Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκύλος πυροβόλησε το αφεντικό του!
  • [02] Υπέρ της απαγόρευσης των όπλων κατέθεσε ο πατέρας θύματος
  • [03] Τις θερμές ευχές του εξέφρασε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στον Πάπα Βενέδικτο XVI

  • [01] Σκύλος πυροβόλησε το αφεντικό του!

    Οι αστυνομικές αρχές της Φλόριντα δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν στις αναφορές ενός άνδρα, ο οποίος υποστήριξε ότι ο σκύλος του ? τον πυροβόλησε την ώρα που αυτός οδηγούσε το αυτοκίνητό του στην εθνική οδό.

    Ο Διοικητής Στιβ Καρ, δήλωσε ότι υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι το θύμα του πυροβολισμού σκαρφίστηκε την απίστευτη ιστορία ότι «σκύλος πυροβόλησε το αφεντικό του».

    Ο Γκρέγκορι Λέιν Λάνιερ, 35 ετών, δήλωσε στην αστυνομία πως είχε μείνει με την εντύπωση ότι το 9 χιλιοστών ημιαυτόματο πιστόλι του, το οποίο βρισκόταν στο πάτωμα του φορτηγού του, ήταν άδειο, όταν το σκυλί του ράτσας Μπουλντόγκ, πάτησε πάνω στο όπλο και εκπυρσοκρότησε.

    Η σφαίρα χτύπησε το ?«άτυχο θύμα» στο αριστερό του πόδι. Ο Λάνιερ έσπευσε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί περιποιήθηκαν την πληγή, δηλώνοντας ότι το τραύμα δεν ήταν κάτι το σοβαρό.

    «Δεν σπαταλήσαμε πολύ χρόνο στην υπόθεση. Είναι όπως λέει! Δεν υπάρχει κάποια εγκληματική πράξη», δήλωσε ο Καρ.

    [02] Υπέρ της απαγόρευσης των όπλων κατέθεσε ο πατέρας θύματος

    Ο πατέρας του 6χρονου αγοριού που σκοτώθηκε μετά από επίθεση σε σχολείου του Κονέκτικατ, έκανε την Τετάρτη θερμή έκκληση προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα υπέρ του δύσκολου έργου που έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να φέρει εις πέρας σχετικά με την απαγόρευση πώλησης όπλων στρατιωτικού τύπου και τους μεγάλης χωρητικότητας σε σφαίρες γεμιστήρες.

    Καταθέτοντας ενώπιον μιας Δικαστικής Επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας, ο Νιλ Χέσλιν, ο γιος του οποίου δολοφονήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου κατά την επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 20 παιδιά και 6 ενήλικες, υπογράμμισε τη ζημιά που προκάλεσε ένα τέτοιο όπλο. Ο Χέσλιν κρατούσε στα χέρια του, καθ? όλη τη διάρκεια της κατάθεσης, τη φωτογραφία του γιου του.

    «Δεν είμαι εδώ για να με λυπηθείτε. Είμαι εδώ για να μιλήσω για το γιο μου», δήλωσε με τρεμάμενη φωνή ο Χέσλιν. «Ο Λιούις πυροβολήθηκε δύο φορές στο κεφάλι, εξαιτίας ενός όπλου το οποίο κανείς δεν χρειάζεται και το οποίο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κατέχει».

    Ο γιατρός Γουίλιαμ Μπεγκ, ο οποίος κατέθεσε στο πλευρό του Χέσλιν, είπε στην Επιτροπή ότι τα περισσότερα από τα παιδιά που πυροβολήθηκαν έφεραν 3 έως 11 τραύματα από σφαίρες. «Η νομοθεσία σχετικά με τα όπλα που σκέφτεστε να περάσετε ίσως κάνει τη διαφορά», δήλωσε ο Μπεγκ. «Θα μπορούσε να αποτρέψει παρόμοιες τραγωδίες, όπως αυτή που συνέβη στην πόλη Νιούτον.

    Η Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει ένα νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα απαγορεύεται η πώληση όπλων στρατιωτικού τύπου, όπως τα ημι-αυτόματα όπλα και τους γεμιστήρες που χωρούν πάνω από 10 σφαίρες. Ωστόσο, πολλοί νομοθέτες, ιδιαίτερα Ρεπουμπλικάνοι, αντιτίθενται στο νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας το δικαίωμα των Αμερικανών πολιτών να έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα όπλο.

    [03] Τις θερμές ευχές του εξέφρασε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στον Πάπα Βενέδικτο XVI

    Τις θερμές ευχές του έστειλε την Τετάρτη ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, στον Πάπα Βενέδικτο XVI, καθώς ο ποντίφικας ετοιμάζεται να παραιτηθεί από το αξίωμα του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν τις καλύτερες ευχές στην Αυτού Αγιότητα του Πάπα Βενέδικτου XVI, ο οποίος εγκαταλείπει το Βατικανό μετά από χρόνια υπηρεσίας και αφοσίωσης στο Θεό, την Καθολική Εκκλησία και την παγκόσμια ειρήνη», αναφέρει ο Κέρι σε ανακοίνωσή του.

    Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, ο οποίος θα παρευρίσκεται την Πέμπτη στη Ρώμη για την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Σύριο ηγέτη της αντιπολίτευσης, είπε ότι προσβλέπει στη συνέχιση της σχέσης μεταξύ των ΗΠΑ και του Βατικανού και «σε συνεργασία με το νέο Πάπα να εξακολουθήσει ο διάλογος για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε όλο τον κόσμο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 February 2013 - 1:30:22 UTC