Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φτώχεια - κοινωνικός αποκλεισμός "απειλούν" το 31% των Ελλήνων
  • [02] Ο εθελοντισμός κάνει καλό και στη "νεανική" καρδιά
  • [03] Υπό αμφισβήτηση θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συγχώνευση ΕΛΠΕ- Πετρόλα
  • [04] Με εκπροσώπους πολυεθνικών συναντήθηκε ο Κ. Χατζηδάκης
  • [05] Π. Σκουρλέτης: "Μήνυμα κατά της ευρωλιτότητας" οι ιταλικές εκλογές
  • [06] ΑΝ. ΕΛ. : "Απάντηση" στην Α. Μέρκελ το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία
  • [07] Εισαγγελική έρευνα για αλογίσιο κρέας στην Ελλάδα
  • [08] Ο Βάιντμαν καλεί το Παρίσι να εμμείνει στις μεταρρυθμίσεις
  • [09] Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Δικαίωμα αποζημίωσης για πολύωρες καθυστέρησεις πτήσεων
  • [10] Μεγάλη πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μετά τις ιταλικές εκλογές
  • [11] "Αλμα στο πουθενά" χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών ο ισπανός ΥΠΕΞ
  • [12] Ο Βέστερβέλε εύχεται τον σχηματισμό "σταθερής" κυβέρνησης στην Ιταλία "σύντομα"
  • [13] Αποσύρονται και από Ασία - Καραϊβική τα κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ
  • [14] Η Ιταλία πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις δήλωσε ο Ρέσλερ

  • [01] Φτώχεια - κοινωνικός αποκλεισμός "απειλούν" το 31% των Ελλήνων

    Το 31% του πληθυσμού στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 24,2%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και αναφέρονται στο 2011.

    Ειδικότερα, προκύπτει ότι στην Ελλάδα, ανά ηλικιακή ομάδα, το 30,4% των παιδιών κάτω των 18 ετών αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού (27% στην ΕΕ), ενώ στους πολίτες 18- 64 ετών το ποσοστό ανέρχεται στο 31,6% (24,3% στην ΕΕ) και στους ηλικιωμένους (άνω των 65 ετών) είναι 29,3% (20,5% στην ΕΕ).

    Παράλληλα, ο κίνδυνος της φτώχειας μειώνεται όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο εκπαίδευσης των γονέων.

    Αναλυτικότερα, στην Ελλάδα το 50,2% των παιδιών με γονείς με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης απειλείται με τον κίνδυνο φτώχειας (49,2% στην ΕΕ), ενώ για τα παιδιά με γονείς με μέσο επίπεδο εκπαίδευσης το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 28,7% (22,4% στην ΕΕ) για να μειωθεί περαιτέρω στο 7,9% για τα παιδιά με γονείς υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης (7,5% στην ΕΕ).

    [02] Ο εθελοντισμός κάνει καλό και στη "νεανική" καρδιά

    Η εθελοντική προσφορά κάνει καλό στην καρδιά, ακόμα και σε μικρή ηλικία, σύμφωνα με έρευνα σε 106 καναδούς εφήβους.

    Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως η εθελοντική προσφορά βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία, επισημαίνει η Χάνα Σράιερ, από τους εισηγητές της έκθεσης.

    "Το γεγονός ότι η κοινωνική προσφορά βελτιώνει την υγεία των εφήβων είναι πολύ ενθαρρυντικό", τόνισε η ίδια.

    Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει πως ψυχο-κοινωνικοί παράγοντες όπως το στρες, η κατάθλιψη και η ευημερία παίζουν σημαντικό ρόλο στις καρδιοαγγειακές νόσους, μια από τις βασικές αιτίες θανάτου στη Βόρειο Αμερική.

    Η Σράιερ υπογράμμισε πως οι πρώτες ενδείξεις των ασθενειών αυτών εμφανίζονται στην εφηβεία.

    Οι ερευνητές μέτρησαν τη μάζα του σώματος, την χοληστερίνη και τις φλεγμονές των ιστών σε 53 μαθητές λύκειο στο Βανκούβερ, οι οποίοι αφιερώνουν μια ώρα την εβδομάδα σε εθελοντικές εργασίες και συνέκριναν τα αποτελέσματα με ομάδα επίσης 53 μαθητών που δεν έκαναν κάτι τέτοιο.

    Επίσης εξέτασαν την πνευματική τους υγεία, τη διάθεση και την αφοσίωσή τους.

    Μετά δέκα εβδομάδες, αυτοί που ασχολήθηκαν με τον εθελοντισμό είχαν χαμηλά επίπεδα χοληστερίνης και φλεγμονής των ιστών σε σχέση με τους άλλους και επίσης είχαν λιγότερο λίπος.

    Όσοι και όσες έδειξαν μεγαλύτερη αφοσίωση και αλτρουισμό στην επίτευξη του στόχου τους ήταν εκείνοι που παρουσίασαν μεγαλύτερη βελτίωση στην καρδιοαγγειακή τους υγεία, διευκρίνισε η Σράιερ.

    [03] Υπό αμφισβήτηση θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συγχώνευση ΕΛΠΕ- Πετρόλα

    Υπό αμφισβήτηση θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συγχώνευση των ΕΛΠΕ με την Πετρόλα στις αρχές της δεκαετίας του 2000, καθώς συνδέεται με το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου και αποκαλύψεις για μίζες κατά την περίοδο εκείνη.

    "Υπάρχουν καταγγελίες για μίζες που πρέπει να διερευνηθούν" δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος, μιλώντας στο διεθνές ενεργειακό φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αθήνα και τάχθηκε συνολικά κατά των αποκρατικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας (ΔΕΗ, ΔΕΠΑΑ-ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ) καθώς η αλλαγή ιδιοκτησίας, όπως υποστήριξε, δεν συνιστά επένδυση.

    Δεσμεύθηκε δε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση οι επιχειρήσεις αυτές θα επανέλθουν σε δημόσιο- κοινωνικό έλεγχο.

    Ο κ. Πετράκος ανέφερε ακόμη ότι η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να προσφέρεται στους πολίτες με οικονομικά συμφέροντες όρους, ενώ για τις πολυεθνικές, είπε, είναι εμπόρευμα.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε, θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα αυτά. Προειδοποίησε επίσης για διάλυση της ΔΕΗ, επισήμανε την έκρηξη των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας ενώ χαρακτήρισε αναγκαία αλλά καθυστερημένη, τη ρηματική διακοίνωση που υπέβαλε η κυβέρνηση στον ΟΗΕ για την παραχώρηση εκ μέρους της Τουρκίας αδειών έρευνας για υδρογονάνθρακες σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

    [04] Με εκπροσώπους πολυεθνικών συναντήθηκε ο Κ. Χατζηδάκης

    Η ανάδειξη της Ελλάδας ως χώρας παραγωγής και εξαγωγής προϊόντων πολυεθνικών και μεγάλων ομίλων ήταν το θέμα της συζήτησης που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Ν. Μηταράκης με τους εκπροσώπους ένδεκα μεγάλων εταιρειών που έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα ή θα το κάνουν στο άμεσο μέλλον.

    Η διευκόλυνση των εξαγωγών και των αδειοδοτήσεων ήταν από τα βασικά θέματα συζήτησης. Όπως είπε ο υπουργός, του αναφέρθηκε ως παράδειγμα ότι έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με δασαρχείο για κάποια λατομεία στα οποία απαγορεύεται να προχωρήσουν σε περαιτέρω εξόρυξη επειδή είναι αναδασωτέα περιοχή, ενώ μερικά μέτρα παρακάτω επιτρέπεται να κοπούν δέντρα από το ίδιο δάσος. Επίσης ζητήθηκε να υπάρχει μια αρχή για να διευκολύνονται οι επενδυτές.

    Ένα ακόμη θέμα συζήτησης ήταν η κατάργηση του αγγελιοσήμου, φορολογικά ζητήματα για τα οποία οι επιχειρηματίες ζήτησαν, κυρίως, σταθερότητα, και τα κλειστά επαγγέλματα, με ιδιαίτερες αναφορές στους λιμενεργάτες και εκφορτωτές. Για το θέμα των τιμών, ο υπουργός ανέφερε ότι με τον νέο αγορανομικό κώδικα τα πράγματα είναι βελτιωμένα και το υπουργείο θέλει τον διάλογο για να βελτιωθούν αγκυλώσεις της αγοράς.

    Συζητήθηκε επίσης το κόστος ενέργειας το οποίο, όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, μελετάται μαζί με την τρόικα, ενώ έγινε διάλογος και για τις ρυθμίσεις του νέου επενδυτικού νόμου.

    Είμαστε ανοικτοί σε όλους, να μας πουν τις θέσεις και τα προβλήματά τους, σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η συνάντηση αυτή αποτελεί μήνυμα αισιοδοξίας για την προσπάθεια που γίνεται στη χώρα.

    Εξάλλου, ο υφυπουργός Ν. Μηταράκης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, υπενθύμισε ότι στόχος είναι η μείωση του διοικητικού κόστους για τις επιχειρήσεις κατά 20% και 50% του χρόνου των εξαγωγών, ενώ ήδη σχεδιάζεται η ενοποίηση μηχανισμών για την απλοποίηση των διαδικασιών.

    [05] Π. Σκουρλέτης: "Μήνυμα κατά της ευρωλιτότητας" οι ιταλικές εκλογές

    «Οι ιταλικές εκλογές αποτελούν ένα μήνυμα κατά της ευρωλιτότητας...» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ και πρόσθεσε: «Ο Μπερλουσκόνι έχει ένα πλεόνασμα ανυποληψίας. Είναι ένα μήνυμα, ότι οι πολιτικές λιτότητας έχουν φέρει τους ευρωπαϊκούς λαούς στα όριά τους και ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι... Υπάρχει ένας αναβρασμός στην Ευρώπη, μια αμφισβήτηση των κυρίαρχων πολιτικών και αν δεν ληφθούν σοβαρά υπόψιν αυτά τα μηνύματα, μπαίνουμε σε μια περίοδο που τα πράγματα θα χαρακτηρίζονται από μια μεγάλη αβεβαιότητα, μεγάλες συγκρούσεις...»

    Αναφορικά με την αποψινή συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «πρέπει να γκρεμίστηκε και κάποιος φούρνος, διότι εμφανίζεται ο κ. Σαμαράς στη Βουλή... Είναι η πρώτη συζήτηση, μετεκλογικά, που θα εμφανιστεί ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Δεν τον τιμά, ότι ουσιαστικά στην πράξη έχει καταργήσει την ώρα του πρωθυπουργού. Δείχνει μια υποτίμηση προς τις λειτουργίες του Κοινοβουλίου...»

    Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Η ύφεση βαθαίνει, όλοι οι δείκτες της οικονομίας επιδεινώνονται δραματικά, τα πράγματα βαδίζουν προς το χειρότερο. Με αυτή την έννοια, οφείλει ένα κόμμα, και προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ, να επικαιροποιεί κάθε φορά τις προτάσεις του. Όσο αυτή η κυβέρνηση παραμένει στα πράγματα, τόσο δυσκολεύουν οι καταστάσεις για όλους μας...».

    [06] ΑΝ. ΕΛ. : "Απάντηση" στην Α. Μέρκελ το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία

    Κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και της τρόικας στρέφονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία.

    Σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες "το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία ανέδειξε ότι οι λαοί αποφασίζουν διαφορετικά από τις επιθυμίες της κ. Μέρκελ που διατυπώνονται από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων τις οποίες πληρώνει η τρόικα".

    [07] Εισαγγελική έρευνα για αλογίσιο κρέας στην Ελλάδα

    Εντολή για εκτεταμένους ελέγχους, ώστε να εντοπιστούν οι διαστάσεις, στην Ελλάδα, του διατροφικού σκανδάλου με κρέας αλόγου που έχει ξεσπάσει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Π. Φάκου.

    Η εισαγγελέας, μετά από αναφορά του ΕΦΕΤ, αλλά και δημοσιεύματα στον Τύπο, έδωσε εντολή στην Οικονομική Αστυνομία να διενεργήσει ελέγχους, ώστε να εντοπιστεί αν και σε ποιες ποσότητες έχουν εισαχθεί στη χώρα μας τρόφιμα με προσμίξεις αλογίσιου κρέατος, συμπεριλαμβανομένων και συσκευασιών κιμά που εμφανιζόταν ως προερχόμενος από μοσχαρίσιο κρέας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΦΕΤ, στην αναφορά του προς την Εισαγγελία, επισημαίνει στοιχεία για συγκεκριμένες εισαγωγικές εταιρίες, για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι εισήγαγαν ύποπτης ταυτότητας κρέας.

    Καταγγελίες στον Τύπο, ελληνικό και ξένο, που είναι σε γνώση της Εισαγγελίας, θεωρούν ως δεδομένο ότι η Ελλάδα υπήρξε σταθμός στη διανομή κρέατος αλόγων, χωρίς ακόμη να προσδιορίζεται η συνολική ποσότητα που καταναλώθηκε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπήρξε κατάσχεση, σε ψυκτική αποθήκη εισαγωγικής εταιρίας στην Αθήνα, ποσότητας «ύποπτων» προϊόντων, ενώ δείγματα απεστάλησαν στο Γενικό Χημείο του κράτους, ώστε να εξακριβωθεί αν προκύπτει παρουσία DNA ιπποειδών.

    Από τα πρώτα επίσημα στοιχεία που θα διαβιβαστούν στην Εισαγγελία, θα κριθούν και οι περαιτέρω ενέργειες που θα γίνουν σε ποινικό επίπεδο.

    [08] Ο Βάιντμαν καλεί το Παρίσι να εμμείνει στις μεταρρυθμίσεις

    Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) Γενς Βάιντμαν κάλεσε τη Γαλλία να εμμείνει στον στόχο για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος που συμφώνησε με την ΕΕ, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

    Την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλία ζήτησε από τις Βρυξέλλες να τής δώσει ένα επιπλέον έτος για να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ, καθώς οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδειξαν ότι η βαθύτερη ύφεση της οικονομίας της θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο έλλειμμα (3,7% του ΑΕΠ). Μετά τους υπαινιγμούς του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν ότι είναι διατεθειμένος να δώσει επιπλέον χρόνο στη Γαλλία, ο Γενς Βάιντμαν παρενέβη στο διάλογο με ομιλία που έκανε στο Παρίσι, ζητώντας από τη γαλλική κυβέρνηση να εμμείνει στις δεσμεύσεις της. «Αντιμετωπίζουμε μία κρίση εμπιστοσύνης. Υπήρξε μερική απώλεια εμπιστοσύνης στους δημοσιονομικούς μας κανόνες, όπως και στη βούληση των ευρωπαϊκών χωρών να εξυγιάνουν τα δημόσια οικονομικά τους», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης, προσθέτοντας ότι για το λόγο αυτό είναι «πολύ σημαντικό για τις μεγάλες χώρες (της Ευρωζώνης) να δίνουν καθαρά μηνύματα, που ενισχύουν την αξιοπιστία των δημοσιονομικών κανόνων και συμφωνιών».

    [09] Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Δικαίωμα αποζημίωσης για πολύωρες καθυστέρησεις πτήσεων

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε, σήμερα, πως «επιβάτης πτήσεως, με ανταποκρίσεις, πρέπει να αποζημιώνεται, σε περίπτωση κατά την οποία αφίχθη στον τελικό προορισμό με καθυστέρηση ίση ή μεγαλύτερη των τριών ωρών, σε σχέση με την προγραμματισμένη ώρα αφίξεως».

    Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η κατ' αποκοπή αποζημίωση αυτή, το ύψος της οποίας κυμαίνεται μεταξύ 250 και 600 ευρώ, αναλόγως της αποστάσεως που καλύπτει η πτήση, καθορίζεται βάσει του τελευταίου προορισμού στον οποίο φθάνει ο επιβάτης μετά την προγραμματισμένη ώρα.

    Με τη σημερινή απόφασή του, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπει στη νομολογία του, κατά την οποία οι επιβάτες πτήσεων με μεγάλη καθυστέρηση- δηλαδή, διάρκειας ίσης ή μεγαλύτερης των τριών ωρών- έχουν, όπως και οι επιβάτες των οποίων η αρχική πτήση ματαιώθηκε και στους οποίους ο αερομεταφορέας αδυνατεί να προσφέρει μεταφορά με άλλη πτήση υπό τους όρους που προβλέπει ο σχετικός κοινοτικός κανονισμός, δικαίωμα αποζημιώσεως, δεδομένου ότι υφίστανται μη αναστρέψιμη απώλεια χρόνου και, ως εκ τούτου, ανάλογη αναστάτωση και ταλαιπωρία.

    [10] Μεγάλη πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μετά τις ιταλικές εκλογές

    Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν μεγάλες απώλειες, ενώ οι αποδόσεις των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων αυξάνονται, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών θα οδηγήσει σε νέα αναταραχή στην Ευρωζώνη, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

    O πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 υποχώρησε κατά 1,1%, καθώς 579 μετοχές του δείκτη κινήθηκαν πτωτικά και μόνο τέσσερις ανοδικά.

    Ο δείκτης MIB του Χρηματιστηρίου του Μιλάνο καταγράφει ζημιές 3,85%. Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε σε χαμηλό επτά εβδομάδων έναντι του δολαρίου, φθάνοντας ως και τα 1,3023 δολάρια (με μείωση 0,3%), αλλά στη συνέχεια ανέκαμψε και διαμορφώνεται στα 1,3066 δολάρια.

    Η απόδοση των 10ετών ιταλικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 36 μονάδες βάσης στο 4,85%, ενώ η απόδοση των αντίστοιχων ισπανικών τίτλων αυξήθηκε κατά 32 μονάδες βάσης στο 5,49%.

    [11] "Αλμα στο πουθενά" χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών ο ισπανός ΥΠΕΞ

    Εξαιρετικά ανήσυχη μετά τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών, η Ισπανία φοβάται μετάδοση της νευρικότητας στις αγορές.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία-Μαργκάγιο δήλωσε ότι υπάρχει η αίσθηση "ακραίας ανησυχίας" για πιθανές κινήσεις στα σπρεντ των ομολόγων ως αντίδραση στα εκλογικά αποτελέσματα.

    "Είναι ένα άλμα στο πουθενά που δεν είναι θετικό ούτε για την Ιταλία ούτε για την Ευρώπη", δήλωσε ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών στους δημοσιογράφους στο περιθώριο διάσκεψης στη Μαδρίτη.

    Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος παραδέχθηκε ότι υπάρχει μετάδοση της νευρικότητας στις αγορές, αλλά ότι ελπίζει ότι δεν θα διαρκέσει πολύ.

    "Ο,τι είναι καλό για την Ιταλία, είναι καλό για την Ισπανία", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας ότι είναι πεπεισμένος πως η πολιτική βούληση για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση θα πρυτανεύσει.

    [12] Ο Βέστερβέλε εύχεται τον σχηματισμό "σταθερής" κυβέρνησης στην Ιταλία "σύντομα"

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βέστερβέλε ευχήθηκε η Ιταλία να αποκτήσει "σύντομα" μία "σταθερή" κυβέρνηση για να συνεχίσει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων "προς το συμφέρον ολόκληρης της Ευρώπης".

    "Είναι σημαντικό και προς το συμφέρον ολόκληρης της Ευρώπης η Ιταλία να αποκτήσει σύντομα μία σταθερή και λειτουργική κυβέρνηση...Οι πολιτικοί αξιωματούχοι στη Ρώμη γνωρίζουν ότι η Ιταλία έχει ανάγκη μίας πολιτικής μεταρρυθμίσεων, μίας πολιτικής σταθεροποίησης", δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

    "Η Ιταλία διαδραματίζει κεντρικό ρόλο για την επιτυχή επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Για τον λόγο αυτόν υπολογίζουμε στο γεγονός ότι η πολιτική της σταθεροποίησης και των μεταρρυθμίσεων θα συνεχισθούν με συνεπή τρόπο" από την επόμενη ιταλική κυβέρνηση, πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, υποδεχόμενος τον ουκρανό ομόλογό του Λεονίντ Κογιάρα.

    "Οταν πρόκειται για την επίλυση της κρίσης του ευρώ, είμαστε όλοι στο ίδιο σκάφος...είναι σημαντικό ο καθένας να γνωρίζει τις ευθύνες του απέναντι στο σύνολο", πρόσθεσε.

    [13] Αποσύρονται και από Ασία - Καραϊβική τα κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

    O όμιλος επίπλων και ειδών οικιακού εξοπλισμού Ikea, που πωλεί επίσης σουηδικές σπεσιαλιτέ, ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει τα κεφτεδάκια με κρέας από τα καταστήματά του σε 24 χώρες στην Ασία και την Καραϊβική.

    "Πρόκειται 26 καταστήματα σε 24 χώρες, στις οποίες ο σουηδός προμηθευτής μας παραδίδει τα κεφτεδάκια με κρέας", δήλωσε η εκπρόσωπος του ομίλουη Ιλβα Μάγκνουσον. Το σκάνδαλο πλήττει ευρωπαϊκές χώρες κυρίως αλλά και την Ταϊλάνδη, το Χονγκ Κονγκ και τη Δομινικανή Δημοκρατία.

    Τα κεφτεδάκια που διατίθενται στα εστιατόρια των καταστημάτων του Ikea και στα ψυγεία του με τα κατεψυγμένα προϊόντα αποσύρθηκαν μέχρι νεοτέρας.

    Στην Ευρώπη τα κεφτεδάκια αποσύρθηκαν από τις αγορές σε Πολωνία, Αυστρία, Ουγγαρία, Βρετανία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Δανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ρουμανία, Σλοβακία, Τσεχία, Σουηδία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρο, Ιρλανδία.

    [14] Η Ιταλία πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις δήλωσε ο Ρέσλερ

    Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Ρέσλερ δήλωσε σήμερα ότι θα μπορούσε να φανταστεί ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τα μεταρρυθμιστικά κόμματα στις ιταλικές εκλογές και πρόσθεσε ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης πρέπει να συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

    "Δεν υπάρχει εναλλακτική στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί και οι οποίες περιλαμβάνουν τη δημοσιονομική προσαρμογή και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας", τόνισε ο Ρέσλερ και πρόσθεσε ότι όλα τα κόμματα χρειάζεται να βοηθήσουν για να σταθεροποιήσουν την υπερχρεωμένη αυτή χώρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 February 2013 - 11:30:24 UTC