Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Η αντιμετώπιση και η διερεύνηση των σκανδάλων δεν συνιστά λόγο εκλογών
  • [02] Φρ. Ολάντ: Η στρατιωτική επέμβαση στο Μαλί θα διαρκέσει όσο χρειαστεί
  • [03] Παναθηναϊκός-Πανθρακικός 1-1 / ΟΦΗ-Πανιώνιος 2-1
  • [04] Οι παρούσες δεσμεύσεις δεν αφορούν τον ελληνικό λαό
  • [05] Εννέα νεκροί και προβλήματα στις συγκοινωνίες στη Δ. Ευρώπη εξαιτίας των χιονοπτώσεων

  • [01] Φ. Κουβέλης: Η αντιμετώπιση και η διερεύνηση των σκανδάλων δεν συνιστά λόγο εκλογών

    "Η αντιμετώπιση και η διερεύνηση των σκανδάλων είναι αναγκαία και επιβεβλημένη. Το δημόσιο συμφέρον πρέπει να προστατευθεί και η προστασία αυτή συνδέεται αποφασιστικά και με την απόδοση ευθυνών. Και αυτό δεν συνιστά λόγο πολιτικών εξελίξεων και εκλογών" δηλώνει στη Realnews ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

    Ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι είναι διαφορετικό ζήτημα οι πολιτικές ευθύνες και πως "η προκαταρκτική εξέταση μπορεί και πρέπει να ερευνήσει χωρίς περιορισμούς την όλη υπόθεση". Αφήνει αιχμές για το ΣΥΡΙΖΑ και τα διαδικαστικά θέματα που ανέδειξε στη συζήτηση στη Βουλή λέγοντας ότι επένδυσε σε αυτά για να έχει κομματικά οφέλη. Προσθέτει όμως πως "η καλπολογία και οι αντιπαραθέσεις για τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί στη Βουλή , όντως δεν τιμούν το πολιτικό σύστημα και την ουσία της πολιτικής".

    Τονίζει πως υπάρχει θέμα συντονισμού της κυβέρνησης που μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα άτυπο όργανο το οποίο θα ενοποιεί επιμέρους πολιτικές αποφάσεις και "θα αντιμετωπίζει και ζητήματα διαφορετικών θέσεων".

    [02] Φρ. Ολάντ: Η στρατιωτική επέμβαση στο Μαλί θα διαρκέσει όσο χρειαστεί

    Η γαλλική στρατιωτική επέμβαση στο Μαλί θα διαρκέσει "όσο καιρό χρειαστεί για να ηττηθεί η τρομοκρατία" στο τμήμα αυτό της Αφρικής, δήλωσε σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

    "Πολλές φορές με ρωτούν πόσο θα κρατήσει αυτό. Και απαντώ, γιατί αυτή είναι η μόνη αλήθεια που γνωρίζω, ότι θα κρατήσει όσο καιρό χρειαστεί για να ηττηθεί η τρομοκρατία στην περιοχή αυτή", τόνισε ο γάλλος πρόεδρος.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [03] Παναθηναϊκός-Πανθρακικός 1-1 / ΟΦΗ-Πανιώνιος 2-1

    Νέα βαθμολογική απώλεια υπέστη ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, καθώς ο Πανθρακικός υποχρέωσε τους «πράσινους» σε ισοπαλία (1-1), στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Τοτσέ στο 74΄, ενώ για την ομάδα της Κομοτηνής ισοφάρισε ένας πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Παπαδόπουλος, στο 85΄.

    Εξάλλου, τη δεύτερη συνεχή νίκη πέτυχε ο ΟΦΗ στο πρωτάθλημα, καθώς μετά την επιτυχία επί του Άρη νίκησε σήμερα στο Ηράκλειο και τον Πανιώνιο, με 2-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με τους Λαμπρόπουλο (43΄) και Περογαμβράκη (47΄), για να μειώσει ο Αραβίδης στο 88΄.

    [04] Οι παρούσες δεσμεύσεις δεν αφορούν τον ελληνικό λαό

    "Κατάργηση του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης" αποτελούν τη βάση διαπραγμάτευσης με τη Γερμανία, αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, δηλώνει στη Realnews o υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Μηλιός , μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο.

    Ο κ. Μηλιός τονίζει πως σε όλες τις επαφές "θα εξηγήσουμε ότι οι παρούσες δεσμεύσεις αφορούν τους κυβερνώντες και όχι ολόκληρο τον ελληνικό λαό".

    [05] Εννέα νεκροί και προβλήματα στις συγκοινωνίες στη Δ. Ευρώπη εξαιτίας των χιονοπτώσεων

    Το χιόνι και ο παγετός στοίχισαν τη ζωή σε εννέα ανθρώπους --έξι στη Γαλλία, δύο στην Ισπανία και έναν στην Πορτογαλία-- και προκάλεσαν χάος στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου όπου χθες και σήμερα ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις.

    Στη Γαλλία, όπου σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στα βόρεια και νοτιοδυτικά, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν στη Λοζέρ, σε δύο τροχαία δυστυχήματα που αποδίδονται στο χιονόνερο. Στο ένα από αυτά ενεπλάκησαν δύο νταλίκες και δύο επιβατικά αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα τρεις στρατιώτες οι οποίοι επρόκειτο να αναχωρήσουν για το Μαλί και να ενσωματωθούν στις γαλλικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα αυτή για να απωθήσουν τους ισλαμιστές αντάρτες.

    Κοντά στην Τουρ, στην κεντροδυτική Γαλλία, ένας οδηγός σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε προπορευόμενο όχημα. Στις Άλπεις, ένα λεωφορείο που μετέφερε Ρώσους τουρίστες ανατράπηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 20 άνθρωποι.

    Στην Ισπανία, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο λιμάνι της Καρθαγένης όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Το υπουργείο Εσωτερικών προειδοποίησε ότι ενδέχεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις ή καταρρακτώδεις βροχές σε όλη τη χώρα.

    Στην Πορτογαλία ένας 85χρονος παρασύρθηκε από τους ανέμους στην εξώπορτα του σπιτιού του στο Αμπράντες και υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Άλλοι δύο άνθρωποι, ένα κορίτσι 13 ετών και ένας 18χρονος, τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε μια καμινάδα στην Αγκουάλβα, στα προάστια της Λισαβόνας. Από το πρωί της Παρασκευής μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχουν αναφερθεί 3.900 περιπτώσεις πτώσης δέντρων και μικρών κτισμάτων, πλημμύρες και καθιζήσεις σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 January 2013 - 17:30:20 UTC