Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόσκληση για επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυναν Σαμαράς - Ολάντ
  • [02] Νέα γιάφκα εντόπισε η Αντιτρομοκρατική στα Τουρκοβούνια
  • [03] Αρμενία: Επανεκλογή Σαρκισιάν στην προεδρία
  • [04] Προστασία των προσωπικών δεδομένων για τους χρήστες του Google
  • [05] Αποκτώντας την «έκτη αίσθηση»
  • [06] ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακή διαχείριση της επίσκεψης Ολάντ έκανε ο πρωθυπουργός
  • [07] Αντιπαράθεση κυβερνητικού εκπροσώπου με ΠΟΕΣΥ - ΕΣΗΕΑ
  • [08] Ο Κάμερον θέλει να επιταχύνει την αναδιάρθρωση της τράπεζας RBS
  • [09] Υπέρυθρη κάψουλα - κάμερα καταπίνεται και φωτογραφίζει τον οισοφάγο
  • [10] Την υψηλότερη θέση μεταξύ 10 ευρωπαϊκών χωρών κατέχει η Ελλάδα και ο ΟΚΑΝΑ
  • [11] Για τη Νέα Υόρκη αναχωρεί σήμερα ο Δ. Αβραμόπουλος

  • [01] Πρόσκληση για επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυναν Σαμαράς - Ολάντ

    Στη «μάχη για την ανάπτυξη» και τη «μείωση της ανεργίας», ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσκαλούν Γάλλους και 'Ελληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

    «Το μήνυμα που απευθύνω στους Γάλλους επιχειρηματίες είναι επενδύστε», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας, από το βήμα του επιχειρηματικού φόρουμ που πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή άνω των 100 Γάλλων και Ελλήνων επιχειρηματιών, σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Και οι δύο πολιτικοί ηγέτες απηύθυναν στους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου πρόσκληση για επενδύσεις, ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, προκειμένου, όχι μόνον «να βγει η Ελλάδα από την κρίση αλλά όλη η Ευρώπη από την ύφεση», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος Πρόεδρος. «Δεν είναι δυνατόν μια χώρα να ευημερεί όταν γύρω της υπάρχει ύφεση», τόνισε και αναφέρθηκε στα στοιχεία του τελευταίου τριμήνου του 2012, σύμφωνα με τα οποία και οι χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά, «βλέπουν» ρυθμούς ανάπτυξης κάτω από τη μονάδα.

    Η ολοκλήρωση των εργασιών επισφραγίστηκε με την ίδρυση Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας - Γαλλίας, για το οποίο υπέγραψαν εκ μέρους του ΣΕΒ ο Θ. Λαβίδας πρόεδρος του τομέα Διεθνών Δράσεων και από γαλλικής πλευράς ο αντιπρόεδρος της Medef Ιβ Τιμπό ντε Σιλγκί.

    Με τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Συμβουλίου «οι σχέσεις μας θα προχωρήσουν ένα βήμα παραπάνω, θα υπάρξουν χειροπιαστά αποτελέσματα, θα αναδειχθούν ευκαιρίες, θα ενταθεί η εξωστρέφεια», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

    Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η προεργασία έχει ήδη αρχίσει και μια δυναμική ομάδα Ελλήνων και Γάλλων επιχειρηματιών επεξεργάζεται εξειδικευμένα πρότζεκτ συνεργασίας, τα οποία σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας.

    Η ομιλία του προέδρου Ολάντ ήταν ύμνος προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό για τις θυσίες που υπέστη, ύμνος στην επιχειρηματικότητα που πρέπει τώρα να βγει μπροστά, όπως είπε, με τη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και κραυγή αγωνίας για την ανεργία και μάλιστα την ανεργία των νέων.

    «Η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας. Κάναμε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ . Ηταν μια επιλογή της λογικής και της καρδιάς. Κερδίσαμε αυτή τη μάχη», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος για να προσθέσει:

    «Τι πρέπει τώρα να κάνει η Γαλλία για την Ελλάδα; Να επενδύσει και αυτό είναι το μήνυμα που ήρθα να σας απευθύνω».

    Η ελληνική κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της, αναμορφώνει το κράτος, η προσπάθεια γίνεται. Δεν ήρθα εδώ για να σας πω προσπαθήστε περισσότερο, υπογράμμισε. Τώρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη.

    Εξέφρασε την ανησυχία του για την ανεργία των νέων στην Ελλάδα που φτάνει το 60% και στην Γαλλία το 25%, λέγοντας «χρειάζεται ελπίδα».

    Στο σημείο αυτό επεσήμανε τη σταθερή παρουσία των γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα: Η Γαλλία διαθέτει 150 επιχειρήσεις στην Ελλάδα με 30.000 απασχολούμενους. Ορισμένες έφυγαν εξαιτίας της κρίσης αλλά οι περισσότερες μένουν και θα μείνουν. Θέλουμε μάλιστα να αυξήσουμε αυτή την παρουσία, σημείωσε.

    'Εκανε ειδική αναφορά στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και προσκάλεσε τους Γάλλους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν. «Το μήνυμά μου είναι, ελάτε γαλλικές επιχειρήσεις να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «υπάρχουν ευκαιρίες» και έκανε ειδική μνεία στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, στις υποδομές, στο νερό.

    'Εκλεισε την ομιλία του περικλείοντας τις ελληνογαλλικές σχέσεις στο τρίπτυχο «φιλία, αλληλεγγύη, εμπιστοσύνη» για να συμπληρώσει: «εμπιστοσύνη και στις επιχειρήσεις».

    [02] Νέα γιάφκα εντόπισε η Αντιτρομοκρατική στα Τουρκοβούνια

    Πλαστές ταυτότητες, εγχειρίδια για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, ονόματα και διευθύνσεις πολιτών και άλλα στοιχεία που αφορούν στη δράση της τελευταίας ομάδας που έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, είχαν βρεθεί μέχρι αργά χθες το βράδυ σε κρυσφύγετο που εντοπίστηκε στα Τουρκοβούνια.

    Ειδικότερα, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πραγματοποίησε έρευνα σε διαμέρισμα, στη συμβολή των οδών Καρπενησιώτη 66 και Δικονίμου 20, που είχε ενοικιαστεί με πλαστή ταυτότητα, η οποία συνεχιζόταν μέχρι αργά τη νύχτα, για τη συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

    Το διαμέρισμα εντοπίστηκε μετά απο τηλεφώνημα περιοίκου, ύστερα απο τη δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών των δύο καταζητούμενων για εμπλοκή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για συνέργεια στην ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Φιλώτα Φλώρινας τον περασμένο Νοέμβριο.

    Όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, μέχρι αργά το βράδυ είχαν βρεθεί:

    - Δέκα πλαστά δελτία ταυτότητας, ένα απο τα οποία χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση του διαμερίσματος

    - Ένα γνήσιο δελτίο ταυτότητας

    - Κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM και εξαρτήματα αυτών

    - Μια κάρτα μνήμης

    - Ενα φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου

    - Χειρόγραφες σημειώσεις με πλήρη στοιχεία πολιτών

    - Χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με τη συνδεσμολογία εκρηκτικών μηχανισμών

    - Είδη ρουχισμού, σακίδια

    - Μια άδεια θήκη κιθάρας

    - Εξαρτήματα καθαρισμού όπλων, κλειδιά και το πρωτότυπο ενοικιαστήριο.

    Όλα τα ευρήματα εστάλησαν για έρευνα στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, ενώ με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζονται απο την Αντιτρομοκρατική τα σημειώματα που βρέθηκαν στο κρυσφύγετο.

    [03] Αρμενία: Επανεκλογή Σαρκισιάν στην προεδρία

    Ο πρόεδρος της Αρμενίας, Σερζ Σαρκισιάν, επανεξελέγη στην κεφαλή της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, με ποσοστό 58,64% των ψήφων, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.

    Η κεντρική εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε επίσης ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ράφι Χοβανισιάν κατέλαβε τη δεύτερη θέση με το 36,75% των ψήφων.

    Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης πάντως, αρνήθηκε νωρίτερα να αναγνωρίσει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα και ανακοίνωσε ότι είναι ο πραγματικός νικητής των εκλογών. Κάλεσε δε τον πρόεδρο Σαρκισιάν, να παραδεχτεί την ήττα του, αναφέροντας πολυάριθμες εκλογικές παρατυπίες.

    Η αστυνομία σχολιάζοντας τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης τις χαρακτήρισε «φαντασίες». Το ποσοστό συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές της Αρμενίας έφτασε το 60%.

    [04] Προστασία των προσωπικών δεδομένων για τους χρήστες του Google

    Μέχρι το καλοκαίρι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει προχωρήσει στην υλοποίηση των αναγκαίων κινήσεων ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών που επισκέπτονται τις ιστοσελίδες της Google, σύμφωνα με το BBC.

    Από τον περασμένο Μάρτιο, η αμερικανική εταιρεία συνδυάζει δεδομένα που αντλεί από τις ιστοσελίδες της προκειμένου να «στοχεύει» καλύτερα με διαφημιστικές ενότητες τους χρήστες της.

    Τον Οκτώβριο του 2012, δόθηκε στην Google διορία τεσσάρων μηνών προκειμένου να εναρμονίσει τις πρακτικές της με την ευρωπαϊκή νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων.

    Από την πλευρά της, η αμερικανική εταιρεία ισχυρίστηκε ότι οι πολιτικές της ήταν σύμφωνες με τη νομοθεσία.

    [05] Αποκτώντας την «έκτη αίσθηση»

    Έγκεφαλικό εμφύτευμα έδωσε σε αρουραίους μια «έκτη αίσθηση», που τους επέτρεψε όχι να βλέπουν, αλλά να «αγγίζουν» το αόρατο υπέρυθρο φως.

    Είναι η πρώτη φορά που ένα ζώο αποκτά μια «έκτη αίσθηση» χάρη σε μια ηλεκτρονική συσκευή εμφυτευμένη στον εγκέφαλό του.

    Το επίτευγμα ανοίγει το δρόμο σε μια νέα γενιά νευρο-προσθετικών συσκευών που θα ελέγχονται από τον εγκέφαλο και μελλοντικά μπορεί να δώσουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα στους ανθρώπους να «βλέπουν» στο υπέρυθρο φάσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

    Αυτό, κατά τους επιστήμονες, σημαίνει πως θεωρητικά στο μέλλον κάποιος τυφλός άνθρωπος με κατεστραμμένο οπτικό εγκεφαλικό φλοιό θα μπορούσε να δει ξανά μέσω ενός ηλεκτρονικού ματιού, το οποίο θα λάμβανε οπτικά σήματα και θα τα επεξεργαζόταν σε άλλη εγκεφαλική περιοχή (για την αφή).Τόνισαν επίσης,πως «αυτό που κάναμε, δείχνει πως ο ενήλικος εγκέφαλος μπορεί να αποκτήσει νέες ικανότητες, που ποτέ πριν δεν έχουν βιωθεί από ένα ζώο».

    Όπως ανέφερε, εκτός από το υπέρυθρο φως, μια ανάλογη «συναισθησία» θα μπορούσε πιθανώς να συμβεί με τους υπέρηχους, τα ραδιοκύματα, τα μαγνητικά πεδία κ.α. Κάτι τέτοιο, αν γινόταν πραγματικότητα χάρη στα κατάλληλα ηλεκτρονικά εμφυτεύματα, θα διεύρυνε εντυπωσιακά τις αισθητήριες δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου, με συνέπεια οι άνθρωποι να μπορούν να αντιλαμβάνονται στη φύση πράγματα για τα οποία δεν έχουν προικιστεί από τη βιολογική εξέλιξη με τα κατάλληλα αισθητήρια όργανα.

    [06] ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακή διαχείριση της επίσκεψης Ολάντ έκανε ο πρωθυπουργός

    Για επικοινωνιακή διαχείριση της επίσκεψης Ολάντ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο χθες στην Αθήνα.

    «Για μια ακόμη φορά ο κ. Σαμαράς περιορίζει τις διεθνείς επαφές της χώρας στο επίπεδο της επικοινωνιακής διαχείρισης για τη δημιουργία μιας επίπλαστης εικόνας αισιοδοξίας που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

    «Οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας δεν μπορούν να έρθουν μέσα από τη συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας που εξαθλιώνει την Ελλάδα και αποδομεί συνολικά την Ευρώπη. Δεν μπορούν να έρθουν από έναν πρωθυπουργό και από μία κυβέρνηση δεσμευμένους στα μνημόνια, που δεν εκμεταλλεύτηκαν ούτε το λάθος του ΔΝΤ στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και παραμένουν άφωνοι στο ευρωπαϊκό επίπεδο, δίχως να έχουν προβάλει καμία θέση για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση».

    [07] Αντιπαράθεση κυβερνητικού εκπροσώπου με ΠΟΕΣΥ - ΕΣΗΕΑ

    Για ευθείες απειλές της συνδικαλιστικής ηγεσίας των δημοσιογράφων σε συναδέλφους έκανε λόγο χθες, με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κ. Κεδίκογλου, «στα έσχατα όρια ανυποληψίας έφτασαν τα φερέφωνα του κ. Τσίπρα στη συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων, απειλώντας, τηλεφωνικά, με διαγραφή συναδέλφους εάν υποβάλουν ερώτηση στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και ζητώντας την παραπομπή στο πειθαρχικό όσων εφάρμοσαν το νόμο και άρχισαν να εργάζονται μόλις εκδόθηκε η δικαστική απόφαση που κήρυττε την απεργία παράνομη».

    Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε επίσης ότι «σε μια περίοδο σοβαρών προβλημάτων και μεγάλων προκλήσεων στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, οι δημοσιογράφοι έχουν μια συνδικαλιστική ηγεσία που ενδιαφέρεται μόνο για τη μελλοντική της θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι, ο κ. Τσίπρας αρνείται να παραπέμψει τις επικίνδυνες συνιστώσες του, αλλά τα φερέφωνά του σπεύδουν να παραπέμψουν όσους κάνουν το καθήκον τους».

    Από την πλευρά του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), μαζί με την ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΠΟΕΠΤΥΜ, εξέφρασε την αντίδρασή του «στις αντισυνδικαλιστικές παρεμβάσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και της διοίκησης της ΕΡΤ εναντίον των δημοσιογραφικών απεργιακών κινητοποιήσεων και στα απεργοσπαστικά κρούσματα που εκδηλώθηκαν πριν από την αναστολή της απεργίας στην ΕΡΤ», ενώ κήρυξε 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ, από τις 06.00 της Τετάρτης μέχρι τις 06.00 της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου, «ημέρα απεργίας όλων των εργαζομένων της χώρας».

    Επίσης, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) ανακοίνωσε ότι «παρά την προσπάθεια της κρατικής ΕΡΤ να διασπάσει τον αγώνα των συντακτών, εμείς συνεχίζουμε!».

    [08] Ο Κάμερον θέλει να επιταχύνει την αναδιάρθρωση της τράπεζας RBS

    Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον τοποθετήθηκε σχετικά με το μέλλον της υπό κρατικό έλεγχο Royal Bank of Scotland. Όπως είπε η κυβέρνηση διατηρεί τον έλεγχο της τράπεζας για να επιταχυνθεί η αναδιάρθρωση και αρνήθηκε ότι έχει αποκλείσει την πιθανότητα να παράσχει το μερίδιο της κυβέρνησης σε ιδιώτες.

    Η κυβέρνηση κατέχει το 82% της RBS μετά την άντληση 45 δισεκατομμυρίων στερλινών (70 δισ. ευρώ) του κεφαλαίου της, όταν η τράπεζα πλησίασε στην κατάρρευσή της το 2008.

    Μιλώντας στην Ινδία κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με στόχο την ενίσχυση του εμπορίου και των επενδύσεων ο Κάμερον κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να επιστρέψει την τράπεζα σε ιδιώτες, το συντομότερο δυνατό και θέλει να εντείνει τις προσπάθειές της στον τομέα της αναδιάρθρωσης.

    «Το ίδρυμα είχε πολύ σοβαρές ζημιές αλλά νομίζω ότι έγινε το σωστό και προφανώς θέλουμε να επιταχύνουμε τις προσαρμογές» είπε ο κ Κάμερον.

    Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές, ότι η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να δώσει το μερίδιό της έως το 2015, ο βρετανός πρωθυπουργός είπε: «Όλα αυτά είναι ενδιαφέροντα ερωτήματα για το μέλλον. Πρώτη δουλειά είναι να ενισχυθεί ο ισολογισμός και οι δραστηριότητές της RBS. Αλλά είμαι πρόθυμος να εξετάσω όλες τις δυνατότητες για να επιστραφεί η RBS στον ιδιωτικό τομέα».

    [09] Υπέρυθρη κάψουλα - κάμερα καταπίνεται και φωτογραφίζει τον οισοφάγο

    Οι γιατροί σύντομα θα έχουν στη διάθεσή τους μια νέα απλή και γρήγορη μέθοδο εξέτασης του οισοφάγου, χάρη σε μια πρωτοποριακή κάμερα που είναι ενσωματωμένη σε ένα χάπι, με μέγεθος όσο μια κάψουλα πολυβιταμινών. Η κάψουλα καταπίνεται και μεταδίδει αμέσως υπέρυθρες εικόνες για το εσωτερικό του οισοφάγου, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο για την έγκαιρη διάγνωση προκαρκινικών ασθενειών όπως της νόσου του Μπάρετ, όπου πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι την έχουν, επειδή δεν είναι εύκολή η διάγνωσή της.

    Σε παθήσεις όπως του Μπάρετ, τα κύτταρα στο κατώτερο τμήμα του οισοφάγου αλλοιώνονται λόγω της χρόνιας αναρρόφησης γαστρικών οξέων (γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση), με συνέπεια οι ασθενείς να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου.

    Μέχρι σήμερα, η εξέταση του οισοφάγου γίνεται με την εισαγωγή του ενδοσκοπίου, ενός εύκαμπτου μικροσκοπικού σωλήνα που περιέχει μια εξίσου μικροσκοπική βιντεοκάμερα. Όμως η όλη διαδικασία είναι χρονοβόρα, δυσάρεστη για τον ασθενή και απαιτεί τη νάρκωσή του. Αντίθετα, η νέα μέθοδος διαγνωστικής απεικόνισης είναι μη επεμβατική, δεν χρειάζεται νάρκωση και διαρκεί λίγα μόλις λεπτά (το πολύ έξι έναντι των περίπου 90 λεπτών μιας τυπικής ενδοσκόπησης).

    Η κάψουλα - κάμερα, που έχει ήδη δοκιμαστεί σε λίγους ασθενείς, δημιουργήθηκε από ερευνητές του Κέντρου Φωτοϊατρικής Γουέλμαν του Γενικού Νοσοκομείου του Μασαχουσέτης, με επικεφαλής τον καθηγητή παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ Γκάρι Τίρνεϊ και παρουσιάστηκε στο ιατρικό περιοδικό "Nature Medicine", σύμφωνα με το BBC. Οι πρώτες δοκιμές έδειξαν ότι η νέα συσκευή μπορεί με επιτυχία και σε ελάχιστα λεπτά να εντοπίσει τις κυτταρικές αλλοιώσεις στον οισοφάγο.

    [10] Την υψηλότερη θέση μεταξύ 10 ευρωπαϊκών χωρών κατέχει η Ελλάδα και ο ΟΚΑΝΑ

    Την πρώτη θέση κατέχει η Ελλάδα και ο ΟΚΑΝΑ σε αξιολόγηση της ποιότητας της φροντίδας, που παρέχεται σε ασθενείς σε προγράμματα φαρμακευτικής θεραπείας της εξάρτησης από οπιοειδή, μεταξύ 10 ευρωπαικών χωρών.

    Η μελέτη EQUATOR (European Quality Audit of Opioid Treatment), με αντικείμενο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της παροχής φαρμακευτικής θεραπείας της εξάρτησης από οπιοειδή, πραγματοποιήθηκε σε 10 ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Νορβηγία,Πορτογαλία, Σουηδία και Ην. Βασίλειο) σε πάνω από 3000 συμμετέχοντες (ιατρούς, ασθενείς σε θεραπεία υποκατάστασης και εξαρτημένους εκτός θεραπείας υποκατάστασης)

    Το πρώτο σημαντικό στοιχείο, που καταδεικνύει η μελέτη, είναι ότι στην Ελλάδα το 100% των έγκυρων απαντήσεων των ασθενών, που συμμετέχουν σε πρόγραμμα φαρμακευτικής θεραπείας της εξάρτησης,δηλώνουν ότι λαμβάνουν και ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Έτσι, η Ελλάδα έρχεται πρώτη στο σχετικό δείκτη,με δεύτερη τη Γερμανία με ποσοστό 63%, ενώ ακολουθούν η Νορβηγία και η Πορτογαλία με ποσοστό 62% και 61%, αντίστοιχα.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Ελλάδα, από κοινού με την Πορτογαλία, σημειώνονται τα χαμηλότερα ποσοστά κακής χρήσης και εκτροπής της φαρμακευτικής θεραπείας της εξάρτησης, με τα σχετικά ποσοστά να κυμαίνονται κάτω του 10% (Ελλάδα 5%, Πορτογαλία 8%) έναντι περίπου 49% στη Αυστρία και περίπου 51%

    στη Δανία.

    Επίσης, το δείγμα των ερωτώμενων, που συμμετέχει από την Ελλάδα, είναι το υψηλότερο μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, ενώ ταυτόχρονα σημειώνονται υψηλά ποσοστά ενημέρωσης των ασθενών σχετικά με τα είδη και τα προγράμματα της θεραπείας φαρμακευτικής αντιμετώπισης της εξάρτησης.

    [11] Για τη Νέα Υόρκη αναχωρεί σήμερα ο Δ. Αβραμόπουλος

    Η επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας στο Κυπριακό, μετά τις κυπριακές προεδρικές εκλογές, και η εντατικοποίηση των συνομιλιών στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ θα βρεθούν στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

    Διπλωματική πηγή ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η συνάντηση θα γίνει σε μια "ευαίσθητη περίοδο", τόσο για τα δυο προαναφερθέντα ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος, όσο και για τη γενικότερη κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, λόγω κυρίως της συνεχιζόμενης εμφύλιας σύρραξης στη Συρία.

    Ο προσωπικός απεσταλμένος του γγ στις συνομιλίες ανάμεσα σε Ελλάδα και πΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, αναμένεται να έχει νέες συναντήσεις με τους αντιπροσώπους των δυο χωρών μέσα στον Μάρτιο, ενώ ο ειδικός σύμβουλος του γγ στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα επιδιώξει, επίσης μέσα στον Μάρτιο, την επανεκκίνηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, αφού στη Λευκωσία θα υπάρχει νέος πρόεδρος και εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς.

    Ο κ. Αβραμόπουλος αναμένεται να φθάσει σήμερα στην αμερικανική μεγαλούπολη με τελικό προορισμό τον Καναδά, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου. Το συγκεκριμένο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών θα γινόταν στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, αλλά είχε αναβληθεί εξαιτίας του τυφώνα Σάντι.

    Πριν από τη συνάντησή του με το γγ των Ηνωμένων Εθνών, θα επισκεφθεί τα γραφεία της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής στο Μανχάταν, όπου θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, με τον οποίο θα συζητήσει μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Ομογένεια και τις προσπάθειες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας για στήριξη ευπαθών ομάδων του ελληνικού λαού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 February 2013 - 7:30:24 UTC