Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα
  • [02] Βολές Γ. Παπανδρέου κατά των οικονομικών εισαγγελέων
  • [03] Συγκροτήθηκε η Προανακριτική για τον Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλύπτονται οι σχεδιασμοί του κ. Δένδια
  • [05] Πορεία εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
  • [06] Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι αγρότες
  • [07] Ντράγκι: Υποχωρούν τα μαύρα σύννεφα στην ευρωζώνη
  • [08] "Ένωση χρέους" στην Ευρώπη προβλέπει ο Ντάνιελ Κον-Μπεντίτ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα

    Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητά η κυβέρνηση μετά τις τελευταίες δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου.

    «Ο κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, 4 ημέρες πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα.

    Μετά από αυτό περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

    Επίσης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να πάρει, επιτέλους, σαφή θέση» και τον κ. Διαμαντόπουλο «να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την ανομία και την τρομοκρατία».

    Διαβάστε επίσης:

    ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλύπτονται οι σχεδιασμοί του κ. Δένδια

    [02] Βολές Γ. Παπανδρέου κατά των οικονομικών εισαγγελέων

    Ευθείες βολές κατά των οικονομικών εισαγγελέων, για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων της ΕΛΣΤΑΤ, αναφορικά με το μέγεθος του ελλείμματος, εξαπολύει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Σε ανακοίνωση του Γραφείου του οι οικονομικοί εισαγγελείς κατηγορούνται για κομματική σε βάρος του ΠΑΣΟΚ μεροληψία.

    «Φαίνεται ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς "βλέπουν" πρόβλημα, μόνον όταν κάποια υπόθεση μπορεί να συνδεθεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι «έτσι υπηρετούν τη δικαιοκρατία».

    [03] Συγκροτήθηκε η Προανακριτική για τον Γ. Παπακωνσταντίνου

    Με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, συγκροτήθηκε η 13μελής Επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης η οποία θα διερευνήσει την ποινική εμπλοκή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση αλλοίωσης της «λίστας Λαγκάρντ».

    Την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας ανακοίνωσε ο προεδρεύων Ιωαν. Τραγάκης.

    Αύριο συνέρχεται σε πρώτη συνεδρίαση η Επιτροπή προκειμένου να εκλέξει προεδρείο και να οργανώσει την διαδικασία των εργασιών της (μέρες, ώρες κλπ). Πρόεδρος αναμένεται να εκλεγεί ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Ως μέλη θα υποδειχθούν από τη ΝΔ οι βουλευτές Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ανδρέας Κουτσούμπας, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Σταύρος Κοντονής και ο Θεόδωρος Δρίτσας, από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας, από την ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Οικονόμου, από τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Καπερνάρος, από την Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης και από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής.

    Η Επιτροπή θα παραδώσει το πόρισμά της στις 25 Φεβρουαρίου.

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλύπτονται οι σχεδιασμοί του κ. Δένδια

    Για «άθλια επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης με σκοπό την τρομοκράτηση της κοινωνίας» κάνει λόγο το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που αναφέρονταν σε τοποθέτηση του βουλευτή Β. Διαμαντόπουλου.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «αποκαλύπτονται πλήρως οι σχεδιασμοί του κ. Δένδια και των ομοίων του, οι οποίοι πλέον στρέφονται ευθέως εναντίον της δημοκρατίας. Η στρατηγική της έντασης και του εμφύλιου διχασμού επιστρατεύεται για να δικαιολογήσει την εξοντωτική πολιτική του μνημονίου».

    [05] Πορεία εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

    Συγκέντρωση στην Ομόνοια, αύριο το πρωί στις 9.30 και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, οι οποίοι θα επιδιώξουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

    Το σωματείο των εργαζομένων στα Ναυπηγεία έλαβε απόφαση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, έπειτα από ανακοίνωση της διοίκησης, ότι αν το δημόσιο δεν πληρώσει τις οφειλές του για την κατασκευή των τριών πολεμικών πλοίων, θα κλείσουν οριστικά.

    [06] Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι αγρότες

    Υπ ατμόν, βρίσκονται οι αγρότες και στον νομό Λάρισας, με τα τρακτέρ να έχουν αρχίσει να παρατάσσονται σε πλατείες χωριών και την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας να τους καλεί σε κινητοποιήσεις.

    Κομβική, για την παραπέρα εξέλιξη των πραγμάτων, θεωρείται η συνάντηση που ορίστηκε για αύριο Τετάρτη στις 11.45 πμ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αντιπροσωπείας των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρη. Στην συνάντηση, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, θα συζητηθούν τα οξυμένα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, η μεγάλη μείωση εισοδήματος και τα νέα αντιαγροτικά μέτρα της κυβέρνησης.

    Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι περιοδείες και συσκέψεις της ΕΟΑΣΝΛ με στόχο την ενημέρωση των αγροτών γύρω από τις τελευταίες αντιαγροτικές αποφάσεις, την άγρια φορολογία που θα επιβληθεί στους αγρότες, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές αποζημιώσεις και τις χαμηλές τιμές πώλησης των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

    [07] Ντράγκι: Υποχωρούν τα μαύρα σύννεφα στην ευρωζώνη

    Η ευρωζώνη μπορεί να ξεκινήσει το 2013 με μεγαλύτερη σιγουριά σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά εξαρτάται από τις κυβερνήσεις να την οδηγήσουν προς τα εμπρός με τις μεταρρυθμίσεις τους, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διασφαλίζει τη σταθερότητα των τιμών, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

    Στην ομιλία του για το νέο έτος ο Ντράγκι επισήμανε τον αντίκτυπο που είχε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που προώθησε η ΕΚΤ, το ΟΜΤ (Οριστικές Νομισματικές Συναλλαγές) καθώς βοήθησε να μειωθούν οι εντάσεις στην ευρωζώνη. Ταυτόχρονα όμως έριξε στις κυβερνήσεις των χωρών το βάρος της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων ώστε να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη.

    Η δέσμευση των 17 χωρών στη διασφάλιση της σταθερότητας του ευρώ σημαίνει ότι "τα μαύρα σύννεφα πάνω από την ευρωζώνη υποχώρησαν" το 2012, είπε ο Ντράγκι.

    [08] "Ένωση χρέους" στην Ευρώπη προβλέπει ο Ντάνιελ Κον-Μπεντίτ

    «Ένωση χρέους» θα δημιουργήσει η Ευρώπη μετά τις γερμανικές εκλογές, προέβλεψε ο Γαλλογερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ντάνιελ Κον-Μπεντίτ, μιλώντας σήμερα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνουν το περιοδικό «Der Spiegel» και το «Koerber Forum», με αφορμή την 50ή επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης των Ηλυσίων μεταξύ του Σαρλ ντε Γκωλ και του Κόνραντ Αντενάουερ.

    «Πριν από τις εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία η Μέρκελ είχε αποκλείσει πιθανή βοήθεια προς την Ελλάδα. Αμέσως μετά όμως έγινε αυτό ακριβώς» δήλωσε ο Κον-Μπεντίτ και πρόσθεσε ότι τώρα, με την κοινή ευρωπαϊκή εποπτεία των δημοσιονομικών, θα γίνει αυτό που η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε κατηγορηματικά πριν από δύο χρόνια.

    «Μετά τις γερμανικές εκλογές, τα κράτη θα δημιουργήσουν μια ένωση χρέους» και τα μέλη της Ευρωζώνης θα ευθύνονται από κοινού για το δημόσιο χρέος - είτε αυτό γίνει μέσω ενός ταμείου εξυπηρέτησης του χρέους είτε μέσω ακόμη και ευρωομολόγων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 January 2013 - 19:30:22 UTC