Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ενιαίος φόρος ακινήτων στο τραπέζι
  • [02] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις πόλεις στην Αίγυπτο
  • [03] Του κόσμου τα παράξενα στο Blobterre
  • [04] Τρεις νεκροί από τις πλημμύρες στην Αυστραλία
  • [05] Όπλο «εκτοξεύει» σφαιρίδια DNA
  • [06] Αντιδράσεις ΝΔ και ΑN. EΛ. σε δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκη
  • [07] Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε στο λιμάνι της Πάτρας
  • [08] Επενδύσεις - εμπόριο ήταν στο επίκεντρο της συνόδου ΕΕ- CELAC
  • [09] Έντεκα οι νεκροί από κατολίσθηση στη Δυτική Σουμάτρα
  • [10] Νέα μουσική υπηρεσία για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα από τη Nokia
  • [11] Πόσο θα μειωθούν οι μισθοί λόγω αυξημένης παρακράτησης φόρου

  • [01] Ο ενιαίος φόρος ακινήτων στο τραπέζι

    Σύσκεψη για την οριστικοποίηση του ενιαίου φόρου ακινήτων που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του αρμόδιου υφυπουργου Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

    Στη σύσκεψη αναμένεται να συζητηθούν, το ύψος του αφορολόγητου ποσού που θα ισχύσει για τον νέο φόρο ακινήτων καθώς και οι συντελεστές της κλίμακας υπολογισμού του φόρου. Για το αφορολόγητο ποσό εξετάζονται δύο σενάρια: το ένα προβλέπει να διαμορφωθεί στα επίπεδα των 50.000 ευρώ (αντικειμενικής αξίας) και το άλλο στα 100.000 ευρώ.

    Σημειώνεται ότι στον νέο φόρο θα υπαχθεί το σύνολο της αξίας της ακίνητης περιουσίας των φορολούμενων, δηλαδή και τα αγροτεμάχια. Στόχος της κυβέρνησης είναι η είσπραξη σε ετήσια βάση εσόδων που θα υπερβαίνουν τα 2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

    [02] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις πόλεις στην Αίγυπτο

    Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι ανακοίνωσε την Κυριακή ότι κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για 30 ημέρες σε τρεις πόλεις κατά μήκος της Διώρυγας του Σουέζ, όπου σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο εξαιρετικά βίαια επεισόδια και προκάλεσαν το θάνατο περισσοτέρων από 45 ανθρώπων.

    Ο Μόρσι έκανε την ανακοίνωση σε τηλεοπτικό του διάγγελμα στο οποίο ανέφερε επίσης ότι απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύσει στο Πορτ Σάιντ, την Ισμαηλία και το Σουέζ από την Δευτέρα-- από τις 9 μ.μ. (19:00 GMT) και έως τις 6 π.μ. (04:00 GMT).

    Κάλεσε επίσης τους ηγέτες της αντιπολίτευσης σε εθνικό διάλογο από αύριο Δευτέρα.

    Επιμέλεια: Χρ. Κωνσταντόπουλος

    [03] Του κόσμου τα παράξενα στο Blobterre

    Με παιδικές φωνές και χαμόγελα πλημμυρίζει το Φουαγιέ του ισογείου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Εκεί, ένας νέος φανταστικός κόσμος ανοίγεται για τους μικρούς επίδοξους εξερευνητές. Το όνομά του, Blobterre (Μπλομπτέρ) και δημιουργός του η διάσημη Γαλλίδα ντιζάινερ Ματαλί Κρασσέ. Πρόκειται για μία πρωτότυπη εικαστική της εγκατάσταση, η οποία απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών και πριν έρθει στη χώρα μας παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι (80.000 επισκέπτες) και στην Κωνσταντινούπολη.

    Η Ματαλί Κρασσέ σχεδιάζει για τα παιδιά έναν κόσμο πρωτόγνωρο και τα προσκαλεί σε ένα βιωματικό εκπαιδευτικό παιχνίδι αφιερωμένο στο πνεύμα της εξερεύνησης και της φαντασίας. Η διάσημη Γαλλίδα designer ανακαλύπτει εκ νέου την καθημερινότητα δημιουργώντας νέες συνθήκες και δράσεις, σ ένα χώρο «διασκεδαστικό».

    Στο σύμπαν του Blobterre η αίσθηση του χρόνου είναι διαφορετική. Άλλωστε τα πάντα, εκεί, λειτουργούν αλλιώς και έχουν παράξενα ονόματα: για παράδειγμα, τα φυτά του λέγονται εξτρατούφ και μινιτούφ και ο μοναδικός μυστηριώδης κάτοικός του ονομάζεται Φλομ και ζει σε μία ξύλινη καλύβα. Αυτό το τόσο ξεχωριστό σύμπαν είναι γεμάτο ασυνήθιστα σχήματα, χρώματα, μυρωδιές και ήχους, που σκοπό έχουν να παρασύρουν τα παιδιά μακριά από την καθημερινότητά τους.

    Στο τέλος της επίσκεψής τους, οι μικροί εξερευνητές της φανταστικής βιόσφαιρας της Ματαλί Κρασσέ αντιλαμβάνονται ότι, για να μπορέσουν να ζήσουν σ' αυτό τον τόσο ιδιαίτερο κόσμο και να συνυπάρξουν με τα φυτά και τα άλλα πλάσματά του, πρέπει να τον κατανοήσουν και να τον σεβαστούν.

    Το παιδικό εικαστικό εργαστήρι ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 25 Μαρτίου.

    [04] Τρεις νεκροί από τις πλημμύρες στην Αυστραλία

    Οι σφοδρές βροχοπτώσεις στη βόρεια Αυστραλία είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να πλημμυρίσουν εκατοντάδες σπίτια, γεγονός που ανάγκασε πολλούς κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο σε στέγες, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

    Τα πτώματα δυο ανθρώπων, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί, βρέθηκαν σήμερα, ενώ ένας ακόμα έχασε τη ζωή του χθες κοντά στην πόλη Μπούνταμπεργκ.

    Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Πολιτείας Κουίνσλαντ, Κάμπελ Νιούμαν, τέσσερις πόλεις απειλούνται με πλημμύρες μετά το πέρασμα του τυφώνα 'Οσβαλντ.

    Στο Μπούνταμπεργκ, μια πόλη 50.000 κατοίκων, έχουν πλημμυρίσει 1.200 σπίτια, τόνισε ο Νιούμαν.

    Στην πόλη, 18 κάτοικοι που κατέφυγαν στις στέγες των σπιτιών τους παρελήφθησαν από ελικόπτερο και το ίδιο πρόκειται να συμβεί τις αμέσως επόμενες ώρες για περίπου 10 ακόμα ανθρώπους, δήλωσε ο δήμαρχος, Μαλ Φόρμαν.

    Πλημμύρες έχουν σημειωθεί στο Γκίμπι, το Μέριμπορο και στην κοιλάδα Λόκιερ, όπου πριν από δυο χρόνια φονικές πλημμύρες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 35 ανθρώπους.

    Αλλά και η πρωτεύουσα του Κουίνσλαντ, Μπρισμπέιν, αναμένεται να μετρήσει ζημιές καθώς η στάθμη του νερού έχει φθάσει πάνω από 80 εκατοστά σε ορισμένες απομακρυσμένες από το κέντρο συνοικίες.

    Σ' ολόκληρο το Κουίνσλαντ, η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε 250.000 σπίτια.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [05] Όπλο «εκτοξεύει» σφαιρίδια DNA

    Ειδικό όπλο που «εκτοξεύει» μικροσκοπικές σφαίρες συνθετικού DNA επιτρέπει στις αστυνομικές αρχές να «σημαδέψουν» κακοποιούς και ακολούθως να έχουν τη δυνατότητα να τους αναγνωρίσουν, σύμφωνα με την Huffinghton Post.

    Μόλις τα σφαιρίδια πετύχουν τον στόχο, διαλύονται αφήνοντας μικροσκοπικά ίχνη συνθετικού γενετικού υλικού. Με τον τρόπο αυτό, είναι εφικτός ο εντοπισμός ατόμων από τις αστυνομικές αρχές αρκετές ώρες μετά από ληστείες, επεισόδια και ταραχές σε δρόμους κ.α.

    Το νέο όπλο παρουσιάστηκε από βρετανική εταιρεία στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ. Όπως έγινε γνωστό, προορίζεται αποκλειστικά για αστυνομική και στρατιωτική χρήση. Διατίθεται τόσο σε περίστροφο όσο και σε τουφέκι, με βεληνεκές 30 και 40 μέτρα αντίστοιχα.

    Επιμέλεια: Ι. Ιωαννίδης

    [06] Αντιδράσεις ΝΔ και ΑN. EΛ. σε δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκη

    Οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη για την φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, προκαλούν έκπληξη, προβληματισμό και δικαιολογημένο αναβρασμό, αναφέρει ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη, για την επιβολή ειδικού φόρου σε όσους δηλώνουν Χριστιανοί.

    Πρώτον, αναφέρει ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πιο δύσκολη συγκυρία για τον Ελληνικό λαό, ζητά την επιβολή νέου ειδικού φόρου, προφανώς για το σύνολο του πληθυσμού, μια που οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι στη χώρα μας ξεπερνούν το 90%. Περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει το ύψος του ειδικού φόρου και τον τρόπο καταβολής του.

    Δεύτερον, ζητά την φορολόγηση των Ελλήνων ανάλογα με την πίστη τους, θέση που θυμίζει τα πιο σκληρά χρόνια των απολυταρχικών, σταλινικών καθεστώτων, όπου διώκονταν οι πιστοί, ή την Τουρκοκρατία, όπου και διώκονταν αλλά και φορολογούνταν κατ? αποκλειστικότητα μόνον οι Χριστιανοί.

    Τρίτον, είναι προφανές ότι κινείται εκτός των ορίων του Συντάγματος, αφού διαχωρίζει τους Έλληνες ανάλογα με την πίστη τους.

    Τέταρτον, έστω με καθυστέρηση πολλών ετών, και με λάθος τρόπο, ανατρέπει την απόλυτη θέση του κόμματός του κατά της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, αφού το θρήσκευμα θα είναι προσδιοριστικό χαρακτηριστικό για την φορολόγηση των πολιτών.

    Περιμένουμε άμεσα από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει το βασικότερο: Σε περίπτωση που οι χριστιανοί δεν πληρώσουν τον «ειδικό φόρο ΣΥΡΙΖΑ», τι ποινή θα τους επιβάλει ο ίδιος; Επιτίμιο, αφορισμό ή κατάσχεση περιουσίας;».

    Στις δηλώσεις του Τ. Κουράκη αντέδρασαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπογραμμίζοντας πως «την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσφέρεται να μοιράσει τη γη της Εκκλησίας σε ανέργους για να την καλλιεργήσουν, οι κατά τόπους ενορίες στηρίζουν τους απόρους με συσσίτια αγάπης και ο απλός ιερέας βρίσκεται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου οικογενειάρχη, έρχεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουράκης να προτείνει φορολόγηση της ελληνορθόδοξης πίστης μας.

    Οι Ανεξάρτητες Έλληνες καταδικάζουμε αυτή την αλλόκοτη στάση που δηλοί ασέβεια και παντελή έλλειψη κατανόησης του άρρηκτου δεσμού Ελληνισμού και Ορθοδοξίας και στηρίζουμε την Εκκλησία μας τόσο ισχυρά, όσο και εκείνη στηρίζει σήμερα την Κοινωνία μας.

    Τέλος, αν και δεν πιστεύουμε στην φίμωση της ελεύθερης άποψης, κρίνουμε ότι ο κ. Κουράκης υπερέβη κατά πολύ τα εσκαμμένα», αναφέρεται στην ανακοίνωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ T. Kουράκης έδωσε διευκρινίσεις για την άποψη που διατύπωσε σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη σχετικά με τη μισθοδοσία των ιερέων και κατηγόρησε τη ΝΔ για διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματός του.

    [07] Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε στο λιμάνι της Πάτρας

    Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων μέσα σε χαρτοκιβώτια με βιβλία και ηλεκτρικές συσκευές, εντόπισαν άνδρες του κεντρικού λιμεναρχείου Πατρών, κατά την διάρκεια ελέγχου που έκαναν σε φορτηγό, στην πύλη εισόδου του λιμανιού.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το Λιμενικό, μέσα στον χώρο του φορτίου βρέθηκαν τέσσερις παλέτες με χαρτοκιβώτια, τα οποία περιείχαν 918.800 λαθραία τσιγάρα, για τα οποία ο 56χρονος οδηγός του φορτηγού δεν διέθετε νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.

    Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη, ενώ αξιωματικοί του Λιμενικού πραγματοποιούν έρευνες, προκειμένου να εντοπίσουν το σημείο απ΄ όπου φορτώθηκε το εμπόρευμα με τα λαθραία τσιγάρα.

    [08] Επενδύσεις - εμπόριο ήταν στο επίκεντρο της συνόδου ΕΕ- CELAC

    Οι ηγέτες της ΕΕ και της Λατινικής Αμερικής ολοκλήρωσαντην Κυριακή, στο Σαντιάγοτης Χιλής, μια σύνοδο κορυφής που είχε ως στόχο την ενίσχυση των επενδύσεων και του εμπορίου μεταξύ των δύο Ενώσεων.

    "Οι συζητήσεις μας έδωσαν μια νέα ενέργεια και ώθηση στη στρατηγικής σημασίας εταιρική σχέση μας", δήλωσε κατά την τελετή λήξης ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

    Το τέλος της συνόδου κορυφής, στην οποία συμμετείχαν περίπου σαράντα αρχηγοί Κρατών και αντιπροσωπείες από 60 χώρες και των δύο περιοχών, επισκιάστηκε από την τραγωδία της πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη νότια Βραζιλία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 232 άνθρωποι.

    Η Πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ αναχώρησε αμέσως από το Σαντιάγο για να μεταβεί στον τόπο της τραγωδίας.

    Ευρωπαίοι και Λατινοαμερικάνοι συνήψαν μια "νέα στρατηγική συμμαχία" με μια διακήρυξη που εγκρίθηκε ομόφωνα και δεσμεύτηκαν να αποφύγουν τον προστατευτισμό και να προωθήσουν το διαπεριφερειακό εμπόριο.

    Ήταν η πρώτη σύνοδος κορυφής υπό την αιγίδα της CELAC, μια περιφερειακή οντότητα που δημιουργήθηκε κατά τη σύνοδο στο Καράκας τον Δεκέμβριο του 2011 με την υποκίνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ο οποίος νοσηλεύεται για τον καρκίνο από τον οποίο πάσχει στην Κούβα και απουσίαζε από τη σύνοδο του Σαντιάγο.

    Μια σύνοδος κορυφής της CELAC έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή και τη Δευτέρα, στον απόηχο της συνόδου ΕΕ-Λατινικής Αμερικής. Η Κούβα θα αναλάβει τότε επίσημα την ηγεσία αυτού του περιφερειακού οργάνου, σφραγίζοντας την πλήρη επανένταξή της σε ηπειρωτικό επίπεδο.

    Επιμέλεια: Χρ. Κωνσταντόπουλος

    [09] Έντεκα οι νεκροί από κατολίσθηση στη Δυτική Σουμάτρα

    Εκατοντάδες διασώστες στην Ινδονησία αναζητούσαν 9 ανθρώπους, οι οποίοι πιστεύεται ότι έχουν θαφτεί κάτω από τόνους λάσπη, μετά από κατολίσθηση που έπληξε ένα χωριό στη Δυτική Σουμάτρα, δήλωσε αξιωματούχος.

    Έντεκα άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί εξαιτίας του χείμαρρου λάσπης που προκλήθηκε από τις δυνατές βροχοπτώσεις και καταπλάκωσε πολλά σπίτια στην περιοχή Μανινιάου, δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής, Ίντρα Κάτρι.

    «Η δυνατή νεροποντή σταμάτησε χτες το βράδυ κι έτσι μπορέσαμε να συνεχίσουμε την αναζήτηση για τους υπόλοιπους αγνοούμενους», είπε προσθέτοντας ότι περίπου 500 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών και αστυνομικών έλαβαν μέρος στην έρευνα. Όπως είπε, δώδεκα σπίτια καταστράφηκαν εξαιτίας της κατολίσθησης.

    Οι περιβαλλοντολόγοι είχαν προειδοποιήσει ότι η υλοτομία και το απογυμνωμένο από δέντρα έδαφος θα είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν πολλές κατολισθήσεις.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [10] Νέα μουσική υπηρεσία για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα από τη Nokia

    Η φινλανδική εταιρεία Nokia ανακοίνωσε επίσημα τη νέα συνδρομητική μουσική υπηρεσία Nokia Music+, σύμφωνα με την εξειδικευμένη, σε θέματα τεχνολογίας, διαδικτυακή πύλη slashgear.

    Η υπηρεσία Nokia Music+ θα ενταχθεί στο μενού Mix Radio των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων της σειράς Lumia. Η υπηρεσία προσφέρει απεριόριστα «κατεβάασματα» τραγουδιών, καθώς και πρόσβαση σε στίχους με 3,99 ευρώ το μήνα.

    Σύμφωνα με τη Nokia, το Music+ είναι η μόνη διαθέσιμη υπηρεσία για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα που προσφέρει πρόσβαση σε εκατομμύρια τραγούδια χωρίς να απαιτείται εγγραφή και δίχως την προβολή διαφημίσεων».

    Όπως έγινε γνωστό, η υπηρεσία Nokia Music+ θα είναι διαθέσιμη στο κοινό, εντός λίγων εβδομάδων. Ωστόσο, έως τώρα, η φινλανδική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει σε ποιες χώρες θα είναι διαθέσιμη.

    Επιμέλεια: Ι. Ιωαννίδης

    [11] Πόσο θα μειωθούν οι μισθοί λόγω αυξημένης παρακράτησης φόρου

    Με βάση τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους, θα γίνεται η παρακράτηση φόρου για τα εισοδήματα που αποκτούν από 1.1.2013 για εφέτος.

    Σχετική εγκύκλιο για τον τρόπο μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών στις εφορίες και στα λογιστήρια των επιχειρήσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 January 2013 - 7:30:23 UTC