Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με αφορολόγητο όριο ο νέος φόρος ακινήτων
  • [02] Σε νέα σύσκεψη οι αποφάσεις για τους αγρότες
  • [03] Διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης
  • [04] Ένα καφέ αφιερωμένο στην Μπάρμπι
  • [05] Κληρώθηκαν οι άνεργοι, που θα εργαστούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του ΕΔΟΕΑΠ
  • [06] Σε παράλειψη αποδίδει ο Τζιμπούρ την εισαγγελική έρευνα σε βάρος του
  • [07] Επαφές δικαστών με κυβερνητικά στελέχη
  • [08] Κρατικοποιήθηκε η 4η μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας
  • [09] Μπερλουσκόνι: Πρέπει να κερδίσουμε την αναμέτρηση με την Γερμανία

  • [01] Με αφορολόγητο όριο ο νέος φόρος ακινήτων

    Να υπάρξει αφορολόγητο στον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων, συμφώνησε σήμερα η διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε στο Υπουργείο Οικονομικών.

    Το θέμα θα συζητηθεί σε νέα σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

    [02] Σε νέα σύσκεψη οι αποφάσεις για τους αγρότες

    Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, με βασικό θέμα τα αιτήματα των αγροτών και τις κινητοποιήσεις.

    Η συνάντηση είχε ουσιαστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και τις επόμενες μέρες σε νέα συνάντηση αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το κατά πόσον η δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων των αγροτών.

    Το βράδυ, πάντως, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου για τα θέματα της οικονομίας.

    Στο μεταξύ, παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορα σημεία της χώρας οι αγρότες, χωρίς όμως να κλείνουν δρόμους, περιμένοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

    [03] Διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης

    Σκηνές βγαλμένες από ταινία του Χόλιγουντ αναστάτωσαν το πρωί τη μικρή κοινωνία του Βελβεντού Κοζάνης και προκάλεσαν συναγερμό στις αστυνομικές αρχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Συμμορία ένοπλων ληστών «χτύπησε» ταυτόχρονα στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας και των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) τού Βελβεντού, σπέρνοντας τον πανικό στην ήσυχη κωμόπολη της δυτικής Μακεδονίας. Μετά από ευρείας έκτασης αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν μέχρι στιγμής τέσσερις εκ των επτά -τουλάχιστον- δραστών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων.

    [04] Ένα καφέ αφιερωμένο στην Μπάρμπι

    Τσάι, τούτου και μία υπερβολική δόση...ροζ φιγουράρουν στο μενού ενός καφέ που μόλις άνοιξε στην Ταϊπέι και είναι αφιερωμένο στην Μπάρμπι.

    Οι λάτρεις της αγαπημένης κούκλας θα μπορούν να απολαύσουν εκεί ελαφριά γεύματα και γλυκίσματα διακοσμημένα με το λογότυπο της Μπάρμπι, ενώ θα κάθονται σε ροζ τραπέζια και ροζ καρέκλες διακοσμημένα με ροζ τούτου και κορσέδες.

    Το κατάστημα άνοιξε στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν στις 30 Ιανουαρίου ύστερα από χρόνια προετοιμασίας και μία επένδυση περισσότερων από 50 εκατομμύρια δολάρια Ταϊβάν (1,7 εκατομμύρια δολάρια), το πρώτο τέτοιο καφέ για το οποίο έδωσε άδεια λειτουργίας η εταιρεία της Μπάρμπι, Mattel.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [05] Κληρώθηκαν οι άνεργοι, που θα εργαστούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του ΕΔΟΕΑΠ

    Ολοκληρώνοντας μια από τις πιο σημαντικές δεσμεύσεις της για την ενίσχυση των ανθρώπων του Τύπου, η Διοίκηση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) προχώρησε σήμερα στην κλήρωση για να καλυφθούν από ανέργους ασφαλισμένους του, μέλη των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ, οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται στο νεοσύστατο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

    Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λειτουργήσει με τη μορφή της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σε χώρο που έχει ήδη μισθωθεί και βρίσκεται στην οδό Μιχαλακοπούλου 41- 43.

    Η κλήρωση ανέδειξε, συνολικά, 12 ανέργους του Τύπου. Τέσσερα άτομα (δύο άνεργα μέλη της ΕΣΗΕΑ και δύο άνεργα μέλη της ΕΠΗΕΑ) θα προσληφθούν άμεσα, για να εργαστούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, με την επωνυμία «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, eΠαντοπωλείο» στην οποία συμμετέχει ο ΕΔΟΕΑΠ, ως ιδρυτικό μέλος. Κληρώθηκαν επίσης δύο άτομα, από τις αντίστοιχες Ενώσεις, τα οποία θα απασχοληθούν μελλοντικά, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν και έξι ακόμα, ως αναπληρωματικοί.

    [06] Σε παράλειψη αποδίδει ο Τζιμπούρ την εισαγγελική έρευνα σε βάρος του

    Ο Ράφικ Τζιμπούρ ήταν το τιμώμενο πρόσωπο σε εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, εκ των χορηγών της ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς βραβεύτηκε για τη συμπλήρωση εκατό γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

    Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Αλγερινός εμφανίστηκε καρωτήθηκε για την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε και αφορά έμβασμα που φέρεται να κατατέθηκε στον τραπεζικό του λογαριασμό από εταιρεία στοιχημάτων, αλλά και για τη μη κατάθεση φορολογικής δήλωσης εκ μέρους του από το 2007. «Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Υπήρχε μία μικρή παράλειψη και θα τη διορθώσουμε. Σύντομα όλα θα είναι εντάξει», τόνισε ο πρώτος σκόρερ της φετινής Σούπερ Λίγκας.

    [07] Επαφές δικαστών με κυβερνητικά στελέχη

    Μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων των δικαστών και εισαγγελέων, αντιπροσωπεία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είχε σήμερα μια σειρά συναντήσεων με τους υπουργούς Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη, Οικονομικών Ιωαν. Στουρνάρα και τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, για το ζήτημα της μείωσης των αποδοχών τους, άλλα και για θέματα που απασχολούν το χώρο της Δικαιοσύνης.

    Όπως ανέφεραν οι δικαστές, με τις σημερινές συναντήσεις έγινε ένα πρώτο βήμα για την έναρξη νέου διαλόγου με την Κυβέρνηση πάνω στο «καυτό» ζήτημα της μείωσης των αποδοχών των δικαστών και εισαγγελέων.

    [08] Κρατικοποιήθηκε η 4η μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας

    Το ολλανδικό δημόσιο απέκτησε τον έλεγχο της τράπεζας SNS Reaal, η οποία βρέθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης από τις ζημίες της λόγω δανείων στον τομέα των ακινήτων, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

    Πρόκειται για τη δεύτερη εθνικοποίηση τράπεζας που γίνεται στην Ολλανδία μετά το 2008.

    Το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί να «σταθεροποιήσει τον όμιλο SNS Reaal», ενώ το κόστος για τους φορολογούμενους θα φθάσει τα 3,7 δισεκ. ευρώ. Η διεύθυνση χρηματοδότησης ακίνητης περιουσίας θα διαχωριστεί από την τράπεζα.

    [09] Μπερλουσκόνι: Πρέπει να κερδίσουμε την αναμέτρηση με την Γερμανία

    «Πρέπει να κερδίσουμε την αναμέτρηση δύναμης με την Γερμανία, δίνοντας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πραγματικές εξουσίες», δήλωσε σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Ρώμη.

    «Διαφορετικά, όλες οι χώρες θα αναγκασθούν να βγουν από το ευρώ και να επιστρέψουν στο εθνικό τους νόμισμα, αρχίζοντας από τα κράτη της Μεσογείου», πρόσθεσε ο μεγιστάνας του Τύπου και πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο «ο κύριος μελλοντικός στόχος είναι να μπορέσει να ξεπερασθεί η ευρωπαϊκή πολιτική που βασίζεται αποκλειστικά στην λιτότητα».

    «Όλη η Ευρώπη διέρχεται κρίση, οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει τα πενήντα εκατομμύρια και η πολιτική λιτότητας που επιβλήθηκε από την Γερμανία οδήγησε σε δίνη ύφεσης», υπογράμμισε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 February 2013 - 15:30:22 UTC