Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
  • [02] Κ. Χατζηδάκης: Νέες θέσεις εργασίας με την επανεκκίνηση των 4 αυτοκινητοδρόμων
  • [03] Διακίνηση των ηλεκτρονικών εγγράφων στο Δημόσιο
  • [04] "Στόχος, η αποκρατικοποίηση του 51% της ΕΥΑΘ μέχρι τον Οκτώβριο"
  • [05] Σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

  • [01] Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

    Εκτενή συζήτηση για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Ελλάδα και την περιοχή μας, είχε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντησή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Έρικ Ρούμπιν, τον υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Κρίστοφερ Σμαρτ, καθώς και άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους.

    Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξαν «σημεία συμφωνίας και διαφωνίας», με ταύτιση απόψεων και «κοινή διαπίστωση» ότι το πρόγραμμα λιτότητας δεν οδηγεί στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης, η Ελλάδα δεν αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη και ότι η Γερμανία επιμένει σε επικίνδυνες πολιτικές.

    [02] Κ. Χατζηδάκης: Νέες θέσεις εργασίας με την επανεκκίνηση των 4 αυτοκινητοδρόμων

    Τη σημασία της επανεκκίνησης των έργων των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων για την ελληνική οικονομία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Επίτροπο περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν, σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Κατά τη διήμερη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες (χθες και σήμερα) ο Κ. Χατζηδάκης συζήτησε το θέμα της επανεκκίνησης των έργων αυτών με τους Επιτρόπους της ΕΕ Χ. Αλμούνια, αρμόδιο για θέματα Ανταγωνισμού, Γιοχάνες Χαν, αρμόδιο για θέματα περιφερειακής πολιτικής, Σιμ Κάλας, αρμόδιο για θέματα Μεταφορών και Μισέλ Μπαρνιέ, αρμόδιο για θέματα εσωτερικής αγοράς.

    Ο Κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι τα έργα να ξεκινήσουν τον Απρίλιο, υπενθύμισε δε ότι έχει συναφθεί δάνειο με την ΕΤΕπ, ύψους 650 εκατ. ευρώ και τόνισε ότι ως τον Φεβρουάριο θα πρέπει να έχει κλείσει η σχετική συμφωνία με τις εμπλεκόμενες τράπεζες. Στη συνέχεια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να ανάψει το "πράσινο φως" για την εκκίνηση των έργων.

    Ακόμη τόνισε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα περίπλοκο νομικό ζήτημα, σημειώνοντας ότι χρειάζεται καθημερινή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με την Task Force για την επίλυσή του: «Χρειαζόμαστε μια ισχυρή νομική βάση και γι΄ αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [03] Διακίνηση των ηλεκτρονικών εγγράφων στο Δημόσιο

    Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε, από σήμερα και ως την 1 Φεβρουαρίου, το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης σχετικά με τα ηλεκτρονικά έγγραφα στο Δημόσιο, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μανούσος Βολουδάκης.

    Όπως αναφέρεται από το υπουργείο, με την απόφαση αυτή καθορίζεται η διαδικασία και ο τρόπος επιβεβαίωσης της λήψης των εγγράφων που αποστέλλονται ηλεκτρονικά προς και από φορείς του Δημοσίου, η ασφαλής χρονοσήμανση των εγγράφων, καθώς και οι βασικές προδιαγραφές και πρότυπα των συστημάτων που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό από τους φορείς του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα άρθρα 24 και 25 του ν. 3979/2011 (νόμος για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση).

    Η Υπουργική Απόφαση αποτελεί, κατά τον κ. Βολουδάκη, σημαντικό μέρος του συνολικού θεσμικού πλαισίου που διαμορφώνεται για την ψηφιοποίηση των διαδικασιών της δημόσιας διοίκησης, ενώ θα συμβάλλει στον περιορισμό της γραφειοκρατίας και στην ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία του Δημοσίου.

    [04] "Στόχος, η αποκρατικοποίηση του 51% της ΕΥΑΘ μέχρι τον Οκτώβριο"

    Τον Οκτώβριο του 2013 θα έχει περατωθεί η παραχώρηση του 51% της ΕΥΑΘ σε ιδιώτες - ενώ στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων των ΔΕΚΟ μέχρι το τέλος του 2014.

    Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος του Ταμείου για την Αξιοποίηση της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Τάκης Αθανασόπουλος, ενημερώνοντας σχετικά την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Παράλληλα, ο κος Αθανασόπουλος, έδωσε το στίγμα της επιτάχυνσης του έργου που έχει αναλάβει, σημειώνοντας πως η αργή πορεία του, έχει δυσαρεστήσει την Τρόικα.

    [05] Σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

    Την ανάκληση της άδειας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και τη θέση του σε ειδική εκκαθάριση αποφάσισε η Τράπεζα της Ελλάδος. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ειδικός Εκκαθαριστής ορίστηκε η Μαργαρίτα Μάλλη του Δημητρίου, με την υπ? αριθμόν 60/18.1.2013 απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Με την υπ' αριθμόν 2124/Β95/18.1.2013 Απόφαση του υπουργού Οικονομικών συστήθηκε το μεταβατικό πιστωτικό ίδρυμα με την επωνυμία «ΝΕΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε.», με μοναδικό μέτοχο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο οποίο χορηγήθηκε άδεια λειτουργίας, με την υπ' αριθμόν 7/18.1.2013 απόφαση της Επιτροπής Μέτρων Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 January 2013 - 19:30:21 UTC