Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] DNA αλόγου σε βόειο κρέας εντόπισε ο ΕΦΕΤ
  • [02] Σ. Κεδίκογλου: Η Ρωσία βλέπει πολύ θετικά τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Ας μην μιλούν για ανομία αυτοί που έχουν κάνει την ανομία καθημερινότητα
  • [04] Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Β. Παπαγεωργόπουλου ανακοίνωσε η ΝΔ
  • [05] Π. Καμμένος: Ο Νότος ξεσηκώνεται
  • [06] Σ. Μπερλουσκόνι: «Χρειάζεται μήνυμα σταθερότητας πριν αρχίσουν οι διαβουλεύσεις με τον Ναπολιτάνο»
  • [07] Σόιμπλε: Κίνδυνος διάδοσης της κρίσης στην ευρωζώνη
  • [08] Βέροια-Πανθρακικός 0-1

  • [01] DNA αλόγου σε βόειο κρέας εντόπισε ο ΕΦΕΤ

    Την ύπαρξη DNA αλόγου σε βόειο κατεψυγμένο κρέας τροφίμων, εντόπισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί.

    Ειδικότερα, εντοπίστηκαν δυο θετικά δείγματα, που αφορούν σε ισάριθμες παρτίδες βόειου κατεψυγμένου κρέατος συνολικής ποσότητας 1.064 κιλά με την επισήμανση FROZEN BEEF MEAT NECK και FROZEN BEEF MEAT TOPSIDE της επιχείρησης "ΖΗΚΟΥΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ". Οι εν λόγω παρτίδες κρέατος είχαν εισαχθεί από τη Ρουμανία και όπως αναφέρει ο ΕΦΕΤ, έχουν ήδη δεσμευθεί από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά στις 14.02.2013.

    Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στα εργαστήρια 76 δείγματα, έχουν αναλυθεί τα 26, εκ των οποίων τα 2 βρέθηκαν θετικά. Τα 76 δείγματα ελήφθησαν από ελέγχους σε παραγωγικές - μεταποιητικές μονάδες κρέατος, catering, ψυκτικές αποθήκες και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με αντιπροσωπευτική και αναλογική κάλυψη ανά την επικράτεια.

    [02] Σ. Κεδίκογλου: Η Ρωσία βλέπει πολύ θετικά τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

    Η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο, όπου παρουσιάζεται ο νέος επενδυτικός νόμος, που θα συζητηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά το πέρας εκτενούς ενημερωτικής συνάντησής του με την ηγεσία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

    Η ρωσική πλευρά ανταποκρίνεται πολύ θετικά στις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, είπε ο Σ. Κεδίκογλου, αναλύοντας τις προοπτικές συνεργασίας με Ρώσους επενδυτές σε παραδοσιακούς τομείς όπως τα αγροτικά προϊόντα και ο τουρισμός, αλλά και σχετικά νέες κατευθύνσεις διμερούς συνεργασίας, όπως οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, η φαρμακοβιομηχανία και οι εξοχικές κατοικίες για τη ρωσική μεσαία τάξη.

    Πλαισιωμένος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Σεραφείμ Τσόκα και τον εκπρόσωπο του Ιnvest in Greece Ηλία Ηλιάδη, ο Σ.Κεδίκογλου χαιρέτισε την πολύ σημαντική συμβολή στην ελληνική οικονομία της αύξησης των ελληνικών εξαγωγών προς τη Ρωσία και της ροής των Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα και περιέγραψε σειρά ελκυστικών προοπτικών για Ρώσους επενδυτές, πέραν του επιβεβαιωμένου ρωσικού ενδιαφέροντος για τον παραδοσιακό κλάδο της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Ας μην μιλούν για ανομία αυτοί που έχουν κάνει την ανομία καθημερινότητα

    Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό με αφορμή την καταδίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλου και τα πρόσφατα επεισόδια στις Σκουριές της Χαλκιδικής εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του για την Παιδεία, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

    Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στην καταδίκη Παπαγεωργόπουλου σημείωσε ότι «δεν είναι ένα ευχάριστο γεγονός» αλλά «θλιβερό γεγονός» και ότι «δεν γεμίζουμε χαρά όταν βλέπουμε ανθρώπους να καταδικάζονται σε ισόβια», αλλά υπενθύμισε παλαιότερη αναφορά του κ. Σαμαρά πριν ενάμιση χρόνο στη ΔΕΘ για τον πρώην δήμαρχο ότι θεωρούσε ότι είναι «ένας έντιμος άνθρωπος" που "έχει κάνει καταπληκτικά πράγματα για τη Θεσσαλονίκη».

    «Δεν ξέρω αν αυτά τα καταπληκτικά πράγματα που έκανε μεταξύ άλλων ήταν ότι με το προσωνύμιο «φτερωτός γιατρός», έβαλε φτερά στο δημόσιο χρήμα της πόλης», τόνισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

    «Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι ο πρωθυπουργός στερείται αξιοπιστίας. Αυτός είναι ο αξιόπιστος πρωθυπουργός; Αυτός είναι που θα αναβαθμίσει το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, που θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα και τη διαπλοκή για να βγάλει τη χώρα από την κρίση, που έχει στο κόμμα του κατάδικους για υπεξαίρεση, ή στελέχη αυτοδιοικητικά που έχουν καθαιρεθεί από τα καθήκοντα τους γιατί εξυπηρέτησαν ημέτερους, ή μια σειρά από συμβούλους στη λίστα Λαγκάρντ; Αυτή είναι αξιοπιστία του πρωθυπουργού; Και τολμά ο κ. Σαμαρά να απευθύνεται στην αριστερά και στο ΣΥΡΙΖΑ κουνώντας το δάχτυλο για ανομία; Και να κουνά το δάχτυλο στους κατοίκους της Χαλκιδικής για ανομία;».

    Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι μιλώντας προηγουμένως με πολίτες που αντιδρούν στην επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική του ανέφεραν ότι υπέστησαν «ωμή τρομοκρατία και καταστολή, ενταγμένη στη στρατηγική της έντασης», που «επιχειρεί το τελευταίο διάστημα η μνημονιακή κυβέρνηση να επιβάλλει», τονίζοντας ότι θυμίζει άλλες εποχές.

    [04] Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Β. Παπαγεωργόπουλου ανακοίνωσε η ΝΔ

    Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου ανακοίνωσε η ΝΔ. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κόμματος ««Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της σέβονται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Και είναι αυτονόητο, ότι μετά την σημερινή καταδίκη του κ. Παπαγεωργόπουλου, αναστέλλεται σύμφωνα με το καταστατικό και κατά πάγια τακτική, η κομματική του ιδιότητα μέχρι την τελεσιδικία της σχετικής απόφασης».

    Παράλληλα, τονίζει ότι «υποδείξεις σε θέματα πολυετών καθείρξεων ή ισοβίων δεν δέχεται η Νέα Δημοκρατία από τον Σύριζα. Ποιοι μιλάνε; Εκείνοι που υπερασπίζονται δημοσίως ληστές, βιαστές, τρομοκράτες και βαρυποινίτες;»

    Απαντώντας μάλιστα σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την καταδίκη Παπαγεωργόπουλου αναφέρει ότι «Είναι εξοργιστικό και προκλητικό να προσάπτει σήμερα μομφές ο ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις που έγιναν πολύ καιρό πριν εκδικαστεί η υπόθεση στο δικαστήριο».

    [05] Π. Καμμένος: Ο Νότος ξεσηκώνεται

    Την εκτίμηση ότι αυτά που θα γίνουν στις εκλογές στη χώρα μας, θα είναι αντίστοιχα με αυτά που έγιναν στην Ιταλία, εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε σημερινές δηλώσεις του.

    Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Αλφα 9,89» ο κ. Καμμένος είπε ότι «ο νότος της Ευρώπης ξεσηκώνεται» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλα κόμματα, λέγοντας πως «από εκεί και πέρα θα δούμε τί συνεργασίες μπορούν να γίνουν».

    Παράλληλα ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό και υποστήριξε ότι «ο κ. Σαμαράς εξελέγη με άλλη λαϊκή εντολή και αυτή τη στιγμή άλλη υπηρετεί, λέγοντας ψέματα στον ελληνικό λαό προεκλογικά και για το αγροτικό ζήτημα».

    Ο κ. Καμμένος συνέχισε την πολεμική του στον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Σαμαράς «είναι ο πρωθυπουργός εκείνος ο οποίος έχει πει ψέματα, μέσα στη Βουλή, στον ελληνικό λαό. Εγώ χθες του ανέγνωσα αυτά που έλεγε για θέματα αγροτικής ανάπτυξης, δεν αντέχει, όμως, να ακούσει τα προεκλογικά μέτρα που έλεγε».

    [06] Σ. Μπερλουσκόνι: «Χρειάζεται μήνυμα σταθερότητας πριν αρχίσουν οι διαβουλεύσεις με τον Ναπολιτάνο»

    Είναι ανάγκη να σταλεί ένα «μήνυμα σταθερότητας» πριν αρχίσουν οι διαβουλεύσεις του προέδρου της Δημοκρατίας με τα κόμματα, τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροδεξιάς, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.

    «Καμία υπεύθυνη πολιτική δύναμη δεν μπορεί να αγνοήσει πόση σημασία έχει το να εξασφαλισθεί σταθερή διακυβέρνηση για την χώρα», ανέφερε ο Μπερλουσκόνι. Πρόσθεσε ότι «αν δεν σταλεί ?πριν ξεκινήσουν οι συναντήσεις του προέδρου (Τζόρτζο) Ναπολιτάνο με τα κόμματα? ένα μήνυμα σταθερότητας, κινδυνεύουμε να πληρώσουμε πολύ μεγάλο κόστος».

    Ο Μπερλουσκόνι ανέφερε ότι «γνωρίζει πως οι διαβουλεύσεις των κομμάτων με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μπορούν να αρχίσουν μόνο μετά την 15η Μαρτίου», αλλά επισήμανε ότι αυτό είναι «υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα, η διάρκεια του οποίου πρέπει να αλλάξει με σχετική μεταρρύθμιση».

    «Για τον λόγο αυτό, οι πολιτικές δυνάμεις, αυτόνομα, και με αίσθημα ευθύνης πρέπει να αρχίσουν να ξεμπλέκουν το κουβάρι μιας νομοθετικής περιόδου που δεν έχει καν ακόμη ξεκινήσει επίσημα», υποστήριξε.

    [07] Σόιμπλε: Κίνδυνος διάδοσης της κρίσης στην ευρωζώνη

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα πως το αδιέξοδο που προέκυψε από τις εκλογές έχει μεγεθύνει τον κίνδυνο διάδοσης της αναστάτωσης στις αγορές και στις άλλες χώρες του ευρώ και προέτρεψε το ιταλικό πολιτικό προσωπικό να συστήσει μία σταθερή κυβέρνηση το ταχύτερο.

    Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επισήμανε πως είναι πολύ νωρίς ακόμη για να υποστηρίξει κανείς ότι η κρίση στην ευρωζώνη είναι παρελθόν, καθώς σήμερα τα επιτόκια δανεισμού της Ιταλίας έφθασαν στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων μηνών.

    «Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία έχει αναζωπυρώσει τις αμφιβολίες περί του κατά πόσον πρόκειται να σχηματισθεί σύντομα μία σταθερή κυβέρνηση. Όταν εγείρονται τέτοιου είδους αμφιβολίες, υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης. Το είδαμε ήδη το περασμένο έτος, όταν οι εκλογές στην Ελλάδα οδήγησαν σε πολιτική αβεβαιότητα. Τότε και άλλες χώρες επηρεάζονται», υπογράμμισε ο Σόιμπλε.

    «Τώρα εναπόκειται σε εκείνους που εξελέγησαν στην Ιταλία την Κυριακή να σχηματίσουν μία σταθερή κυβέρνηση. Όσο το δυνατόν ταχύτερο το πράξουν, τόσο γρηγορότερα θα ξεπεραστεί αυτή η αβεβαιότητα», υποστήριξε.

    [08] Βέροια-Πανθρακικός 0-1

    Κοντά στη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας του βρίσκεται ο Πανθρακικός, που νίκησε 1-0 τη Βέροια στην Ημαθία και "αγκάλιασε" την πρόκρισή του, για πρώτη φορά, στους ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας. Το γκολ πέτυχε στο 22΄ ο Μίνγκας, ενώ η ρεβάνς θα γίνει στις 13 Μαρτίου στην Κομοτηνή.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 February 2013 - 19:30:21 UTC