Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα ζώα και τα φυτά στη Γη είναι λιγότερα από όσα πιστεύαμε
  • [02] Να σταματήσει τις επενδύσεις της στη Βρετανία, απειλεί τώρα η Starbucks
  • [03] Ολοταχώς για τα Όσκαρ πάει το "Argo"
  • [04] Η κατάθλιψη "πονάει" τα κόκαλα
  • [05] Εντυπωσίασε ο «ελληνικός τελικός» των τζούνιορς του Αυστραλιανού Όπεν
  • [06] Η Γαλλία συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές στο Μαλί
  • [07] Στο νοσοκομείο εισήχθη ο διάσημος τραγουδιστής Morrissey

  • [01] Τα ζώα και τα φυτά στη Γη είναι λιγότερα από όσα πιστεύαμε

    Τα ζωικά και φυτικά είδη πάνω στον πλανήτη μας είναι λιγότερα από ό,τι πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες.

    Μάλιστα μέχρι το 2100 είναι πιθανό να έχουν όλα αναγνωριστεί και ταξινομηθεί, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές εκτιμούν ότι υπάρχουν μόνο περίπου 5 εκατ. είδη στο ζωικό και φυτικό βασίλειο (δηλαδή δέκα έως 20 φορές λιγότερα από τις έως τώρα εκτιμήσεις, που έφθαναν έως και τα 100 εκατομμύρια). Οι ερευνητές δίνουν ως περιθώριο λάθους τα συν/πλην 3 εκατομμύρια, συνεπώς πιστεύουν ότι ο συνολικός αριθμός ζώων και φυτών θα μπορούσε να κυμαίνεται από 2 έως 8 εκατ.

    Ήδη έχουν ταξινομηθεί περίπου 1,5 εκατ. είδη. Γι? αυτό, αντίθετα με τις προηγούμενες απαισιόδοξες προβλέψεις ότι ποτέ δεν θα μάθουμε όλα τα έμβια όντα του πλανήτη μας, οι ερευνητές θεωρούν ρεαλιστική τη πιθανότητα ότι τελικά αυτό να συμβεί έως το τέλος του αιώνα μας. Έτσι, αν μη τι άλλο, όπως αναφέρουν, τα περισσότερα είδη θα προλάβουν να γίνουν γνωστά προτού εξαφανιστούν. Κάθε είδος που ανακαλύπτεται και ταξινομείται, έχει αυξημένες πιθανότητες να αποτελέσει αντικείμενο προστασίας από τη διεθνή κοινότητα.

    [02] Να σταματήσει τις επενδύσεις της στη Βρετανία, απειλεί τώρα η Starbucks

    Η αμερικανική αλυσίδα Starbucks απειλεί να σταματήσει τις επενδύσεις της--ύψους δεκάδων εκατομμυρίων στερλινών--μετά τις άδικες όπως τις χαρακτηρίζει επικρίσεις του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για τις φορολογικές της πρακτικές, γράφει σήμερα η εφημερίδα Sunday Telegraph.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στην πολυεθνική, οι νέες επενδύσεις της εταιρίας ύψους περίπου 100 εκατομμυρίων στερλινών στην Βρετανία είναι πιθανόν να σταματήσουν με την αιτιολογία πως η επιχείρηση δέχεται άδικα "χαριστικές βολές".

    Η διεύθυνση των Starbucks ζήτησε να συναντηθεί με τον Κάμερον, ο οποίος τόνισε απευθυνόμενος στους ομίλους που εξαιρούνται από την πληρωμή φόρων ότι "πρέπει να ξυπνήσουν και να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με την κατάσταση". Τα σχόλια αυτά του βρετανού πρωθυπουργού θεωρήθηκαν ιδιαίτερα επικριτικά για την αμερικανική αλυσίδα.

    Στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός, ο Κάμερον επισήμανε πως οι εταιρίες "πρέπει να πληρώνουν το φόρο που δίκαια τους αναλογεί".

    Η Starbucks ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι θα καταβάλει 20 εκατομμύρια στερλίνες σε φόρους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Νωρίτερα είχε αποκαλυφθεί πως η επιχείρηση δεν πλήρωνε την τελευταία τριετία εταιρικούς φόρους.

    [03] Ολοταχώς για τα Όσκαρ πάει το "Argo"

    Η ταινία "Argo" κέρδισε το βραβείο "καλύτερης ταινίας", της Ένωσης Παραγωγών Αμερικής (PGA), αυξάνοντας τις πιθανότητές της για τα Όσκαρ.

    Την ταινία σκηνοθέτησε ο Μπεν Αφλεκ, ο οποίος πρωταγωνιστεί ως πράκτορας της CIA που προσπαθεί να διασώσει αμερικανούς ομήρους από το Ιράν.

    Για τους ειδικούς των Όσκαρ, το βραβείο της Ένωσης Παραγωγών είναι προάγγελος του αντίστοιχου βραβείου της Ακαδημίας: μόνο επτά φορές τα τελευταία 24 χρόνια ο νικητής του βραβείου των παραγωγών δεν τιμήθηκε με το Όσκαρ.

    Τα βραβεία της PGA και τα Όσκαρ έχουν πολλούς κοινούς ψηφοφόρους και έχουν ταυτιστεί 16 φορές, εδώ και 23 χρόνια.

    Υποψήφιες για το βραβείο καλύτερης ταινίας της Ένωσης Παραγωγών ήταν οι ταινίες: "Μυθικά Πλάσματα του Νότου", "Λίνκολν", "Η Ζωή του Πι", "Οι Άθλιοι", "Django, ο Τιμωρός", "Zero Dark Thirty" και "Οδηγός Αισιοδοξίας".

    [04] Η κατάθλιψη "πονάει" τα κόκαλα

    Οι πόνοι στα οστά και στη σπονδυλική στήλη μπορεί να οφείλονται και σε κατάθλιψη. Τα κόκαλα και η σπονδυλική στήλη είναι θέση προβολής της συναισθηματικής φόρτισης και η συναισθηματική κατάσταση "καθρεφτίζεται" στα οστά ως πόνος.

    "Όταν ένα άτομο αποταθεί στον ορθοπαιδικό, λόγω πόνων στα οστά, και οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται είναι αρνητικές και δεν δείχνουν κάτι παθολογικό, τότε το πιο πιθανό είναι ο πόνος να οφείλεται σε ψυχοσωματικά αίτια, μεταξύ των οποίων και η κατάθλιψη. Το ποσοστό των πόνων στα οστά και τη σπονδυλική στήλη που οφείλονται σε ψυχοσωματικά αίτια κυμαίνεται από 17% έως 40% και σε αυτή την περίπτωση ο ασθενής θα πρέπει να αποταθεί σε γιατρό άλλης ειδικότητας" , επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο χειρουργός ορθοπαιδικός, Γιάννης Λαφαζάνος.

    Η οστεοπόρωση είναι πολυπαραγοντική νόσος, αλλά οι δύο κυριότεροι παράγοντες είναι: η ελαττωμένη κορυφαία οστική μάζα (που επιτυγχάνεται μέχρι την ηλικία των 35 ετών) και ο αυξημένος ρυθμός της οστικής απώλειας. Παράγοντες κινδύνου για εκδήλωση οστεροπόρωσης είναι: η κατανάλωση αυξημένης ποσότητας κρέατος, (γιατί αυξάνει την αποβολή ασβεστίου με τα ούρα), το κάπνισμα, η κατάχρηση αλκοόλ (γιατί ελαττώνει την απορρόφηση του ασβεστίου από το έντερο), οι καφέδες , το τσάι και το αλάτι (γιατί συμβάλουν στην αποβολή ασβεστίου με τα ούρα), η έλλειψη βιταμίνης D και η κληρονομικότητα.

    [05] Εντυπωσίασε ο «ελληνικός τελικός» των τζούνιορς του Αυστραλιανού Όπεν

    Το γεγονός ήταν ασυνήθιστο. Την Ημέρα της Αυστραλίας, δύο νέοι Αυστραλοί τενίστες αγωνιζόταν στον τελικό των τζούνιορς του Αυστραλιανού Όπεν.

    Και οι δυο είναι ελληνικής καταγωγής και το υπογραμμίζουν με κάθε ευκαιρία, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον αυστραλιανό Τύπο.

    «Θέλουμε να δείξουμε πως και οι Έλληνες μπορούν να παίζουν τένις» δήλωσε ο Νίκο Κύργιος, ο νεαρός Ελληνοαυστραλός που κέρδισε 2-0 (7-6, 6-3) τον συμπατριώτη του Θανάση Κοκκινάκη, κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν των Juniors και φιγουράρει τώρα στην πρώτη θέση παγκοσμίως!

    Σύμφωνα με τους Αυστραλούς, και οι δυο αθλητές αναμένεται να γράψουν ιστορία, όχι μόνο στο αυστραλιανό τένις αλλά και στο παγκόσμιο.

    Ο 17χρονος Νίκος Κύργιος μπήκε σε μια λίστα με σπουδαίους αθλητές, όπως οι Στέφαν Έντμπεργκ, 'Αντι Ρόντικ, Μάρκος Παγδατής και Γκαέλ Μονφίς, οι οποίοι επίσης έχουν σηκώσει το συγκεκριμένο τρόπαιο! Και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την άνοδό του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, που ανακοινώθηκε μόλις πριν λίγες μέρες.

    Ο Κοκκινάκης, που είναι φίλος του Κύργιου, πάλεψε το ματς, αλλά όπως αποκάλυψε μετά το τέλος, τον ταλαιπωρεί ένας τραυματισμός στην πλάτη που μπορεί να τον αφήσει ακόμα και μισό χρόνο εκτός δράσης!

    «Θέλω να συγχαρώ τον Θανάση, είμαι περήφανος γι' αυτόν», είπε ο Κύργιος στην τελετή απονομής. "Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους Έλληνες που ήρθαν σήμερα εδώ για να μας υποστηρίξουν. Ήταν ένα φοβερό τουρνουά και είμαι πολύ ενθουσιασμένος εν όψει της νέας σεζόν».

    [06] Η Γαλλία συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές στο Μαλί

    Στρατιώτες από το Μαλί, το Τσαντ και τη Νιγηρία είναι έτοιμοι να αναπτυχθούν στην πόλη Γκάο, προπύργιο των ισλαμιστών στο βόρειο Μαλί, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Γαλλικού Γενικού Επιτελείου Στρατού.

    Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Τιερί Μπουρκάρντ οι αφρικανικές δυνάμεις έφτασαν αεροπορικώς στο αεροδρόμιο του Γκάο, το οποίο έχουν καταλάβει οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις.

    "Στην διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων και των πολεμικών αεροσκαφών κατελήφθησαν το αεροδρόμιο του Γκάο και μια γέφυρα στρατηγικής σημασίας στον ποταμό Νίγηρα", διευκρίνισε ο ίδιος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμόEurope 1.

    Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσαν πηγές των δυνάμεων ασφαλείας του Μαλί, η γαλλική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις ισλαμιστών στην πόλη Κιντάλ και τα περίχωρά της, καταστρέφοντας την κατοικία του ηγέτη της οργάνωσης Ansar Dine (Υπερασπιστές του Ισλάμ).

    "Από τις αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή του Κιντάλ επλήγη η κατοικία του Ιγιάντ Αγκ Γάλι και μια στρατιωτική βάση στην ίδια πόλη", τόνισαν οι ίδιες πηγές.

    [07] Στο νοσοκομείο εισήχθη ο διάσημος τραγουδιστής Morrissey

    Ο Βρετανός ροκ σταρ Morrissey εισήχθη στο νοσοκομείο του Ντιτρόιτ με λοίμωξη της ουροδόχου κύστης, ανακοίνωσε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, γεγονός που θα προκαλέσει περαιτέρω καθυστερήσεις στις προγραμματισμένες συναυλίες του καλλιτέχνη.

    Ο Morrissey, πρώην μέλος του γνωστού συγκροτήματος The Smiths, εισήχθη την Παρασκευή στο νοσοκομείο για εξετάσεις, δήλωσε η Λόρεν Παπαπιέτρο, η οποία αρνήθηκε να αποκαλύψει εάν ο διάσημος τραγουδιστής πήρε εξιτήριο από την κλινική.

    Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την υγεία του Morrisey θα γνωστοποιηθούν σύντομα, ανακοίνωσε η Παπαπιέτρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 January 2013 - 9:30:25 UTC