Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μία νεκρή σε δύο διαδοχικές καραμπόλες στην Εγνατία
  • [02] Σε απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας
  • [03] «Χωρίς το θέατρο θα είχα τρελαθεί»
  • [04] Στις 4 το απόγευμα η κηδεία του Παύλου Μάτεσι από το Νεκροταφείο Παπάγου
  • [05] Η ανταλλαγή δεδομένων μέσω «έξυπνων» κινητών «απειλή» για τα δίκτυα
  • [06] Εξοικονόμηση μέχρι και 40% με τη χρήση κραμβέλαιου στην αυτοκίνηση
  • [07] Επιθετική πολιτική για την έξοδο από την κρίση υιοθετεί η Τράπεζα της Ιαπωνίας
  • [08] Σε μειώσεις αποδοχών προχώρησαν 40.297 επιχειρήσεις στο οκτάμηνο του 2012
  • [09] Διευρύνθηκαν οι κατηγορίες δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ
  • [10] Ζ. Κ. Μινιόν: Επαγρύπνηση για τον αυξανόμενο εξτρεμισμό και λαϊκισμό στην Ευρώπη
  • [11] Στην Αθήνα σήμερα ο βιρτουόζος πιανίστας Αρκάντι Βόλοντος

  • [01] Μία νεκρή σε δύο διαδοχικές καραμπόλες στην Εγνατία

    Γυναίκα είναι η νεκρή στη διπλή καραμπόλα που σημειώθηκε το πρωί στον οδικό άξονα Εγνατίας οδού Ηγουμενίτσας - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Κλειδιού Ημαθίας.

    Στις δύο καραμπόλες ενεπλάκησαν συνολικά 28 οχήματα και τραυματίστηκαν άλλα 23 άτομα, μεταξύ των οποίων μία έγκυος γυναίκα και τρία παιδιά.

    Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από τη γενική αστυνομική διεύθυνση, στην πρώτη καραμπόλα ενεπλάκησαν 20 οχήματα, φορτηγά και επιβατικά. Τραυματίστηκαν 21 άτομα, εκ των οποίων τα δύο σοβαρά. Οι άλλοι 19 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, τραυματίστηκαν πιο ελαφριά και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης.

    Οι δύο από τους επτάτραυματίες που διακομίστηκαν στο "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκηςέφυγαν από το νοσοκομείο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ οι υπόλοιποι ελέγχονται προληπτικά. 'Ελαφρά τραυματίες είναι και οι δύο οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο "Αγιος Δημήτριος" και δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

    Στη δεύτερη καραμπόλα που σημειώθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω από την πρώτη, ενεπλάκησαν οχτώ οχήματα με δύο τραυματίες. Μεταξύ των τραυματιών ήταν και μια εγκυος από την Πτολεμαίδα, η οποία επέβαινε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ωστόσο, το ασθενοφόρο ενεπλάκη στην καραμπόλα. Η γυναίκα που διανύει την 34η εβδομάδα της κύησης, είναι σε άριστη κατάσταση και υποβλήθηκε σε όλες τις εξετάσεις στη Γ' Μαιευτική Κλινική του Ιπποκρατείου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα θα παραμείνει για παρακολούθηση στο νοσοκομείο προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο πρόωρου τοκετού.

    Εξάλλου, με ανακοίνωση της η γενική αστυνομική διεύθυνση περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει πως στο σημείο των δύο δυστυχημάτων, από τον κόμβο Αλεξάνδρειας μέχρι το ύψος στην ΠΑΘΕ, υπάρχει πυκνή ομίχλη και παρακαλούνται οι οδηγοί να κινούνται με προσοχή τηρώντας μικρή ταχύτητα, έχοντας τα φώτα αναμμένα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

    Επιπλέον, ανακοινώνεται ότι στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Αλεξάνδρειας, μέσω της παλιάς εθνικής οδού.

    [02] Σε απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας

    Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες άρχισαν από σήμερα οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, έπειτα από ανακοίνωση της διοίκησης ότι αν το δημόσιο δεν πληρώσει τις οφειλές του για την κατασκευή τριών πολεμικών πλοίων θα κλείσουν οριστικά.

    Αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων έχουν αποκλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, στα διόδια Ελευσίνας.

    Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η διοίκηση των Ναυπηγείων τους πληρώνει από το 2010 με προκαταβολές έναντι. Σημειώνεται, επίσης, ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ν. Ταβουλάρης, σε υπόμνημά του προς τον υπουργό 'Αμυνας Π. Παναγιωτόπουλο και Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, είχε προειδοποιήσει ότι αν δεν καταβληθούν μέχρι το τέλος του 2012 οι υποχρεώσεις της πολιτείας που ήταν προγραμματισμένες για τον περασμένο Σεπτέμβριο, τα ναυπηγεία θα κλείσουν.

    Την υποστήριξή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Ναυπηγεία, εξέφρασε η ΓΣΕΕ.

    Η Συνομοσπονδία, με ανακοίνωσή της, ζητάει από την κυβέρνηση να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες και να εξευρεθεί λύση που θα καθιστά βιώσιμα τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και συνολικά τον Ναυπηγοεπισκευαστικό Τομέα.

    [03] «Χωρίς το θέατρο θα είχα τρελαθεί»

    Ο Μηνάς Χατζησάββας με συμπληρωμένα πάνω από τριάντα χρόνια στο θεατρικό σανίδι, «καθαγιασμένος» ως αστυνόμος Χαρίτος στη μικρή οθόνη, στα μυθιστορήματα του Πέτρου Μάρκαρη, και κινηματογραφικός πρωταγωνιστής της "νουβέλ βαγκ" του ελληνικού σινεμά επιστρέφει φέτος στη σκηνή με Ίρβιν Γιάλομ.

    Από χθες το βράδυ στη σκηνή του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, συμπρωταγωνιστεί με την Ξένια Καλογεροπούλου στο έργο του Ιρβιν Γιάλομ « Ο Δήμιος του έρωτα». Ευτυχής θεατρική στιγμή, λένε όσοι τους είδαν στις πρόβες, αλλά και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές δηλώνουν αμφότεροι, γοητευμένοι.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνάντησε τον πρωταγωνιστή λίγη ώρα πριν τη τελική δοκιμή και του έθεσε κάποια ερωτήματα.

    Μεταξύ άλλων, στην ερώτηση"Να έρθει το θεατρόφιλο κοινό στην παράσταση γιατί;", απαντά: "Πιστεύω ότι όλο και κάτι θετικό θα πάρει για τα προβλήματά του. Για τον έρωτα, την ηλικία του, τη ζωή του, τον θάνατο".

    [04] Στις 4 το απόγευμα η κηδεία του Παύλου Μάτεσι από το Νεκροταφείο Παπάγου

    Τον Παύλο Μάτεσι των γραμμάτων και του Θεάτρου θα συνοδεύσουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο Παπάγου, στις 4 το απόγευμα.

    Ο συγγραφέας της «Μάνας του Σκύλου» έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής ενώ νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο τα δύο τελευταία χρόνια.

    [05] Η ανταλλαγή δεδομένων μέσω «έξυπνων» κινητών «απειλή» για τα δίκτυα

    Τα δίκτυα τηλεφωνίας στο μέλλον δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες ανταλλαγής δεδομένων των χρηστών «έξυπνων» κινητών, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας «Ντιλόιτ» (Deloitte).

    Όπως προκύπτει από στοιχεία της μελέτης, οι κάτοχοι των πιο διαδεδομένων «έξυπνων» συσκευών, όπως iPhone, Android και Windows Phone, στέλνουν και δέχονται 35 φορές περισσότερο φορτίο δεδομένων από τους χρήστες παραδοσιακών κινητών τηλεφώνων.

    Μάλιστα, οι προβλέψεις της εταιρείας κάνουν λόγο για πενηνταπλασιασμό του φορτίου μέχρι το 2016.

    Το συνεχώς προστιθέμενο φορτίο θα επηρεάσει τα δίκτυα τηλεφωνίας όπως επηρεάζει η κίνηση τις οδικές αρτηρίες σε «ώρες αιχμές», αναφέρει η μελέτη.

    Στις διαδικτυακές «ώρες αιχμής», ο κάτοχος του «έξυπνου» κινητού μπορεί να χρειαστεί να επιχειρήσει δύο, τρεις ή και τέσσερις φορές να συνδεθεί στο διαδίκτυο, προτού τελικώς επιτύχει το στόχο του. Παράλληλα, αρκετές ιστοσελίδες θα «παγώσουν» προσωρινά ενώ η ταχύτητα προήγησης θα είναι αισθητά μειωμένη σε σχέση με το φυσιολογικό.

    Χαρακτηριστικά, στην έκθεση της Deloitte αναφέρεται ότι στο χειρότερο δυνατό σενάριο, οι ταχύτητες «κατεβάσματος» δεδομένων θα μειωθούν κάτω από το όριο του 1Mbs, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη την προβολή βίντεο, ενώ σε ορισμένους ιστοτόπους θα είναι «εξαιρετικά δύσκολη ακόμη και η πλοήγηση».

    Ίσως η λύση να κρύβεται στα δίκτυα τέταρτης γενιάς (4G). Ωστόσο, οι μελετητές προειδοποιούν ότι μέχρι τα νέα δίκτυα να αναπτυχθούν επαρκώς γεωγραφικά, η αυξανόμενη ζήτηση το πιθανότερο είναι να τα καταστήσει ανεπαρκή να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του κοινού.

    [06] Εξοικονόμηση μέχρι και 40% με τη χρήση κραμβέλαιου στην αυτοκίνηση

    Εξοικονόμηση μέχρι και 40% σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης μπορούν να πετύχουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με τη χρήση του κραμβέλαιου, που αποτελεί, ωστόσο, προς το παρόν "terra incognita" για την πλειοψηφία των οδηγών. Κι αυτό γιατί η σχετική τεχνολογία μπορεί να είναι ευρέως διαδεδομένη στις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά όχι και στην Ελλάδα.

    "Η χρήση του κραμβέλαιου στο εξωτερικό εφαρμόζεται στην αυτοκίνηση εδώ και αρκετά χρόνια. Στην Ελλάδα, τα πράγματα είναι διαφορετικά και δυστυχώς δεν μπορούν να γίνουν μεγάλες αλλαγές" εκτιμά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής εκμετάλλευσης του τομέα βιοκαυσίμων ελληνικής πετρελαϊκής εταιρείας Χάρης Ανδριανός.

    "Το ποσοστό των βιοκαυσίμων στην Ελλάδα είναι μικρό. Η κίνηση ενός αυτοκινήτου στη χώρα μας δεν μπορεί να γίνει αποκλειστικά με βιοκαύσιμα για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον γιατί ακόμη η τιμή του κραμβέλαιου είναι ακριβή και δεύτερον γιατί αν υποθέσουμε ότι οι κινητήρες κινούνται με βιοκαύσιμα θα πρέπει να υπάρξουν απίστευτα μεγάλες εκτάσεις εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου φυτού, γεγονός απαγορευτικό για το μέγεθος της Ελλάδας. Ωστόσο, όμως, υπάρχει η συγκεκριμένη τεχνολογία με κίνηση 100% με βιοκαύσιμο, είναι αξιοποιήσιμη, μπορεί από μόνη της να σταθεί, αλλά σήμερα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο" σημειώνει ο κ. Ανδριανός προσθέτοντας, όμως, πως τα βιοκαύσιμα έχουν μπει μέσα στις πετρελαϊκές εταιρείες και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

    Σήμερα, στα διυλιστήρια πραγματοποιείται μίξη πετρελαίου κίνησης με τουλάχιστον 5% ποσοστό μίγματος βιοντίζελ, ενώ τα επόμενα χρόνια αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, με σκοπό να μειωθούν αισθητά οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. "Σε χώρες της Σκανδιναβίας, σήμερα, υπάρχουν επιβατικά αυτοκίνητα που κινούνται ακόμη και με 85% βιοκαύσιμα και μόλις 15% βενζίνη ή πετρέλαιο. Όμως, εκεί η τεχνολογία των αυτοκινήτων τους είναι προηγμένη και η εφαρμογή της τεχνολογίας ξεκίνησε από το 1978. Στην Ελλάδα, τα πράγματα είναι διαφορετικά και θεωρώ ότι πρέπει να περάσουν 8-10 χρόνια για να πούμε ότι μπορεί να εφαρμοστεί και στην χώρα μας κάτι παρόμοιο" αναφέρει ο Έλληνας πρωταθλητής ράλι και γνώστης της τεχνολογίας των βιοκαυσίμων Δημήτρης Μανωλόπουλος.

    [07] Επιθετική πολιτική για την έξοδο από την κρίση υιοθετεί η Τράπεζα της Ιαπωνίας

    Η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την ένανρξη της πλέον αποφασιστικής της προσπάθειας έως σήμερα για να αντιμετωπίσει την πολυετή οικονομική στασιμότητα της χώρας, δηλώνοντας ότι διπλασιάζει το στόχο για τον πληθωρισμό στο 2% και ότι θα προχωρήσει από το επόμενο έτος σε μία ανοικτή δέσμευση αγοράς στοιχείων ενεργητικού (των τραπεζών). Η κεντρική τράπεζα υποσχέθηκε να επιτύχει το νέο στόχο για τον πληθωρισμό «όσο το δυνατόν νωρίτερα».

    Η ανακοίνωσή της σηματοδοτεί τη ρήξη με την προηγούμενη πολιτική που ακολουθούσε από τον Οκτώβριο του 2010, με την οποία επέβαλε πλαφόν στο πρόγραμμά της για τη χορήγηση δανείων και αγορά ενεργητικού από τις εμπορικές τράπεζες, μετά από εβδομάδες συνεχούς πίεσης από τον νέο πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίντζο 'Αμπε να προχωρήσει σε μεγαλύτερες κινήσεις για να αντιμετωπίσει τον αποπληθωρισμό (τη μείωση των τιμών) και να βγάλει την οικονομία από την ύφεση.

    Σε κοινή ανακοίνωση με την ιαπωνική κυβέρνηση, η κεντρική τράπεζα επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για το νέο στόχο όσον αφορά τον πληθωρισμό. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή είχε αυξηθεί 2% μόνο για λίγους μήνες από τα τέλη της δεκαετίας του '90. Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι από το 2014 θα προχωρήσει στην αγορά στοιχείων ενεργητικού ύψους 13 τρισ. γεν (144,77 δισ. δολαρίων) κάθε μήνα, χωρίς να θέτει χρονικό ορίζοντα για την ολοκλήρωση των αγορών. Πολλοί αναλυτές, ωστόσο, σημείωσαν ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα μπορούσε να είχε κάνει ακόμη περισσότερα.

    [08] Σε μειώσεις αποδοχών προχώρησαν 40.297 επιχειρήσεις στο οκτάμηνο του 2012

    Σε ποσοστό 21,72% ανέρχεται ο μέσος όρος μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων, στη βάση του Ν. 4046/12, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2012, όπως προκύπτει από στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας- ΣΕΠΕ, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή.

    Όπως ειδικότερα αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Εργασίας, Ιωάννη Βρούτση, από τα συνοπτικά στατιστικά στοιχεία που τηρεί η Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΕΠΕ προκύπτει ότι, κατά το εννεάμηνο Ιανουάριος- Σεπτέμβριος 2012, κατατέθηκαν στις Περιφερειακές Επιθεωρήσεις Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΠΕ 61.113 μετατροπές συμβάσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, σε άλλες ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

    Οι 35.351 αφορούν μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης, σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης, οι 15.814 αφορούν μετατροπή συμβάσεων από πλήρη απασχόληση, σε συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης, με ομόφωνη συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων και 9.948 αφορούν μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης, σε συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης, με μονομερή απόφαση του εργοδότη.

    Κατά το οκτάμηνο Ιανουάριος- Αύγουστος 2012, στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΣΕΠΕ κατατέθηκαν 631 επιχειρησιακές συμβάσεις, που αφορούσαν 79.186 εργαζόμενους και ο μέσος όρος μείωσης των αποδοχών τους ήταν 21,09%.

    Για το ίδιο χρονικό διάστημα- και κατ΄εφαρμογή του Ν. 4046/12- 40.297 επιχειρήσεις προέβησαν σε μειώσεις αποδοχών που αφορούσαν 178.058 εργαζόμενους. Ο μέσος όρος μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων ήταν 21,72%.

    Τα ανωτέρω στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη, για τα προβλήματα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα.

    [09] Διευρύνθηκαν οι κατηγορίες δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ

    Διευρύνθηκαν οι κατηγορίες δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ και παράλληλα αυξήθηκε η έκπτωση που παρέχεται σε όσους τη δικαιούνται, μέχρι και ποσοστό 42%, από 30% που ίσχυε πριν, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο σύμβουλος επικοινωνίας της ΔΕΗ, Ι. Παπάζογλου.

    Όπως ανέφερε ο κ. Παπάζογλου, δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου, είναι πλέον και τα άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης ενώ υπενθύμισε ότι το τιμολόγιο έχει σχεδιαστεί για όσους έχουν χαμηλό ετήσιο εισόδημα, έως 12.000 ευρώ, συν 3.000 για κάθε τέκνο, για άτομα που πάσχουν από αναπηρία 67% και άνω και για τους μακροχρόνια άνεργους.

    Υπενθύμισε ακόμη ότι, οι αιτήσεις ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο υποβάλλονται τηλεφωνικά, με αστική χρέωση, στον αριθμό 210 9298000 και οι καταναλωτές που επιθυμούν να επωφεληθούν από το Κοινωνικό Τιμολόγιο οφείλουν να έχουν στη διάθεσή τους έναν πρόσφατο λογαριασμό της ΔΕΗ.

    [10] Ζ. Κ. Μινιόν: Επαγρύπνηση για τον αυξανόμενο εξτρεμισμό και λαϊκισμό στην Ευρώπη

    Σε αυτή την εποχή της πρωτοφανούς κρίσης είναι απαραίτητη η επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση της συρρίκνωσης της εμπιστοσύνης του κοινού στους θεσμούς και την έλλειψη ενδιαφέροντος για τις εκλογές αλλά και για την αντιμετώπιση του ευρω-σκεπτικισμού, του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού που είναι σε άνοδο σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Μινιόν, μ' αφορμή την αυριανή 50ή επέτειο της Συνθήκης των Ηλυσίων.

    Ο πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης υπογράμμισε ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η γαλλο-γερμανική συμφιλίωση προσφέρει ένα μήνυμα ενθάρρυνσης ακόμη και εκεί όπου η συμφιλίωση φαίνεται πρόωρη, ένα μήνυμα για να τελειώσει το έργο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αλλά και ένα μήνυμα επαγρύπνησης για την αντιμετώπιση της ανόδου του ευρωσκεπτικισμού και του λαϊκισμού.

    Είναι σημαντικό να θυμόμαστε την προέλευση των πεποιθήσεών και τις θεμελιώδεις αρχές, με βάση τις οποίες δημιουργήθηκε το Συμβούλιο της Ευρώπης, τόνισε.

    Οταν ο Οργανισμός μας ιδρύθηκε το 1949, πρωταρχικός του στόχος ήταν να μην ξαναβιώσει ποτέ η Ευρώπη την φρίκη του πολέμου και οι γαλλο-γερμανικές σχέσεις δίνουν τον καλύτερο συμβολισμό ότι "τίποτα δεν είναι αδύνατο" κατέληξε ο Ζαν Κλοντ Μινιόν.

    [11] Στην Αθήνα σήμερα ο βιρτουόζος πιανίστας Αρκάντι Βόλοντος

    Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους βιρτουόζους πιανίστες των ημερών μας, με την τεχνική του να έχει χαρακτηριστεί εκθαμβωτική, τη δεξιοτεχνία του θεαματική και τη μουσικότητά του ανυπέρβλητη.

    Ο λόγος για το διάσημο Ρώσο πιανίστα Αρκάντι Βόλοντος, ο οποίος έρχεται σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής για ένα μοναδικό ρεσιτάλ, στο οποίο θα ερμηνεύσει έργα από την καρδιά του ρομαντισμού, συνθέτες με τους οποίους έχει βαθιά σχέση: Σούμπερτ, Μπραμς και Σούμαν.

    Γεννημένος στο Λένινγκραντ το 1972, ο Βόλοντος ξεκίνησε μαθήματα πιάνου μάλλον αργά, στα 16 του χρόνια, αφού προηγουμένως είχε σπουδάσει τραγούδι και διεύθυνση ορχήστρας. Όμως, αυτή η καθυστέρηση δεν τον εμπόδισε να γίνει διάσημος σε όλο τον κόσμο, χάρη στα μοναδικά προσόντα του και να αποκτήσει συμβόλαιο με τη Sony Classics.

    Το κοινό γρήγορα βρήκε στις ερμηνείες του αρετές πέρα από τη δεξιοτεχνία και τον παραλλήλισε με τον Βλάντιμιρ Χόροβιτς. Ο Τόμας Φροστ, παραγωγός δίσκων του Χόροβιτς και του Βολοντός για την Sonny, διαπίστωσε αμέσως ότι «ο Βολοντός έχει τα πάντα: φαντασία, χρώμα, πάθος και μια αδιανόητη τεχνική με την οποία εκφράζει τις ιδέες του».

    Ο Βόλοντος παίζει πιάνο σε περισσότερα από 90 κοντσέρτα το χρόνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 January 2013 - 9:30:23 UTC