Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ερώτηση 22 ευρωβουλευτών για τη ρατσιστική βία
  • [02] Ένταση και συλλήψεις στα μπλόκα των αγροτών
  • [03] Βενιζέλος: Πρόταση για συστράτευση και συμπόρευση
  • [04] Εγκρίθηκαν τα νέα οργανογράμματα σε τέσσερα υπουργεία
  • [05] Οι δικηγόροι συμμετέχουν στην απεργία της 20ης Φεβρουαρίου
  • [06] Ταυτοποίηση DNA για τους 3 από τους 4 ληστές της Κόζανης
  • [07] ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 35-31 στο ημίχρονο
  • [08] Στη φυλακή ο πρόεδρος της Κάλιαρι

  • [01] Ερώτηση 22 ευρωβουλευτών για τη ρατσιστική βία

    Toν κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο των εξτρεμιστικών, ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ακροδεξιών δυνάμεων στην Ευρώπη, αποφάσισαν να κρούσουν από κοινού έξι Έλληνες ευρωβουλευτές (Δανέλλης, Kοππά, Kουμουτσάκος, Ποδηματά, Σκυλακάκης και Χρυσόγελος) καθώς και ομάδα δεκαέξι ξένων ευρωβουλευτών, από τους πολιτικούς χώρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών, των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων.

    Συγκεκριμένα, σε ερώτησή τους προς της Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζουν ότι η οικονομική κρίση, η βαθιά ύφεση, η ανεργία, η φτώχεια -κυρίως στον Νότο της Ευρώπης- καθώς και η αναποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος έχουν οδηγήσει στην ανάδυση ακραίων, ξενοφοβικών και ρατσιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

    Ειδική αναφορά γίνεται στην Ελλάδα, όπου τον τελευταίο χρόνο, όπως αναφέρουν, έκαναν την εμφάνιση τους δυνάμεις - εκπροσωπούμενες πλέον και στο Κοινοβούλιο - των οποίων ο πολιτικός λόγος, τα σύμβολα και ενέργειες (η πρακτική της λεκτικής και φυσικής βίας, η εξύμνηση του καθεστώτος της επτάχρονης δικτατορίας, οι επανειλημμένες βίαιες επιθέσεις κατά πολιτών και αλλοδαπών, καθώς και η χρήση απειλών κατά πολιτικών αντιπάλων) παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές σελίδες της πολιτικής ευρωπαϊκής ιστορίας, δηλ. της δεκαετίας του '30 και των αρχών της δεκαετίας του '40.

    [02] Ένταση και συλλήψεις στα μπλόκα των αγροτών

    Επεισόδια σημειώθηκαν στο 103ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών στο Βέλο Κορινθίας, όταν οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο προσπάθησαν να καταλάβουν την εθνική οδό.

    Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν άμεση, έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και απωθήθηκαν οι αγρότες,ενώ ηκυκλοφορία των οχημάτων δεν διακόπηκε καθόλου.

    Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές.

    Ένταση δημιουργήθηκε και στα αγροτικά μπλόκα των Σερρών επειδή η αστυνομία δεν επέτρεψε στους αγρότες να κλείσουν οδικές αρτηρίες.

    Στο μπλόκο των Κερδυλλίων συνελήφθησαν τέσσερις αγρότες, οι οποίοι το απόγευμα αφέθηκαν ελεύθεροι.

    [03] Βενιζέλος: Πρόταση για συστράτευση και συμπόρευση

    Πρόταση για «συστράτευση και συμπόρευση», για έναν «ουσιαστικό και απροκατάληπτο διάλογο» για όλα τα θέματα που συνιστούν την ημερήσια διάταξη της ελληνικής Κεντροαριστεράς και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και ειδικότερα πρόσκληση για συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων, πριν την έναρξη του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ώστε να συζητηθούν όλα αυτά, «φιλικά και ελεύθερα», απηύθυνε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με την Ιπποκράτους, αναφέρει στην επιστολή του ότι εκτός από την παραπάνω ατζέντα μπορούν επίσης να συζητηθούν και τα ζητήματα που αφορούν τις θεσμικές προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης (π.χ. αναθεώρηση του Συντάγματος και εκλογικό σύστημα).

    Δηλώνει δε έτοιμος να τεθεί επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, εφόσον και ο κ. Κουβέλης θα ήθελε να τεθεί επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ, ενώ υποστηρίζει ότι «η επαφή των δύο κομμάτων σε επίπεδο αντιπροσωπειών δεν συνιστά διάλογο «κορυφής», γιατί ταυτόχρονα θέλουμε ανοικτό διάλογο και στο επίπεδο των κοινοβουλευτικών μας ομάδων και στο επίπεδο των οργανώσεών μας». Και επισημαίνει ότι «άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει έτοιμο να μετάσχει σε οποιοδήποτε forum έχει αντικείμενο την Κεντροαριστερά».

    [04] Εγκρίθηκαν τα νέα οργανογράμματα σε τέσσερα υπουργεία

    Επιβεβαιώθηκαν οι βασικοί άξονες της διοικητικής μεταρρύθμισης στο σημερινό Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενώ ταυτόχρονα καταγράφηκαν οι εξελίξεις και η θετική πορεία των αρμόδιων υπουργείων για το σχεδιασμό ενός αποδοτικού δημόσιου τομέα.

    Ενός δημόσιου τομέα, στον οποίο «θα δοθεί έμφαση στην απλοποίηση των δομών, στη βελτίωση των επιχειρησιακών διαδικασιών, στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των υποδομών και στην καλύτερη συνεργασία με τον πολίτη, μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης, της κινητικότητας και της ορθολογικότερης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Στη συνεδρίαση οριστικοποιήθηκαν οι προτάσεις αναδιοργάνωσης των υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μακεδονίας - Θράκης, από τις οποίες θα προκύψουν σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των υπουργείων, με απτές βελτιώσεις στην αποτελεσματικότητά τους και στην ανταπόκρισή τους στις ανάγκες του πολίτη.

    [05] Οι δικηγόροι συμμετέχουν στην απεργία της 20ης Φεβρουαρίου

    Οι δικηγόροι της Αθήνας θα συμμετέχουν, την ερχόμενη Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013, στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς «το δοκιμαζόμενο από τις υιοθετούμενες οικονομικές πολιτικές Ελληνικό λαό».

    Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) σε ανακοίνωσή του αναφέρει, ότι το Διοικητικό του Συμβούλιο αποφάσισε την συμμετοχή των δικηγόρων της πρωτεύουσας στην γενική απεργία, προκειμένου να επισημάνει «τον κοινωνικά άδικο και αποσπασματικό χαρακτήρα» της υιοθετούμενης οικονομικής πολιτικής. Χαρακτήρα, ο οποίος μάλιστα «επιτείνει τα δημοσιονομικά αδιέξοδα και καταδικάζει το μέλλον των εργαζόμενων, ιδίως δε των νέων ανθρώπων, που βιώνουν στο μέγιστο βαθμό τις συνέπειες της δυσμενούς συγκυρίας».

    [06] Ταυτοποίηση DNA για τους 3 από τους 4 ληστές της Κόζανης

    Στοιχεία, που συσχετίζουν τον «τοξοβόλο» Γιάννη Μιχαηλίδη με την αιματηρή συμπλοκή στην Πεύκη, αλλά και τον ίδιο και άλλους δύο από τους συλληφθέντες για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης, με γιάφκες της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και άλλα κρυσφύγετα, τα οποία έχουν βρεθεί κατά καιρούς από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, εμπρηστικές ενέργειες, καθώς και με την ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα στο Φιλώτα Φλώρινας, προκύπτουν από την ανάλυση γενετικού υλικού (DNA), που ολοκληρώθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

    [07] ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 35-31 στο ημίχρονο

    Την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός για τη φάση των "16" της Ευρωλίγκας.

    [08] Στη φυλακή ο πρόεδρος της Κάλιαρι

    Στη φυλακή «Μπουονκαμίνο» οδηγήθηκε το πρωί ο πρόεδρος της Κάλιαρι, Μάσιμο Τσελίνο, ο οποίος συνελήφθη για απόπειρα υπεξαίρεσης και κλοπής, ύστερα από έρευνα της ιταλικής δικαιοσύνης για την κατασκευή του γηπέδου «Is Arenas».

    Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο επίτροπος δημοσίων έργων του δήμου της πόλης Κουαρτού Σαντ΄ Έλενα της Σαρδηνίας, Στέφανο Λίλιου. Ο δήμαρχος, Μάουρο Κοντίνι, που επίσης συνελήφθη ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση, υπέστη ξαφνική αδιαθεσία ενώ βρισκόταν στα γραφεία της Δασικής Υπηρεσίας του Κάλιαρι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Μπροτζού» για εξετάσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 February 2013 - 17:30:22 UTC