Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Κανένας νέος φόρος στα ακίνητα
  • [02] Στην NCH Capital η αξιοποίηση της Κασσιόπης της Κέρκυρας
  • [03] Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι ναυτεργάτες
  • [04] Προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Πατρών υπέρ των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΠ

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Κανένας νέος φόρος στα ακίνητα

    Απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων στα ακίνητα, πέραν όσων έχουν ήδη θεσμοθετηθεί, ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας στη διάρκεια παρέμβασής του στο τηλεοπτικό δελτίο του Mega.

    «Ό,τι παίρναμε θα παίρνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά καθιστώντας σαφές ότι το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης με τα κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση για την εξεύρεση της δικαιότερης λύσης σχετικά με τη φορολογία ακινήτων και επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχουν ακόμη οριστικές αποφάσεις στο ζήτημα αυτό.

    «Δεν υπάρχει κανένας νέος φόρος στα ακίνητα», πάντως, τόνισε.

    Ακόμη προανήγγειλε αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, λέγοντας ότι αυτές θα εναρμονιστούν με τις εμπορικές ώστε να αντικατοπτρίζουν ό,τι ισχύει σήμερα στην ελληνική αγορά ακινήτων.

    [02] Στην NCH Capital η αξιοποίηση της Κασσιόπης της Κέρκυρας

    Στην NCH Capital «περνά» για τα επόμενα 99 χρόνια, η έκταση της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, καθώς το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αποδέχθηκε τη δεσμευτική οικονομική προσφορά της για την απόκτηση του 100% των μετοχών Ανώνυμης Εταιρίας Ειδικού Σκοπού, στην οποία το ΤΑΙΠΕΔ θα μεταβιβάσει το δικαίωμα της επιφάνειας του ακινήτου.

    Έτσι, ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησης της Κασσιόπης, η οποία, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, αποτελεί την πρώτη άμεση 100% διεθνή επένδυση σε δημόσια γη τα τελευταία 15 χρόνια. Το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει, επίσης, ότι το συνολικό όφελος είναι περίπου 100 εκατ. ευρώ.

    Από το συνολικό ποσό, τα 23 εκατ. ευρώ αφορούν στο οικονομικό αντάλλαγμα για την απόκτηση του δικαιώματος της επιφάνειας, επιπλέον 2,3 εκατ. ευρώ αφορούν στη πιθανή συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ στη μελλοντική υπεραξία του ακινήτου μετά από 6 χρόνια, ενώ σε 75 εκατ. ευρώ εκτιμάται το σύνολο της επένδυσης για την ήπια ανάπτυξη του ακινήτου κατά την ίδια χρονική περίοδο. Ενώ,αναμένεται να δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή κατά την περίοδο κατασκευής του ακινήτου.

    [03] Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι ναυτεργάτες

    Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, έως ότου δικαιωθούν, δηλώνουν οι ναυτεργάτες, οι οποίοι βρίσκονται από σήμερα σε 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, με αφορμή το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας: «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις».

    Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου, ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αναμένεται να συνεδριάσει αύριο το πρωί εκ νέου, προκειμένου να καθορίσει τη στάση της.

    Ναυτικοί όλων των ειδικοτήτων, από τα 14 ναυτεργατικά σωματεία, πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά.

    Ο πρόεδρος της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, ζήτησε την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, θεωρώντας ότι με αυτό θα αυξηθεί επιπλέον η ανεργία στους Έλληνες ναυτικούς και ότι τα ασφαλιστικά τους ταμεία θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.

    Ο συνδικαλιστικός φορέας των ναυτικών ζητά επίσης την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την παρέμβαση του υπουργείου, προκειμένου να καταβληθούν δεδουλευμένα που οφείλονται από ακτοπλοϊκές εταιρείες σε Έλληνες ναυτικούς.

    [04] Προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Πατρών υπέρ των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΠ

    Προσωρινή διαταγή υπέρ των εργαζομένων στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας, οι οποίοι ζητούσαν να μην μειωθούν εκ νέου οι μισθοί τους, εξέδωσε σήμερα το Μονομελές Πρωτοδικείο της πόλης. Με την ίδια προσωρινή διαταγή, η δημοτική επιχείρηση υποχρεούται να καταβάλει στους εργαζόμενους το μισθό που ελάμβαναν στις 31 Οκτωβρίου 2012.

    Οι εργαζόμενοι είχαν προσφύγει κατά της ερμηνευτικής εκδοχής της εγκυκλίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σχετικά με τις διατάξεις του Μνημονίου ΙΙΙ, που ζητούσε από την διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης, να περικοπεί εκ νέου κατά 25% ο μισθός των εργαζομένων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 January 2013 - 19:30:20 UTC