Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη δημοσιότητα το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
  • [02] Ρευστό το αποτέλεσμα των εκλογών στην Κάτω Σαξονία
  • [03] Εξηγήσεις από τον Βενιζέλο ζητούν Παππάς και Σκουρλέτης

  • [01] Στη δημοσιότητα το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

    Το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών έδωσε στη δημοσιότητα, το υπουργείο Παιδείας. Το σχέδιο, που συνδέεται με την επαγγελματική εξέλιξη των εκπαιδευτικών, έστειλε το υπουργείο, για διαβούλευση, στις Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών,Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), ζητώντας τις απόψεις τους, εντός δεκαπέντε ημερών, δηλαδή ως το τέλος Ιανουαρίου.

    Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο «το περιεχόμενο του κειμένου αυτού αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής για την αξιολόγηση, που αφορά στο σύνολο των εκπαιδευτικών διαδικασιών. Βασικός σκοπός είναι η βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της Εκπαίδευσης, η ορθολογική διαχείριση των πόρων, η κατάλληλη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, η υποστήριξη της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών και η ανάπτυξη σχέσεων και δικτύων συνεργασίας, μεταξύ των συντελεστών της Εκπαιδευτικής Κοινότητας. Τελικός στόχος της αξιολόγησης είναι η ανταπόκριση του εκπαιδευτικού συστήματος στις αυξανόμενες απαιτήσεις της Εκπαίδευσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

    [02] Ρευστό το αποτέλεσμα των εκλογών στην Κάτω Σαξονία

    Με ποσοστό 36% προηγούνται οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) στις εκλογές, για την τοπική κυβέρνηση στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, σύμφωνα με την εκλογική εκτίμηση της εταιρείας Infratest -dimap για λογαριασμό του πρώτου κρατικού δικτύου ARD.

    Οι Σοσιαλδημοκράτες(SPD) ακολουθούν με 32.5%, ενώ έκπληξη αποτελεί η εκτίμηση για ποσοστό 10% που δίνει η εταιρεία στους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) του Φίλιπ Ρέσλερ. Οι Πράσινοι συγκεντρώνουν 13.5%, η Αριστερά 3.5% και οι Πειρατές 2%. Το όριο για την είσοδο στην Βουλή είναι 5%.

    Σύμφωνα με την πρόβλεψη της εταιρείας, οριακά μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση η CDU με την FDP, αλλά το αποτέλεσμα θεωρείται ακόμη ρευστό.

    [03] Εξηγήσεις από τον Βενιζέλο ζητούν Παππάς και Σκουρλέτης

    Εξηγήσεις από τον πρόεδρο ΠΑΣΟΚ,Ευάγγελος Βενιζέλο,ζητά ο Νίκος Παππάς,διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τον ισχυρισμό του κ. Βενιζέλου ότι εκείνος διοχέτευσε σε δημοσιογράφο την λίστα Λαγκάρντ.

    Εξηγήσεις ζητά, επίσης, και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, σχετικά με δηλώσεις του κ. Βενιζέλου ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διοχέτευσε φήμες αναφορικά με το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ, ότι δηλαδή υπήρχαν σε αυτή συγγενικά πρόσωπα του κ. Βενιζέλου.

    Ο κ. Παππάς αναφέρει στη δήλωσή του ότι «ο κ. Βενιζέλος που έκρυβε τη λίστα Λαγκάρντ στο γραφείο του, μαζί με τα αμυντικά σχέδια της χώρας, ήταν λογικό να ενοχληθεί με τη δημοσίευσή της». Όμως, προσθέτει «οφείλει να θεμελιώσει και να αποδείξει τις κατηγορίες που εκστόμισε εναντίον μου», ενώ σημειώνει ότι ο κ. Βενιζέλος «δεν θα είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί ως συκοφάντης, ούτε ο ίδιος, ούτε αυτοί που αναπαράγουν τα αίσχη του.Εκείνος είχε τη λίστα στο γραφείο του, εκείνος και τη δυνατότητα να παράγει και να διακινεί αντίγραφα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 January 2013 - 19:30:21 UTC