σε αυτό επικρατεί «έντονο το κομματικό χρώμα των συνιστωσών της νέας κυβερνητικής συνεργασίας».

    [13] ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του Τζακ Λιού στην ηγεσία του υπ. Οικονομικών

    Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε σήμερα τον διορισμό του Τζακ Λιού στη θέση του υπουργού Οικονομικών, παρά τις σχέσεις του με την Γουόλ Στριτ κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

    Οι γερουσιαστές ενέκριναν με μεγάλη πλειοψηφία, 71 ψήφοι έναντι 26, τον διορισμό του Τζακ Λιού που διαδέχεται τον Τίμοθι Γκάιτνερ, ο οποίος αποχώρησε τον Ιανουάριο έπειτα από θητεία τεσσάρων ετών που σημαδεύτηκε από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Γερουσία. "Η φήμη του ως μετρ των θεμάτων του προϋπολογισμού, ικανού να συνεργασθεί με αξιωματούχους και των δύο κομμάτων, τού έχει επιτρέψει να επιτύχει στα δυσκολότερα καθήκοντα στην Ουάσινγκτον", δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος υπενθυμίζοντας ότι ο Τζακ Λιού κατείχε τη θέση του γενικού γραμματέα του στον Λευκό Οίκο.

    Ως υπουργός Οικονομικών, ο Τζακ Λιού θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην θέσπιση των νέων νόμων χρηματοπιστωτικής ρύθμισης ώστε να αποφευχθεί νέα χρηματοπιστωτική κρίση.Αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σε μία περίοδο αναγκαστικής λιτότητας και υπό την απειλή της αυτόματης εισαγωγής περικοπών των δημοσίων δαπανών από αύριο.

    [14] Γάλα με αφλατοξίνη εντοπίστηκε και στην αλβανική αγορά

    Γάλα με αφλατοξίνη εντοπίστηκε στην αλβανική αγορά, ύστερα από ελέγχους που διενήργησε ο Εθνικός Φορέας Διατροφής AKU, σε δείγματα γάλακτος από συγκεκριμένες αλβανικής εταιρείες.

    Όπως αναφέρει ο αλβανικός Τύπος, ο επικεφαλής του Φορέα Αρτάν Γκιέργκι δήλωσε ότι, από τις προκαταρκτικές εξετάσεις του γάλακτος συγκεκριμένων εταιρειών - για τις οποίες υπήρχαν υπόνοιες και όχι για όλα τα είδη που κυκλοφορούν στην αγορά - προέκυψε ότι περιέχει αφλατοξίνη, πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

    Το αλβανικό υπουργείο Γεωργίας, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ζήτησε από τους παραγωγούς, αλλά και από τους διανομείς, να αποσύρουν αμέσως από την αγορά αυτά τα είδη γάλακτος, εν αναμονή των οριστικών αποτελεσμάτων που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

    [15] Η Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας

    Η Ατλέτικο Μαδρίτης προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας, καθώς απέσπασε ισοπαλία 2-2 στην έδρα της Σεβίλλης.

    Το πρώτο ματς στη Μαδρίτη οι «ροχιμπλάνκος» είχαν νικήσει με 2-1 και με το χθεσινό 2-2 πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης για τον τελικό, όπου θ' αντιμετωπίσουν στις 18 Μαίου τη Ρεάλ Μαδρίτης.

    Το πρόγραμμα των δεύτερων ημιτελικών (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

    Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 0-3 (1-1)

    Σεβίλη-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-2 (1-2)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 February 2013 - 9:30:28 UTC