Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Έχει ελαττωθεί η ταχύτητα με την οποία πηγαίναμε στα βράχια
  • [02] Επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα, στις 18 Φεβρουαρίου
  • [03] Ελληνίδα νεαρή ηθοποιός πρώτη σε διεθνή διαγωνισμό στη Ρώμη
  • [04] Σ. Κεδίκογλου: Το επίπεδο του διαλόγου δεν τιμά κανέναν
  • [05] Προσλήψεις επικουρικών γιατρών
  • [06] Στην Kρατική Aσφάλεια η δικογραφία για τις απεργίες στα μέσα μεταφοράς
  • [07] Καμία μορφή κινητοποιήσεων δεν αποκλείουν οι αγρότες της Θεσσαλίας
  • [08] Επιτροπή για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος
  • [09] Τζαβάρας: Σχέδιο αναδιάρθρωσης του υπουργείου Πολιτισμού

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Έχει ελαττωθεί η ταχύτητα με την οποία πηγαίναμε στα βράχια

    «Για πρώτη φορά στους έξι μήνες που πηγαίνω στο Eurogroup, η Ελλάδα δεν ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής. Υπάρχει ελπίδα, αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει» ανέφερε, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Στουρνάρας επισκόπησε τα οφέλη από την εξασφάλιση των 9,2 δισ. ευρώ (7,2 δισ. ευρώ σε ομόλογα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τα υπόλοιπα για την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, αποπληρωμή ληξιπροθέσμων χρεών, αλλά και εσωτερικών αναγκών του ελληνικού Δημοσίου) και διαπίστωσε πρόοδο και στη στάση των αγορών απέναντι στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τη μείωση των spreads στα επίπεδα των αρχών του 2010.

    «Έχει ελαττωθεί η ταχύτητα με την οποία πηγαίναμε στα βράχια. Τώρα κάνουμε προσπάθεια να στρίψουμε το σκάφος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [02] Επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα, στις 18 Φεβρουαρίου

    Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 18 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση, που του απηύθυνε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς κατά την έκτακτη σύνοδο κορυφής του περασμένου Νοεμβρίου.

    [03] Ελληνίδα νεαρή ηθοποιός πρώτη σε διεθνή διαγωνισμό στη Ρώμη

    «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη που η δουλειά που έκανα μαζί με την καθηγήτριά μου, Φιλαρέτη Κομνηνού, και τον υπεύθυνο σπουδών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού, Βίκτωρα Αρδίττη, πήγε καλά και επιβραβεύτηκε. Ήταν για μένα μια πολύ όμορφη εμπειρία» είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η νεαρή ηθοποιός Δήμητρα Βλαγκοπούλου, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στον διεθνή διαγωνισμό νέων ηθοποιών που οργάνωσε πρόσφατα η Ακαδημία Σίλβιο ντ΄Αμίκο της Ρώμης και απέσπασε το πρώτο έπαινο της κριτικής επιτροπής.

    Πώς αποφάσισε όμως να πάρει μέρος στη συγκεκριμένη διοργάνωση; «Η επιλογή έγινε από τη Σχολή. Μου έκαναν αυτή την πρόταση, μου φάνηκε πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και την αποδέχτηκα αμέσως», εξηγεί η ίδια. Ήταν αναμενόμενη γι αυτήν μια τέτοια διάκριση; «Δεν το σκεφτόμουν καθόλου και δεν με ενδιέφερε το βραβείο. Ήταν τέτοιο το κλίμα και από τους άλλους συμμετέχοντες. Δεν είχα βάλει τον εαυτό μου σε αυτή τη διαδικασία....Απλά, όταν τελείωσα την παρουσίαση εισέπραξα την ικανοποίηση των κριτών» τονίζει.

    Στον διαγωνισμό πήραν μέρος δεκαεπτά νέοι ηθοποιοί από κορυφαίες Εθνικές Δραματικές Σχολές, Ακαδημίες και Κονσερβατόρια διαφόρων χωρών της Ευρώπης. «Ήταν πολύ υψηλό το επίπεδο των συμμετεχόντων. Είδαμε ωραίες παρουσιάσεις και είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι παρακολουθούσαμε σε διαφορετικές γλώσσες τις προσπάθειες όλων» αναφέρει η Δήμητρα Βλαγκοπούλου.

    Η 28χρονη ηθοποιός, αριστούχα απόφοιτος (Ιούνιος 2012) παρουσίασε μια σύνθεση από τον ρόλο της Κασσάνδρας στον «Αγαμέμνονα» της «Ορέστειας» του Αισχύλου χρησιμοποιώντας ελεύθερα υλικό από τα τρία χρόνια μαθητείας της στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Η επιλογή του ρόλου έγινε από κοινού με την καθηγήτριά της Φιλαρέτη Κομνηνού και τον υπεύθυνο σπουδών της Σχολής Βίκτωρα Αρδίττη, οι οποίοι την βοήθησαν και καθ' όλη την διάρκεια της προετοιμασίας της που διήρκεσε δύο μήνες.

    Αυτό το διάστημα η νεαρή ηθοποιός συμμετέχει στην διαδραστική παιδική παράσταση «Η αληθινή ιστορία του Μολυβένιου Στρατιώτη», το γνωστό παραμύθι του Άντερσεν που διασκεύασε η ομάδα Μαρμελάδα και παρουσιάζει στο στούντιο Μαυρομιχάλη. Παράλληλα, κάνει πρόβες για το «Ulrike» που θα κάνει πρεμιέρα στις 31 Ιανουαρίου, σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση, με τον Κώστα Καλφόπουλο και τη Μαρία Σκουλά.

    [04] Σ. Κεδίκογλου: Το επίπεδο του διαλόγου δεν τιμά κανέναν

    «Όλη αυτή η αντιπαράθεση ξεκίνησε με μια απλή -δεν θα το πω καν απαίτηση- έκκλησή μου να υπάρξει απερίφραστη καταδίκη κάθε μορφής βίας. Αυτό, όχι μόνο δεν υπήρξε σε πρώτη φάση, αλλά χαρακτηρίστηκα και ως Γκαίμπελς, επειδή επέμενα να ζητάω αυτό το δεδομένο» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχετικά με τη κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα της βίας.

    Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, αναγνώρισε ότι πλέον το επίπεδο του διαλόγου δεν τιμά κανέναν και πρόσθεσε:

    «Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ο κ. Σκουρλέτης και να λέει ότι οι παρακρατικοί της Δεξιάς χτύπησαν τα γραφεία της ΝΔ. Και δεν μπορεί ο κ. Βίτσας να λέει ότι δεν μπορούσα να κρύψω τη χαρά μου για την επίθεση στην πολυκατοικία που μένει ο αδελφός μου».

    Σε ό,τι αφορά το βίντεο με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευ. Διαμαντόπουλου, ο εκπρόσωπος ανέφερε: «Θέλω να αποδεχθώ ότι σε πρώτη φάση είχαν κυκλοφορήσει -άλλωστε, όλη η ομιλία του κ. Διαμαντόπουλου ήταν 50 λεπτά- μόνο αποσπάσματα, δεν έγινε συρραφή. Είναι παράθεση αποσπασμάτων. Ακόμη και στην πλήρη εκδοχή που παρουσίασε, στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι διαπιστωμένο ότι υπάρχει μια δικαιολόγηση της βίας και μια κατανόηση της οπλοχρησίας. Υπάρχει κι άλλη αναφορά ότι "οι μέρες σας είναι μετρημένες" και γενικά υπάρχει μια φρασεολογία που μας εξοικειώνει με τη βία» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [05] Προσλήψεις επικουρικών γιατρών

    Σε πρόσληψη 170 εργαζομένων - πρόσθετου επικουρικού ιατρικού προσωπικού - στις νοσοκομειακές μονάδες, προχωρά το υπουργείο Υγείας.

    Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, εγκρίθηκε η πρόσληψη των γιατρών για την αποτελεσματικότερη ενίσχυση των νοσοκομειακών μονάδων σε όλη τη χώρα.

    Οι γιατροί θα εργαστούν στα νοσοκομεία με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου δωδεκάμηνης διάρκειας, ενώ η πρόσληψή τους έγινε μέσω προβλεπόμενων διαδικασιών.

    [06] Στην Kρατική Aσφάλεια η δικογραφία για τις απεργίες στα μέσα μεταφοράς

    Η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβε να χειριστεί τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τις απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μετά από σχετική εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτας Φάκου, η οποία χθες παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα.

    Η εντολή της εισαγγελέως είναι η έρευνα για τη διερεύνηση ενδεχόμενης διάπραξης αδικημάτων να ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

    [07] Καμία μορφή κινητοποιήσεων δεν αποκλείουν οι αγρότες της Θεσσαλίας

    Καμία μορφή κινητοποιήσεων δεν αποκλείουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, όπως ξεκαθάρισαν εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, σε δηλώσεις τους αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη.

    Οι αγρότες δεν ικανοποιήθηκαν από τη συνάντηση, καθώς σύμφωνα με όσα ανέφεραν δεν έλαβαν σαφείς απαντήσεις στα αιτήματά τους.

    [08] Επιτροπή για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος

    Επιτροπή για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και την περιστολή της φοροδιαφυγής συγκροτεί το υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρεία του αρμόδιου υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη.

    Η επιτροπή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών θα διαβουλευθεί με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς με στόχο τη μεταρρύθμιση του φορολογικού μας συστήματος, ώστε να επιτευχθεί η απλοποίηση, ο εκσυγχρονισμός και η αποτελεσματικότητά του προς όφελος των φορολογουμένων. Τα θέματα τα οποία θα μελετήσει η επιτροπή, σε συνεργασία και με την τεχνική βοήθεια που προσφέρεται στη χώρα, είναι η Απλοποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, η Σύνταξη Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών και η θέσπιση πρόσθετων μέτρων κατά της φοροδιαφυγής.

    [09] Τζαβάρας: Σχέδιο αναδιάρθρωσης του υπουργείου Πολιτισμού

    Διαχειριστικό έλεγχο στο ΕΚΕΒΙ και παράλληλη διαβούλευση «με όλους όσοι νοιάζονται για την υπόθεση βιβλίο», προτίθεται να ξεκινήσει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, «προκειμένου να τεθούν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη και αποτελεσματική εθνική πολιτική για το βιβλίο, ως πολιτιστικό αγαθό διαχωρίζοντάς το από την εμπορική ή οικονομική του αξία », δήλωσε ο ίδιος.

    Σε συνέντευξη τύπου σήμερα, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο ΕΚΕΒΙ, ο κ.Τζαβάρας δήλωσε επίσης ότι ξεκινά σχέδιο «αναδιάρθρωσης, ενίσχυσης και ανακατανομής των υπηρεσιών του υπουργείου και ανάμεσα τους την διεύθυνση Γραμμάτων» ενώ σε ερώτηση για την τύχη των εργαζομένων του ΕΚΕΒΙ , μετά την απόφασή του να κλείσει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, απάντησε ότι «θα προνοήσει να μην μειωθεί ούτε κατά κεραία από τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις των εργαζομένων, οι οποίοι (σ.σ. απλήρωτοι εδώ και καιρό) ανέρχονται σε 32 υπαλλήλους , εκ των οποίων δύο έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου. Το σύνολο αποτελεί ένα «μωσαϊκό» εργασιακών σχέσεων», είπε χαρακτηριστικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 January 2013 - 15:30:24 UTC