Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φοροδιαφυγή για λόγους επιβίωσης
  • [02] Στο μνημόνιο επικεντρώθηκε το τελευταίο debate Αναστασιάδη - Μαλά
  • [03] Ανακαλύφθηκαν οι βαθύτερες υποθαλάσσιες πηγές στον κόσμο
  • [04] Το laptop υπό μάλης και βουρ για την «Open Data Day 2013»!
  • [05] Ο Ομπάμα προωθεί τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων
  • [06] Το 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ σε αριθμούς
  • [07] Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για την απάτη με εικονικές συντάξεις
  • [08] Η Moody΄s υποβάθμισε την Βρετανία από ΑΑΑ σε Aa1
  • [09] Ένα άτομο νεκρό από χιονοστιβάδα στον Καναδά
  • [10] Πέθανε ο Ότις "Ντέιμον" Χάρις, μέλος του συγκροτήματος "The Temptations"
  • [11] Άνθρακα καταναλώνει ως επί το πλείστον η Κίνα
  • [12] Διαρροή σε έξι δεξαμενές ραδιενεργών αποβλήτων στην Ουάσιγκτον

  • [01] Φοροδιαφυγή για λόγους επιβίωσης

    Έξι στους δέκα πολίτες (58,4%) θεωρούν ότι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες φοροδιαφεύγουν λιγότερο από τις μεγάλες εταιρίες. Ωστόσο, οι πολίτες αναγνωρίζουν, σε ποσοστό 70% ότι η φοροδιαφυγή στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σχετίζεται με την ανάγκη βιωσιμότητας αυτών και όχι με την προσπάθεια δημιουργίας μεγαλύτερου κέρδους.

    Αυτό προκύπτει από τα συμπεράσματα έρευνας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που διεξήχθη τον Ιανουάριο του 2013 με αντικείμενο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

    Αναλυτικότερα, το 86,8% των πολιτών πιστεύει ότι ο σχετικά υψηλός αριθμός Μ.Μ.Ε. που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι προς όφελος της εθνικής οικονομίας ενώ το 89,1% θεωρεί ότι η ύπαρξη πολλών Μικρομεσαίων Εμπορικών καταστημάτων είναι προς όφελος του καταναλωτή. Εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα (95,7%) θεωρεί η κοινή γνώμη το φαινόμενο της φοροδιαφυγής καθώς το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι περισσότεροι από τους μισούς συμπολίτες τους φοροδιαφεύγουν συστηματικά, μόλις όμως το 16,4% παραδέχεται ότι έχει φοροδιαφύγει, αποκρύπτοντας εισοδήματα. Πρόκειται κυρίως για άνδρες (24,7%) και άτομα με εισοδήματα άνω των 2.000 ευρώ μηνιαίως (23,1%). Ωστόσο, το 46,3% δηλώνει ότι έχει συμβάλει στο να φοροδιαφύγει κάποιος (μη ζητώντας π.χ. απόδειξη). Σε ό,τι αφορά τις ΜΜΕ, η κοινή γνώμη πιστεύει σε ποσοστό 39,5% ότι είναι μέτρια και το 22,1% μικρή, ενώ μόνο το 34,9% υποστηρίζει ότι η φοροδιαφυγή από τις ΜΜΕ είναι μεγάλη και σε ότι αφορά στα επαγγέλματα πρωταγωνιστές, σύμφωνα με τους πολίτες, στη φοροδιαφυγή αναδεικνύονται: τα Ιατρεία (88,6%), οι τεχνίτες (85,4%), τα Δικηγορικά γραφεία/συμβολαιογραφεία (75,2%), οι χώροι εστίασης (57,9%) ενώ πολύ μικρότερο καταγράφεται το ποσοστό φοροδιαφυγής στα μικρά εμπορικά καταστήματα (37,6%), στα πρατήρια βενζίνης (44,1%) και στα σούπερ μάρκετ (17,7%).

    Σε ό,τι αφορά το φορολογικό σύστημα, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικότερα από τη μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων, η οποία επιπλέον θα βοηθήσει σημαντικά στη διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Σημειώνεται πως το 74,2% των πολιτών τοποθετείται αρνητικά απέναντι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο για το οποίο, σε ποσοστό 64,4%, πιστεύει ότι δεν θα αντιμετωπίσει ουσιαστικά τη φοροδιαφυγή. Παράλληλα, οι πολίτες τοποθετούνται αρνητικά με ποσοστό 67% στο ενδεχόμενο ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

    [02] Στο μνημόνιο επικεντρώθηκε το τελευταίο debate Αναστασιάδη - Μαλά

    Στα θέματα της οικονομίας και στο μνημόνιο, τα οποία κυριάρχησαν σε όλη την προεκλογική εκστρατεία, επικεντρώθηκε η χθεσινή τελευταία συζήτηση των δύο «μονομάχων», του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη και του υποψηφίου του ΑΚΕΛ Σταύρου Μαλά, στις αυριανές εκλογές για την ανάδειξη του έβδομου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα επιδιώξει «αναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου για να βελτιωθούν κάποιες στρεβλώσεις που αφορούν ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

    «Έχουμε αποταθεί σε ευρωπαϊκά και όχι μόνο κράτη, για βραχυπρόθεσμο δάνειο» είπε, ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχουμε πολυτέλεια για επ' αόριστον διαπραγματεύσεις.

    «Υπάρχουν ταμεία από μια χώρα, η οποία είναι εντός της Ευρώπης, και μία εκτός», ανέφερε και επισήμανε πως ό,τι γίνει θα γίνει «με διαφάνεια και απόλυτη γνώση. Ο λαός πρέπει πλέον να ενημερώνεται για όσα αφορούν τη δική του τύχη». Σημείωσε, επίσης, ότι αποτελεί υποχρέωση τραπεζών να προστατεύσουν όσους εξαπάτησαν μέσω του θέματος των αξιόγραφων.

    Σε ερώτηση, αν θα προωθήσει νέα φορολογικά μέτρα, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ουδέποτε ανέφερε ότι θα αυξηθούν οι φορολογίες ενώ για το νόμο που αφορά τον Φόρο ακίνητης Ιδιοκτησίας σημείωσε: «θα το δούμε, να κάνουμε δικαιότερο σύστημα αλλά όχι το καταστροφικό νομοσχέδιο που έφεραν στη Βουλή».

    Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα των Financial Times, ότι υπάρχει ανησυχία ότι μπορούν να καμφθούν οι αντιστάσεις του και πώς θα αντιμετωπίσει τις πιέσεις σε σχέση με το Κυπριακό, υπογράμμισε ότι χθες έδωσε συνέντευξη στην FT όπου έκανε ξεκάθαρο «να μην διανοηθούν να ασκήσουν οποιαδήποτε πίεση στον κυπριακό ελληνισμό γιατί έχει οικονομική ανάγκη». Οσοι αποπειραθούν, τόνισε, θα εισπράξουν σθεναρή αντίσταση. 'Αλλο οικονομική ανάγκη και άλλο λύση του Κυπριακού, επεσήμανε και συμπλήρωσε:« θα εκπλήξει ευχάριστα όσους κινδυνολογούν μέσα από μαύρη προπαγάνδα ότι είμαι ο yes man» .

    Ο Σταύρος Μαλάς εξήγησε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος, το πρώτο που θα κάνει είναι να προχωρήσει στη συνομολόγηση ενός μνημονίου, με κάποιες μικρές αναπροσαρμογές, με διαπραγμάτευση του επιτοκίου και του θέματος των ιδιωτικοποιήσεων. «Εμείς δεν συζητούμε ιδιωτικοποιήσεις», είπε.

    Ερωτηθείς, αν αποδέχεται το Μνημόνιο ως έχει, απάντησε θετικά, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι υπάρχουν εσωτερικές ρυθμίσεις που δίνουν την ευκαιρία για εσωτερικές αλλαγές όσον αφορά τους έκτατους υπαλλήλους και άλλα. Ωστόσο δεν απάντησε στο κρίσιμο ερώτημα, ποιο είναι το δικό του Πλάνο Β' για να αντλήσει λεφτά το κράτος μέχρι να υπογραφεί το Μνημόνιο, αφού η πρώτη δόση δεν αναμένεται πριν τον ερχόμενο Μάιο.

    Σε άλλο σημείο ο κ. Μαλάς είπε πως η Κύπρος θα πρέπει να ξεχάσει τον χρηματοπιστωτικό τομέα που είχε μέχρι σήμερα, καθώς θα πάμε σε μικρότερο χρηματοπιστωτικό τομέα και θα πάμε σε ένα άλλο μοντέλο της οικονομίας που θα προωθεί την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

    Σε ερώτηση για το Κυπριακό και αν θα αποσύρει τις δεσμεύσεις Χριστόφια, τόνισε πως με την ανάληψη της προεδρίας τους πρώτους τρεις μήνες θα καταρτίσει ένα εκτεταμένο πλαίσιο λύσης που θα στηρίζεται στο ομόφωνο ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου του 2009, στα ψηφίσματα των ΗΕ και στις συμφωνίες υψηλού επιπέδου.

    Υποστήριξε πως τα θέματα της εκ περιτροπής προεδρίας και των εποίκων δεν υπάρχουν στο τραπέζι, και πως ο αριθμός των 50 χιλιάδων εποίκων δεν τον δεσμεύουν. Ανέφερε, επίσης, πως δεν θα ξεφύγει από τη βασική αρχή επίλυσης του Κυπριακού, και δεσμεύτηκε για λύση ισχυρής ομοσπονδίας.

    [03] Ανακαλύφθηκαν οι βαθύτερες υποθαλάσσιες πηγές στον κόσμο

    Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν στον βυθό της Καραϊβικής τις βαθύτερες υδροθερμικές πηγές που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα, σε βάθος σχεδόν πέντε χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας (συγκεκριμένα στα 4.968 μέτρα). Η θερμοκρασία των πηγών είναι καυτή, φθάνοντας τους 401 βαθμούς Κελσίου, μια από τις πιο καυτές περιοχές του πλανήτη, τη στιγμή που το νερό γύρω από τις υδροθερμικές πηγές έχει θερμοκρασία μόλις 4 βαθμών Κελσίου.

    Η ανακάλυψη από ερευνητές του Εθνικού Ωκεανογραφικού Κέντρου και του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον της Βρετανίας, με επικεφαλής τον δρα Γιον Κόπλεϊ, σύμφωνα με το BBC, έγινε με το τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο όχημα (ROV) «Ίσις» στην Τάφρο Καϊμάν, στα νότια της Κούβας.

    Οι βιντεοσκοπημένες εικόνες που μετέδωσε το όχημα από το βυθό, δείχνουν θεόρατες «καμινάδες» ύψους έως δέκα μέτρων, οι οποίες εκλύουν καυτά αέρια από το εσωτερικό της Γης στο παγωμένο νερό γύρω τους.

    Οι υδροθερμικές πηγές, που ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στη δεκαετία του ΄70 (μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί περίπου 200 στους ωκεανούς της Γης), αποτελούν οικοσυστήματα στο βυθό με ακραίες φυσικοχημικές συνθήκες, οι οποίες παρόλα αυτά φιλοξενούν εξωτικές μορφές ζωής, όπως τυφλές γαρίδες, περίεργα σκουλήκια και διάφορα ακραιόφιλα μικρόβια. Σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες, τέτοια περιβάλλοντα είναι πιθανό να αποτέλεσαν την κοιτίδα της εμφάνισης της ζωής στον πλανήτη μας, πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, προτού αυτή σταδιακά επεκταθεί στην επιφάνεια της Γης.

    Οι Βρετανοί ερευνητές αισιοδοξούν ότι η αποστολή τους, που επιβαίνει του ερευνητικού πλοίου «Τζέημς Κουκ» και θα διαρκέσει έως τις αρχές Μαρτίου, θα ανακαλύψει γύρω από τις εν λόγω υδροθερμικές πηγές για μια ακόμη φορά νέα είδη, άγνωστα έως τώρα. Ήδη οι επιστήμονες έχουν συλλέξει, χάρη στους βραχίονες του οχήματος «Ίσις», τα πρώρα υποθαλάσσια δείγματα, που θα δοθούν για μελέτη.

    [04] Το laptop υπό μάλης και βουρ για την «Open Data Day 2013»!

    Σήμεραγιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα για τα ανοιχτά δεδομένα «Open Data Day 2013» (www.opendataday.org) με ταυτόχρονες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

    Στην Ελλάδα, η σχετική εκδήλωση διοργανώνεται από την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και το Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ερευνητικού έργου MODAP (Mobility, Data Mining and Privacy).

    Το «Open Data Day 2013»διοργανώνεται στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από τις 10:00 έως τις 16:00.

    Για να παρακολουθήσει κανείς την εκδήλωση, αρκεί να δηλώσει συμμετοχή στη διεύθυνση www.ellak.gr/opendataday. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεται να συμμετέχει σε κάποιο ηλεκτρονικό εργαστήρι (workshop), θα πρέπει να φέρει μαζί του τον φορητό υπολογιστή του.

    Το «Open Data Day 2013» είναι μια ανοικτή συνάντηση εθελοντών, χρηστών και πολιτών, που θέλουν να ενισχύσουν τα ανοικτά δεδομένα και την αξιοποίησή τους. Σύμφωνα με την ΕΕΛ/ΛΑΚ, είναι μια ευκαιρία, ώστε εθελοντές, επιστήμονες, προγραμματιστές, εκπρόσωποι της δημόσιας διοίκησης και του ιδιωτικού τομέα να ενημερωθούν για τα ανοικτά δεδομένα, την αξία που έχουν για την καλύτερη λειτουργία του κράτους και τη διαφάνεια, αλλά και τη σημασία τους για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

    [05] Ο Ομπάμα προωθεί τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων

    Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε επισήμως χθες από το αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο να καταργήσει νόμο που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1990 και χαρακτηρίζει σε ομοσπονδιακό επίπεδο το μυστήριο του γάμου αποκλειστικά ως ένωση ενός άνδρα και μίας γυναίκας, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που ήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Το αίτημα κατατέθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση, όπως έχει το δικαίωμα, στους εννέα «σοφούς» του σώματος, οι οποίοι θα κληθούν να εξετάσουν στις 26 και 27 Μαρτίου το ακανθώδες θέμα της αναγνώρισης των ενώσεων μεταξύ ζευγαριών ομοφυλοφύλων, μέσω της κατάργησης του νόμου, που ονομάζεται «Προάσπιση του Γάμου» (DOMA).

    Το νομοθέτημα αυτό «παραβιάζει τη θεμελιώδη εγγύηση της ισότητας» απέναντι στους νόμους που απορρέει από το αμερικανικό Σύνταγμα, επιχειρηματολογεί η κυβέρνηση στην προσφυγή της.

    Κατά την ίδια πηγή, ο νόμος DOMA «εμποδίζει δεκάδες χιλιάδες ζευγαριών ομοφυλοφύλων, που σύμφωνα προς τους νόμους της Πολιτείας της είναι νόμιμα παντρεμένα, να χαίρουν των ίδιων ομοσπονδιακών ευεργετημάτων με τα κανονικά ζευγάρια».

    «Καθώς η διάκριση τούτη δεν είναι δικαιολογητέα στο όνομα της προάσπισης σημαντικών κυβερνητικών συμφερόντων (DOMA), αυτή η νομοθεσία είναι αντισυνταγματική», συμπεραίνεται στο κυβερνητικό αίτημα προς το Ανώτατο Δικαστήριο.

    Η απόφαση του Ομπάμα να αντιμετωπίσει δυναμικά το θέμα δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς τους τελευταίους μήνες ο πρόεδρος είχε στρέψει πολλές φορές την προσοχή του κι είχε πολλαπλασιάσει τις ενδείξεις?όπως στην ομιλία του για την ανάληψη των καθηκόντων της δεύτερης θητείας του, στις 21 Ιανουαρίου?πως θα στηρίξει την ομοφυλοφυλική κοινότητα στην προσπάθειά της να επιτύχει τη έγκριση των ενώσεων ζευγαριών του ιδίου φύλου, τόσο σε τοπικό, όσο και σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

    [06] Το 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ σε αριθμούς

    Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα τα αριθμητικά δεδομένα του 9ου Συνεδρίου, ειδικότερα αναφορικά με την εκλογή συνέδρων την προσεχή Κυριακή, εκφράζοντας, ταυτόχρονα, τη βεβαιότητα ότι τα στοιχεία αυτά «προοιωνίζονται την επιτυχία του Συνεδρίου.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν:

    ? 4.000 τουλάχιστον θα είναι οι υποψηφιότητες για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

    ? 3.500 σύνεδροι θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (πάνω από 2.500 θα εκλεγούν την Κυριακή)

    ? 1.500 τουλάχιστον οι υποψηφιότητες για το Συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

    ? 700 σύνεδροι θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

    ? 40-45.000 τουλάχιστον μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν την Κυριακή

    ? 250 εκδηλώσεις κατά την προσυνεδριακή διαδικασία διαλόγου σε όλη τη χώρα με παρουσία στελεχών της Γραμματείας της ΚΟΕΣ

    ? 500 συνελεύσεις κατά την προσυνεδριακή διαδικασία διαλόγου σε όλη τη χώρα με την ευθύνη των στελεχών των ΝΟΕΣ

    Στο Συνέδριο θα κληθούν, εξ άλλου, να στείλουν αντιπροσωπείες, στην έναρξη, «όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου» που εκπροσωπούνται στη Βουλή.

    [07] Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για την απάτη με εικονικές συντάξεις

    Γυναικεία υπόθεση ήταν όπως αποδείχτηκε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, η κομπίνα με τις συντάξεις -«μαϊμου» και ειδικότερα την είσπραξη συντάξεων θανόντων ή άλλων που είχαν ανασταλεί, η οποία εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνες έρευνες.

    Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε γυναίκες, οι τρεις από τις οποίες εργάζονταν μέχρι κάποια στιγμή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), και τον σύζυγο της μίας, οι οποίοι αποτελούσαν δύο διαφορετικές ομάδες, που άρπαζαν το κρατικό χρήμα με πανομοιότυπο τρόπο.

    Την μία ομάδα αποτελούσαν μια 59χρονη συνταξιούχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μια 57χρονη πρώην υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας, καθώς και άλλη μία 54χρονη. Στη δεύτερη ομάδα περιλαμβάνονται μία 46χρονη υπάλληλος (σε αργία) του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ο 51χρονος σύζυγός της και μία 42χρονησυνεργός τους.

    Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση στην υπηρεσία, ψευδή βεβαίωση, απάτη και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

    Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγούνταισήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [08] Η Moody΄s υποβάθμισε την Βρετανία από ΑΑΑ σε Aa1

    Ο οίκος αξιολόγησης αξιόχρεου Moody΄s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας κατά μια βαθμίδα, από ΑΑΑ σε Aa1, λόγω της "αδυναμίας" στις προοπτικές της ανάπτυξής της.

    Σε ανακοινωσή του ο αμερικανικός οίκος, επικαλείται κυρίως τη "συνεχιζόμενη αδυναμία στις μεσοπρόθεσμες προοπτικές" της Βρετανίας, και σημειώνει ότι αναμένει πως η υποτονική οικονομική δραστηριότητα της χώρας "θα επεκταθεί και στο δεύτερο ήμισυ της δεκαετίας".

    [09] Ένα άτομο νεκρό από χιονοστιβάδα στον Καναδά

    Τουλάχιστον ένα άτομο έχασε τη ζωή του μετά από χιονοστιβάδα που σημειώθηκε κοντά σε ορεινό χιονοδρομικό κέντρο στη Βρετανική Κολομβία, ανακοίνωσαν τα καναδικά μέσα ενημέρωσης.

    Όπως αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι CTV News, ο άντρας έκανε σκι μαζί με ακόμα 5 ή έξι άτομα στο θέρετρο που βρίσκεται στο βουνό Ρεβελστόουκ, όταν σημειώθηκε η χιονοστιβάδα καταπλακώνοντας τουλάχιστον 3 από αυτούς.

    Σύμφωνα με το CBS News, μια ομάδα διάσωσης βρισκόταν ήδη κοντά στην περιοχή όπου σημειώθηκε η χιονοστιβάδα.

    [10] Πέθανε ο Ότις "Ντέιμον" Χάρις, μέλος του συγκροτήματος "The Temptations"

    Πέθανε σε ηλικία 62 ετών ο Ότις «Ντέιμον» Χάρις, που αποτέλεσε μέλος του γνωστού συγκροτήματος The Temptations, το οποίο μεσουράνησε τις δεκαετίες του ?60 και του ?70 με τις επιτυχίες Papa Was a Rolling Stone, Take a Look Around και Masterpiece.

    Ο Χάρις, γεννήθηκε στη Βαλτιμόρη -όπου και παρέμεινε μέχρι το θάνατό του- και σε ηλικία 21 ετών έγινε μέλος του συγκροτήματος μετά την αποχώρηση του κύριου τραγουδιστή, Έντι Κέντρικς. Τραγούδησε με τους Tempations μέχρι το 1975, βοηθώντας το γκρουπ να κερδίσει 3 βραβεία Γκράμι.

    Ο Χάρις άφησε την τελευταία του πνοή στο άσυλο Τζόζεφ Ρίτσι, μετά από μάχη που έδωσε επί 14 ολόκληρα χρόνια με τον καρκίνο του προστάτη από τον οποίο και έπασχε.

    [11] Άνθρακα καταναλώνει ως επί το πλείστον η Κίνα

    Η κατανάλωση ενέργειας στην Κίνα, της χώρας με τα μεγαλύτερα ποσοστά εκπομπής CO2 στον κόσμο, αυξήθηκε κατά 3,9% το 2012 εν σχέσει με το προηγούμενο έτος, όμως το αντίστοιχο ποσοστό ανά μονάδα του ΑΕΠ μειώθηκε κατά 3,6%, αναφέρεται σε κυβερνητική ανακοίνωση.

    Το 2012, η κατανάλωση ενέργειας στη χώρα ανήλθε στους 3,62 δισεκ. τόννους, προσδιορίζει το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής στην έκθεσή του για την γενική κατάσταση της κινεζικής οικονομίας που δημοσίευσε χθες.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις της οικονομικής εφημερίδας Ντιγί Καϊτζίνγκ, ο άνθρακας αντιπροσωπεύει το 66,4% του συνόλου της ενέργειας που καταναλώνεται στην Κίνα, με το πετρέλαιο να αντιστοιχεί στο 18,9% και το φυσικό αέριο μόλις το 5,5%.

    Το υπόλοιπο ποσοστό της ενεργειακής κατανάλωσης καλύπτεται από άλλες πηγές, κυρίως δε από τις υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις, καθώς η πυρηνική ενέργεια καταλαμβάνει ένα σχεδόν μηδαμινό μερίδιο στην παραγωγή της χώρας, παρά το σημαντικό πρόγραμμα που έχει δρομολογηθεί για την κατασκευή ατομικών σταθμών ενέργειας στη χώρα.

    [12] Διαρροή σε έξι δεξαμενές ραδιενεργών αποβλήτων στην Ουάσιγκτον

    Έξι υπόγειες δεξαμενές στο χώρο απόθεσης ραδιενεργών αποβλήτων Χάνφορντ της πολιτείας Ουάσινγκτον φαίνεται ότι έχουν διαρροή, αλλά δεν αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ανακοίνωσε το γραφείο του Κυβερνήτη Τζέι Ίνσλι.

    Η εκπρόσωπος του Ίνσλι, Λίσα Χάρπερ, είπε ότι ο Υπουργός Ενέργειας, Στίβεν Τσου, ενημέρωσε τον Κυβερνήτη ότι διαρροές είχαν προκληθεί σε έξι δεξαμενές, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν σταματήσει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 February 2013 - 9:30:24 UTC