Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες
  • [02] Στις 5 Μαρτίου η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας - Τουρκίας
  • [03] Βάσεις πρόκρισης έβαλε ο Ολυμπιακός
  • [04] Αποφυλακίζεται η σύντροφος του Αλκέτ Ριζάι
  • [05] Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων στις 20 Φεβρουαρίου
  • [06] Διευκρινίσεις από το ΥΠΟΙΚ σχετικά με το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του δημοσίου χρέους
  • [07] Πτώση τιμών των παλαιών ακινήτων

  • [01] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

    Aμετακίνητοι στα μπλόκα παραμένουν και σήμερα οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα, με τα περισσότερα από αυτά να ενισχύονται συνεχώς.

    Τα μπλόκα στον νομό της Λάρισας, ανέρχονται πλέον σε τέσσερα, καθώς εκτός από το κεντρικό της Νίκαιας και αυτό που έχει αναπτυχθεί στην Μελούνα της Ελασσόνας, δημιουργήθηκαν και δυο νέα. Το ένα στην περιοχή του Δαμασίου, όπου αγρότες απέκλεισαν σήμερα για μία ώρα την παλιά επαρχιακή οδό Λάρισας - Ελασσόνας και το άλλο στον Τύρναβο στο ύψος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού όπου έχουν συγκεντρωθεί τρακτέρ.

    [02] Στις 5 Μαρτίου η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας - Τουρκίας

    Ολοκληρώθηκαν σε εγκάρδιο κλίμα οι επαφές του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στην Άγκυρα, όπου αποφασίστηκε η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας να πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, με ταυτόχρονη πραγματοποίηση συνεδρίασης επιχειρηματικού συμβουλίου.

    Κατά το γεύμα εργασίας μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, με επικεφαλής τους υπουργούς Δ. Αβραμόπουλο και Α. Νταβούτογλου, συζητήθηκαν και λεπτομέρειες για μια σειρά συμφωνιών που πρόκειται να υπογραφούν τον Μάρτιο στην Κωνσταντινούπολη.

    Ο κ. Αβραμόπουλος το μεσημέρι είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    [03] Βάσεις πρόκρισης έβαλε ο Ολυμπιακός

    Γερές βάσεις πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας έβαλε ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Κίμκι, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της φάσης των «16». Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 87-82 των Ρώσων, «έσπασαν» το αήττητο της έδρας τους στη Β' φάση της διοργάνωσης, ενώ πανηγύρισαν την τρίτη διαδοχική νίκη και δεύτερη εκτός έδρας στον 6ο όμιλό. Πλέον οι πρωταθλητές Ευρώπης ισοβαθμούν με την Κίμκι στην τρίτη θέση με ρεκόρ 4 νίκες - 3 ήττες.

    Τα δεκάλεπτα: 23-19, 43-35, 60-54, 82-87

    [04] Αποφυλακίζεται η σύντροφος του Αλκέτ Ριζάι

    Δεκτή έγινε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θήβας η αίτηση αποφυλάκισης της συντρόφου του βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι, Ασπασίας Μητροπία.

    Η γυναίκα έχει καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για την καθοριστική συμβολή της στην απόδραση τον Φεβρουάριο του 2009 του συντρόφου της και του Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο.

    Με την απόφασή του το δικαστικό Συμβούλιο Θήβας ορίζει ότι η Μητροπία αποφυλακίζεται από τις φυλακές Ελαιώνα με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας της.

    Στην προσφυγή της η Μητροπία είχε επικαλεστεί λόγους υγείας αλλά και της κόρης της καθώς και καλή συμπεριφορά κατά τον χρόνο κράτησής της.

    [05] Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων στις 20 Φεβρουαρίου

    Πανελλαδικά θα απέχουν οι δικηγόροι από τα καθήκοντα τους την ερχόμενη Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΕΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ.

    Την σχετική απόφαση έλαβε σήμερα η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες όμοια απόφαση είχε λάβει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

    [06] Διευκρινίσεις από το ΥΠΟΙΚ σχετικά με το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του δημοσίου χρέους

    Διευκρινίσεις σχετικά με το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του δημοσίου χρέους έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, μετά από την αναφορά σε ορισμένα διεθνή μέσα ενημέρωσης (με αφορμή την ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στη Βουλή) ότι επίκειται νέο «κούρεμα» του χρέους.

    Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται ότι η σχετική δήλωση του υπουργού Οικονομικών αναφέρεται στην απόφαση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου 2012, σύμφωνα με την οποία, όταν η Ελλάδα αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα, τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης θα εξετάσουν επιλογές μέτρων, προκειμένου να επιτύχουν περαιτέρω αξιόπιστη και βιώσιμη μείωση του λόγου χρέους προς ΑΕΠ της Ελλάδας.

    [07] Πτώση τιμών των παλαιών ακινήτων

    Το 2012, σε συνέχεια του 2011, αποτέλεσε, χωρίς αμφιβολία, μία από τις πιο δύσκολες χρονιές για την ελληνική οικονομία. Αναπόφευκτα επηρεάστηκε σημαντικά και ο κλάδος τής διαμεσολάβησης ακινήτων, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα τής εταιρείας Re/Max Ελλάς.

    Παράγοντες που επηρέασαν αρνητικά την κτηματαγορά, ήταν η πορεία της οικονομίας με την οποία σχετίζεται άμεσα τόσο η ψυχολογία των αγοραστών όσο και η αγοραστική τους δύναμη. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε, επίσης, και ο φόβος πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ (Grexit) και των επικείμενων συνεπειών.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία τού δικτύου τής Re/Max, οι τιμές των ακινήτων σημείωσαν περαιτέρω πτώση το 2012 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Συνοπτικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι μέσες τιμές των μεταχειρισμένων/παλαιών ακινήτων ήταν κατά 13% χαμηλότερες σε σχέση με το 2011, ενώ των νέων/νεόδμητων κατά 9%.

    Στην Αττική, οι μέσες τιμές των παλαιών ακινήτων έπεσαν κατά 11%, ενώ των νέων σε ποσοστό 9%. Στη Θεσσαλονίκη, η πτώση στα παλαιά ήταν 13%, ενώ στα νεόδμητα 11%. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, η μείωση τιμών για τα παλαιά κυμάνθηκε γύρω στο 18%, ενώ για τα νεόδμητα στο 7%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 February 2013 - 19:30:21 UTC