Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε δύο νέες δημοσκοπήσεις
  • [02] Νέο μακελειό στην Αίγυπτο
  • [03] Γ. Μαρκόπουλος: Ο Ελληνισμός του πολιτισμού θα περάσει τη χώρα μας στο απυρόβλητο
  • [04] Αναβλήθηκε το παιχνίδι Πανθρακικού-Ολυμπιακού
  • [05] Εγκαινιάστηκε το πρώτο Βιομηχανικό Μουσείο της Αθήνας
  • [06] "Χρυσαυγίτες" σε ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Νέα Υόρκη
  • [07] Συγκρούσεις στο Κάιρο

  • [01] Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

    Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται στον αυριανό τύπο. Σε δημοσκόπηση της ΜRΒ, που δημοσιεύει η Real News, η ΝΔ προηγείται με μια μονάδα συγκεντρώνοντας το 23,1% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 9,2%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, οι ΑΝΕΛ 4,9%, η ΔΗΜΑΡ 4,4% και το ΚΚΕ 4,3%.

    Μιάμιση μονάδα προβάδισμα στη ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ που δημοσιεύει το "Πρώτο Θέμα", καθώς συγκεντρώνει το 24,9% έναντι 23,4 του ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 9,7%, το ΠΑΣΟΚ 8,6%, οι ΑΝΕΛ 6,6%, το ΚΚΕ 5,2% και η ΔΗΜΑΡ 4,8%.

    Σύμφωνα με την ΜRΒ, ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού από το 44% των ερωτηθέντων, ο Αλέξης Τσίπρας από το 26%, ενώ κανέναν από τους δύο επιλέγει το 27,5%.

    Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει και τις θετικότερες γνώμες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο Φώτης Κουβέλης, ο Πάνος Καμμένος, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

    Προβάδισμα σε ΝΔ δείχνει και η δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα της Κυριακής, κάμψη εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ βελτιωμένα εμφανίζονται τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.

    Το 22,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψήφιζε ΝΔ εάν είχαμε σήμερα νέες βουλευτικές εκλογές, το 21,2% θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, το 10,5% Χρυσή Αυγή, το 7,2% ΠΑΣΟΚ, το 5.5% ΚΚΕ, το 4,8% ΔΗΜΑΡ και το 4,6% Ανεξάρτητους Έλληνες.

    [02] Νέο μακελειό στην Αίγυπτο

    Τουλάχιστον39 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και 277 τραυματίστηκαν κατά τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν στην πόλη της Αιγύπτου, Πορτ Σάιντ, ύστερα από την καταδίκη σε θάνατο 21 από τους κατηγορούμενους για την ποδοσφαιρική τραγωδία στην πόλη πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

    Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο σήμερα 21 ανθρώπους που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν τον θάνατο 74 ανθρώπων μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ, την 1η Φεβρουαρίου του 2012.

    Η ετυμηγορία ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά την ανάπτυξη στρατευμάτων στη γειτονική πόλη Σουέζ ύστερα από συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών κατά τις οποίες σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι και τραυματίστηκαν 530 με αφορμή τη χθεσινή δεύτερη επέτειο της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ.

    Το Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας της Αιγύπτου, με επικεφαλής του τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, καταδίκασε τα βία επεισόδια που σημειώνονται στη χώρα και κάλεσε σε έναν ευρύ εθνικό διάλογο για την επίλυση των πολιτικών διαφορών.

    Ο υπουργός Πληροφόρησης Σάλαχ Αμπντέλ Μακσούντ, δήλωσε ότι το Συμβούλιο θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή απαγόρευση της κυκλοφορίας στις περιοχές που σημειώνονται βίαια επεισόδια.

    Διαβάστε επίσης:

    Συγκρούσεις στο Κάιρο

    [03] Γ. Μαρκόπουλος: Ο Ελληνισμός του πολιτισμού θα περάσει τη χώρα μας στο απυρόβλητο

    «Ο Ελληνισμός του πολιτισμού και της περηφάνιας θα περάσει τη χώρα μας στο απυρόβλητο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Μαρκόπουλος, με την ευκαιρία αποψινής εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη, όπου ο κορυφαίος συνθέτης θα τιμηθεί με το "Βραβείο Φειδιππίδης" για τη συνολική προσφορά του στη μουσική και τον Ελληνισμό.

    Αύριο, ο Γιάννης Μαρκόπουλος θα δώσει μια μοναδική συναυλία, υπό τη διεύθυνσή του, στο Town Hall του Μανχάταν, με τη συμμετοχή του Μάριου Φραγκούλη, της Βασιλικής Λαβίνας, του Αλέξανδρου Μπελλέ, 15μελούς ορχήστρας και 10μελούς χορωδίας.

    [04] Αναβλήθηκε το παιχνίδι Πανθρακικού-Ολυμπιακού

    Αναβλήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών η αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας μεταξύ Πανθρακικού και Ολυμπιακού, που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα στις 17:15.

    Η συνεχής και -κατά περιόδους- έντονη χιονόπτωση στην πόλη της Κομοτηνής δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου και ο διαιτητής Απόστολος Αμπάρκιολης, αφού επιθεώρησε το τερέν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης, αποφάσισε την αναβολή του αγώνα. Αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, το ματς θα διεξαχθεί αύριο την ίδια ώρα.

    [05] Εγκαινιάστηκε το πρώτο Βιομηχανικό Μουσείο της Αθήνας

    «Είναι ένα μουσείο ευρωπαϊκών προδιαγραφών που εστιάζοντας στις νεότερες πτυχές της ελληνικής ιστορίας, εμπλουτίζει τον μουσειακό χάρτη της Αθήνας, αλλά και της χώρας. Περίπου τρεις δεκαετίες αφότου ο χώρος κρίθηκε διατηρητέος, σήμερα το Βιομηχανικό Μουσείο γίνεται πόλος έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Ο επισκέπτης θα μπορεί να ταξιδέψει στα χρόνια του φωταερίου, να δει μοναδικά σωζόμενες στην Ευρώπη εγκαταστάσεις και να ξεναγηθεί στο τεχνολογικό πάρκο μιας άλλης εποχής. Το Βιομηχανικό Μουσείο αποτελεί δείγμα της πολιτιστικής πολιτικής του δήμου της Αθήνας και της αποφασιστικότητας του δήμου να αντιταχθεί στα φαινόμενα διάλυσης και αδράνειας» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εγκαινιάζοντας σήμερα το πρώτο Βιομηχανικό Μουσείο της Αθήνας, στο Γκάζι.

    Το εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας ιδρύθηκε το 1857 για να καλύψει την ανάγκη της πόλης για δημόσιο φωτισμό. Υπήρξε η πρώτη μονάδα παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα και παρείχε φωτισμό και ενέργεια στην Αθήνα για σχεδόν 130 χρόνια, μέχρι το 1984 που έκλεισε οριστικά. Λίγα χρόνια μετά το κλείσιμο του εργοστασίου ξεκίνησαν οι πρώτες μελέτες για την αξιοποίηση των παλαιών εγκαταστάσεων. Ο χώρος κηρύχθηκε ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το υπουργείο Πολιτισμού με την προοπτική να γίνει μουσείο και χώρος πολλαπλών εκδηλώσεων.

    Το Βιομηχανικό Μουσείο της Αθήνας ανοίγει τις πύλες του για το κοινό αύριο Κυριακή 27 Ιανουαρίου. Παράλληλα και για ένα μήνα διοργανώνεται στην Τεχνόπολη έκθεση με τίτλο «Οι τέχνες συναντούν τη Βιομηχανία».

    [06] "Χρυσαυγίτες" σε ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Νέα Υόρκη

    Μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία πρόσφατα επιχείρησαν να δημιουργήσουν προβλήματα σε ελληνικούς φοιτητικούς συλλόγους δύο κολεγίων της Νέας Υόρκης, καθώς και σε ομογενειακούς φορείς, παρέστησαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, σε κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Μεταπτυχιακού Κέντρου του Δημοτικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (CUNY), στο Μανχάταν.

    Σύμφωνα με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης, διέκριναν τουλάχιστον τέσσερις γνωστούς ομογενείς Χρυσαυγίτες, ντυμένους στα μαύρα. Ο ένας εξ αυτών, περίμενε όρθιος σε μια πλευρά του αμφιθεάτρου, μαζί με αρκετά άλλα άτομα, που ήθελαν να υποβάλουν ερωτήσεις στον κ. Τσίπρα. Επειδή όμως ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους οι διοργανωτές της εκδήλωσης είχε ολοκληρωθεί, τόσο ο φερόμενος ως Χρυσαυγίτης, όσον και πολλοί άλλοι, δεν μπόρεσαν τελικά να κάνουν ερώτηση στον κ. Τσίπρα.

    Σύμφωνα πάντα με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, στο τέλος της εκδήλωσης, οι Χρυσαυγίτες κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις κατά του Αλέξη Τσίπρα, με αποτέλεσμα να γίνουν έγκαιρα αντιληπτές οι ύποπτες κινήσεις τους και να ειδοποιηθεί

    η ασφάλεια του πανεπιστημίου, η οποία τους απομάκρυνε, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα περαιτέρω επεισόδιο.

    Στο μεταξύ, σε όλες τις ομιλίες και συνεντεύξεις του κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, όπως και στην προαναφερθείσα εκδήλωση, ο κ. Τσίπρας μίλησε για τη "ναζιστική συμμορία" της Χρυσής Αυγής που απειλεί τον κοινωνικό ιστό της χώρας, όπως τόνισε επανειλημμένα.

    [07] Συγκρούσεις στο Κάιρο

    Συγκρούσεις ξέσπασαν αργά το απόγευμα μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών στο Κάιρο, με τις δυνάμεις ασφαλείας να ρίχνουν δακρυγόνα για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος γύρω από το κτίριο του κοινοβουλίου, μετέδωσε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

    Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ONTV έδειξε εικόνες διαδηλωτών που εκσφενδόνιζαν πέτρες κατά των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ υπήρχε πολύς καπνός στην ατμόσφαιρα και μικρές φωτιές έκαιγαν στους δρόμους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 January 2013 - 17:30:24 UTC