Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΔΝΤ αποδέσμευσε δύο δόσεις για την Ελλάδα
  • [02] Ομάδα εργασίας για τα δάνεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
  • [03] Χωρίς Μετρό αύριο η Αθήνα
  • [04] Εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη η χειροβομβίδα στην οδό Πειραιώς
  • [05] Σύσκεψη στο Μαξίμου για την εικόνα της Ελλάδας στο κόσμο
  • [06] Παρέμβαση Σαμαρά ζητά η ΕΣΕΕ για τη λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές
  • [07] Μικρογεύματα σε 250.000 μαθητές δημοτικών σχολείων

  • [01] Το ΔΝΤ αποδέσμευσε δύο δόσεις για την Ελλάδα

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσε την πρώτη και δεύτερη επισκόπηση-αξιολόγηση, στο πλαίσιο του Διευρυμένου Πιστωτικού Μηχανισμού για την Ελλάδα και ενέκρινε την εκταμίευση 3,24 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Η ολοκλήρωση της επισκόπησης-αξιολόγησης επιτρέπει την εκταμίευση 2,798 δισεκατομμυρίων μονάδων ειδικού δικαιώματος ανάληψης (περίπου 3,24 δισεκατομμύρια ευρώ ή 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια), που ανεβάζει τις συνολικές εκταμιεύσεις του Ταμείου στο πλαίσιο του ΔΧΜ σε 4,197 δισεκατομμύρια μονάδες ειδικού δικαιώματος ανάληψης (περίπου 4,86 δισεκατομμύρια ευρώ ή 6,46 δισεκατομμύρια δολάρια).

    Με την ολοκλήρωση της επισκόπησης-αξιολόγησης, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης απαλλαγές από την εφαρμογή των κριτηρίων επίδοσης που προβλέπονταν για το τέλος Δεκεμβρίου του 2012, τροποποίησε τα κριτήρια επίδοσης και αναπρογραμμάτισε τις εκταμιεύσεις στο πλαίσιο της διευθέτησης.

    [02] Ομάδα εργασίας για τα δάνεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

    Στη σύσταση ομάδας εργασίας που θα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την ανακούφιση των δανειοληπτών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων -πολιτικών υπαλλήλων και στρατιωτικών- που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες, συμφώνησαν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), κατά τη σημερινή συνάντηση τους, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

    Την πρωτοβουλία της συνάντησης είχε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος προ ημερών είχε αποστείλει σχετική επιστολή προς το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές συζητούν μεταξύ άλλων για μείωση της καταβαλλόμενης δόσης από το δανειολήπτη ώστε να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσοστό των μηνιαίων καθαρών αποδοχών του, ανάλογη άτοκη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και μείωση του επιτοκίου.

    Επίσης προτείνεται τα μέτρα να ισχύσουν για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, ενώ γίνονται διαβουλεύσεις για να υπάρξουν νέα τραπεζικά προϊόντα προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

    [03] Χωρίς Μετρό αύριο η Αθήνα

    Ταλαιπωρία θα περιμένει αύριο, Πέμπτη, το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας, αφού οι συρμοί του Μετρό θα μείνουν ακινητοποιημένοι από την έναρξη έως τη λήξη κυκλοφορίας, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων του.

    Οι εργαζόμενοι του Μετρό αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, που, όπως επισημαίνουν, αυτομάτως καταργεί την Σ.Σ.Ε.

    [04] Εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη η χειροβομβίδα στην οδό Πειραιώς

    Με ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετερώθηκε η χειροβομβίδα που βρέθηκε έξω από το κέντρο διασκέδασης «Φωταέριο», στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Περσεφόνης στο Γκάζι και έγινε αιτία να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην οδό Πειραιώς για πέντε ώρες.

    Τη χειροβομβίδα εξουδετέρωσε συνεργείο πυροτεχνουργών του στρατού και τα υπολείμματα παρελήφθησαν για εργαστηριακή εξέταση.

    Η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς αποκαταστάθηκε αργά το απόγευμα.

    Η χειροβομβίδα, η οποία ήταν αμυντικού τύπου ανατολικής προέλευσης, βρέθηκε στις 3.15 μετά το μεσημέρι, κάτω από το υπόστεγο της εισόδου του κέντρου, δίπλα σε μια κολώνα.

    Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι άγνωστοι δράστες την πέταξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά δεν εξερράγη πιθανόν από κάποιο πρόβλημα στο μηχανισμό πυροδότησης.

    Για την υπόθεση διενεργεί προανάκριση το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

    [05] Σύσκεψη στο Μαξίμου για την εικόνα της Ελλάδας στο κόσμο

    Η εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή του ΥΠΕΞ Δημήτρη Αβραμόπουλου, της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.

    Θέμα της συνάντησης ήταν η πρόταση για τη στρατηγική και την ανάπτυξη της νέας εθνικής εικόνας (brand) της Ελλάδας στο κόσμο, ένα πρόγραμμα που επεξεργάζεται το ΥΠΕΞ σε συνέχεια των κατευθύνσεων που έχει δώσει ο πρωθυπουργός. Κατά τη συνάντηση, στελέχη του ΥΠΕΞ παρουσίασαν τη στρατηγική καθώς και τους βασικούς άξονες επί των οποίων θα βασιστεί επικοινωνιακά η «εθνική εικόνα» της χώρας.

    [06] Παρέμβαση Σαμαρά ζητά η ΕΣΕΕ για τη λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές

    Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ζήτησε σήμερα, με επιστολή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης, διατηρώντας ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για το θέμα της απελευθέρωσης της Κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

    Στην επιστολή του ο κ. Κορκίδης τονίζει ότι εάν δεν υπαναχωρήσει η κεντρική εξουσία σε σχέση με το επίμαχο άρθρο 6 του αγορανομικού κώδικα, τότε θα υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΕΣΕΕ αλλά και από μέλος της ΝΔ.

    Στην επιστολή, αφού στηλιτεύει την απροθυμία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να συζητήσει τις απόψεις των θεσμοθετημένων εκπροσώπων του ελληνικού εμπορίου, εκφράζει την έκπληξή του για την "μονότονη εμμονή να προωθηθεί ένα μέτρο στο οποίο αντιτίθεται το σύνολο των μικρομεσαίων εμπόρων, τους οποίους υποτίθεται ότι αφορά".

    [07] Μικρογεύματα σε 250.000 μαθητές δημοτικών σχολείων

    Από το τέλος Φεβρουαρίου θα διατίθεται καθημερινά σε 250.000 μαθητές δημοτικών σχολείων σε όλη την Επικράτεια μικρό γεύμα ενός φρούτου, ενός γάλακτος και ενός τοστ, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

    Μιλώντας στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για την οργάνωση και λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ο κ. Αρβανιτόπουλος ενημέρωσε ότι εξασφαλίστηκαν από κοινοτικούς πόρους 60 εκατ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν για την καταπολέμηση του υποσιτισμού στα σχολεία.

    «Είχα δεσμευτεί ότι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση στο θέμα του υποσιτισμού με έναν τρόπο που να μην δημιουργεί κοινωνικές διακρίσεις» ανέφερε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 January 2013 - 19:30:21 UTC