Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα γραφεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων καλύπτουν τα κενά των εφοριών
  • [02] Ο Γ. Ντάισελμπλουμ υποψήφιος διάδοχος του Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ
  • [03] Hugo Hinsley: «Η παλιά Θεσσαλονίκη, έμπνευση για τις σύγχρονες πόλεις σε κρίση»
  • [04] Λουτρό αίματος στην Αλγερία
  • [05] Ο Αλ Πατσίνο θα υποδυθεί τον θρυλικο προπονητή Τζόι Πατέρνο
  • [06] Οι Αυστριακοί «ανακαλύπτουν» την Αμοργό
  • [07] Παραδέχτηκε τη χρήση ντόπινγκ ο Λανς Άρμστρονγκ
  • [08] Τρίωρη στάση εργασίας σήμερα στα δημόσια μέσα ενημέρωσης
  • [09] Έντεκα νεκροί και 18.000 άστεγοι από τις πλημμύρες στη Τζακάρτα

  • [01] Τα γραφεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων καλύπτουν τα κενά των εφοριών

    Τα γραφεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων θα καλύψουν το όποιο κενό παρατηρείται από τις συγχωνεύσεις των εφοριών αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Όπως διευκρινίζει το υπουργείο οι πολίτες θα μπορούν μέσω των γραφείων εξυπηρέτησης φορολογουμένων να διεκπεραιώνουν πλέον τις ακόλουθες υπηρεσίες, που μέχρι πρόσφατα διενεργούνταν μόνον από τις εφορίες:

    - Χορήγηση κάθε είδους φορολογικών εντύπων και παραλαβή τους

    - Παροχή οδηγιών και υποστήριξη των πολιτών στη συμπλήρωση φορολογικών εντύπων, όπως φορολογικές δηλώσεις από συνταξιούχους, δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, δωρεών και γονικών παροχών, δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων, αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες, δηλώσεις έναρξης εργασιών φυσικών προσώπων.

    - Χορήγηση φορολογικών πιστοποιητικών, όπως φορολογικές ενημερότητες

    - Παραλαβή αδειών και πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων

    - Χορήγηση Α.Φ.Μ. σε φυσικά πρόσωπα

    - Παραλαβή και διαβίβαση κάθε είδους αιτήματος προς τις Δ.Ο.Υ. στις οποίες υπάγονται τα Γ.Ε.Φ.

    Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει επίσης ότι η πλειονότητα των πληρωμών διενεργούνται πλέον και στις Τράπεζες. Παράλληλα σημαντικός αριθμός εργασιών υλοποιούνται στα Κ.Ε.Π καθώς και μέσω διαδικτύου TAXISnet.

    [02] Ο Γ. Ντάισελμπλουμ υποψήφιος διάδοχος του Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ

    Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα είναι υποψήφιος για να διαδεχτεί τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία του Γιούρογκρουπ.

    "Σχεδιάζω να θέσω επισήμως υποψηφιότητα αύριο", είπε ο Ντάισελμπλουμ μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Κάτω Βουλής. "Θα το κάνω αυτοπροσώπως αύριο, όταν θα συναντηθώ με τον κ. Γιούνκερ", πρόσθεσε.

    "Σας ζητώ να δείξετε εμπιστοσύνη σε ό,τι αφορά αυτήν την υποψηφιότητα", συνέχισε, καθώς οι βουλευτές των ρωτούσαν κυρίως για το αν θα καταφέρει να συνδυάσει επιτυχώς τις δύο θέσεις του, αυτήν του υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας και του επικεφαλής του Γιούρογκρουπ.

    Ο 46χρονος Ντάισελμπλουμ, που προέρχεται από το Εργατικό Κόμμα, ανέλαβε τη θέση του υπουργού Οικονομικών μόλις πριν από δύο μήνες.

    Ο Γιούνκερ θα δεχτεί σήμερα τον Ντάισελμπλουμ στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου του Γιούρογκρουπ, στις 21 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες, κατά την οποία θα επιλεγεί ο διάδοχός του. Αυτή θα είναι η τελευταία σύνοδος στην οποία θα προεδρεύσει ο Γιούνκερ.

    Τη Δευτέρα ο Ολλανδός υπουργός αναμένεται να παρουσιάσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του το όραμά του για τη μελλοντική οικονομική και δημοσιονομική πολιτική της ευρωζώνης. "Θα είναι ένα νέο όραμα αλλά οι απόψεις μου για το Γιούρογκρουπ, τη λειτουργία και το πρόγραμμά του. Θα επισημάνω πόσο σημαντικό είναι το Γιούρογκρουπ. Προφανώς, θα πρέπει να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε μέσα για το χειρισμό της κρίσης αλλά επίσης να αναπτύξουμε και να διευρύνουμε την οικονομική συνεργασία, να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή οικονομία", τόνισε.

    Πολλές ευρωπαϊκές πηγές θεωρούν τον Ντάισελμπλουμ ιδανικό υποψήφιο για τη θέση αυτή γιατί προέρχεται από μια χώρα ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ολλανδία, η πιστοληπτική ικανότητα της οποίας εξακολουθεί να βαθμολογείται με άριστα (ΑΑΑ) από τους οίκους αξιολόγησης. Ταυτόχρονα, είναι και μέλος του Εργατικού Κόμματος, κάτι που μπορεί να αποτελέσει καθησυχαστικό παράγοντα για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, τόσο για το βορρά όσο και για το νότο.

    Η θητεία του προέδρου του Γιούρογκρουπ έχει τυπικά διάρκεια 2,5 χρόνια, αν και ο Γιούνκερ διατήρησε τη θέση αυτή επί οκτώ χρόνια.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [03] Hugo Hinsley: «Η παλιά Θεσσαλονίκη, έμπνευση για τις σύγχρονες πόλεις σε κρίση»

    Παράδειγμα και έμπνευση για τις σύγχρονες πόλεις, που παλεύουν με την οικονομική κρίση και την κατάρρευση των γνώριμων οικονομικών μοντέλων, μπορεί ν' αποτελέσει η Θεσσαλονίκη των αρχών του 20ου αιώνα, όπως επισήμανε, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γνωστός Βρετανός αρχιτέκτονας Χιούγκο Χίνσλεϊ (Hugo Hinsley), διευθυντής του προγράμματος "Housing & Urbanism" στην περίφημη αρχιτεκτονική σχολή "AA" του Λονδίνου (Architectural Association School of Architecture), από τις πιο υψηλού κύρους παγκοσμίως.

    Γιατί; «Στη διάρκεια 100 χρόνων η Θεσσαλονίκη κατάφερε να "ξανασκεφτεί" τον εαυτό της πολλές φορές, με έναν συνδυασμό πολύ ενδιαφέροντων χωροταξικών και αρχιτεκτονικών σχεδιασμών, αλλά και με πολύ καλή πολιτική ηγεσία μετά την πυρκαγιά του 1917. Δείτε πώς, με το σχέδιο Εμπράρ, μπόρεσε να ξαναφτιαχτεί από τις στάχτες κάτι φανταστικό [σ.σ. στην πλατεία Αριστοτέλους]. Τώρα δεν είμαστε σε μια κρίση πυρκαγιάς, αλλά σε μια κρίση πλήρους κατάρρευσης της παλιάς οικονομίας. Άρα πρέπει να σκεφτούμε πώς η πόλη, ως φυσική και κοινωνική δομή, μπορεί να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση και να γίνει ξανά πιο δημιουργική και παραγωγική» σημειώνει ο κ. Χίνσλεΐ.

    Ο Βρετανός αρχιτέκτονας είναι μέλος της ερευνητικής επιτροπής του ευρωπαϊκού προγράμματος αρχιτεκτονικών διαγωνισμών Europan, ενώ αποτέλεσε πρόσφατα και την "ψυχή' σημαντικής έρευνας για τον σχεδιασμό και προγραμματισμό αλλαγών στις περιοχές "East End" και "Docklands" του Λονδίνου.

    «Δείτε την ιστορία της Θεσσαλονίκης, πώς αυτή η πόλη ήταν στο παρελθόν πάντα ικανή να προσαρμόζεται, να βρίσκει νέες μορφές, ν΄ αναπτύσσει νέα μοντέλα, που επέτρεπαν σε πολύ διαφορετικές κοινότητες και συλλογικότητες να εργάζονται μαζί. Αυτό το χάσαμε [στην Ευρώπη] τα τελευταία χρόνια. Ο σχεδιασμός και ο τρόπος σκέψης είναι μάλλον περιορισμένος, το συμφέρον του ιδιωτικού τομέα εστιάζεται πολύ στο βραχυπρόθεσμο κέρδος, όχι στη μακροπρόθεσμη ιδέα της πόλης» λέει.

    Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Χίνσλεϊ μιλάει ακόμη για το πώς φαντάζεται τις πόλεις στην Ευρώπη το 2050 και γιατί θεωρεί την αποτυχία της Διαδικασίας της Κοπεγχάγης σοκαριστική. Διατυπώνει δε, την εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει εγκαταλειφθεί στη μέση ενός χάους από τους Ευρωπαίους εταίρους της.

    [04] Λουτρό αίματος στην Αλγερία

    Οι χώρες πολίτες των οποίων βρίσκονταν όμηροι μαζί με δεκάδες Αλγερινούς σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην Αλγερία καταδίκασαν σήμερα τον βαρύ απολογισμό της επιχείρησης των αλγερινών δυνάμεων εναντίον των ισλαμιστών απαγωγέων.

    Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης δεν υπήρχε συγκεκριμένος επίσημος απολογισμός για την στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των εγκαταστάσεων στο 'Αιν Αμένας στη Σαχάρα και για το αν ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

    Σύμφωνα με το αλγερινό επίσημο πρακτορείο APS, στη διάρκεια της επιχείρησης, οι στρατιωτικές δυνάμεις κατάφεραν να πάρουν υπό τον έλεγχο τους μόνο το "κεντρικό σημείο" των εγκαταστάσεων όπου βρίσκονταν οι περισσότεροι όμηροι. Η ίδια πηγή διευκρίνισε πως οι εγκαταστάσεις εξακολουθούν να είναι περικυκλωμένες από τον στρατό.

    Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Επικοινωνίας της Αλγερίας Μοχάμεντ Σαΐντ είχε ανακοινώσει πως η στρατιωτική επιχείρηση επέτρεψε να "ελευθερωθούν μέχρι τώρα αρκετοί όμηροι, Αλγερινοί και ξένοι. Ο ίδιος δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία, είπε μόνο πως "δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και τραυματίες".

    "Μεγάλος αριθμός τρομοκρατών που προσπάθησε να διαφύγει σε γειτονική χώρα εξουδετερώθηκε", πρόσθεσε ο υπουργός.

    Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες των αλγερινών αρχών, οι ισλαμιστές προέρχονταν από τη γειτονική Λιβύη.

    Οι δυτικές πρωτεύουσες δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για την τύχη των πολιτών τους που κρατούνταν όμηροι, ως αντίποινα για τη γαλλική επέμβαση στο Μαλί, από ομάδα ισλαμιστών, η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα.

    "Νομίζω πως πρέπει να προετοιμαστούμε για άσχημα νέα", τόνισε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως η κρίση "παίρνει δραματικές διαστάσεις". Η Ουάσινγκτον διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν ενημερώθηκε εκ των προτέρων για τα σχέδια των αλγερινών αρχών. Η Ιαπωνία διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε να σταματήσει αμέσως η αλγερινή επιχείρηση, ενώ η Ιταλία καταδίκασε την απαγωγή, χαρακτηρίζοντάς την "απαίσια τρομοκρατική πράξη".

    Από την πλευρά του ο Αλγερινός υπουργός δικαιολόγησε την στρατιωτική επιχείρηση λέγοντας πως οι αρχές του Αλγερίου προσπάθησαν να βρουν ειρηνική λύση, αλλά "οι βαριά οπλισμένοι ισλαμιστές ήθελαν να διαφύγουν σε άλλη χώρα παίρνοντας μαζί τους ξένους ομήρους".

    Σύμφωνα με το πρακτορείο APS, 600 Αλγερινοί απελευθερώθηκαν, αλλά από τους ξένους ομήρους μόνο ένας Γάλλος, δύο Βρετανοί και ένας Κενυάτης.

    Εκπρόσωπος των ισλαμιστών τόνισε ότι 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επιχείρηση: 34 όμηροι και 15 απαγωγείς.

    Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

    Εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης ανακοίνωσε πως τρεις από τους 17 ιάπωνες πολίτες που κρατούνταν όμηροι είναι ασφαλείς.

    Η ιαπωνική εταιρία JGC ενημέρωσε για την τύχη των υπαλλήλων της που βρίσκονταν στις αλγερινές εγκαταστάσεις την κυβέρνηση του Τόκιο, χωρίς να διευκρινίσει αν οι τρεις Ιάπωνες απελευθερώθηκαν ή είχαν καταφέρει να διαφύγουν νωρίτερα.

    Για την τύχη των άλλων 14 οι πληροφορίες είναι αντιφατικές.

    Σώος και αβλαβής" είναι ένας Ιρλανδός που βρισκόταν στο εργοστάσιο, ανακοίνωσαν οι ιρλανδικές αρχές.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [05] Ο Αλ Πατσίνο θα υποδυθεί τον θρυλικο προπονητή Τζόι Πατέρνο

    Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Αλ Πατσίνο, πρόκειται να συνεργαστεί για ακόμη μία φορά με τον σκηνοθέτη του Scarface, Μπράιαν ντε Πάλμα, σε μια νέα ταινία όπου θα υποδυθεί τον θρυλικό Αμερικανό προπονητή ποδοσφαίρου, Τζόι Πατέρνο, λίγο μετά το θάνατο του οποίου βγήκε στην επιφάνεια ένα απίστευτο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης.

    Η ταινία, που κατά πάσα πιθανότητα θα φέρει τον τίτλο Happy Valley, θα βασίζεται σε ένα βιβλίο, στο οποίο καταγράφονται τα τελευταία χρόνια της καριέρας του Πατέρνο. Ο θρυλικός προπονητής απολύθηκε ατιμωτικά όταν βρέθηκαν αποδείξεις εναντίον του ότι συγκάλυπτε στοιχεία που αποδείκνυαν ότι ο πρώην βοηθός προπονητή, Τζέρι Σαντίνσκι, εμπλεκόταν στη σεξουαλική κακοποίηση πολλών νεαρών αγοριών.

    Ο Πατέρνο πέθανε τον Ιανουάριο του 2012 σε ηλικία 85 ετών, ενώ ο Σαντίνσκι καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση αφού βρέθηκε ένοχος για την κακοποίηση 45 αγοριών.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [06] Οι Αυστριακοί «ανακαλύπτουν» την Αμοργό

    Στο «μυστικό» της επιτυχίας, «που είναι τα άγνωστα ελληνικά νησιά», μεγάλου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας, το Γκρατς, αναφέρεται δημοσίευμα της μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας «Κλάινε Τσάιτουνγκ», παρουσιάζοντας την Αμοργό, ως νέα «ανακάλυψη» των Αυστριακών τουριστών.

    Όπως αναφέρεται εισαγωγικά, η διευθύντρια του «Σπρίνγκερ Ράιζεν», Αντρέα Σπίνγκερ, είχε «ανακαλύψει» πριν από ακριβώς 20 χρόνια τη Νάξο, όταν στην πρώτη επίσκεψή της εκεί σκέφτηκε πως είχε ανακαλύψει τον Παράδεισο και από τότε παρέμεινε πιστή στην απόφασή της να «εγκαταλείψει» τους γνωστούς τουριστικούς προορισμούς, όπως Ρόδο και Κρήτη, αναζητώντας άγνωστα ελληνικά νησιά και φέτος είναι ο μόνος διοργανωτής ταξιδιών που έχει στο πρόγραμμά του το μικρό νησί του Αιγαίου, την Αμοργό.

    Όπως επισημαίνει η κ. Σπρίνγκερ, αυτό το «παραστράτημά» της ανταμείφθηκε, καθώς σήμερα ο προορισμός «Νάξος» με απ΄ ευθείας πτήσεις από το Γκρατς, παρουσιάζει κάλυψη σε ποσοστό 93,4%. Την ίδια στιγμή, έπειτα από τις αρχικές επιφυλάξεις των πελατών της, οι περσινές κρατήσεις γενικά για την Ελλάδα, εξελίχθηκαν εξαιρετικά καλά.

    Με την Ελλάδα ο ταξιδιωτικός οργανισμός της είχε πέρυσι το καλύτερο αποτέλεσμα εδώ και οκτώ χρόνια, αναφέρει, ακόμη και με κανονικές τιμές, καθώς η ίδια δεν έχει επιμείνει σε εκπτώσεις τους, λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, κατά τις διαπραγματεύσεις της με τους Έλληνες εταίρους, οι οποίοι, όπως προσθέτει, έκαναν επενδύσεις παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

    Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα της «Κλάινε Τσάιτουνγκ» με τίτλο «Στον πυρετό του νέου νησιού», την Αμοργό είχαν «ανακαλύψει» οι Γάλλοι τουρίστες μετά την ταινία του Λουκ Μπεσόν, «Απέραντο γαλάζιο», το 1988 και τώρα το «Σπρίνγκερ Ράιζεν» προσπαθεί να φέρει πιο κοντά και στους Αυστριακούς τουρίστες το νησί που, σύμφωνα με την κ. Σπρίνγκερ, είναι ένα ιδιαίτερο ελληνικό νησί που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο, «ένας μυστικιστικός τόπος, γεμάτος ενέργεια και δύναμη».

    [07] Παραδέχτηκε τη χρήση ντόπινγκ ο Λανς Άρμστρονγκ

    Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας, Λανς Άρμστρονγκ, παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι είχε στο παρελθόν χρησιμοποιήσει απαγορευμένες ουσίες για την ενίσχυση της απόδοσής του.

    Ο Άρμστρονγκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Όπρα Γουίνφρι, ομολόγησε ότι έχει χρησιμοποιήσει την ορμόνη EPO, έχει κάνει μεταγγίσεις αίματος και χρήση άλλων απαγορευμένων ουσιών ώστε να καταφέρει να κερδίσει επτά τίτλους στο Tour de France.

    «Θεωρώ ότι αυτή η κατάσταση είναι ένα μεγάλο ψέμα, το οποίο επανέλαβα πολλές φορές», είπε. Συνέχισε λέγοντας ότι κατά τη γνώμη του θα ήταν αδύνατο να κερδίσει τον αγώνα χωρίς να κάνει χρήση παράνομων ουσιών.

    «Το "κοκτέιλ" μου ήταν η EPO, οι μεταγγίσεις αίματος και η τεστοστερόνη», δήλωσε ο Άρμστρονγκ συντετριμμένος και υποστήριξε ότι σταμάτησε το ντόπινγκ μετά την τελευταία νίκη του Tour de France το 2005. Τόνισε ότι η τρίτη θέση που κέρδισε το 2009 δεν οφειλόταν στη χρήση ουσιών.

    Ο Άρμστρονγκ δεν έριξε την ευθύνη για τις πράξεις του σε κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό του. «Πήρα μόνος μου τις αποφάσεις μου. Το λάθος είναι δικό μου. Και βρίσκομαι εδώ σήμερα για να το αναγνωρίσω και να ζητήσω συγνώμη».

    Ο πρόεδρος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Αντι-ντόπινγκ (USADA) Τρέιβις Τάιγκαρτ δήλωσε πως ο Λανς Άρμστρονγκ έκανε "ένα μικρό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση" παραδεχόμενος πως έκανε χρήση αναβολικών, ενώ το ίδρυμα Livestrong εξέφρασε την απογοήτευσή του γιατί ο αμερικανός ποδηλάτης "παραπλάνησε τον κόσμο".

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση, M. Φαράκου

    [08] Τρίωρη στάση εργασίας σήμερα στα δημόσια μέσα ενημέρωσης

    Την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για σήμερα από τις 14.00 έως τις 17.00, για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ» αποφάσισε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

    Η στάση εργασίας κηρύσσεται προκειμένου οι δημοσιογράφοι να πραγματοποιήσουν συνέλευση σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στις εργασιακές τους σχέσεις και το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), για τον καθορισμό των αποδοχών των δημοσιογράφων στα δημόσια ΜΜΕ.

    [09] Έντεκα νεκροί και 18.000 άστεγοι από τις πλημμύρες στη Τζακάρτα

    Έντεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Τρίτη και 18.000 έμειναν άστεγοι από τις πλημμύρες στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα, τις χειρότερες από το 2007, ανακοίνωσε επίσημη πηγή.

    "Οι πλημμύρες συνεχίζονται και από τις 15 Ιανουαρίου έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι πέντε από ηλεκτροπληξία", δήλωσε εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών. Περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, διευκρίνισε ο ίδιος.

    Από τις πλημμύρες παρέλυσε χθες Πέμπτη ένα μεγάλο τμήμα της Τζακάρτας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η συνοικία που βρίσκονται τα περισσότερα κυβερνητικά κτίρια και επιχειρήσεις. Η κατάσταση σήμερα εξομαλύνεται, όμως ένα κομμάτι του κέντρου της πόλης παραμένει βυθισμένο στο νερό.

    ΗΤζακάρτα αντιμετωπίζει κάθε χρόνο σοβαρές πλημμύρες την περίοδο των βροχών, από τον Νοέμβριο ως τον Απρίλιο.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 January 2013 - 7:30:23 UTC