Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η συμφωνία "έκλεισε" στις τέσσερις κάλπες
  • [02] Ι. Στουρνάρας: «Επιστροφή στην ανάπτυξη στο τέλος του 2013»
  • [03] Ακινητοποιημένο και αύριο το μετρό
  • [04] Η ΕΕ θα στείλει στο Μαλί αποστολή στρατιωτικών εκπαιδευτών
  • [05] Το ΠΑΣΟΚ δεν θα τεθεί σε πολιτική ομηρία, δήλωσε ο Ι. Μανιάτης
  • [06] Aπαγορεύθηκαν από τις ΗΠΑ όλες οι πτήσεις των Boeing 787 Dreamliner
  • [07] Υπόμνημα Λ. Παπαδήμου προς τον πρόεδρο της Βουλής σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ»
  • [08] Συμπληρωματικές προσφορές ύψους 375 εκατ. ευρώ έκανε αποδεκτές ο ΟΔΔΗΧ

  • [01] Η συμφωνία "έκλεισε" στις τέσσερις κάλπες

    Σε μια ψηφοφορία με τέσσερις κάλπες ανά πρόσωπο και με τέσσερα ψηφοδέλτια που θα αναφέρουν τα πρόσωπα και τα αδικήματα για τα οποία προτείνεται η παραπομπή τους σε προανακριτική, κατέληξε τελικά ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής.

    Η παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με την οποία δήλωσε ότι συμφωνεί να στηθούν τέσσερις κάλπες και να γίνει μία ψηφοφορία, έγινε αποδεκτή από τη συμπολίτευση (ΝΔ, ΔΗΜΑΡ). Η αντιπολίτευση έτσι κι αλλιώς είχε από την αρχή προτείνει μια ψηφοφορία και τέσσερις κάλπες.

    Νωρίτερα, διήμερη συζήτηση που θα απολήξει σε μια ψηφοφορία με τέσσερις κάλπες, ανά πρόσωπο ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι θέλει να ελέγχει την ψήφο των βουλευτών και είπε ότι δεν πρέπει να δοθεί δυνατότητα κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος. Διήμερη συζήτηση, ζήτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Κάλπες σε αντιστοιχία με τα πρόσωπα και ψηφοδέλτια ανά πρόσωπο και αδίκημα, πρότεινε και ο Φώτης Κουβέλης.

    Η πρόταση του προεδρείου διασφαλίζει την διαφάνεια, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης. Κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι την πρόταση του καθοδηγεί η πολιτική στόχευση. Δήλωσε όμως ότι θα συμφωνήσει με την παρέμβαση του κ. Βενιζέλου να στηθούν τελικά τέσσερις κάλπες.

    Για θεαματική εγκατάλειψη της πρότασης για τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες και επτά κάλπες, μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Συμφωνούμε απολύτως να υπάρξουν τέσσερις κάλπες για τα τέσσερα πρόσωπα, αλλά για να διασφαλιστεί η μυστικότητα πρέπει ο κάθε βουλευτής με ένα ψηφοδέλτιο να ψηφίσει σε κάθε κάλπη και όχι κάποιος βουλευτής να προσέρχεται σε όποια κάλπη θέλει, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Πάππας.

    «Το προεδρείο της Βουλής όμως δεν μπορεί να κάνει τον παιδονόμο», σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής και τόνισε πως ο κάθε βουλευτής έχει ευθύνη για τη στάση του.

    «Τα περί σκευωρίας να τα θέσει ο κ. Βενιζέλος στην ουσία της συζήτησης. Το ΚΚΕ το αφήνουν παγερά αδιάφορο οι αναφορές για τη σκευωρία», σχολίασε την ομιλία του κ. Βενιζέλου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής εκτιμώντας ότι επιχειρείται συγκάλυψη. Σε κάθε περίπτωση το ΚΚΕ είχε ταχθεί εξ αρχής υπέρ της μίας ψηφοφορίας με τέσσερις κάλπες.

    «Δεν υπήρξε μεθόδευση εκ μέρους των πολιτικών αρχηγών και αυτό αποδείχθηκε με την τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου και είναι πλήγμα όταν διατυπώνονται αξιολογήσεις περί μεθοδεύσεων» σχολίασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

    Διαβάστε επίσης:

    Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την Προανακριτική

    Υπόμνημα Λ. Παπαδήμου προς τον πρόεδρο της Βουλής σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ»

    Τρεις ψηφοφορίες και επτά κάλπες

    [02] Ι. Στουρνάρας: «Επιστροφή στην ανάπτυξη στο τέλος του 2013»

    Την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία μπορεί ως το τέλος του έτους να ξεπεράσει την ύφεση και το 2014 να είναι το έτος κατά το οποίο θα αρχίσει να αυξάνεται σταθερά το εγχώριο ΑΕΠ, διατυπώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην σημερινή έκδοση της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Der Handelsblatt».

    Ο κ. Στουρνάρας εκφράζει ακόμη την ελπίδα, το φετινό πρωτογενές πλεόνασμα να μην περιοριστεί στις προβλέψεις του προγράμματος, αλλά να υπάρξει και ένα μικρό κέρδος. Επισημαίνει ότι ήδη φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, καθώς, όπως λέει, αυξάνονται και πάλι οι τραπεζικές καταθέσεις, οι αποδόσεις των ομολόγων πέφτουν, επανέρχεται η εμπιστοσύνη των αγορών, ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις, αυξάνονται οι εξαγωγές και ανακτάται η ανταγωνιστικότητα.

    Αναφερόμενος στην προοπτική της Ευρωζώνης, ο Γιάννης Στουρνάρας κάνει λόγο για ανάγκη οικονομικής ολοκλήρωσης και δημιουργίας μιας πραγματικής οικονομικής ένωσης και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν αποκλείει την έκδοση ευρωομολόγων, «στο τέλος αυτού του δρόμου». Διαβεβαιώνει ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει τη δημοσιονομική εξυγίανση.

    Δεχόμενος τα συγχαρητήρια του συντάκτη της εφημερίδας για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι τα συγχαρητήρια ανήκουν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, όπως λέει, φρόντισε ώστε να συμμετέχουν όλοι οι υπουργοί. «Μόνος δεν θα τα είχα καταφέρει», δηλώνει και σε σχόλιο ότι έχει την πιο άχαρη δουλειά στην Ελλάδα, απαντά χαριτολογώντας: «Όχι, στον κόσμο!».

    [03] Ακινητοποιημένο και αύριο το μετρό

    Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και αύριο, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι λειτουργίας του μετρό, από την έναρξη της βάρδιας και μέχρι τη λήξη της, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε νέες 24ωρες κινητοποιήσεις.

    Οι εργαζόμενοι του μετρό αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο που, όπως επισημαίνουν, καταργεί αυτομάτως τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.).

    Το Σωματείο των εργαζομένων (Σ.Ε.Λ.Μ.Α), με σημερινή ανακοίνωσή του, ζητάει την κατανόηση του επιβατικού κοινού και κάνει λόγο γα προσχηματικό διάλογο.

    «Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο διαλόγου, όπου αποδείχτηκε προσχηματικός. Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, έστω και την ύστατη στιγμή να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες του εργασιακού καθεστώτος» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

    [04] Η ΕΕ θα στείλει στο Μαλί αποστολή στρατιωτικών εκπαιδευτών

    Οι κυβερνήσεις της ΕΕ συμφώνησαν σήμερα να προχωρήσουν στο σχέδιο να στείλουν εκατοντάδες στρατιωτικούς για να εκπαιδεύσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις του Μαλί στον πόλεμο εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών, δήλωσε διπλωμάτης της ΕΕ.

    Ανώτεροι διπλωμάτες από τις 27 κυβερνήσεις της ΕΕ αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια εκπαιδευτική αποστολή, η οποία ήδη σχεδιαζόταν τις τελευταίες εβδομάδες, λίγο πριν από μια επείγουσα σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν την κρίση στη Σαχάρα.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [05] Το ΠΑΣΟΚ δεν θα τεθεί σε πολιτική ομηρία, δήλωσε ο Ι. Μανιάτης

    Για ψέματα και σκευωρία που κατέρρευσαν έκανε λόγο, στη συζήτηση στη Βουλή, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ και γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Ιωάννης Μανιάτης.

    «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα τεθεί σε πολιτική ομηρία. Κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν θα δεχθεί να τεθεί σε ομηρία. Τα ακούσαμε όλα, ακόμη και ότι ο Βενιζέλος είχε τη λίστα στο μαξιλάρι του και εκβίαζε τους επιχειρηματίες. Τακτικές κιτρινισμού, που δεν αντέχουν στην κοινή λογική» είπε ο κ. Μανιάτης.

    [06] Aπαγορεύθηκαν από τις ΗΠΑ όλες οι πτήσεις των Boeing 787 Dreamliner

    Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) απαγόρευσε στη διάρκεια της νύκτας (της Τετάρτης προς Πέμπτη) όλες τις πτήσεις των αεροσκαφών Boeing 787 Dreamliner σε όλο τον κόσμο εξαιτίας προβλημάτων μπαταρίας που διαπιστώθηκαν στην Ιαπωνία, έγινε γνωστό από την ευρωπαϊκή αρχή AESA στην Κολωνία (δυτική Γερμανία).

    "Είναι μια ασυνήθιστη απόφαση", δήλωσε ένας εκπρόσωπος προς το Γαλλικό Πρακτορείο, υπογραμμίζοντας πως μόνον η χώρα κατασκευής του αεροσκάφους μπορεί να λάβει μια τέτοια απόφαση σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Στο μεταξύ, οι έρευνες που διεξάγονται στις μπαταρίες του Μπόινγκ 787 μπορεί να διαρκέσουν πολλές εβδομάδες, με δεδομένη την πολυπλοκότητα του συστήματος στο οποίο είναι ενσωματωμένο το στοιχείο αυτό και το γεγονός ότι εμπλέκονται διάφορες επιχειρήσεις, ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία GS Yuasa, που είναι ο κατασκευαστής των μπαταριών.

    "Μας είναι αδύνατο να προβλέψουμε σ' αυτό το στάδιο πόσο χρόνο θα πάρει η έρευνα, είτε πρόκειται για ημέρες είτε για εβδομάδες, επειδή πρέπει να μελετήσουμε όλο το σύστημα και η GS Yuasa δεν είναι η μόνη που εμπλέκεται", εξήγησε μια εκπρόσωπος.

    Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Ινδία και η Χιλή αποφάσισαν να καθηλώσουν τα Μπόινγκ 787 εξαιτίας αμφιβολιών για την ασφάλεια της μπαταρίας έπειτα από ένα επεισόδιο που υποχρέωσε αεροσκάφος της ιαπωνικής εταιρείας All Nippon Airways (ANA) να πραγματοποιήσει επείγουσα προσγείωση αφού ανιχνεύθηκε καπνός και έντονη οσμή.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [07] Υπόμνημα Λ. Παπαδήμου προς τον πρόεδρο της Βουλής σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ»

    Υπόμνημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος εν όψει της συζήτησης και της λήψης απόφασης για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», με το οποίο δηλώνει ότι ουδεμία ευθύνη συντρέχει στο πρόσωπό του και ως εκ τούτου η πρόταση των βουλευτών (σ.σ. που ζητούν την παραπομπή του σε προανακριτική) δεν ευσταθεί.

    [08] Συμπληρωματικές προσφορές ύψους 375 εκατ. ευρώ έκανε αποδεκτές ο ΟΔΔΗΧ

    Συμπληρωματικές, μη ανταγωνιστικές, προσφορές ύψους 375 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε οτι έκανε αποδεκτές ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, στο πλαίσιο της δημοπρασίας τρίμηνων εντόκων γραμματίων (13 εβδομάδων) που διενήργησε την Τρίτη 15 τρέχοντος.

    Ως αποτέλεσμα το συνολικό ποσό άντλησης διαμορφώνεται σε 2 δισ.ευρώ, καθώς αρχικώς είχαν αντληθεί 1,625 δισ. ευρώ, με απόδοση 4,07% έναντι 4,11% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία στις 18 Δεκεμβρίου 2012.

    Για το δημοπρατούμενο ποσό ύψους 1,25 δισ. ευρώ υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2,182 εκατ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,75 φορές. Την Τρίτη είχαν γίνει δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 375 εκατομμυρίων Ευρώ ενώ σήμερα έγιναν δεκτές προσφορές ακόμη 375 εκατ. ευρώ.

    Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 January 2013 - 11:30:27 UTC