Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων
  • [02] Οι διαδηλώσεις γίνονται τρόπος ζωής στην Ισπανία
  • [03] Παναθηναϊκός: Πρόβλημα με Καρνέζη
  • [04] Διάκριση της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου
  • [05] Για "δογματική προσήλωση σε αυτοκτονικές πολιτικές" κατηγορεί την κυβέρνηση ο Ευ. Τσακαλώτος
  • [06] Εμπλοκή στη σύνθεση των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής
  • [07] Συνάντηση του Αντ. Σαμαρά, με τους δικαστές την ερχόμενη Πέμπτη
  • [08] Μερική απαγόρευση απόπλου
  • [09] Ιταλία: Συνελήφθη ο επικεφαλής της φατρίας των Καζαλέζι

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων

    «Θέλουμε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός, μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και το μετρήσιμο έργο»δήλωσε ουπουργός ΑνάπτυξηςK. Χατζηδάκης, μετά τηνευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με βασικό θέμα τις αποκρατικοποιήσεις

    Η εντολή του Αντώνη Σαμαρά είναι να προχωρήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες και, όπως φαίνεται, έμφαση θα δοθεί στον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ, καθώς οι περιπτώσεις αυτές είναι και οι πιο "ώριμες".

    Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, ο Αντώνης Σαμαράς παρακολουθεί προσωπικά την πορεία του κυβερνητικού έργου προς αυτή την κατεύθυνση και η σύσκεψη είχε τον χαρακτήρα συντονισμού των συναρμόδιων υπουργείων με το ΤΑΙΠΕΔ.

    ΟΚ. Χατζηδάκης αύριο θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου και θα παραστεί σε συσκέψεις με βασικό θέμα το ξεμπλοκάρισμα του έργου των αυτοκινητοδρόμων.

    Διαβάστε επίσης:

    Για "δογματική προσήλωση σε αυτοκτονικές πολιτικές" κατηγορεί την κυβέρνηση ο Ευ. Τσακαλώτος

    [02] Οι διαδηλώσεις γίνονται τρόπος ζωής στην Ισπανία

    Δικαστές, εργαζόμενοι στην αποκομιδή απορριμμάτων, γιατροί και οδηγοί λεωφορείων είναι μεταξύ αυτών που συμμετέχουν σ' ένα κύμα απεργιών και διαδηλώσεων, καθώς οι εργαζόμενοι χάνουν την υπομονή τους με τις περικοπές των δαπανών στις οποίες προχωρεί η κεντροδεξιά κυβέρνηση έπειτα από τέσσερα χρόνια οικονομικής κρίσης. Οι διαδηλώσεις έχουν ενταχθεί στην καθημερινότητα της πρωτεύουσας και άλλων μεγάλων πόλεων και η κοινωνική αναταραχή είναι η μεγαλύτερη που έχει γνωρίσει η Ισπανία από τη μετάβασή της στη δημοκρατία κατά τη δεκαετία του 1970.

    Οι εργάτες καθαριότητας στο Γενικό Νοσοκομείο του Αλικάντε, στην ακτή της Μεσογείου, απήργησαν για 17 ημέρες τον Ιανουάριο για να διαμαρτυρηθούν επειδή η περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθια τους είχε αφήσει απλήρωτους για δύο μήνες. Η απεργία ήταν μόνο μία από τις πολλές που έγιναν πρόσφατα.

    Στη Γρανάδα, στη νότια Ισπανία, οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή απορριμμάτων απήργησαν επί δύο εβδομάδες τον Ιανουάριο για να διαμαρτυρηθούν για μειώσεις στους μισθούς τους. Η απεργία τελείωσε την Κυριακή, όμως ακόμη έχει περισυλλεγεί μόνο το ένα τέταρτο από τα απορρίμματα που γεμίζουν τους δρόμους της πόλης.

    Την οργή των πολιτών αυξάνουν τα 100 δισεκ. ευρώ σε δημόσια κεφάλαια που θα διατεθούν για τη διάσωση των τραπεζών, οι οποίες δάνειζαν ριψοκίνδυνα στη διάρκεια της ανόδου της αγοράς των ακινήτων, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους έπειτα από κατασχέσεις στις οποίες προχώρησαν οι τράπεζες.

    Οι διαμαρτυρίες σ' όλη την Ισπανία ήταν σχεδόν όλες ειρηνικές.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόοπουλος

    [03] Παναθηναϊκός: Πρόβλημα με Καρνέζη

    Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ορέστη Καρνέζη στην αναμέτρηση της Τετάρτης με τον Πλατανιά στα Χανιά, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του κυπέλλου Ελλάδας.

    Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έχει προσβληθεί από ίωση και παρέμεινε κλινήρης, προβληματίζοντας τον Φάμπρι, που κινδυνεύει να χάσει τον βασικό του γκολκίπερ στο επικείμενο -δύσκολο- παιχνίδι. Εκτός πλάνων του Ισπανού τεχνικού είναι σίγουρα οι Χουχούμης και Πίντο, με τον πρώτο να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και τον δεύτερο να κάνει θεραπεία.

    [04] Διάκριση της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου

    Τον πρώτο έπαινο της κριτικής επιτροπής στον διεθνή διαγωνισμό νέων ηθοποιών, που οργάνωσε η Ακαδημία Σίλβιο ντ' Αμίκο της Ρώμης (Premio delle Arti 2012), το Σάββατο 12 Ιανουαρίου, απέσπασε η Δήμητρα Βλαγκοπούλου, αριστούχα απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (Ιούνιος 2012), η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας.

    Στον διαγωνισμό πήραν μέρος δεκαεπτά νέοι ηθοποιοί από κορυφαίες Εθνικές Δραματικές Σχολές, Ακαδημίες και Κονσερβατόρια διαφόρων χωρών της Ευρώπης.

    Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου παρουσίασε μία σύνθεση από τον ρόλο της Κασσάνδρας στον «Αγαμέμνονα» της «Ορέστειας» του Αισχύλου.

    Η διοργάνωση και η συμμετοχή της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου έγινε στο πλαίσιο του δικτύου Ε:UTAS (Ευρώπη: Ένωση Θεατρικών Ακαδημιών και Σχολών), στο οποίο έχει ενταχθεί τα τελευταία χρόνια.

    [05] Για "δογματική προσήλωση σε αυτοκτονικές πολιτικές" κατηγορεί την κυβέρνηση ο Ευ. Τσακαλώτος

    Στην έκθεση του ΔΝΤ που διαπιστώνει καθυστερήσεις στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, αποδίδει ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος την απόφαση «για την επιτάχυνση του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου της χώρας» στη σημερινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Τσακαλώτος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δεν έχει διδαχθεί τίποτα στα τρία χρόνια που η ελληνική οικονομία και κοινωνία χειμάζονται από την κρίση, αλλά παραμένουν δογματικά προσηλωμένοι στις αυτοκτονικές πολιτικές που τους υποδεικνύει η τρόικα».

    Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση συνολικά, σύμφωνα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνονται ότι ιδιωτικοποιώντας κερδοφόρες επιχειρήσεις, στερούν από το ελληνικό δημόσιο ετήσιες ροές δημοσιονομικών εσόδων, σε μία περίοδο που τις έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ και επίσης δεν αντιλαμβάνονται ότι ιδιωτικοποιώντας επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, στερούν τη δυνατότητα της χώρας να εκπονήσει ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και να σταθεί στα πόδια της.

    [06] Εμπλοκή στη σύνθεση των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής

    Εμπλοκή σημειώθηκε στη σύνθεση των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής, ύστερα από ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την αντιπροσώπευση των κομμάτων και ιδιαίτερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για τον λόγο αυτόν καθυστερεί η ανακοίνωση των ονομάτων, που θα τη συνθέτουν.

    Την ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ διαβίβασαν και στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, οι βουλευτές του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου, Σταύρος Κοντονής και Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Ωστόσο, ο κ. Μεϊμαράκης επιφυλάχθηκε να απαντήσει, δεσμεύτηκε πάντως ότι το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου σήμερα με όλους τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων, προκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.

    [07] Συνάντηση του Αντ. Σαμαρά, με τους δικαστές την ερχόμενη Πέμπτη

    Εκπροσώπους όλων των δικαστικών ενώσεων θα δεχθεί ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, στο Μέγαρο Μαξίμου, την ερχόμενη Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου.

    Στη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος των δικαστικών ενώσεων, θα συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν τον χώρο της Δικαιοσύνης, ανάμεσά τους και το οικονομικό.

    Παράλληλα, οι διοικητικοί δικαστές, μετά τους συναδέλφους τους της Ποινικής και Πολιτικής Δικαιοσύνης, ανέστειλαν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους, οι οποίες είχαν ξεκινήσει στις 17 Σεπτεμβρίου 2012.

    [08] Μερική απαγόρευση απόπλου

    Σε ισχύ είναι μερική απαγόρευση απόπλου, λόγω ισχυρών ανέμων και δυσμενών καιρικών συνθηκών σε ορισμένες θαλάσσιες περιοχές.

    Από τον Πειραιά δεν αναχώρησε στις 14:00, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελη» προς Θήρα- Ανάφη- Κάσο -Πηγάδια Διαφάνι, Χάλκη και Ρόδο.

    Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία ΑΝΕΚ- ΑΙΓΑΙΟΝ εφ΄ όσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, το πλοίο θα αναχωρήσει από τον Πειραιά την Παρασκευή.

    Επίσης από το Λαύριο δεν θα εκτελεστούν τα απογευματινά δρομολόγια του πλοίου «Ταξιάρχης» στις 18:00 για Αγ. Ευστράτιο- Λήμνο- Καβάλα και του «Aqua Maria» στις 22:00 για Ψαρά- Μεστά.

    [09] Ιταλία: Συνελήφθη ο επικεφαλής της φατρίας των Καζαλέζι

    Οι καραμπινιέροι συνέλαβαν χθες βράδυ τον Κάρμινε Σκιαβόνε, επικεφαλής της φατρίας των Καζαλέζι, η οποία, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ελέγχει μεγάλο μέρος των παράνομων δραστηριοτήτων του οργανωμένου εγκλήματος στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης.

    Ο Σκιαβόνε, 29 ετών, βρισκόταν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, το οποίο περικυκλώθηκε από τους καραμπινιέρους. Ο καταζητούμενος βγήκε από μια μικρή πόρτα στο πίσω μέρος του μαγαζιού και αμέσως μετά στους στενούς δρόμους του ιστορικού κέντρου της κωμόπολης Καζέρτα άρχισε ένα ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε περίπου μισή ώρα.

    Όταν οι καραμπινιέροι κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, ο Σκιαβόνε, ο οποίος είχε μαζί του 8.000 ευρώ σε μετρητά, συνεχάρη τα όργανα της τάξης λέγοντάς «μπράβο σας, κάνατε όντως πολύ καλά την δουλειά σας».

    Η βασική κατηγορία που τον βαρύνει είναι προσπάθεια απόσπασης χρημάτων με εκβιασμό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 January 2013 - 15:30:22 UTC