Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση Δένδια - ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή
  • [02] "Φρένο" στις ελλείψεις φαρμάκων από το υπουργείο Υγείας
  • [03] Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις στο Μουσείο της Ακρόπολης
  • [04] Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών ότι έχει δώσει αυξήσεις σε «Golden Boys»
  • [05] Βεβαιώσεις ανεργίας του ΟΑΕΔ με ένα... κλικ
  • [06] Προς 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα μεταφοράς στις 31 Ιανουαρίου
  • [07] Στο 36% η κεντροαριστερά στην Ιταλία

  • [01] Αντιπαράθεση Δένδια - ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

    Νομοθέτημα πραγματικής αναβάθμισης της Ελληνικής Αστυνομίας ύστερα από ανοικτή διαδικασία διαλόγου, «ακόμη κι αν είναι χρονοβόρα», προανήγγειλε ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

    Μετά την ενημέρωση του υπουργού για το θέμα, ακολούθησε ένταση στην Επιτροπή, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, με αφορμή τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Δένδια ζήτησε να ανακαλέσει ή να παραιτηθεί. «Να ακολουθήσετε τη θεσμική διαδικασία της πρότασης μομφής» προέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός και αντιγύρισε τα «πυρά» προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    «Να ανακαλέσετε όλα όσα είπατε ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μετάβαση προς τη δημοκρατική νομιμότητα. Δεν θα μας δώσετε εσείς πιστοποιητικά δημοκρατικής νομιμότητας [...]. Αν ο υπουργός δεν ανακαλέσει απαιτούμε την παραίτησή του. Δεν μπορεί να παραμένει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης εκείνος που χρεώνει στην αξιωματική αντιπολίτευση την τρομοκρατία» είπε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο κ. Λαφαζάνης. Κατηγόρησε δε τον υπουργό ότι «παίζει τον ρόλο προβοκάτορα εναντίον του δικαστικού σώματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

    Απαντώντας ο υπουργός, αφού είπε ότι ορισμένες από τις αναφορές Λαφαζάνη «στερούνται πλήρους λογικού συνειρμού» αναφορικά με τους δικαστές, επανέλαβε τα όσα είπε σε συνέντευξή του χαρακτηρίζοντας «εθελοτυφλία τη στάση ελάχιστων δικαστών απέναντι στο φαινόμενο της τρομοκρατίας» ενώ ανέγνωσε στην Επιτροπή ανακοινώσεις και σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ με «οξείς και απρεπείς χαρακτηρισμούς» που ουδεμία σχέση έχουν με τη δική του έκφραση περί «εθελοτυφλίας».

    Έκανε δε λόγο για «βαθύτατα υβριστική» έκφραση (σσ. αυτή που χρησιμοποίησε ο κ. Λαφαζάνης ότι παίζει ο υπουργός τον ρόλο του προβοκάτορα) και επανέλαβε τα όσα ανέφερε στην τηλεοπτική συνέντευξη.

    Η αντιπαράθεση έγινε ακόμη πιο έντονη όταν ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε τον κ. Δένδια ότι δεν δέχτηκε να δει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη, ο οποίοςτου ζήτησε ραντεβού. «Όποιος λέει ότι θα ευχόμαστε να έχουμε την τύχη του Καντάφι, δεν θα έχει από εμένα σημείο προσωπικής επαφής. Θα δεχτώ να δω τον κ. Παναγούλη όταν ζητήσει συγγνώμη για τη διατύπωσή του τότε» είπε ο υπουργός, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ίδιου του κ. Παναγούλη: «Δεν θα σχολιάσω τα όσα λέει ένας υπουργός που δεν θα έκανε ούτε για αγροφύλακας στους Οθωνούς!».

    Η ένταση πήρε τέλος όταν αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας και πάντως αφού στην αντιπαράθεση ενεπλάκησαν οι βουλευτές Ανδρέας Ψυχάρης και Στάθης Παναγούλης, οι οποίοι αντάλλαξαν βαρείς προσωπικούς υπαινιγμούς.

    [02] "Φρένο" στις ελλείψεις φαρμάκων από το υπουργείο Υγείας

    Οι ελλείψεις φαρμάκων που παρατηρούνται στην αγορά, καθώς και το πλαίσιο των εγκρίσεων κυκλοφορίας νέων φαρμάκων, βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης, στα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, η διοίκηση του ΕΟΦ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

    «Για τις ελλείψεις των φαρμακευτικών προϊόντων, μια από τις βασικές αιτίες είναι οι μειωμένες τιμές των φαρμάκων που υπάρχουν πλέον στη χώρα μας. Αυτό οδηγεί σε αύξηση των παράλληλων εξαγωγών από φαρμακαποθήκες και, στη συνέχεια, οδηγεί τις φαρμακευτικές εταιρείες, προκειμένου να καταπολεμήσουν αυτό το φαινόμενο, να περιορίζουν τη διάθεση των φαρμακευτικών σκευασμάτων στις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία. Είναι ένας φαύλος κύκλος» δήλωσε ο κ. Σαλμάς.

    Σημείωσε ότι παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία στην αγορά και τόνισε ότι γίνεται κατάχρηση αυτής της διαδικασίας των παράλληλων εξαγωγών, κατάχρηση η οποία δημιουργεί πρόβλημα σε πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τα βρει ο ασθενής.

    «Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο και πολύ συγκεκριμένα θα ζητήσουμε απόλυτο, λεπτομερή έλεγχο από τις πωλήσεις για το 2012, για όλα τα φαρμακεία, ώστε να ελέγξουμε ποια φαρμακεία πώλησαν παράνομα, ως μη δικαιούντο, σε φαρμακαποθήκες φαρμακευτικά προϊόντα» πρόσθεσε ο κ. Σαλμάς.

    [03] Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις στο Μουσείο της Ακρόπολης

    Αργά το μεσημέρι, ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο διάσημος ηθοποιός, που φέτος διεκδικεί Οσκαρ για την ερμηνεία του στον «Λίνκολν», πέρασε την πόρτα του Μουσείου της Ακρόπολης για ξενάγηση που κράτησε μια ώρα «κεκλεισμένων των θυρών», αφού απαγορεύτηκαν αυστηρά οι τηλεοπτικές κάμερες, τα φωτογραφικά φλας και οι δημοσιογράφοι, που από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί στον πεζόδρομο του Μουσείου, περιμένοντας τον ηθοποιό.

    Για «έναν γοητευτικό και πολύ γλυκό άνθρωπο» έκανε λόγο η αρχαιολόγος του Μουσείου Ίρις Πλαϊτάκη που ξενάγησε τον ηθοποιό και τόνισε:«Έχει ωραίο χαμόγελο, αλλά το πιο ελκυστικό σ΄αυτόν είναι ότι είναι ένας εξαιρετικά, φιλικός και απλός άνθρωπος».

    Συνοδευόταν από μέλη της οικογένείας του και συνεργάτες. Σύμφωνα με την αρχαιολόγο, δεν μίλησε «για τη σύγχρονη Ελλάδα» .

    [04] Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών ότι έχει δώσει αυξήσεις σε «Golden Boys»

    Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων, τα οποία τον εμφανίζουν να έχει δώσει αυξήσεις σε «Golden Boys» συγκεκριμένης επιχείρησης του Δημοσίου, προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

    Χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα «στοχευμένα και άθλια» ο υπουργός επισημαίνει σε δήλωσή του ότι «ουδεμία αύξηση έχει εγκριθεί για κανένα στέλεχος και σε καμιά επιχείρηση ή άλλο φορέα του Δημοσίου.

    [05] Βεβαιώσεις ανεργίας του ΟΑΕΔ με ένα... κλικ

    Βεβαίωση ανεργίας από την ηλεκτρονική πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), θα μπορούν να λαμβάνουν στο εξής οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού άνεργοι, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να προσέλθουν στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

    Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι, ανάλογα εάν είναι δικαιούχοι επιδόματος ανεργίας ή όχι λαμβάνουν τον αντίστοιχο τύπο βεβαίωσης.

    Μέσω του Portal είναι επίσης δυνατή και η έκδοση Βεβαίωσης για την Εφορία, όπου εμφανίζονται τα ποσά που έχει λάβει ο άνεργος από υπαγωγές σε προγράμματα επιδότησης και λοιπές παροχές.

    Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αναφέρει, ότι προχώρησε στον εμπλουτισμό των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, προκειμένου να διευκολύνει το διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ανέργων, ενώ δημιούργησε δύο διακριτούς τύπους βεβαίωσης ανεργίας μετά τη διαπίστωση πως πολλοί υποψήφιοι υποβάλλουν σε διάφορους φορείς ελλιπείς ή λανθασμένες βεβαιώσεις.

    [06] Προς 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα μεταφοράς στις 31 Ιανουαρίου

    Κοινό μέτωπο απέναντι στην «κυβερνητική αυθαιρεσία», στη μη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στη μη ιδιωτικοποίηση και στο «ξεπούλημα» των εταιρειών των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, αποφάσισαν σε κοινή σύσκεψη οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    Οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε στάσεις εργασίας, την επόμενη Τρίτη, 29 Ιανουαρίου καθώς και σε 24ωρη απεργία, την επόμενη Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου.

    Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), του ΕΚΑ και των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ), της ΟΣΥ ΑΕ (Οδικές Συγκοινωνίες) και της ΕΡΓΟΣΕ, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου Μεταφορών να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων στις μεταφορές.

    Εξάλλλου, σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε επίταξη των απεργών του Μετρό, αποφασίστηκε «να προχωρήσουν, άμεσα, σε κινητοποιήσεις σε όλα τα μέσα μεταφοράς». Οι εργαζόμενοι στο Μετρό, αναμένεται να αποφασίσουν, πιθανότατα εντός της ημέρας, για την περαιτέρω στάση τους.

    [07] Στο 36% η κεντροαριστερά στην Ιταλία

    H κεντροαριστερή συμμαχία φέρεται να συγκεντρώνει το 36% της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών ενώ η κεντροδεξιά, βρίσκεται στο 28,5%, σύμφωνα με αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Rai Tre, και πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της από την εταιρεία IPR.

    Το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) πείθει ένα 31,5% του στατιστικού δείγματος, το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία το 3,5% και η νεοσυσταθείσα δύναμη Δημοκρατικό Κέντρο το 1%.

    Στο «αντίπαλο στρατόπεδο», στην κεντροδεξιά, το κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) συγκεντρώνει το 18,5% της πρόθεσης ψήφου, το κόμμα Η Δεξιά 2%, οι Αδελφοί της Ιταλίας το 1%, η Λέγκα 5% και άλλες μικρές τοπικές δυνάμεις το 2%.

    Η κεντρώα συμμαχία που στηρίζει το πρόγραμμα του Μάριο Μόντι παραμένει στο 14,3%. Το ποσοστό αυτό αναλύεται στα κόμματα που την απαρτίζουν ως εξής: το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ένωση Κέντρου (UdC) προτιμάται από το 3,5% των ερωτηθέντων, το κόμμα Μέλλον και Ελευθερία από το 1,3% και η Επιλογή Πολιτών Με Τον Μόντι από ένα 9,5%.

    Το Κίνημα Πέντε Αστέρια του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο ?το οποίο τάσσεται υπέρ της άμεσης Δημοκρατίας και κατά του ευρώ? βρίσκεται στο 13,3% και το αριστερό κίνημα Επανάσταση Πολιτών του πρώην δικαστικού Αντόνιο Ινγκρόϊα βρίσκεται στο 4,3%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 January 2013 - 15:30:22 UTC