Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκίνησε το πατρινό καρναβάλι
  • [02] Λ. Κατσέλη: Ψευδής ο ισχυρισμός Λοβέρδου ότι συμμετείχε στην απόφαση για προσφυγή στο ΔΝΤ
  • [03] A. Λοβέρδος: Άποψη του Γ. Παπανδρέου η συμμετοχή του ΔΝΤ στο μηχανισμό στήριξης
  • [04] Απάντηση Γ. Παπανδρέου προς Α. Λοβέρδο: "Κρίμα Ανδρέα"
  • [05] Στους κινηματογράφους το πλήρες έργο του Θ. Αγγελόπουλου

  • [01] Ξεκίνησε το πατρινό καρναβάλι

    «Η Πάτρα στέλνει μήνυμα χαράς, ανατροπής, αισιοδοξίας και ελπίδας, αναζητώντας το αντίδοτο στην κρίση.» Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, κηρύσσοντας χθες το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου, την επίσημη έναρξη του πατρινού καρναβαλιού. Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος «η Πάτρα αφήνει το γκρίζο κοστούμι της καθημερινότητας και φοράει τη στολή της Αποκριάς, επιχειρώντας μέσα από τη σάτιρα και τη φαντασία, να βρει νέες ιδέες και νέους τρόπους έκφρασης.»

    Η ημέρα έναρξης του πατρινού καρναβαλιού εξελίχτηκε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε μια μεγάλη γιορτή, μετατρέποντας το κέντρο της πόλης σε πεδίο των τεχνών.

    Μουσική, χορός, θεατρικά, ισορροπιστές, ξυλοπόδαροι, ποδηλάτες, ευρηματικά, χιουμοριστικά και σατιρικά δρώμενα, δράσεις για τα παιδιά και εκπλήξεις ξετυλίχθηκαν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και στην πλατεία Γεωργίου αναστατώνοντας ευχάριστα το κέντρο της πόλης. Το μεσημέρι το δημαρχείο συντονίστηκε σε καρναβαλικούς ρυθμούς με την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο δήμαρχο, όπου και θα παραμείνει αναρτημένο στο δημοτικό μέγαρο μέχρι τη λήξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων, στις 17 Μαρτίου.

    Επίσης, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε νωρίς το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου για να παρακολουθήσει συναυλίες και δρώμενα. Στην συνέχεια έκανε την μεγαλοπρεπή εμφάνισή του ο βασιλιάς Καρνάβαλος, ενώ λίγο μετά την έναρξη του καρναβαλιού από τον δήμαρχο, ακολούθησε φαντασμαγορικό θέαμα με την ρίψη πυροτεχνημάτων.

    Οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού θα συνεχιστούν για περίπου δύο μήνες, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι χιλιάδες νέοι και νέες της Πάτρας που συμμετέχουν στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, στις 16 και 17 Μαρτίου, με τις δύο μεγάλες παρελάσεις και την τελετή λήξης του πατρινού καρναβαλιού.

    [02] Λ. Κατσέλη: Ψευδής ο ισχυρισμός Λοβέρδου ότι συμμετείχε στην απόφαση για προσφυγή στο ΔΝΤ

    «Ουδέν ψευδέστερον! Λυπάμαι ειλικρινά! Δεν υπάρχει στη ζωή και στην πολιτική τίποτε χειρότερο από κάποιον που παραποιεί την πραγματικότητα προς ίδιον όφελος». Αυτό δήλωσε η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Κατσέλη, σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του Ανδρέα Λοβέρδου ότι συμμετείχε στην απόφαση για προσφυγή στο ΔΝΤ.

    «Ο κ. Λοβέρδος προσπαθεί να ξεπλυθεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τη στήριξη χωρίς καμιά επιφύλαξη, που συνεχίζει μέχρι σήμερα, σε μια πολιτική που όχι μόνο δεν δικαιώθηκε αλλά μας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση» πρόσθεσε η κα Κατσέλη.

    [03] A. Λοβέρδος: Άποψη του Γ. Παπανδρέου η συμμετοχή του ΔΝΤ στο μηχανισμό στήριξης

    Δεν καταλαβαίνω, γιατί το γραφείο του Γ. Παπανδρέου αισθάνεται ενοχές για την άποψη του πρώην Πρωθυπουργού, που μετουσιώθηκε σε πράξη να συμμετάσχει δηλαδή το Δ.Ν.Τ. από την πρώτη στιγμή στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας που συγκροτήθηκε το 2010. Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Αν. Λοβέρδος ανταπαντώντας σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του κ. Παπανδρέου στο οποίο ?μεταξύ άλλων- σημειωνόταν ότι ο κ. Λοβέρδος «θυμήθηκε να αποποιηθεί τον αγώνα μας» τώρα που «η πολιτική μας δικαιώνεται» από τους πολιτικούς αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι υιοθέτησαν σήμερα όσα «πολεμούσαν λυσσαλέα και απέρριπταν».

    Είναι φανερό ότι από την εν λόγω ανακοίνωση η γραφή της ιστορίας των πιο κρίσιμων στιγμών της μετεμφυλιακής περιόδου της Ελλάδας θα είναι μια επώδυνη διαδικασία σημείωσε ο κ. Λοβέρδος. Ο πρώην υπουργός ο οποίος χαρακτήρισε «κατάπτυστη» την ανακοίνωση, κάλεσε τους συντάκτες της να καταλάβουν πως η Ελλάδα των κηπουρών έλαβε τέλος και υποστήριξε εκ νέου, ότι πριν την απόφαση (για συμμετοχή του ΔΝΤ) «είχαν προηγηθεί συζητήσεις, εντός αρμοδίων οργάνων στις οποίες υπήρχαν διαφωνίες ορισμένων υπουργών για το αν έπρεπε στο μηχανισμό στήριξης να συμμετάσχει το Δ.Ν.Τ.. Ορισμένοι Υπουργοί είχαμε υποστηρίξει πως δεν έπρεπε. Η συνέχεια είναι γνωστή και είμαι από αυτούς που παλέψαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε για την στήριξη της χώρας και των πολιτών της. Προσωπικά για αυτόν τον αγώνα έχω υποστεί τα πάνδεινα. Οι κηπουροί κρυμμένοι στο καλά προστατευόμενο βίο τους συνεχίζουν τα ίδια και χειρότερα» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

    [04] Απάντηση Γ. Παπανδρέου προς Α. Λοβέρδο: "Κρίμα Ανδρέα"

    «Κρίμα Ανδρέα». Με αυτό τον τρόπο σχολιάζει το Γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου, περί διαφωνίας του, ως μέλους της τότε κυβέρνησης, με την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης και του καταλογίζει ότι επιχειρεί «ρήξη με την αλήθεια».

    Ο κ. Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, δήλωσε ότι ο ίδιος και ο Γιάννης Ραγκούσης και η Άννα Διαμαντοπούλου διαφώνησαν με την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό. Υποστήριξε επίσης ότι ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχαν σχέδιο να εντάξουν ούτως ή άλλως τη χώρα στο ΔΝΤ, όπως και το έπραξαν, ενώ ευθύνες ρίχνει και στη Λούκα Κατσέλη.

    Στην απάντηση του Γραφείου του κ. Παπανδρέου επισημαίνεται ότι η απόφαση ελήφθη «ομόφωνα» από όλα τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου και ότι σε όλες τις σχετικές αποφάσεις συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος. Μάλιστα τονίζεται ότι στον αγώνα που έδωσε η τότε κυβέρνηση ο κ. Λοβέρδος μετείχε με όλες του τις δυνάμεις.

    Αναφέρεται επίσης ότι ο πρώην υπουργός «θυμήθηκε να αποποιηθεί τον αγώνα μας» τώρα που «η πολιτική μας δικαιώνεται» από τους πολιτικούς αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι υιοθέτησαν σήμερα όσα «πολεμούσαν λυσσαλέα και απέρριπταν».

    Στον επικεφαλής της ΡΙΚΚΣΥ καταλογίζεται επίσης ότι προσπαθεί να κερδίσει «λίγη δημοσιότητα», οικοδομώντας την κίνησή του «πάνω στις σαθρές βάσεις που διαμορφώνει η παραποίηση της αλήθειας».

    [05] Στους κινηματογράφους το πλήρες έργο του Θ. Αγγελόπουλου

    Παρουσία της οικογένειας και γνωστών και φίλων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί το ετήσιο μνημόσυνο του σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου στο Α΄ Νεκροταφείο. Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από όταν ο διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης έφυγε από τη ζωή, την ώρα του γυρίσματος της ταινίας «Η Άλλη Θάλασσα».

    Η πλήρης φιλμογραφία του διάσημου Έλληνα σκηνοθέτη θα προβληθεί στη μνήμη του, σε δέκα κινηματογράφους σε ολόκληρη την Αθήνα, αλλά και σε αίθουσα της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 January 2013 - 11:30:21 UTC