Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ανάπτυξη και αντιμετώπιση της ανεργίας προτεραιότητες της κυβέρνησης
  • [02] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών
  • [03] Πολλά μήλα την ημέρα κάνουν τις στεναχώριες πέρα
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: «Άλλο οι επενδύσεις κι άλλο η γενική εκποίηση»
  • [05] Δημοκρατικό πατριωτικό τόξο για έξοδο από την κρίση ζητά ο Π.Καμμένος
  • [06] Οι G20 στέλνουν σαφές μήνυμα κατά οποιουδήποτε "οικονομικού πολέμου"
  • [07] Η Μέρκελ θέλει μια "πιο σκληρή" κανονιστική ρύθμιση των χρηματαγορών

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ανάπτυξη και αντιμετώπιση της ανεργίας προτεραιότητες της κυβέρνησης

    Ορκίστηκε το μεσημέρι ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Κυριάκος Βιρβιδάκης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

    Ακολούθησε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αντώνη Σαμαρά για τις αποκρατικοποιήσεις, με τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και της ηγεσίας του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Προτεραιότητα στην Ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση της ανεργίας έδωσε ο πρωθυπουργός κατά την χθεσινή ομιλία τουστην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ αναφέρθηκε εκτεταμένα στην αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων.

    Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στο θέμα της ανεργίας λέγοντας μάλιστα ότι έχει πάρει εφιαλτική διάσταση. «Έχουμε σημάνει συναγερμό» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι δύο βασικοί στόχοι της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και της ύφεσης. Είπε ακόμη ότι «Εξασφαλίσαμε την παραμονή της χώρας στο ευρώ, τη δανειοδότηση, τα κοινοτικά κονδύλια και τώρα προέχει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

    Υπογράμμισε την ανάγκη να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή: «Πρέπει όλοι να φροντίσουμε για την ομαλότητα στην οικονομία και την κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ήταν αιχμηρός με όσους δημιουργούν προβλήματα. «Όσοι μπλοκάρουν δρόμους και επενδύσεις θα μας βρουν απέναντι τους, όσοι θέλουν την ανάκαμψη θα μας έχουν δίπλα τους».

    [02] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών

    Αγρότες από 17 μπλόκα όλης της χώρας, που συμμετέχουν στην «Πανελλήνια Διευρυμένη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών», έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο Κερδυλλίων, της Εγνατίας οδού.

    Οι αγρότες, όπως είπαν, θα προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας οδού, πεζοί, για μια ώρα(14:00-15:00) και θα μοιράσουν αγροτικά προϊόντα στους διερχόμενους οδηγούς.

    Στο μεταξύ, στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από τη Δευτέρα και οι αγρότες του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα που ξεκινούν τριήμερη διαμαρτυρία ζητώντας την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων τους .

    Οι αγρότες του Ηρακλείου δίνουν ραντεβού στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου στον κόμβο του Γιόφυρου και από εκεί θα αναχωρήσουν για την εθνική οδό όπου θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στην άκρη του δρόμου.

    Παράλληλα προγραμματίζουν για κάποιο χρονικό διάστημα τον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού χωρίς ωστόσο όπως υποστηρίζουν να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες

    Η κινητοποίηση θα συνεχισθεί την Τρίτη καθώς και την Τετάρτη ημέρα της πανεργατικής γενικής απεργίας.

    [03] Πολλά μήλα την ημέρα κάνουν τις στεναχώριες πέρα

    Η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο ήρεμους, ευτυχισμένους και ενεργητικούς, σύμφωνα με μια νέα νεοζηλανδική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές του Τμήματος Ανθρώπινης Διατροφής του πανεπιστημίου του Οτάγκο, με επικεφαλής τη δρα Τάμλιν Κόνερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό για θέματα ψυχολογίας της υγείας "British Journal of Health Psychology", μελέτησαν τη σχέση ανάμεσα στα καθημερινά συναισθήματα και στην κατανάλωση τροφών.

    Για αυτό το σκοπό, ζήτησαν από 281 νέους εθελοντές με μέση ηλικία 20 ετών να συμπληρώνουν επί τρεις εβδομάδες καθημερινά ένα ημερολόγιο σχετικά με το τι έτρωγαν και, παράλληλα, να καταγράφουν τη συναισθηματική κατάστασή τους με μια βάση κλίμακα αξιολόγησης από τα πιο αρνητικά έως τα πιο θετικά συναισθήματα. Οι εθελοντές έτρωγαν διάφορα φαγητά, είτε υγιεινά, είτε ανθυγιεινά, ενώ δεν είχαν κάποιο γνωστό πρόβλημα υγείας.

    Η μελέτη έδειξε μια στενή σχέση ανάμεσα στην ποσότητα των φρούτων και λαχανικών που τρώει κανείς και στη θετική διάθεσή του. «Τις μέρες που οι άνθρωποι έτρωγαν πιο πολλά φρούτα και λαχανικά, ανέφεραν ότι ένιωθαν πιο ήρεμοι, χαρούμενοι και ενεργητικοί» δήλωσε ο Κόνερ.

    Η περαιτέρω ανάλυση έδειξε μάλιστα ότι και την επόμενη μέρα ήταν καλύτερη η διάθεση όσων είχαν φάει αρκετά φρούτα και λαχανικά κατά την προηγούμενη μέρα, πράγμα που, σύμφωνα με τους ερευνητές, δείχνει ότι αυτές οι υγιεινές τροφές επηρεάζουν θετικά την ψυχική διάθεση.

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: «Άλλο οι επενδύσεις κι άλλο η γενική εκποίηση»

    «Η χθεσινή δήλωση του κ. Σαμαρά σχετικά με τις επενδύσεις θυμίζει ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία σχολιάζει τη δήλωση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «δεν έχει σχέση με την ανάπτυξη, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας το να χαρίζεις τον ΟΠΑΠ αντί πινακίου φακής και να αρνείσαι να δοθεί στα ασφαλιστικά ταμεία που κατακρεουργήθηκαν με το κούρεμα των ομολόγων που κατείχαν. 'Αλλο λοιπόν οι επενδύσεις με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και άλλο το «γενική εκποίηση λόγω αλλαγής επαγγέλματος».

    Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι σε σχέση με την αναφορά του πρωθυπουργού στους κλειστούς δρόμους, είναι «ιδιαίτερα αποκαλυπτικός», γιατί «θα ήθελε ενδεχομένως, αν μπορούσε, να απαγορεύσει το δικαίωμα στην απεργία και στις δημόσιες συγκεντρώσεις. «Εμείς πάντως το δρόμο προς την ολοκληρωτική κοινωνική ισοπέδωση θα τον κλείσουμε. Την απάντηση ο κ. Σαμαράς θα την πάρει στην πανελλαδική απεργία της 20ης Φεβρουαρίου» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

    [05] Δημοκρατικό πατριωτικό τόξο για έξοδο από την κρίση ζητά ο Π.Καμμένος

    Κάλεσμα στις πολιτικές δυνάμεις για τη συγκρότηση Δημοκρατικού Πατριωτικού Τόξου, ενάντια σε μία «κυβέρνηση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών» απηύθυνε ο Π. Καμμένος από την Ήπειρο, όπου περιοδεύει στο πλαίσιο της προσυνεδριακής διαδικασίας του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

    Ο κ. Καμμένος είπε ότι το κάλεσμα γίνεται για «να σταματήσει η κατρακύλα της οικονομίας που εξελίσσεται σε ανθρωπιστική κρίση».

    Επίσης, τόνισε ότι η συγκυβέρνηση «έχει καταργήσει κάθε πολιτική διαφοροποίηση του παρελθόντος» και πρόσθεσε ότι «εδώ έχουμε ένα μαντρί με λύκους», αντιστρέφοντας τη ρήση του Ευ. Αβέρωφ, «όποιος φύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος».

    Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του γγ του ΥΠΟΙΚ Γ. Μέργου και το «λάθος» του ΔΝΤ, υπογράμμισε ότι «δεν έχει γίνει λάθος αλλά, έγκλημα».

    [06] Οι G20 στέλνουν σαφές μήνυμα κατά οποιουδήποτε "οικονομικού πολέμου"

    Οι μεγάλες δυνάμεις της G20 αναμένεται να στείλουν σήμερα από τη Μόσχα, όπως έκανε η G7 μερικές ημέρες νωρίτερα, σαφές μήνυμα κατά οιουδήποτε "οικονομικού πολέμου", ενώ προσπαθούν να προσαρμόσουν τη δημοσιονομική λιτότητα σε μια παγκόσμια ανάκαμψη η οποία ακόμη επηρεάζεται από την ύφεση στην ευρωζώνη. Την ίδια ώρα Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο ζητούν τη βελτίωση της φορολόγησης για όσες πολυεθνικές διαφεύγουν.

    Οι υπουργοί Οικονομικών των 20 πλουσιότερων χωρών και αναδυόμενων οικονομιών εκφράζουν τη βούλησή τους να αφήσουν τις αγορές να ορίσουν τις τιμές συναλλάγματος ώστε να μην χρησιμεύσουν αυτές ως "εργαλείο οικονομικού πολέμου", όπως δήλωσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών.

    [07] Η Μέρκελ θέλει μια "πιο σκληρή" κανονιστική ρύθμιση των χρηματαγορών

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θέλει να υποστηρίξει μέσα στους επόμενους μήνες μια "πιο σκληρή" κανονιστική ρύθμιση των χρηματαγορών, έκανε γνωστό στην εβδομαδιαία ομιλία της που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο Ίντερνετ.

    "Θα υποστηρίξουμε μια πιο σκληρή κανονιστική ρύθμιση των χρηματαγορών σε παγκόσμια κλίμακα, με την ευκαιρία της G20 που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο (στη Μόσχα) και θα το κάνω και η ίδια στην G20 το Σεπτέμβριο", αναφέρει η Μέρκελ.

    Η καγκελάριος χαιρέτισε την πρόταση που ανακοινώθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για ένα φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών τον οποίο θέλουν να θέσουν σε ισχύ 11 ευρωπαϊκές χώρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 February 2013 - 13:30:22 UTC