Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρωπαϊκή Καμπάνια ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό
  • [02] Κυκλοφορούν αύριο τα λεωφορεία
  • [03] Αποχωρεί ο Σάντος από την Εθνική μετά το Μουντιάλ
  • [04] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με Τ. Ερντογάν στο Κατάρ
  • [05] Απαλλάχθηκε η Ντ. Μπακογιάννη για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες»
  • [06] Το Forum "Ελλήνων Πρωτοβουλία" δημιούργησαν πρώην στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων
  • [07] A. Βενγκέρ: Ο Μπέκαμ προπονείται με την Άρσεναλ, αλλά δεν θα τον αποκτήσουμε

  • [01] Ευρωπαϊκή Καμπάνια ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό

    Με το σύνθημα «Κάνε τη διαφορά. Μίλα τώρα» Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις από έξι ευρωπαϊκές χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους και προχωρούν στην υλοποίηση ευρωπαϊκής καμπάνιας για την πρόληψη και την καταπολέμηση ενός φαινομένου, που τείνει να πάρει μεγάλες διαστάσεις μέσα και έξω από τα σχολεία, αυτό του σχολικού εκφοβισμού.

    «Ένας συμμαθητής μου πέρυσι στο Γυμνάσιο δεχόταν εκβιασμό από ένα παιδί κατά τρία χρόνια μεγαλύτερό του, ότι εάν δεν του δώσει λεφτά, θα τον δείρει. Ο συμμαθητής τού τα έδινε γιατί φοβόταν και δεν ήξερε τι να κάνει. Κάποια στιγμή ήρθε και μου μίλησε και απευθυνθήκαμε στη γραμμή SOS για τα παιδιά 1056 και έτσι το πρόβλημα λύθηκε» διηγήθηκε ο μαθητής 'Αγγελος, κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου.

    Ένας στους τρεις μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού, ενώ ένας στους δύο μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γίνεται μάρτυρας περιστατικών σχολικού εκφοβισμού, όπως προκύπτει από έρευνα που διενεργήθηκε σε περισσότερους από 16.000 μαθητές, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής καμπάνιας.

    Για να αντιμετωπίσουν αντίστοιχα φαινόμενα βίας, αλλά και την έλλειψη ενημέρωσης εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών γύρω από τα φαινόμενα αυτά, έξι ΜΚΟ από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία, με συντονιστή το «Χαμόγελο του παιδιού» προχώρησαν στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού.

    Στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκαν οι διαδικτυακοί τόποι www.antibullying.eu, που παρέχει πληροφόρησησε εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς, και www.yousmile.gr για την επικοινωνία των παιδιών μεταξύ τους, υλοποιήθηκε εκτεταμένη έρευνα σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις συμμετέχουσες χώρες, αναπτύχθηκε ένα σύγχρονο διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαλείο για εκπαιδευτικούς και μαθητές και σχεδιάστηκε μια ενημερωτική καμπάνια για προβολή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

    [02] Κυκλοφορούν αύριο τα λεωφορεία

    Κάλπες στήνουν οι οδηγοί στα λεωφορεία, οι οποίοι απεργούν και σήμερα, προκειμένου να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι με τις κινητοποιήσεις τους. Το σίγουρο πάντως είναι ότι αύριο θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους τα λεωφορεία.

    Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, μετά από μια συνεδρίαση περίπου τεσσάρων ωρών, αποφάσισε να στήσει κάλπες, προκειμένου οι πάνω από 4.000 οδηγοί να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο προτάσεις:

  • Να βγουν αύριο στους δρόμους τα λεωφορεία και να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου, όπως ήδη είχαν εξαγγείλει και να πραγματοποιήσουν εκ νέου Γενική Συνέλευση στις 14 Φεβρουαρίου.

  • Να βγουν αύριο στους δρόμους τα λεωφορεία και να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία Πέμπτη 31 Ιανουαρίου και Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου. Επίσης να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου.

    Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται σήμερα αργά το απόγευμα.

    Όπως όλα δείχνουν, τουλάχιστον για σήμερα, τα λεωφορεία δεν πρόκειται να βγουν στους δρόμους της Αθήνας.

    [03] Αποχωρεί ο Σάντος από την Εθνική μετά το Μουντιάλ

    Τη νοσταλγία του για την καθημερινή ενασχόληση με την προπονητική εξέφρασε ο εκλέκτορας της Εθνικής Ανδρών, Φερνάντο Σάντος, με δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι του ΟΤΕ. Ο Πορτογάλος προπονητής κατέστησε σαφή την επιθυμία του να εργαστεί εκ νέου σε κάποιο σύλλογο μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, το καλοκαίρι του 2014.

    «Δεν μπορώ να κάθομαι κάθε μέρα σπίτι για μήνες ολόκληρους και να περιμένω να δουλέψω με τους παίκτες μου μόνο για ένα τριήμερο. Στην Εθνική Ελλάδας έμεινα άλλα δύο χρόνια με απόφαση καρδιάς και όχι λογικής. Ήταν μια καθαρά συναισθηματική απόφαση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ίβηρας τεχνικός.

    [04] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με Τ. Ερντογάν στο Κατάρ

    Σαραντάλεπτη -άτυπη-συνάντησηείχε οπρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Ντόχα του Κατάρ.

    Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν, στις 5 Μαρτίου να γίνει ευρεία διακυβερνητική διάσκεψη στην Άγκυρα, όπου μαζί με τον κ. Σαμαρά θα μεταβούν για να συμμετάσχουν και αρκετοί Έλληνες υπουργοί.

    Ο κ. Εντοργάν έθεσε στον Έλληνα ομόλογό του το θέμα της πρόσφατης ρύθμισης για τους ιμάμηδες της Θράκης, ζητώντας του να ακυρωθεί και ο πρωθυπουργός διατύπωσε για άλλη μια φορά την ελληνική θέση.

    Στη συνάντηση των δύο συζητήθηκαν ακόμη θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και την περιοχή.

    Ο κ. Σαμαράς, αναμένεται στις 19:00 να συναντήθει με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπρ αλ Θάνι και θα ακολουθήσει υπογραφή διακρατικής πολιτιστικής συμφωνίας.

    [05] Απαλλάχθηκε η Ντ. Μπακογιάννη για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες»

    Απαλλάσσεται οριστικά με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών η Ντόρα Μπακογιάννη για την υπόθεση της «ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες».

    Η υπόθεση αφορούσε ποσό 1 εκατομμυρίου δολαρίων, του συζύγου της, Ισίδωρου Κούβελου, το οποίο δεν καταγράφηκε στη δήλωση «πόθεν έσχες» της βουλευτή το 2011. Το επίμαχο ποσό προερχόταν από ρευστοποίηση μετοχών του επιχειρηματία στις ΗΠΑ και ακολούθως εμβάστηκε στην Μ. Βρετανία για ναυπήγηση πλοίου.

    Το θέμα με το επίμαχο ποσό είχε έρθει στη δημοσιότητα ύστερα από αναφορά του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

    Με το βούλευμα του (αριθμ. 231/13) το Συμβούλιο Εφετών κλείνει ουσιαστικά την υπόθεση, αφού ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο έχει απαλλαγεί με βούλευμα ο κ. Κούβελος, ο οποίος αντιμετώπιζε την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

    [06] Το Forum "Ελλήνων Πρωτοβουλία" δημιούργησαν πρώην στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων

    Κατατέθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών το καταστατικό του σωματείου-forum «ΕλλήνωνΠρωτοβουλία» το οποίο θα είναι ένα ίδρυμα παραγωγής πολιτικής και προτάσεων. Επί της ουσίας, όμως, το συγκεκριμένο σωματείο θεωρείται ο προπομπός ενός πολιτικού σχήματος, που θα αποτελείται σε πρώτη φάση από στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

    Το καταστατικό κατατέθηκε από τον πρώην γραμματέα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μιχάλη Γιαννάκη, τον πρώην βουλευτή του ίδιου κόμματος Δημήτρη Σταμάτη, καθώς και τον Γιώργο Νούλα, ο οποίος είχε καταθέσει τη μήνυση για την υπόθεση των CDS.

    Θετικά αντιμετωπίζει την κίνηση "Ελλήνων Πρωτοβουλία" ο Γιάννης Μανώλης και όπως δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ θα συμμετάσχει στην Πρωτοβουλία. Ωστόσο, ανέφερε πως δεν γνωρίζει αν θα ενταχθεί ο Κώστας Μαρκόπουλος ή άλλα στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

    [07] A. Βενγκέρ: Ο Μπέκαμ προπονείται με την Άρσεναλ, αλλά δεν θα τον αποκτήσουμε

    O Αρσέν Βενγκέρ επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ προπονείται με την ομάδα της Άρσεναλ, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο απόκτησης του 37χρονου μέσου. Ο άλλοτε αρχηγός της εθνικής Αγγλίας έμεινε ελεύθερος από τους Λος Άντζελες Γκάλαξι και φέρεται να βρίσκεται στο μεταγραφικό «στόχαστρο» αρκετών συλλόγων ανά την υφήλιο, ωστόσο ο προπονητής των «κανονιέρηδων» ξεκαθάρισε ότι οι Λονδρέζοι δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 January 2013 - 15:30:21 UTC