Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Α. Σαμαράς
  • [02] Ανακατάληψη της "βίλας Αμαλία"
  • [03] Απολογούνται οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [04] Στα "χαρακώματα" κυβέρνηση - αντιπολίτευση για τις καταργήσεις οργανισμών
  • [05] "Ζούμε σε έναν άγριο καπιταλισμό"
  • [06] Συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι πυρκαγιές στην Αυστραλία
  • [07] Αυξάνεται η φτώχεια στην Ελλάδα
  • [08] Δείτε ταινίες στην μπανιέρα μέσω κινητού!
  • [09] Φράχτης για να προστατευθούν τα άτακτα αρκουδάκια
  • [10] Τρεις κατηγορούμενοι για τον βιασμό της 23χρονης στην Ινδία δηλώνουν αθώοι
  • [11] Οι υποψήφιοι για το βραβείο του Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών
  • [12] Εξήντα εκατ. Windows 8 έχουν πουληθεί από τον Οκτώβριο που κυκλοφόρησαν

  • [01] Στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Α. Σαμαράς

    Το υπουργείο Ανάπτυξης επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην παρουσίαση του προγραμματισμού του υπουργείου, από τον Κωστή Χατζηδάκη, για το 2013.

    [02] Ανακατάληψη της "βίλας Αμαλία"

    Ένταση επικρατεί από τις 7.30 το πρωί, έξω από τη "βίλα Αμαλία", στη διασταύρωση Αχαρνών και Χέυδεν όπου έγινε ανακατάληψη, από περίπου 80 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Οι καταληψίες όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, εμφανίστηκαν ξαφνικά φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες και εισέβαλαν στο κτίριο, απωθώντας μία διμοιρία των ΜΑΤ, που υπήρχε απέξω μόνιμα για φύλαξη.

    Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, ενώ έχουν ρίξει χημικά και μέσα στο κτίριο, αλλά οι καταληψίες παραμένουν και έχουν εγκαταστήσει μεγάφωνα από τα οποία καλούν τον κόσμο για συγκέντρωση έξω από τη βίλα.

    Επί τόπου έχουν μεταβεί και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχει κλείσει η οδός Αχαρνών από το ύψος της Ιουλιανού μέχρι την Παρασίου.

    Περίπου 30 άτομα έχουν συγκεντρωθεί, μέχρι στιγμής, στην πλατεία Βικτωρίας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους καταληψίες, αλλά δεν μπορούν να πλησιάσουν στο σημείο, λόγω του ότι οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή δεν επιτρέπουν την πρόσβαση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο της ΕΛΑΣ, ετοιμάζεται επέμβαση για την απομάκρυνση των καταληψιών γι΄αυτό έχουν μεταβεί δυνάμεις των ΜΑΤ αλλά και της ΕΚΑΜ.

    [03] Απολογούνται οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου

    Εξηγήσεις, ως ύποπτοι για τη διάπραξη κακουργηματικών αδικημάτων, θα δώσουνσήμερα ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων, τα τρία συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων εμφανίζονται στην πρωτότυπη «λίστα Λαγκάρντ» ως δικαιούχοι λογαριασμών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

    Τα τρία συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού καλούνται να διευκρινίσουν αν τα χρηματικά ποσά, που εμφανίζονται να διαθέτουν βάσει του ηλεκτρονικού αρχείου που παρέδωσαν το 2010 οι γαλλικές αρχές, είναι αφενός νομίμως αποκτηθέντα και αφετέρου φορολογημένα. Καλούνται, επίσης, να αποσαφηνίσουν αν και ποια ανάμειξη έχουν με την αφαίρεση των ονομάτων τους από το πρωτότυπο υλικό και την αλλοίωση της λίστας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις κληθέντες με την ιδιότητα του υπόπτου θα παραδώσουν στους εισαγγελείς υπομνήματα με τις θέσεις τους για τις βαρύτατες κατηγορίες που ερευνώνται από την εισαγγελική έρευνα.

    Σημειώνεται ότι οι κλήσεις σε ανωμοτί καταθέσεις, που έλαβαν από τους εισαγγελείς η εξαδέλφη του πρώην υπουργού Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης και ο σύζυγος της αδελφής της Ανδρέας Ρωσσώνης, αφορούν τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε νόθευση δημοσίου εγγράφου, σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 «περί καταχραστών του δημοσίου» ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου, επίσης σε συνδυασμό με τον ν. 1608/50, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα, φοροδιαφυγής που υπερβαίνει το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις των διατάξεων της φορολογίας εισοδήματος και, τέλος, ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

    [04] Στα "χαρακώματα" κυβέρνηση - αντιπολίτευση για τις καταργήσεις οργανισμών

    Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και της αντιπολίτευσης, κυρίως της Αξιωματικής, σημειώθηκε στη Βουλή, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών και φορέων.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας επί του νομοσχεδίου, η οποία απορρίφθηκε από την πλειοψηφία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παραβιάζει σειρά άρθρων του Συντάγματος και ανοίγει το δρόμο για την άρση μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

    Από την πλευρά του, ο κ. Μανιτάκης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως μια αναγκαία μεταρρυθμιστική τομή με στόχο, όπως είπε, έναν καλύτερο, ορθολογικότερο και αποτελεσματικότερο δημόσιο τομέα, και πρόσθεσε ότι είναι ένα πρόπλασμα σε μια διαδικασία που ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί την άνοιξη με ένα νέο νομοθέτημα.

    «Σκοπεύουμε να διατηρήσουμε τις αναγκαίες και χρήσιμες υπηρεσίες με την απαράβατη προϋπόθεση ότι το κόστος δεν θα επιβαρύνει ανυπέρβλητα ή αδικαιολόγητα τον Έλληνα φορολογούμενο», ανέφερε ο κ. Μανιτάκης.

    Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν θα θιγεί η εργασιακή ασφάλεια των δημοσίων υπαλλήλων που θα μετακινηθούν, αντίθετα θα διατηρήσουν και θα μεταφέρουν την ίδια σχέση εργασίας που είχαν στον φορέα που ήταν προηγουμένως.

    Τις έντονες επικρίσεις της αντιπολίτευσης δέχτηκε το άρθρο που προβλέπει την σύσταση γενικής γραμματείας συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

    Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για κατάφωρη παραβίαση του συντάγματος ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατηγορώντας τον ότι διολισθαίνει από το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στο καθεστώς ενός ανδρός.

    Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που σημείωσε χαρακτηριστικά:

    «Συνταγματολογούν, πολιτικολογούν και αερολογούν αυτή την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο, όσοι δεν έχουν τίποτα να πουν συγκεκριμένα».

    [05] "Ζούμε σε έναν άγριο καπιταλισμό"

    « Μαζεύουμε τα χρήματα από τους φτωχούς που είναι πολλοί για να τα δίνουμε στους πλούσιους που είναι λίγοι». Αυτή η κυνική φράση ενός στελέχους της Goldman Sacks, στάθηκε αφορμή για τον Κώστα Γαβρά να γυρίσει το «Κεφάλαιο», την καινούρια του ταινία, που κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα, την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου.

    Το θέμα της -ο κόσμος του χρηματιστηριακού κεφαλαίου μέσα από τις περιπέτειες ενός «κανονικού» ανθρώπου που εξελίσσεται σε έναν αδίστακτο τραπεζίτη, (τον υποδύεται ο Γκαντ Ελμαλέχ) - μαζί με το ενδιαφέρον του κοινού να συζητήσει με τον Κώστα Γαβρά για τον πολιτικό κινηματογράφο, δημιούργησε το αδιαχώρητο, χθες βραδυ, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

    Το κοινό αψήφισε το κρύο και προσήλθε μαζικά στην προγραμματισμένη εκδήλωση με τον σκηνοθέτη, θέτοντας ερωτήσεις και για τα τεράστια προβλήματα της εποχής μας. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Τίνα Μανδηλαρά.

    Ενα μικρό δείγμα των όσων είπε ο Κώστας Γαβράς:

    - Πίσω από την γοητεία ενός τραπεζίτη, τη μόρφωση και την καλλιέργειά του, κρύβεται μια σκοτεινή πλευρά, αυτή των επιχειρήσεων. Κι αυτό προσπάθησα να βρω και να διηγηθώ στην ταινία μου.

    -Ζούμε σ΄έναν άγριο καπιταλισμό, γυρίσαμε πίσω πολλά χρόνια, στον 19ο αιώνα.

    - Οι έννοιες ναι, φυσικά έχουν αλλάξει και κυρίως έχει παραμεριστεί η ηθική. Στο βιβλίο «Ο ολοκληρωτικός καπιταλισμός», ο συγγραφέας του, τραπεζίτης Ζαν Πιερλεβάντ, περιγράφει τη δημοκρατία σαν placebo, (πλασματική) . Ότι δηλαδή, οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών και των επιχειρήσεων διευθύνουν τον κόσμο. Νομίζω ότι του ξέφυγε σε μια στιγμή ειλικρίνειας.

    - Στη Γαλλία οι ομαδικές απολύσεις γίνονται υπό τον τίτλο του «κοινωνικού προγραμματισμού» (plans sociaux). Σαν να πρόκειται για δώρο στους ανθρώπους.

    - Tη λύση στα τεράστια προβλήματα, δεν θα τη δώσει μια ταινία. Δεν είναι αυτός ο ρόλος ούτε του κινηματογράφου ούτε του σκηνοθέτη. Εμένα μ' ενδιαφέρει η αντίσταση στην καταστροφή.

    - Η λύση θα έρθει από τους ανθρώπους που ψηφίζουμε. Πρέπει να ξέρουμε ποιους διαλέγουμε και γιατί τους διαλέγουμε. Αυτό είναι το πρόβλημα. Και κυρίως είναι πρόβλημα ελληνικό, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

    [06] Συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι πυρκαγιές στην Αυστραλία

    Εκατοντάδες πυροσβέστες μάχονται να ελέγξουν τις δασικές πυρκαγιές στην νοτιοανατολική Αυστραλία και ενώ η χώρα παραμένει στο έλεος του καύσωνα- ρεκόρ. Για έξι ημέρες στη σειρά, η μέση θερμοκρασία σε όλη τη χώρα είναι πάνω από 39 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που καθιστά σχεδόν αδύνατη την καταπολέμηση των πυρκαγιών.

    Χιλιάδες ιδιοκτήτες σπιτιών έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, υπακούοντας στις "προσταγές" των αρχών να μην «υπερασπιστούν» τα σπίτια τους από τις χειρότερες φωτιές των τελευταίων δεκαετιών ειδικά για τη πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας .

    Ο επίτροπος της αγροτικής πυροσβεστικής υπηρεσίας ανέφερε ότι στη συγκεκριμένη πολιτεία είναι σε εξέλιξη 140 πυρκαγιές από τις οποίες οι 40 βρίσκονται εκτός ελέγχου. «Δεν μπορείς να έχεις χειρότερη κατάσταση, βρισκόμαστε μπροστά σε μια καταστροφή», είπε ο Σέιν Φίτζμονς, καθώς η περιοχή είναι αντιμέτωπη με ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασίες που φθάνουν τους 45 βαθμούς Κελσίου.

    Ο Φιτζμονς προειδοποίησε ότι ακόμη και αν υποχωρήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες αυτός θα σημάνει μόνο μια μικρή ανάπαυλα, καθώς ο καύσωνας αναμένεται να επανέλθει. Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής στη Νέα Νότια Ουαλία Τζόε Κάρσαου είπε σε μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας, ότι οι πυροσβέστες μπορεί να επωφεληθούν από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες στη μάχη για την καταπολέμηση των πυρκαγιών αλλά εξέφρασε την ανησυχία του, καθώς δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι σύντομα θα έρθει βροχή.

    [07] Αυξάνεται η φτώχεια στην Ελλάδα

    «Έκρηξη» του αριθμού των πολιτών της χώρας που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας, καθώς και «εκτίναξη» του ποσοστού της ανεργίας, καταγράφεται μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο.

    Σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τις «Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα», το ποσοστό των πολιτών που αντιμετωπίζει συνθήκες φτώχειας αυξήθηκε από το 16,3% το 2010 (έτος ένταξης στο Μνημόνιο) στο 22,9% του πληθυσμού το 2011. Παράλληλα, η εν λόγω έρευνα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το «εκρηκτικό μείγμα» που μπορεί να δημιουργηθεί από τη φτώχεια και την ανεργία. Καθώς, το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε από το 7,6% το 2008 (πριν από την κρίση) στο 9,5% το 2009, για να «εκτιναχθεί» στο 12,5% το 2010 και στο 17,7% το 2011 (το Σεπτέμβριο 2012 ανήλθε σε 26%).

    Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το πλέον ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι για την εκτιμώμενη πορεία της φτώχειας από το 2011 και μετά, έχουν προσμετρηθεί και οι «κοινωνικές μεταβιβάσεις», όπως είναι τα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα και βοηθήματα ανεργίας, ασθένειας, αναπηρίας και ανικανότητας, το ΕΚΑΣ, οι ενισχύσεις σε νοικοκυριά μόνιμων κατοίκων ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. Χωρίς αυτό το «δίχτυ ασφαλείας», τα ποσοστά της φτώχειας ενδέχεται εφέτος να υπερβούν κάθε προηγούμενο.

    Όσον αφορά στις υλικές στερήσεις (καταγράφονται οι πολίτες, που, μεταξύ άλλων, αδυνατούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή ενοικίων, πάγιων λογαριασμών [ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, αερίου κ.λπ.], καθώς και στην πληρωμή δόσεων δανείου κατοικίας ή πιστωτικών καρτών, ενώ στερούνται, κατά περίπτωση, πρόσβαση σε σειρά άλλων αγαθών και υπηρεσιών), το ποσοστό ανήλθε στο 28,4% το 2011 από 24,1% το 2010.

    [08] Δείτε ταινίες στην μπανιέρα μέσω κινητού!

    Νέο μοντέλο «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου (smartphone), το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη ντουζιέρα ή ακόμη και στη μπανιέρα σας, κατασκεύασε η ιαπωνική εταιρεία Sony, σύμφωνα με το BBC. Μέχρι τώρα, δεν είχε κυκλοφορήσει καμιά συσκευή smartphone, ανθεκτική στο νερό. Η παρουσίαση της συσκευής έγινε στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας στο Λας Βέγκας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

    Το νέο μοντέλο έχει την ονομασία Xperia Z. Διαθέτει λογισμικό android ενώ στα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνεται η δυνατότητα να καταγράφει βίντεο HDR (high dynamic range).Το Xperia Z διαθέτει οθόνη 5 ιντσών. Μπορεί να λειτουργήσει βυθισμένο σε νερό βάθους ενός μέτρου για διάρκεια 30 λεπτών.

    «Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε μια ταινία σε υψηλή ανάλυση την ώρα που απολαμβάνετε το μπάνιο σας, αυτή η συσκευή είναι για σας» δήλωσε ο Στιβ Ουόκερ, διευθυντής του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Sony. Ο ίδιος πρόσθεσε: «εάν πάλι θέλετε να το καθαρίσετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βάλετε κάτω από τη βρύση». Σύμφωνα με τον κ. Ουόκερ, περίπου ένας στους δέκα χρήστες κινητών τηλεφώνων έχει δει τη συσκευή του να πέφτει, κατά λάθος, μέσα σε νερό. Το νέο μοντέλο δεν θα αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα από την επαφή με το νερό.

    [09] Φράχτης για να προστατευθούν τα άτακτα αρκουδάκια

    Τα δύο ορφανά αρκουδάκια, ο μικρός Τζον και ο Νικήτας, εδώ και μερικά 24ωρα έπεσαν σε χειμέριο ύπνο μη γνωρίζοντας πόσο τυχερά έχουν σταθεί! Και τα δυο τους πέρασαν από τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού "Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή", εκεί όπου λίγο αργότερα βρήκε το θάνατο μία άλλη, αρσενική αρκούδα, ηλικίας περίπου δύο έως τριών ετών. Ήταν το πρώτο θύμα για το 2013...

    Σε μία προσπάθεια να προστατευτούν όχι μόνο τα ζώα, αλλά και οι οδηγοί των οχημάτων, καθώς το συγκεκριμένο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου θεωρείται από τους πιο επικίνδυνους για τις διελεύσεις πανίδας και αρκούδων, η Εγνατία Οδός ΑΕ- μετά και τις επισημάνσεις διαφόρων περιβαλλοντικών οργανώσεων- προχωρά στην κατασκευή ενός ειδικού φράχτη.

    "Έχει ήδη εγκατασταθεί εργολάβος και το έργο προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Υπάρχει μια μεγάλη ευαισθησία σε θέματα προστασίας όχι μόνο των οδηγών αλλά και του περιβάλλοντος. Γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρχει ομαλή λειτουργία του έργου μέσα στο φυσικό περιβάλλον" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ Παρασκευάς Σαββαΐδης.

    Οι εργασίες προχωρούν ανάλογα τις καιρικές συνθήκες και με την ολοκλήρωσή τους οι ερευνητές των περιβαλλοντικών οργανώσεων ελπίζουν πως δεν θα υπάρχουν άλλα τροχαία με θύματα αρκούδες. Συνολικά, από το 1998, οπότε και καταγράφηκε το πρώτο ατύχημα με αρκούδα, έχουν σημειωθεί 77 ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους. Σε αυτά, 47 ζώα βρήκαν το θάνατο.

    Στο τελευταίο περιστατικό και πρώτο για το 2013, οι άνθρωποι του "Αρκτούρου" πίστεψαν αρχικά πως επρόκειτο για ένα από τα ορφανά αρκουδάκια, τα οποία έχασαν τη μητέρα τους χωρίς να διδαχτούν τα μυστικά επιβίωσης. Τα ζώα επέστρεψαν πρόσφατα στο φυσικό τους περιβάλλον, ύστερα από εννέα μήνες περίθαλψης και φροντίδας στις ειδικές εγκαταστάσεις του Αρκτούρου, στις Αγραπιδιές Φλώρινας.

    Τώρα παρακολουθούνται με ειδικά κολάρα -πομπούς που έχουν τοποθετηθεί πάνω τους για να γνωρίζουν οι ερευνητές τις κινήσεις τους. Χάρη σε αυτά τα κολάρα οι ερευνητές του "Αρκτούρου" γνωρίζουν πως τόσο ο Τζον όσο και ο Νικήτας πέρασαν από τον συγκεκριμένο τομέα του αυτοκινητόδρομου που θεωρείται από τους πιο επικίνδυνους, λίγο προτού σημειωθεί το τροχαίο.

    [10] Τρεις κατηγορούμενοι για τον βιασμό της 23χρονης στην Ινδία δηλώνουν αθώοι

    Τρεις από τους κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό της 23χρονης ινδής φοιτήτριας που προκάλεσε τον θάνατό της θα δηλώσουν αθώοι, ανακοίνωσε σήμερα ο δικηγόρος τους επικαλούμενος λάθη στην αστυνομική έρευνα.

    Πέντε άνδρες κατηγορούνται για την επίθεση εις βάρος της νεαρής φοιτήτριας και η υπόθεση έχει προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης σε τέτοιο βαθμό ώστε οι δικηγόροι στην περιοχή όπου εκδικάζεται να αρνούνται να υπερασπιστούν τους κατηγορούμενους.

    Ο Μανοχάρ Λαλ Σάρμα, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον οδηγό του λεωφορείου και τους κυριότερους κατηγορούμενους--τον αδελφό του κι έναν άλλον άνδρα--δήλωσε ότι η υπόθεση πρέπει να εκδικαστεί ώστε να κριθούν από το δικαστήριο τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσίασε η αστυνομία.

    "Ακούμε μόνο αυτά που λέει η αστυνομία. Αυτά είναι χαλκευμένα στοιχεία. Όλα είναι βασισμένα σε φήμες και εικασίες", είπε ο Σάρμα.

    Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι έχουν δικηγόρο, ενώ ο έκτος θα δικαστεί ξεχωριστά γιατί είναι ανήλικος.

    [11] Οι υποψήφιοι για το βραβείο του Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών

    Οι σκηνοθέτες Στίβεν Σπίλμπεργκ, Κάθριν Μπίγκελοου, Μπεν Άφλεκ, Τομ Χούπερ και Ανγκ Λι ανακοινώθηκε σήμερα ότι είναι υποψήφιοι για το βραβείο του Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών (Directors Guild of America, DGA).

    Ο Σπίλμπεργκ είναι υποψήφιος για την ταινία του για τη ζωή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ (Αβραάμ) "Λίνκολν", η Μπίγκελοου για την ταινία της "Zero Dark Thirty", ο Μπεν Άφλεκ για την "Αργώ", ενώ ο Ανγκ Λι για την ταινία του "Η Ζωή του Πι" και ο Τομ Χούπερ για το μιούζικαλ "Οι Άθλιοι".

    Ο νικητής του βραβείου αυτού, το οποίο θεωρείται προάγγελος του Όσκαρ Σκηνοθεσίας, θα ανακοινωθεί στις 2 Φεβρουαρίου στο Χόλιγουντ.

    Επιμέλεια: Στ. Μπέκου

    [12] Εξήντα εκατ. Windows 8 έχουν πουληθεί από τον Οκτώβριο που κυκλοφόρησαν

    Η Microsoft έχει πουλήσει 60 εκατ. άδειες εγκατάστασης και αναβάθμισης του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 8 από τον Οκτώβριο του 2012 που αυτό κυκλοφόρησε, σύμφωνα με δήλωση κορυφαίου στελέχους της στη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων του Λας Βέγκας.

    Όπως δήλωσε η Τάμι Ρέλερ, επικεφαλής των οικονομικών υποθέσεων στο τμήμα των Windows, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, οι πωλήσεις εξελίσσονται με ρυθμό ανάλογο με εκείνο των Windows 7, που είχαν κυκλοφορήσει το 2009. Όμως, ορισμένοι αναλυτές κάνουν λόγο για ένα σταθερό μεν, αλλά όχι εντυπωσιακό ξεκίνημα για τη «ναυαρχίδα» των προϊόντων της Microsoft, που δεν έχει, ακόμα τουλάχιστον, καταφέρει να αναζωογονήσει τις στάσιμες -αν όχι πτωτικές- πωλήσεις των προσωπικών υπολογιστών διεθνώς. Παράλληλα, και οι νέες συσκευές με οθόνη αφής που «τρέχουν» τα Windows 8, δεν φαίνεται να έχουν ακόμα προσελκύσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των καταναλωτών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 January 2013 - 7:30:26 UTC