Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κεντροαριστερά προσπαθεί να καθορίσει την ατζέντα για το άμεσο μέλλον
  • [02] Μίτσελ: «Κάθε αγώνας, προετοιμασία για του χρόνου»
  • [03] "Επίθεση" στον Αλ. Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Να μην κοροϊδεύουμε τον λαό για τις φαραωνικές επενδύσεις που τάχα θα μας σώσουν
  • [05] Την πρόσφατη δανειοδότηση του MEGA θα ερευνήσουν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς

  • [01] Η κεντροαριστερά προσπαθεί να καθορίσει την ατζέντα για το άμεσο μέλλον

    Ο επικεφαλής της εκλογικής συμμαχίας της κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι προσπαθεί να εδραιώσει το ρόλο του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής. Κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ρώμη, ο Μπερσάνι είπε ότι «θα προτείνει στις πολιτικές δυνάμεις που θα βρίσκονται στο κοινοβούλιο ένα σαφές πρόγραμμα με κύρια βασικά σημεία».

    Η κεντροαριστερά προσπαθεί να καθορίσει την ατζέντα για το άμεσο μέλλον, ζητώντας από τα υπόλοιπα κόμματα και κινήματα να πάρουν θέση. Τα σημεία στα οποία αναφέρθηκε ο Μπερσάνι αφορούν την τροποποίηση του εκλογικού νόμου, την μείωση του συνολικού «κόστους» της πολιτικής, την υπεράσπιση των πολιτών που έχουν πληγεί από την πολιτική κρίση, ένα νέο «ήθος» στην δημόσια ζωή και την τόνωση της απασχόλησης.

    Πρόκειται για προτάσεις με τις οποίες η κεντροαριστερή συμμαχία θέλει να ξανακερδίσει μέρος των παραδοσιακών ψηφοφόρων της αριστεράς που προτίμησαν την διαμαρτυρία και συνέβαλαν στο θεαματικό αποτέλεσμα του κινήματος Πέντε Αστέρια.

    «Πρώτα το πρόγραμμα και μετά οι συμφωνίες», είπε ο Μπερσάνι, εξηγώντας ότι «θα απευθυνθεί στο κοινοβούλιο».

    Είναι σαφές πάντως ότι το μήνυμα του Μπερσάνι έχει κύριο αποδέκτη το κίνημα του Γκρίλο με την επίγνωση ότι η μπερλουσκονική συμμαχία μπορεί να μην συνεργασθεί στην έγκριση νόμων που να αφορούν παραδείγματος χάρη την έγκριση νόμου που να θεσπίζει το ασυμβίβαστο επιχειρηματικής και πολιτικής δραστηριότητας.

    «Τώρα οι βουλευτές και γερουσιαστές του Γκρίλο πρέπει να μας πουν τι θέλουν να κάνουν για την χώρα», είπε ο Μπερσάνι.

    Επισήμως ο Γκρίλο έχει δηλώσει ότι «δεν εννοεί να συναινέσει σε υπόγειες συμφωνίες» και ότι «για την πολιτική τάξη είναι η αρχή του τέλους». Πολλοί νεοεκλεγέντες βουλευτές του όμως έχουν δηλώσει πρόθυμοι να αξιολογήσουν μεμονωμένα τις όποιες προτάσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Πολιτικό αδιέξοδο στην Ιταλία

    [02] Μίτσελ: «Κάθε αγώνας, προετοιμασία για του χρόνου»

    O προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, παραχώρησε συνέντευξη στην Ισπανική εφημερίδα «Marca» όπου μεταξύ άλλων μιλάει για την απόφαση του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Ελλάδος, τους στόχους του και την ως τώρα ζωή του στην Αθήνα.

    Ειδικότερα, ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε: Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος, ένα κλαμπ πολύ ενδιαφέρων. Λίγο πολύ τα πράγματα είναι όπως στην Ισπανία. Σου λένε πράγματα, το βλέπεις ότι περνάνε δύσκολα. Η οικονομία υποφέρει αλλά οι εντυπώσεις μου από τον κόσμο εδώ είναι εξαιρετικές. Μας συμπεριφέρονται με πολλή αγάπη».

    Για τους στόχους του Ολυμπιακού, ο Μίτσελ τόνισε: «Είναι πολύ μεγάλο κλαμπ και θέλει να γίνει πιο γνωστό διεθνώς. Στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ είναι στην 33η θέση, όμως θέλουν να φτάσουν ψηλότερα. Το κλαμπ δεν θέλει μονάχα το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, θέλει να έχει καλύτερη παρουσία στην Ευρώπη».

    [03] "Επίθεση" στον Αλ. Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευ. Βενιζέλος

    Δριμεία επίθεση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε από του βήματος της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας τον για δημαγωγία, για προτάσεις καταστροφικών πολιτικών που θα οδηγούσαν σε ζούγκλα, αλλά και για εκτόξευση αναληθειών έναντι του αγροτικού κόσμου και «παλαιοσυνδικαλιστικού τύπου πυροτεχνήματα». Ταυτοχρόνως, τον επέκρινε για έλλειμμα εφαρμόσιμων προτάσεων αφού, όπως είπε, αρκέστηκε «σε μια κινηματογραφική περιγραφή των θαλασσών, των βουνών και του τοπίου» και ξεκίνησε την ομιλία του με έναν «άσχετο» πρόλογο και με μια υπόσχεση που δεν έχει καμία ανάγκη ο κόσμος της υπαίθρου για να παραμείνει στη γη του.

    «Ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε τις δημαγωγικές πολιτικές του παρελθόντος και τις επανέλαβε στο έπακρο ως φάρσα» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και καταλόγισε στον Τσίπρα ότι χρησιμοποίησε τον αγροτικό κόσμο σαν άλλοθι και πρόσχημα προκειμένου να αναπτύξει τη «μονότονη» αντιμνημονιακή ρητορική του και πολιτικές επιλογές που απέρριψε ο ελληνικός λαός στις εκλογές. «Ήρθε με τις πλάκες του Μωυσέως και υπόσχεται ό,τι να? ναι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, επικρίνοντας τον κ. Τσίπρα ότι είπε προς τους αγρότες ό,τι χαϊδεύει αυτιά, και υπογράμμισε: «του είπε ψέματα, αντί να τους πει την αλήθεια, ότι πρέπει να κινηθούν με επιχειρηματικά κριτήρια, με ποιότητα, με συνέργιες, για προϊόντα με επωνυμία».

    «Κατηγορείτε τα κυβερνητικά κόμματα για κομματικά παραμάγαζα, λες και δεν έχει η αντιπολίτευση καμία ευθύνη, λες και στελέχη της δεν ηγούνται των μπλόκων. Και ξέρετε, η κοινωνία αρέσκεται στην αλήθεια, αλλά ρέπει προς το ψέμα» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Κατηγόρησε ακόμη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως ενώ επιτίθεται στον πρωθυπουργό, δεν έχει στηρίξει καμία επένδυση «κι όχι μόνον αυτό, αλλά τις υπονομεύει κιόλας». Και πρόσθεσε πως εμμέσως πλην σαφώς ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε πολιτικά τις επιθέσεις στις Σκουριές της Χαλκιδικής, «γι' αυτό φεύγουν οι επενδυτές», επεσήμανε.

    [04] Αλ. Τσίπρας: Να μην κοροϊδεύουμε τον λαό για τις φαραωνικές επενδύσεις που τάχα θα μας σώσουν

    «Μας ρωτάτε διαρκώς τι αντιπροτείνουμε: Εμείς αντιπροτείνουμε ένα πράγμα: Να αρχίσουμε έστω και τώρα την προσπάθεια να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις, αντί να κοροϊδεύουμε τον λαό για τις φαραωνικές επενδύσεις που τάχα θα μας σώσουν».

    Στην ομιλία του στη Βουλή για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε να επιτεθεί κατά της κυβερνητικής απολογητικής, περί εστίασης στην ανάπτυξη και εχθρότητας της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στις επενδύσεις. Η επίθεσή του μάλιστα, υπήρξε και προσωπική, κατά του Αντώνη Σαμαρά:

    «Πήγατε εν ονόματι της ανάπτυξης στο Κατάρ, αλλά δεν τολμήσατε να πάτε μέχρι τη Λάρισα ή το Ηράκλειο για να συναντήσετε τους αγρότες να κουβεντιάσετε τα αιτήματά τους (?) Μην παριστάνετε τον Πόντιο Πιλάτο για τη σταύρωση του λαού μας, γιατί εσείς είστε ο ηθικός και φυσικός αυτουργός του Γολγοθά του. Μην παριστάνετε τον άνθρωπο που προσωποποιεί τη σταθερότητα, γιατί εκπροσωπείτε την αστάθεια. Ποιο είναι το πραγματικό πολιτικό σας πρόσωπο; Αυτό της καταδίκης του Μνημονίου, ή το «ουδείς αναμάρτητος» και η αποδοχή της υλοποίησης του Μνημονίου; Τα Ζάππεια και οι «κωδικοί» σας, ή οι πολιτικές που ακολούθησαν χωρίς να μας εξηγήσετε πού πήγαν οι κωδικοί σας;»

    Στο ίδιο πνεύμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρέθεσε σειρά προτάσεων, τις οποίες όπως τόνισε, η κυβέρνηση δεν τολμά να υλοποιήσει: Αυτές, σε ό,τι αφορά τον αγροτικό κόσμο, περιλαμβάνουν «φθηνό ρεύμα, μείωση του ΦΠΑ και μείωση της τιμής του πετρελαίου τουλάχιστον στην τιμή στην οποία αγοράζει πετρέλαιο ο Ισπανός και ο Πορτογάλος αγρότης που ανταγωνίζεται τον Έλληνα», «μέτρα για να παραμείνουν οι αγρότες στα χωράφια χωρίς να κινδυνεύουν να τους πάρει η τράπεζα το σπίτι ή να τους βάλει φυλακή για τα χρέη» και μια δημόσια Αγροτική Τράπεζα υπό κρατικό έλεγχο. Υπενθύμισε δε, πως αντίστοιχες ήσαν οι προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, «τις οποίες έχετε κάνει κουρελόχαρτο, γιατί πραγματικό σας πρόγραμμα είναι το Μνημόνιο και μόνον το Μνημόνιο».

    [05] Την πρόσφατη δανειοδότηση του MEGA θα ερευνήσουν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς

    Έρευνα για την υπόθεση δανειοδότησης του τηλεοπτικού σταθμού MEGA θα διενεργήσουν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων αλλά και της αντιπαράθεσης του σταθμού με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Το θέμα της δανειοδότησης του σταθμού ουσιαστικά ξεκίνησε με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει προς το επενδυτικό κοινό η «Τηλέτυπος ΑΕ» στις 3 Ιανουαρίου όπου προανήγγειλε την σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου, που σύμφωνα με δημοσιεύματα ήταν ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει τον τραπεζικό δανεισμό και επιχειρηματικούς σκοπούς της.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, λίγες ημέρες μετά, έθετε θέμα ευνοϊκής μεταχείρισης του σταθμού σε σχέση με άλλες επιχειρήσεις που, όπως ανέφερε, δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε τέτοιου ύψους τραπεζική δανειοδότηση και κλείνουν.

    Ακολούθως το κανάλι μέσω του κεντρικού του δελτίου ειδήσεων «απάντησε» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το ποσό του δανείου που έλαβε δεν ήταν 98 αλλά 10 εκατομμύρια ευρώ, μέσω πέντε τραπεζών, για την έγκριση των οποίων υποθηκεύθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του. Επεσήμανε επίσης πως πριν την δανειοδότηση έγινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.

    Οι εισαγγελείς θα μελετήσουν όλα τα στοιχεία του φακέλου δανειοδότησης του τηλεοπτικού σταθμού, τις σχετικές ανακοινώσεις που εκδόθηκαν τόσο από την ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού εισηγμένη εταιρεία όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και όλα τα δημοσιεύματα και σύντομα θα είναι σε θέση να καλέσουν τους πρώτους μάρτυρες ώστε να αποσαφηνιστεί αν τίθεται ή όχι ζήτημα ποινικών ευθυνών για την υπόθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 February 2013 - 19:30:21 UTC