Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποφασιστικό βήμα πρόκρισης έκανε ο Ολυμπιακός
  • [02] Α. Σκορδάς: Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ανακούφισης του δανειολήπτη
  • [03] Γ. Σγουρός: Η Περιφέρεια τέθηκε σε απόλυτη ετοιμότητα
  • [04] Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων του διαμερίσματος στα Τουρκοβούνια
  • [05] Ολυμπιακός-Κάχα Λαμποράλ 41-27 στο ημίχρονο

  • [01] Αποφασιστικό βήμα πρόκρισης έκανε ο Ολυμπιακός

    Χωρίς να... ιδρώσει ο Ολυμπιακός έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν άνετα 82-74 της Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ, για την 8η αγωνιστική της φάσης των «16», άφησαν πίσω τους στη βαθμολογία του Βάσκους, αλλά δεν κατάφεραν να καλύψουν τη διαφορά της ήττας στην πρεμιέρα της Β΄φάσης, καθώς η διαφορά και το σκορ ήταν το ίδιο με αυτό στη Βιτόρια.

    Με την αποψινή 5η νίκη τους οι πρωταθλητές Ευρώπης παραμένουν «συγκάτοικοι» στην τρίτη θέση του 6ου ομίλου με την Κίμκι, έχοντας πάντως το... πάνω χέρι στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

    Τα δεκάλεπτα: 18-11, 41-27, 62-50, 82-74

    [02] Α. Σκορδάς: Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ανακούφισης του δανειολήπτη

    «Με σεβασμό στην κατάσταση κάθε δανειολήπτη, κάθε Έλληνα πολίτη, θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ανακούφισής του, ταυτόχρονα με την ανάγκη διασφάλισης της πιστωτικής φερεγγυότητας και πειθαρχίας... Ο τόπος δεν αντέχει άλλο λαϊκισμό και κούφιες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα». Aυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς απαντώντας σε τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αναμόρφωση της νομοθεσίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

    Στο κείμενο εργασίας του ΔΝΤ το οποίο επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνεται στην αρχή του, όπως αναφέρει ο κ. Σκορδάς, ότι αντιπροσωπεύει τις απόψεις του ΔΝΤ, αλλά πρόκειται για κείμενο εργασίας στο οποίο εκφράζονται προσωπικές απόψεις των συντακτών «και δεν είναι κατ' ανάγκη αντιπροσωπευτικές των θέσεων του ΔΝΤ ή της πολιτικής του. Τα κείμενα εργασίας περιγράφουν μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τους συντάκτες και δημοσιοποιούνται, προκειμένου να αποσπάσουν σχόλια ή για περαιτέρω δημόσια συζήτηση».

    «Είναι τόση η βιασύνη του ΣΥΡΙΖΑ, να επιτεθεί στην κυβερνητική πρόταση», συνεχίζει ο υφυπουργός «που δεν πρόλαβε να διαβάσει (σελ.18 παράγραφος 5) τα βασικά συμπεράσματα του κειμένου εργασίας που με τόση επιπολαιότητα επικαλείται και στο οποίο αναφέρεται ότι οι ρυθμίσεις πρέπει να ισορροπούν ανάμεσα στην ανακούφιση των δανειοληπτών και στην ανάγκη τραπεζικής φερεγγυότητας και πιστωτικής πειθαρχίας?»

    [03] Γ. Σγουρός: Η Περιφέρεια τέθηκε σε απόλυτη ετοιμότητα

    Από το πρωί, όταν άρχισαν να εκδηλώνονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα η Περιφέρεια Αττικής τέθηκε σε απόλυτη ετοιμότητα, διαθέτοντας όλα τα μηχανήματα, τον απαραίτητο εξοπλισμό και το προσωπικό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

    Ο ίδιος τόνισε ότι «η Αττική γνώρισε μία από τις μεγαλύτερες σε χρονική διάρκεια, αλλά και ένταση βροχοπτώσεις της τελευταίας δεκαετίας. Εντός λίγο μόνον ωρών, η συνολική βροχόπτωση υπολογίζεται ότι έφθασε στο 20% της συνολικής ετήσιας βροχόπτωσης!»

    Κατά τον κ. Σγουρό, «αυτή τη φορά το πρόβλημα δεν ήταν τα φρεάτια υποδοχής (δηλαδή σχάρες) ομβρίων υδάτων, τα οποία ήταν καθαρισμένα σε ό,τι αφορά στο κομμάτι που ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο τμήμα των φρεατίων του οδικού δικτύου ανήκει στους κατά τόπους Δήμους. Η ποσότητα του νερού ήταν τέτοια που σε πολλές περιπτώσεις εκτινάχθηκαν τα καπάκια των φρεατίων επίσκεψης, που βρίσκονται στη μέση του οδοστρώματος».

    [04] Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων του διαμερίσματος στα Τουρκοβούνια

    Προσωπικά στοιχεία πολιτών που αναγράφονται σε έξι πλαστές ταυτότητες και χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο κρησφύγετο της οδού Καρπενησιώτη στα Τουρκοβούνια, καθώς και φωτογραφίες των συγκεκριμένων πειστηρίων, έδωσε απόψε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

    Η δημοσιοποίηση των στοιχείων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, κρίθηκε απαραίτητη από την Αστυνομία, καθόσον αποσκοπεί στη διευκόλυνση της έρευνας και στη διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας αγνώστων συνεργών των συλληφθέντων μετά τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και τους δύο καταζητούμενους.

    Όπως διευκρινίζεται και επίσημα από την ΕΛ.ΑΣ, από την έρευνα προέκυψε ότι το διαμέρισμα είχε ενοικιάσει ο Δημήτρης Πολίτης, με τα στοιχεία Βασίλειος Δημητρίου, που αναφέρονται σε μια από τις πλαστές ταυτότητες.

    [05] Ολυμπιακός-Κάχα Λαμποράλ 41-27 στο ημίχρονο

    Για την φάση των "16' της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Κάχα Λαμποράλ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 February 2013 - 21:30:27 UTC