Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αφιέρωμα του Ιδρύματος Ευγενίδου στην Τεχνολογία και τη Ρομποτική
  • [02] Νέος σεισμός 4,8 βαθμών στη θαλάσσια περιοχή της Λήμνου
  • [03] Ρώσοι διαδήλωσαν κατά της απαγόρευσης των υιοθεσιών από τις ΗΠΑ

  • [01] Αφιέρωμα του Ιδρύματος Ευγενίδου στην Τεχνολογία και τη Ρομποτική

    Μια σειρά από δράσεις αφιερωμένες στον τομέα της Τεχνολογίας, οι οποίες απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, φιλοξενεί η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου αυτό τον Ιανουάριο.

    Συγκεκριμένα, στις 13, 20 και 27 Ιανουαρίου οι φίλοι των ρομπότ θα παρακολουθήσουν το «Διαδραστικό Εργαστήρι: Εισαγωγή στη Ρομποτική».

    Στις 19 και 20 Ιανουαρίου η Διαδραστική Έκθεση φιλοξενεί ερευνητές, οι οποίοι θα μιλήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις σε συγκεκριμένους τεχνολογικούς τομείς.

    Παράλληλα, κάθε Σάββατο και Κυριακή, οι επισκέπτες της Έκθεσης θα παρακολουθήσουν την ενότητα «Τεχνολογία: Από τη μηχανή του Ήρωνα στα ιπτάμενα τρένα» που περιλαμβάνει πειράματα, διαδραστικό παραμύθι για παιδιά και διαδραστική αφήγηση για την αρχαία ελληνική τεχνολογία.

    Αναλυτικότερα, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου (ώρα 20:00), θα γίνει ομιλία του δρ. Βασίλειου Κωνσταντούδη, φυσικού στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ερευνητή στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος με θέμα «Επιφάνειες μεταξύ τάξης και χάους: Εκεί που τα νανο-τρανζίστορ συναντούν τους κυματισμούς της θάλασσας αλλά και της γλώσσας».

    Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου (ώρα 20:00), θα γίνει ομιλία του δρ. Αθανάσιου Δεμίρη, διδάκτορα Ιατρικής Πληροφορικής του πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης (Γερμανία) και υπεύθυνου έρευνας & ανάπτυξης της εταιρείας micro2gen στο Τεχνολογικό Πάρκο Δημόκριτου, με θέμα «Εργαστήρια σε μέγεθος παλάμης» που αφορά τα «εργαστήρια σε ένα τσιπάκι» (lab-on-a-chip). Και οι δύο ομιλίες -με ελεύθερη είσοδο- προτείνονται για παιδιά άνω των 13 ετών και ενήλικες.

    Το Διαδραστικό Εργαστήρι «Εισαγωγή στη Ρομποτική» απευθύνεται σε παιδιά από Β' Γυμνασίου έως Α' Λυκείου και θα λαμβάνει χώρα από τις 10:00 μέχρι τις 12:00 στο ισόγειο της Διαδραστικής Έκθεσης. Σε κάθε κύκλο θα συμμετέχουν δέκα υποψήφιοι «ρομποτιστές» οι οποίοι θα χωριστούν σε δύο ομάδες εργασίας.

    [02] Νέος σεισμός 4,8 βαθμών στη θαλάσσια περιοχή της Λήμνου

    Σεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 10:55 ώρα Ελλάδας στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 40 χλμ νοτιοανατολικά της Λήμνου.

    Είναι ο τρίτος σεισμός μεγέθους άνω των 4,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που καταγράφεται στην περιοχή από την 8η Ιανουαρίου.

    «Πρόκειται για μετασεισμό του σεισμού της 8ης Ιανουαρίου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής καθηγητής Σεισμολογίας στο Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ, Βασίλης Καρακώστας.

    Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Σεισμολογίας, είναι μία εξέλιξη τελείως φυσιολογική και η μετασεισμική ακολουθία αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

    [03] Ρώσοι διαδήλωσαν κατά της απαγόρευσης των υιοθεσιών από τις ΗΠΑ

    Περίπου 20.000 Ρώσοι διαδήλωσαν σήμερα στη Μόσχα διαμαρτυρόμενοι κατά του πρόσφατου νόμου που απαγορεύει στους Αμερικανούς τις υιοθεσίες παιδιών από τη Ρωσία.

    Περίπου 7.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, και μεταξύ των 30.000 και 50.000 σύμφωνα με τον Σεργκέι Ουντάλτσοφ, έναν από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης η οποία είχε ζητήσει την πραγματοποίηση της διαδήλωσης, συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Μόσχα ενώ το θερμόμετρο είχε πέσει στους -13 βαθμούς Κελσίου.

    Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου υπολογίζει τον αριθμό των διαδηλωτών σε τουλάχιστον 20.000.

    Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως "Ντροπή" και ζητούσαν την "ακύρωση του νόμου αυτού των δειλών". Επίσης φώναζαν συνθήματα όπως "Ρωσία χωρίς τον Πούτιν" ή ακόμη "Πούτιν, κλέφτη!".

    Η διαδήλωση αυτή έγινε σε διαμαρτυρία για το νέο νόμο που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου στη Ρωσία και απαγορεύει στους Αμερικανούς την υιοθεσία παιδιών από τη Ρωσία.

    Ο νόμος αυτός υιοθετήθηκε σε απάντηση στην λεγόμενη "λίστα Μαγκνίτσκι", έναν νόμο που θεσπίστηκε στις ΗΠΑ, ο οποίος απαγορεύει την διαμονή στις ΗΠΑ Ρώσων αξιωματούχων που εμπλέκονται στον θάνατο στην φυλακή το 2009 του δικηγόρου Σεργκέι Μαγκνίτσκι, ή σε άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 January 2013 - 13:30:20 UTC