Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισόβια στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο
  • [02] Κ. Σκανδαλίδης: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγει με τόλμη στην κοινωνία
  • [03] Φ. Κουβέλης: Δεδομένη και στο διηνεκές η συμπαράστασή μας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις
  • [04] Τέσσερις ασφαλιστικοί φορείς επικουρικής ασφάλισης εξαιρούνται από το ΕΤΕΑ
  • [05] Aνησυχεί για την κυβερνησιμότητα της Ιταλίας o Χ. Αλμούνια
  • [06] Η προμηθεύτρια της Ikea εντόπισε κρέας αλόγου στα προϊόντα της
  • [07] Moody's: Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αρνητικό για το αξιόχρεο της Ιταλίας

  • [01] Ισόβια στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

    Στη φυλακή οδηγούνται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ισόβια - και ισόβια με επιπλέον 9 χρόνια κάθειρξη ο τελευταίος - από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον κεντρικό Δήμο.

    Για τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου, στους οποίους επιβλήθηκε κάθειρξη 15 και 10 ετών αντίστοιχα, το Δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης, κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής.

    Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, ο Β. Παπαγεωργόπουλος σήκωσε το χέρι και ζήτησε τον λόγο, τονίζοντας: "Με όλο τον σεβασμό, επαναλαμβάνω ότι ουδεμία απολύτως σχέση έχω με την υπόθεση. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις".

    Απευθυνόμενος στον τέως δήμαρχο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης σημείωσε: "Πάντως, εμείς δεν θα είμαστε αυτοί".

    [02] Κ. Σκανδαλίδης: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγει με τόλμη στην κοινωνία

    «Aν το ΠΑΣΟΚ δεν βγει με τόλμη, στο κρίσιμο πολιτικό σταυροδρόμι όπου βρίσκεται και δεν πάει στην κοινωνία, θα πεθάνει μέσα σε λίγους μήνες», προειδοποίησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης.

    Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε πως θα ζητήσει να αποφασίσουν οι σύνεδροι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα δεχτεί να ψηφιστούν νέα μέτρα. «Ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει, η φτωχοποίηση συνεχίζεται και το ζητούμενο είναι πώς θα υπάρξει ανάκαμψη. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία, δεν βλέπω να μπορεί να υπάρξει. Πρέπει λοιπόν να σταματήσει αυτή η φτωχοποίηση», είπε χαρακτηριστικά.

    Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε: «Για να έχει το ΠΑΣΟΚ τη δική του ταυτότητα και στρατηγική, πρέπει να έχει μια άλλη σχέση με την κυβέρνηση και να ασκεί κριτική. Δεν λέω να φύγει από την κυβέρνηση. Να τη στηρίξει βάσει μιας πολιτικής και να μη συμμετέχει στην καθημερινή διαχείριση».

    Εξάλλου, άφησε αιχμές κατά των Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, για το γεγονός ότι δε θα παρίστανται στις εργασίες του συνεδρίου.

    [03] Φ. Κουβέλης: Δεδομένη και στο διηνεκές η συμπαράστασή μας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις

    Για την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και για τα μείζονα ζητήματα που σχετίζονται με τα εθνικά θέματα, ενημερώθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ υπό τον πρόεδρό της Φώτη Κουβέλη, από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας,

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σε δηλώσεις του, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του κόμματός του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, συμπαράσταση, που όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι δεδομένη και θα είναι στο διηνεκές.

    Παράλληλα εξήρε τη στάση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία, όπως τόνισε, παρά το βάρος που έχουν στις πλάτες τους, λόγω των περικοπών στις αποδοχές τους και στη λειτουργία του υπουργείου, διατηρούν την αναγκαία ετοιμότητά τους με συνέπεια και χωρίς να υπολογίζουν αυτό το βάρος, υπηρετούν τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος. Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή, με την οποία οι εισακτέοι στις στρατιωτικές σχολές πρέπει να είναι Έλληνες στο γένος, ο κ. Κουβέλης παρέπεμψε στην τοποθέτηση του κόμματος και στην αυριανή συζήτησή της στη Βουλή.

    [04] Τέσσερις ασφαλιστικοί φορείς επικουρικής ασφάλισης εξαιρούνται από το ΕΤΕΑ

    Τέσσερις ασφαλιστικοί φορείς που παρέχουν επικουρική ασφάλιση εξαιρέθηκαν από την ένταξή τους στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης ΕΤΕΑ και προχωρούν στη δημιουργία αυτόνομων επαγγελματικών ταμείων.

    Πρόκειται για το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων (ΤΕΑΥΕΤ), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑΑΠΑΕ), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΦΑΕ) και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Εταιρειών Πετρελαιοειδών (ΤΕΑΠΕΠ).

    Συνολικά, τα ταμεία αυτά έχουν στα μητρώα τους περίπου 75.000 ασφαλισμένους, ενώ το ΕΤΕΑ έχει 1.000.000 συνταξιούχους και 2.500.000 ασφαλισμένους.

    [05] Aνησυχεί για την κυβερνησιμότητα της Ιταλίας o Χ. Αλμούνια

    Ο Επίτροπος Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χοακίν Αλμούνια δήλωσε σήμερα ότι "ανησυχεί βαθιά" πως το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών θα καταστήσει δύσκολη τη διακυβέρνηση της χώρας.

    "Όταν είδα τα αποτελέσματα και τη σύνθεση των σωμάτων του κοινοβουλίου που προέκυψε από αυτά, ανησύχησα βαθιά γιατί αυτό σημαίνει ότι η κυβερνησιμότητα της Ιταλίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα" είπε ο Αλμούνια.

    Οι πολιτικοί ηγέτες θα χρειαστεί να καταβάλουν "τεράστια προσπάθεια" για να εφαρμόσουν τις απαραίτητες αποφάσεις προς το συμφέρον του ιταλικού λαού, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι αυτές είναι προσωπικές απόψεις του.

    "Νομίζω ότι τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτά τα αποτελέσματα θα τις βρείτε στην Ιταλία, όχι στις Βρυξέλλες", κατέληξε, απορρίπτοντας τον υπαινιγμό ότι οι ψηφοφόροι αντέδρασαν στα μέτρα λιτότητας που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [06] Η προμηθεύτρια της Ikea εντόπισε κρέας αλόγου στα προϊόντα της

    Η σουηδική εταιρεία που παρασκευάζει τα κεφτεδάκια τα οποία αποσύρθηκαν από τα εστιατόρια της Ikea, εντόπισε κρέας αλόγου στα προϊόντα της, ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική εταιρεία διατροφικής ασφάλειας (Livsmedelsverket).

    Αναλύσεις που πραγματοποίησε η προμηθεύτρια εταιρεία Dafgaard επιβεβαίωσαν την παρουσία DΝΑ αλόγου στα προϊόντα αυτά, δήλωσε εκπρόσωπος της σουηδικής υπηρεσίας διατροφικής ασφαλείας.

    Η Dafgaard δεν έχει σχολιάσει τα αποτελέσματα αυτά. Χθες, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα 320 πρώτα τεστ που έγιναν δε έδειξαν την παρουσία κρέτος αλόγου.

    Σύμφωνα με το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ, τα προϊόντα της Dafgaard περιείχαν από 1% ως 10% κρέας αλόγου. Το επίπεδο αυτό δε δείχνει μόλυνση κατά τη σφαγή.

    Χθες, η σουηδική εταιρεία επίπλων και ειδών οικιακής χρήσης απέσυρε τα κεφτεδάκια από τα εστιατόριά της σε 25 χώρες, κυρίως στην Ευρώπη, αλλά επίσης στη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, το Χονγκ Κονγκ και τη Δομινικανή Δημοκρατία.

    Η Ιkea θα έχει τα αποτελέσματα των δικών της αναλύσεων εντός της εβδομάδας.

    [07] Moody's: Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αρνητικό για το αξιόχρεο της Ιταλίας

    Ο οίκος Moody's ανακοίνωσε ότι το ατελέσφορο αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών είναι αρνητικό για το αξιόχρεο της χώρας, επειδή αυξάνει την πιθανότητα νέων εκλογών, παρατείνοντας την πολιτική αβεβαιότητα.

    «Θα εξετάσουμε την υποβάθμιση του αξιόχρεου του ιταλικού δημοσίου στην περίπτωση πρόσθετης σημαντικής επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών της χώρας ή δυσκολιών στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», αναφέρει ο οίκος, σημειώνοντας επίσης ότι: «Μία επιδείνωση στις συνθήκες χρηματοδότησης ως αποτέλεσμα νέων σημαντικών εγχώριων οικονομικών χρηματοπιστωτικών σοκ από την κρίση χρέους της Ευρωζώνης θα θέσει επίσης πίεση για υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ιταλίας».

    Πριν από τον Moody's, ο οίκος Standard & Poor's ανακοίνωσε ότι οι ιταλικές εκλογές δεν θα επηρεάσουν άμεσα το αξιόχρεο της Ιταλίας, αλλά μπορεί να το επηρεάσουν στο μέλλον.

    Ο Moody's έχει διαβαθμίσει το αξιόχρεο της Ιταλίας στην κατηγορία Baa2 από πέρυσι τον Ιούλιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 February 2013 - 13:30:25 UTC