Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι Νορβηγοί ενημερώνουν για την πορεία των ερευνών για υδρογονάνθρακες
  • [02] Κυβερνητικό κλιμάκιο στη Μόσχα για πολιτικές και επενδυτικές επαφές
  • [03] Ένοχος για την υπεξαίρεση στον Δήμο Θεσσαλονίκης ο Β. Παπαγεωργόπουλος
  • [04] Η Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας
  • [05] Νέα έκδοση του Internet Explorer 10 για τα 700 εκατ. χρηστών των Windows 7
  • [06] Αποχωρούν οι αγρότες από τα μπλόκα
  • [07] Πορεία των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας στο υπ. Ανάπτυξης
  • [08] Προβλήματα από ισχυρή χαλαζόπτωση στη Μυτιλήνη
  • [09] Άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε στην Άρτα
  • [10] Σήμερα η απόφαση για την υπεξαίρεση στον Δήμο Θεσσαλονίκης
  • [11] Βουλγαρία: Στο νοσοκομείο ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Μπορίσοφ, με υψηλή αρτηριακή πίεση
  • [12] Πέθανε ο Γάλλος διανοούμενος Στεφάν Εσέλ
  • [13] Σταθερή κυβέρνηση και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ζήτησε από τους Ιταλούς ο Σόιμπλε
  • [14] Απώλειες για τους Γερμανούς χριστιανοδημοκράτες σε δημοσκόπηση των RTL - Stern

  • [01] Οι Νορβηγοί ενημερώνουν για την πορεία των ερευνών για υδρογονάνθρακες

    Την ολοκλήρωση των σεισμικών ερευνών για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης ανακοίνωσεχθες, το υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

    Οι έρευνες ξεκίνησαν το Νοέμβριο και ολοκληρώθηκαν με την επιστροφή στο λιμάνι της Πάτρας του γεωφυσικού ερευνητικού σκάφους Nordic Explorer, της νορβηγικής εταιρείας PGS, που κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό και διεξήγαγε τις έρευνες.

    Η εταιρεία θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 13.00, συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει για την πορεία των ερευνών, στο λιμάνι της Πάτρας.

    Έγιναν καταγραφές συνολικούς μήκους 12.431 χιλιομέτρων, μέγεθος που υπερβαίνει τον αρχικό προγραμματισμό λόγω του ενδιαφέροντος που επέδειξαν εταιρείες υδρογονανθράκων για περισσότερα στοιχεία από συγκεκριμένες περιοχές. Το ΥΠΕΚΑ κάνει λόγο, μάλιστα, για εταιρείες που αν και είναι ακόμη λίγες, λόγω της αρχικής φάσης που βρίσκεται το πρόγραμμα, είναι από τις ηγέτιδες στον κλάδο.

    Μετά τη συλλογή των στοιχείων από τις σεισμικές έρευνες θα ακολουθήσει η φάση της επεξεργασίας και της παρουσίασής τους προς τις πετρελαϊκές εταιρείες που θα ενδιαφερθούν σε πρώτη φάση να αποκτήσουν τα δεδομένα. Το επόμενο στάδιο είναι η προκήρυξη διαγωνισμών για παραχώρηση θαλάσσιων περιοχών («οικοπέδων») για έρευνες που περιλαμβάνουν και γεωτρήσεις.

    [02] Κυβερνητικό κλιμάκιο στη Μόσχα για πολιτικές και επενδυτικές επαφές

    Κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμο Χαρακόπουλο, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και τον Σεραφείμ Τσόκα, γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης, πραγματοποιεί από σήμερα σειρά επαφών στη ρωσική πρωτεύουσα.

    Στο πλαίσιο της αποστολής τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας θα συναντηθούν με ομολόγους τους από τη ρωσική κυβέρνηση, καθώς και συμβούλους και στενούς συνεργάτες του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ευρύτερη πρωτοβουλία εντάσσεται στο κυβερνητικό σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων και ανάδειξης των επιχειρηματικών ευκαιριών στην Ελλάδα, αλλά και στην προετοιμασία της προγραμματιζόμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά στη Μόσχα.

    Μεταξύ των συνομιλητών της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι οι Γιούρι Ουσακόφ, βοηθός του Ρώσου προέδρου για διεθνή θέματα, Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Β.Πούτιν, Βλαντίμιρ Τιτόφ, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και Αλεξέι Πουσκόφ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλή) κ.ά.

    Για την προώθηση των επιχειρηματικών-επενδυτικών σχεδίων και την ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών θα υπάρξει ειδική συνάντηση με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

    [03] Ένοχος για την υπεξαίρεση στον Δήμο Θεσσαλονίκης ο Β. Παπαγεωργόπουλος

    Την ενοχή του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, διά παραλείψεως, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το οικονομικό σκάνδαλο στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

    Επίσης, για τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια το Δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση.

    Οι πράξεις αυτές είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και επισείουν ποινές έως ισόβια κάθειρξη.

    Επιπλέον, το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην ταμία του Δήμου Παναγιώτη Σαξώνη για την υπεξαίρεση, καθώς επίσης και τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας τους.

    Αθώωσε, αντίθετα, τους τρεις αντιδημάρχους Οικονομικών και όλους τους λοιπούς υπαλλήλους που κατηγορούνται για την υπόθεση.

    Το Δικαστήριο προσδιόρισε το ποσό της υπεξαίρεσης σε 17, 9 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή ανέλαβε ο πρώην Ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης.

    Η απόφαση του Δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδαση του Μιχάλη Λεμούσια, ο οποίος είπε, "με όλη τη δύναμη της ψυχής μου δηλώνω ότι είμαι αθώος. Χύνεται αθώο αίμα μέσα σε αυτή την αίθουσα".

    Το Δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση και μόλις επανέλθει θα αποφασίσει για τη χορήγηση ή μη ελαφρυντικών και θα εκδώσει τις τελικές ποινές για τους κατηγορούμενους.

    [04] Η Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας

    Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε με πάταγο από το "Καμπ Νου" και διαλύοντας 3-1 τη Μπαρτσελόνα προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας.

    Το πρώτο ματς είχε λήξει ισόπαλο 1-1, αποτέλεσμα που έδινε στη "Μπάρτσα" προβάδισμα, το οποίο όμως εξαλείφθηκε αμέσως όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 13΄. Ο Πορτογάλος έγραψε το 0-2 στο 58΄ μετά από απίθανη ντρίπλα του Ντι Μαρία στον Πουγιόλ, ενώ 10 λεπτά αργότερα ο εκπληκτικός 20χρονος Ραφαέλ Βαράν πέτυχε με κεφαλιά το τρίτο γκολ της "βασίλισσας". Ο Ζόρντι Αλμπα στο 89΄ έσωσε τα προσχήματα για τους γηπεδούχους.

    Στον τελικό (18/5) η Ρεάλ θα αντιμετωπίσει τη Σεβίλη ή την Ατλέτικο Μαδρίτης.

    Το πρόγραμμα των δεύτερων ημιτελικών (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

    Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 0-3 (1-1)

    Σεβίλη-Ατλέτικο Μαδρίτης 27/2 (1-2)

    [05] Νέα έκδοση του Internet Explorer 10 για τα 700 εκατ. χρηστών των Windows 7

    Οι περίπου 700 εκατ. χρήστες των Windows 7 σε όλο τον κόσμο θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν και το νέο Internet Explorer 10, χάρη στη νέα έκδοση του δημοφιλούς προγράμματος πλοήγησης που η Microsoft κυκλοφόρησε και η οποία είναι κατάλληλη και γι' αυτό το παλαιότερο λειτουργικό σύστημά της, που ακόμα έχει πολλούς πιστούς φίλους.

    Η αμερικανική εταιρία ελπίζει να ξαναφέρει στον Internet Explorer (ΙΕ) χρήστες που στράφηκαν σε ανταγωνιστικά προγράμματα, όπως ο Mozilla Firefox και ο Google Chrome, ιδίως κάτοχοι φορητών συσκευών. Σύμφωνα με την Microsoft, ο IE 10 είναι 20% ταχύτερος από τον προκάτοχό του ΙΕ 9 στο «φόρτωμα» ιστοσελίδων, ενώ επιπλέον επιτρέπει εντολές για οθόνες αφής. Ο ΙΕ 10 για Windows 8, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, έχει δεχτεί καλές κριτικές μετά την κυκλοφορία του και πολλοί τον θεωρούν την καλύτερη έκδοση του Internet Explorer μέχρι σήμερα.

    Ο ΙΕ 10 ήταν διαθέσιμος από πέρυσι τον Οκτώβριο για τους χρήστες των νέων Windows 8. Η διεύρυνση της γκάμας χρηστών στην οποία απευθύνεται πλέον ο ΙΕ 10 (αφού θα αφορά πια και τα Windows 7) πιθανώς θα παρακινήσει ορισμένους χρήστες να αγοράσουν ταμπλέτες με λειτουργικό σύστημα Windows 8 αντί για iPad της Apple, το οποίο δεν «τρέχει» τον Internet Explorer. Οι ταμπλέτες που «τρέχουν» Windows 8 (μεταξύ των οποίων τα Surface tablets της ίδιας της Microsoft) δεν έχουν ακόμα σημαντική διείσδυση στην παγκόσμια αγορά μετά την κυκλοφορία τους πέρυσι τον φθινόπωρο, κάτι που περιορίζει και την εξάπλωση του Internet Explorer 10.

    Επιμέλεια: Π.Δρακόπουλος

    [06] Αποχωρούν οι αγρότες από τα μπλόκα

    Αντιμέτωποι με μικροκαθυστερήσεις στην κυκλοφορία ενδέχεται να βρεθούν, σήμερα, οι οδηγοί σε περιοχές, όπου τις προηγούμενες ημέρες είχαν στηθεί τα αγροτικά μπλόκα, αφού έχει ξεκινήσει η αποχώρηση των αγροτών.

    Ύστερα από 30 και πλέον ημέρες στους δρόμους, αλλά και σειρά επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων και κυβερνητικούς παράγοντες, οι αγρότες, έχοντας εξασφαλίσει δεσμεύσεις για ορισμένα ζητήματα, όπως το αγροτικό πετρέλαιο, αποχωρούν από τα μπλόκα.

    Συγκεκριμένα, τόσο οι δυνάμεις του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου, που αριθμούσε 22 μπλόκα σε όλη τη χώρα, όσο και η πλευρά του προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα, με 28 μπλόκα, άρχισαν, από νωρίς σήμερα το πρωί, να παίρνουν ξανά τον δρόμο προς τα χωράφια, παρουσία και αστυνομικών δυνάμεων.

    [07] Πορεία των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας στο υπ. Ανάπτυξης

    Απεργία 24ωρη πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Ανάπτυξης, στην πλατεία Συντάγματος.

    Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας ζητούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, να δοθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα ώστε να καταστεί δυνατή η επαναλειτουργία του ναυπηγείου.

    [08] Προβλήματα από ισχυρή χαλαζόπτωση στη Μυτιλήνη

    Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε, γύρω στις 7. 30 το πρωί, στην πόλη της Μυτιλήνης με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν έντονα προβλήματα στους δρόμους, ενώ πολλά σχολεία, ιδιαίτερα στα ψηλά τμήματα της πόλης, να μη λειτουργήσουν λόγω δυσκολίας στην πρόσβαση.

    Μέχρι στιγμής, μεγάλα τμήματα της πόλης έχουν μετατραπεί σε «παγοδρόμια», αφού η χαμηλή θερμοκρασία αλλά και η συνεχιζόμενη χαλαζόπτωση μικρότερης έντασης, δεν επιτρέπουν το λιώσιμο του πάγου που έχει δημιουργηθεί.

    [09] Άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε στην Άρτα

    Άγριο έγκλημα, με θύμα έναν 48χρονο από τους Φιλιάτες, αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα στο χωριό Κεραμάτες, στην Άρτα, μετά την ομολογία ενός 36χρονου, ότι τεμάχισε και πέταξε στο ποτάμι τον άτυχο άνδρα, οποίος είχε εξαφανιστεί από τη Φιλιππιάδα στις 11 Φεβρουαρίου.

    Οι αστυνομικοί, οι οποίοι έκαναν έρευνες για τον εντοπισμό του θύματος, μετά την καταγγελία εξαφάνισης από τη μητέρα του, αξιοποίησαν όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και κατάφεραν, τα ξημερώματα, να αποσπάσουν την ομολογία του δράστη.

    Λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος αποκάλυψε στους αστυνομικούς ο δράστης.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 36χρονος φέρεται να πυροβόλησε το θύμα στο πρόσωπο, να τον τεμάχισε με μπαλτά και στη συνέχεια να έβρασε και να πολτοποίησε τα μαλακά μόρια του σώματος, πετώντας το κεφάλι και τα οστά του στο ποτάμι.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα, ο δράστης και μία 27χρονη φίλη του έκαναν χρήση ηρωίνης και στη συνέχεια άρχισαν να διαπληκτίζονται. Ο 36χρονος φέρεται να πυροβόλησε, αρχικά, για εκφοβισμό στον αέρα και στη συνέχεια να έστρεψε το όπλο στον φίλο του, με τον οποίο, όπως είπε, είχαν οικονομικές και προσωπικές διαφορές.

    Η 27χρονη, η οποία ανακρίνεται, υποστήριξε ότι, μετά τους πυροβολισμούς, έφυγε από το σπίτι.

    [10] Σήμερα η απόφαση για την υπεξαίρεση στον Δήμο Θεσσαλονίκης

    Σήμερα αναμένεται η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμείου του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την οποία κατηγορούνται ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κι άλλα 17 άτομα.

    Ύστερα από 5μηνη ακροαματική διαδικασία, διάστημα στο οποίο έγιναν συνολικά 50 συνεδριάσεις και εξετάστηκαν 60 μάρτυρες, πέφτει η "αυλαία" της πολύκροτης υπόθεσης.

    Κατά την προ ημερών πρότασή του, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του Β. Παπαγεωργόπουλου για ηθική αυτουργία στην ηθική αυτουργία της υπεξαίρεσης, ενώ για τον άλλοτε πλέον στενό συνεργάτη του στον Δήμο, τον πρώην γενικό γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια, ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση και για απλή συνέργεια στην πλαστογραφία, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

    Οι κατηγορίες αυτές, εφόσον υιοθετηθούν από το δικαστήριο, επισείουν ποινές έως ισόβια κάθειρξη και οι δύο κατηγορούμενοι κινδυνεύουν με φυλάκιση εάν δεν πάρουν ελαφρυντικό ή δεν δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

    Για τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, για πλαστογραφία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις. Ο επί σειρά ετών διαχειριστής της Ταμειακής Υπηρεσίας διεκδικεί ελαφρυντικό προκειμένου να "σπάσει" τα ισόβια δεσμά.

    Εξάλλου, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των δύο διευθυντών της Ταμειακής Υπηρεσίας, ενώ ζήτησε την αθώωση για τους τρεις πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους υπαλλήλους του δήμου.

    [11] Βουλγαρία: Στο νοσοκομείο ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Μπορίσοφ, με υψηλή αρτηριακή πίεση

    Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Σόφιας με αυξημένη αρτηριακή πίεση, μία εβδομάδα μετά την παραίτηση της κυβέρνησής του εξαιτίας των μαζικών διαδηλώσεων στη χώρα. Οι θεράποντες ιατροί απαγόρευσαν, μάλιστα, στον παραιτηθέντα πρωθυπουργό να παρακολουθεί τηλεόραση το επόμενο 24ωρο, ώστε να μην αγχώνεται.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PIK, ο κ. Μπορίσοφ εισήχθη στο νοσοκομείο το βράδυ της Δευτέρας με υπέρταση και οι γιατροί κρίνουν την κατάστασή του σταθερή, του χορηγούν φάρμακα και του συνέστησαν πλήρη ξεκούραση για μερικές μέρες.

    Το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite" μετέδωσε ότι η αδερφή του απερχόμενου πρωθυπουργού, που είναι νοσηλεύτρια, είναι η μόνη που τον έχει επισκεφθεί. Το δωμάτιο του νοσοκομείου φρουρείται από μέλη της εθνικής υπηρεσίας ασφάλειας. Τα βουλγαρικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο 53χρονος Μπόικο Μπορίσοφ επρόκειτο να παραστεί χθες σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στο γραφείο του προέδρου της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ και ότι, όταν δεν εμφανίστηκε, έγινε γνωστό ότι νοσηλεύεται.

    Ο Μπόικο Μπορίσοφ, στις 20 Φεβρουαρίου, υπέβαλε παραίτηση μετά τις διαδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρόμενοι για το χαμηλό βιοτικό επίπεδο, τους "παραφουσκωμένους" λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και τη διαφθορά.

    Επιμέλεια: Κ. Γιαννίκη

    [12] Πέθανε ο Γάλλος διανοούμενος Στεφάν Εσέλ

    Ο Στεφάν Εσέλ, Γάλλος διανοούμενος, αντιστασιακός, επιζήσας των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, εκ των συντακτών της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και συγγραφέας του μπεστ-σέλερ "Αγανακτείστε", πέθανε τη νύκτα σε ηλικία 95 ετών, ανακοίνωσε η σύζυγός του.

    [13] Σταθερή κυβέρνηση και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ζήτησε από τους Ιταλούς ο Σόιμπλε

    Να φροντίσουν για την αποκατάσταση της σταθερότητας ζήτησε από τους Ιταλούς πολιτικούς ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας αργά χθες βράδυ στην εκπομπή «Heute Journal» του γερμανικού κρατικού δικτύου ZDF.

    «Ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα. Εναπόκειται τώρα στις πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας να κάνουν αυτό που χρειάζεται, δηλαδή να σχηματίσουν μια σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα συνεχίσει στον επιτυχημένο δρόμο των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος πάντως παραδέχθηκε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν τον ικανοποίησε. «Δεν είμαστε όλοι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, αλλά αυτό δεν βοηθά. Έτσι είναι η Δημοκρατία», σημείωσε.

    [14] Απώλειες για τους Γερμανούς χριστιανοδημοκράτες σε δημοσκόπηση των RTL - Stern

    Απώλειες τριών ποσοστιαίων μονάδων καταγράφονται για τους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες (CDU) στην τελευταία δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου RTL και του περιοδικού Stern. Το CDU περιορίζεται στο 40%, ενώ οι κυβερνητικοί τους εταίροι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) κερδίζουν μία μονάδα, μένουν ωστόσο στο 4%, κάτω από το όριο (5%) για την είσοδο στην Βουλή.

    Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) ανεβαίνουν κατά μία μονάδα στο 25%, όσο και οι Πράσινοι, οι οποίοι φθάνουν πλέον στο 16%, αλλά και η Αριστερά, που βρίσκεται στο 8%. Το χαμηλότερο ποσοστό τους εδώ και πολλούς μήνες καταγράφουν οι Πειρατές, οι οποίοι χάνουν ακόμη μία μονάδα και περιορίζονται στο 2%.

    Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Forsa Μάνφρεντ Γκίλνερ αποδίδει την πτώση του κυβερνώντος κόμματος στο διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου, ζήτημα το οποίο ευνοεί τις οικολογικές δυνάμεις, αλλά και στη διαχείριση των ζητημάτων ενέργειας και στη νέα αρνητική τροπή που φαίνεται να λαμβάνει η κρίση στην Ευρωζώνη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 February 2013 - 9:30:25 UTC