Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τσίπρας: Θέλουν να συγκαλύψουν την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ"
  • [02] Πραγματογνωμοσύνη για το στικ με τη "λίστα Λαγκάρντ" ζητά ο Αρειος Πάγος
  • [03] Ο Φαμπριθιάνο Γκονζάλες νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού
  • [04] Σεισμός 5,9 Ρίχτερ ανατολικά της Λήμνου
  • [05] Αύριο θα δώσουν εξηγήσεις στους εισαγγελείς οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [06] Κεδίκογλου: Επιχειρούν να υπονομεύσουν την εθνική προσπάθεια
  • [07] Βενιζέλος: Θυμίζει προκήρυξη από τη βίλα Αμαλία η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

  • [01] Τσίπρας: Θέλουν να συγκαλύψουν την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ"

    Οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγόρησε για συγκάλυψη στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» και ότι «δεν θέλει, ούτε κάθαρση, ούτε δικαιοσύνη», εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα σε κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Θα περιμέναμε από τον πρωθυπουργό, αντί να επιδίδεται σε πολιτικά τεχνάσματα συγκάλυψης, να μας ενημερώσει πλήρως για τις επτά λίστες με μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζήτησε από τον κ. Σαμαρά, κατά τη σημερινή συνάντησή του με την κ. Μέρκελ, να ζητήσει τη λίστα Χριστοφοράκου, καθώς και τη λίστα των Ελλήνων καταθετών, στις γερμανικές τράπεζες. Αλλά, πρόσθεσε, ο κ. Σαμαράς «δεν θέλει ούτε κάθαρση, ούτε δικαιοσύνη, ομερτά και συγκάλυψη θέλει, για να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός στη χρεοκοπημένη Ελλάδα των σκανδάλων και της διαπλοκής».

    Ο κ. Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη κάθαρσης και ότι δεν θα επιτρέψει «καμία συγκάλυψη, καμία ατιμωρησία» και υπογράμμισε ότι η στάση αυτή αφορά και όσους ελέγχονται ήδη για τυχόν ποινικές ευθύνες και όσους επιβαρυνθούν, αν προκύψουν νέα στοιχεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Κεδίκογλου: Επιχειρούν να υπονομεύσουν την εθνική προσπάθειας:

    Βενιζέλος: Θυμίζει προκήρυξη από τη βίλα Αμαλία η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

    [02] Πραγματογνωμοσύνη για το στικ με τη "λίστα Λαγκάρντ" ζητά ο Αρειος Πάγος

    Ο εποπτεύων το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νικόλαος Παντελής, έδωσε εντολή στους εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, να ζητήσουν τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να πραγματοποιήσει πραγματογνωμοσύνη, για να εξακριβώσει αν έχουν γίνει, ή όχι, επεμβάσεις στο memory stick (usb) που περιείχε την πρώτη «λίστα Λαγκάρντ», που στάλθηκε από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

    Ειδικότερα, ο κ. Παντελής αναφέρει στο σχετικό έγγραφό του προς τους δύο εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος:

    «Σας διαβιβάζουμε αντίτυπο του υπ΄αριθμ. 9386/8.1.13 φύλλου της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, στις σελίδες 1 και 7 του οποίου έχει καταχωρηθεί δημοσίευμα με τίτλο «Άφησε ίχνη ο παραχαράκτης», το οποίο αναφέρεται σε δυνατότητες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διαπιστώσει, μετά από πραγματογνωμοσύνη, τυχόν επεμβάσεις που έγιναν στο memory stick (usb), που αποτελεί αντίγραφο του CD, που περιήλθε στο Ελληνικό υπουργείο Οικονομικών από το αντίστοιχο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών περί τα τέλη του 2010 («λίστα Λαγκάρντ»), το οποίο (σσ. usb) βρίσκεται στην υπηρεσία σας και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ως προς την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της σε σχέση με το ζήτημα αυτό».

    Διαβάστε επίσης:

    Γ. Παπακωνσταντίνου: «Δεν χειρίστηκα σωστά τη λίστα Λαγκάρντ»

    [03] Ο Φαμπριθιάνο Γκονζάλες νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού

    Ο Φαμπριθιάνο Γκονζάλες είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού. Ο Ισπανός, σύμφωνα με απόφαση της διοικούσας επιτροπής που συνεδρίασε αργά χθες το βράδυ, θα βρεθεί στη θέση του Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο οποίος με τη σειρά του επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας νέων του «πράσινου» συλλόγου. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, χρέη βοηθού αναλαμβάνει ο Φερέιρα Κινγκ, ενώ στη θέση του γενικού αρχηγού της ποδοσφαιρικής ομάδας και του τεχνικού διευθυντή θα βρεθούν οι Βασίλης Κωνσταντίνου και Κώστας Ελευθεράκης αντίστοιχα.

    [04] Σεισμός 5,9 Ρίχτερ ανατολικά της Λήμνου

    Αισθητός σε πολύ μεγάλη έκταση έγινε ο ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 16:16 με επίκεντρο την υποθαλάσσια περιοχή 40 χλμ. ανατολικά- νοτιανατολικά της Λήμνου.

    Το επίκεντρο εντοπίζεται μεταξύ των νησιών Λήμνου και Τενέδου και σε εστιακό βάθος 29 χιλιομέτρων.

    Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Σεισμολογίας Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, εμφανίσθηκε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει ιστορικό σεισμών αντίστοιχου μεγέθους.

    [05] Αύριο θα δώσουν εξηγήσεις στους εισαγγελείς οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου

    Εξηγήσεις, ως ύποπτοι για τη διάπραξη κακουργηματικών αδικημάτων, θα δώσουν αύριο ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων, τα τρία συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων εμφανίζονται στην πρωτότυπη «λίστα Λαγκάρντ» ως δικαιούχοι λογαριασμών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

    Τα τρία συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού καλούνται να διευκρινίσουν αν τα χρηματικά ποσά, που εμφανίζονται να διαθέτουν βάσει του ηλεκτρονικού αρχείου που παρέδωσαν το 2010 οι γαλλικές αρχές, είναι αφενός νομίμως αποκτηθέντα και αφετέρου φορολογημένα. Καλούνται, επίσης, να αποσαφηνίσουν αν και ποια ανάμειξη έχουν με την αφαίρεση των ονομάτων τους από το πρωτότυπο υλικό και την αλλοίωση της λίστας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις κληθέντες με την ιδιότητα του υπόπτου θα παραδώσουν στους εισαγγελείς υπομνήματα με τις θέσεις τους για τις βαρύτατες κατηγορίες που ερευνώνται από την εισαγγελική έρευνα.

    [06] Κεδίκογλου: Επιχειρούν να υπονομεύσουν την εθνική προσπάθεια

    Επίθεση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τα όσα είπε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΟ του κόμματός του για τον πρωθυπουργό.

    «Την ώρα που ο πρωθυπουργός δίνει μάχη για να ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας, να προσελκύσει επενδύσεις και να αυξήσει τη ρευστότητα της οικονομίας, ώστε να δρομολογηθεί ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί τυχοδιωκτικά να υπονομεύσει την εθνική προσπάθεια και φέρεται σαν να βρίσκεται στη βίλα Αμαλία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [07] Βενιζέλος: Θυμίζει προκήρυξη από τη βίλα Αμαλία η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

    Μήνυμα, με πολιτικό περιεχόμενο και αποδέκτη τον ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την κοπή της πίτας του ΠΑΣΟΚ, στην πρώτη συνάντηση εργασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της παράταξης για τη φετινή χρονιά, στη Βουλή.

    Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, αρχικά, ότι η χρονιά ξεκινά φαινομενικά αρνητικά, καθώς, όπως τόνισε, το ΠΑΣΟΚ δέχεται επίθεση. Σημείωσε, ωστόσο, ότι μπορεί να είναι και ευκαιρία για πολύ θετικούς οιωνούς και όρους.

    Συνεχίζοντας και παραπέμποντας στο μαχαίρι το οποίο κρατούσε προκειμένου να κόψει την πίτα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «επομένως, καλού-κακού, κρατάμε κι ένα μαχαίρι».

    «Το λέω αυτό γιατί η στρατηγική που εφαρμόζουν οι φίλοι μας στον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ έχει δύο άξονες: Ο ένας άξονας είναι εκ νέου εγκωμιασμός της βίας κι ο άλλος άξονας είναι η ποινικοποίηση και η στοχοποίηση» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος. Στον ίδιο τόνο και αναφερόμενος στην πρόταση που κατέθεσε χτες ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «γι' αυτό είδαμε κι ένα κείμενο χτες, που εμφανίστηκε ως νομικό, ενώ είναι σαν προκήρυξη από τη βίλα Αμαλία».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 January 2013 - 15:30:26 UTC