Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μανιτάκης: Ξεκινούν οι μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων
  • [02] Νέα επιδείνωση του καιρού
  • [03] Κατά 48% αυξήθηκαν τα αιτήματα για άδεια οπλοφορίας σε πέντε χρόνια
  • [04] Συνεδριάζει αύριο η ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων
  • [05] ΠΟΣΔΕΠ: Να συζητηθούν στη Βουλή τα φαινόμενα βίας στα πανεπιστήμια
  • [06] Στα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να λειτουργήσει το «Μακεδονία Παλλάς»

  • [01] Μανιτάκης: Ξεκινούν οι μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων

    Τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει και γίνονται για τη μεταρρύθμιση στο δημόσιο, καθώς και το συνολικό πλάνο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να αποκτήσει η χώρα ένα σύγχρονο, ευέλικτο, αποτελεσματικό και χρήσιμο για τον πολίτη, κράτος, όπως υποστηρίζει η ηγεσία του υπουργείου και γενικότερα η κυβέρνηση, παρουσίασε σήμερα ο Αντώνης Μανιτάκης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Ο κ. Μανιτάκης, αφού παρουσίασε τα δύο πρώτα οργανογράμματα που εγκρίθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης (των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής), αναφέρθηκε στις εκθέσεις αξιολόγησης των υπολοίπων υπουργείων, που βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και που αναμένεται να παρουσιαστούν προς έγκριση από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, στο οποίο προεδρεύει ο πρωθυπουργός, εντός των επόμενων ημερών.

    Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε ότι αφορά το πρόγραμμα κινητικότητας, είπε ότι έχουν συγκεντρωθεί οι ανάγκες και τα κενά των υπουργείων, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα βγει η εγκύκλιος του υπουργείου με την οποία θα καλεί τις υπηρεσίες και στη συνέχεια τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα να συμπληρώσουν τις αιτήσεις, για να μεταφερθούν στις νέες θέσεις τους. Πρόσθεσε ότι, «η διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα και ότι από τα τέλη Ιανουαρίου ή τον Φεβρουάριο θα έχουν γίνει ίσως και ολοκληρωθούν οι πρώτες μετακινήσεις».

    Τέλος, σχετικά με την κινητικότητα τόνισε, ότι «γίνεται από τώρα ο προγραμματισμός και η τεχνική προετοιμασία ώστε να είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε, να υπολογίσουμε τις 12.500 μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013. Αυτός ο προγραμματισμός γίνεται με τρόπο συστηματικό, ενώ αυτή τη φορά θα έχει προηγηθεί και η αξιολόγηση. Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους, όλο αυτό το πρόγραμμα της κινητικότητας θα είναι ένα πρόγραμμα βασικό, συστηματικό και θα γίνεται σε πάγια βάση με τα κριτήρια της αντικειμενικότητας που παρέχει το ΑΣΕΠ».

    Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πώς «τώρα που είναι ασφαλέστερο το δημοσιονομικό πλαίσιο και το έδαφος πιο εύφορο, τώρα είναι και η κατάλληλη περίοδος για μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές», τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ. στηρίζει την Διοικητική Μεταρρύθμιση».

    [02] Νέα επιδείνωση του καιρού

    Ισχυρή επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις.

    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η μετεωρολόγος της ΕΜΥ Χρυσούλα Πέτρου, χιόνιααναμένονται τις επόμενες ώρεςστο βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

    Στην Αττική τις επόμενες ώρες θα πέσει χιόνι στα βόρεια, ενώ, αύριο το μεσημέρι ενδέχεται να "ασπρίσει" και το κέντρο της Αθήνας. Το φαινόμενο θα διαρκέσει μία ημέρα, όμως το τσουχτερό κρύο θα παραμείνει μέχρι και την Τετάρτη.

    [03] Κατά 48% αυξήθηκαν τα αιτήματα για άδεια οπλοφορίας σε πέντε χρόνια

    Αύξηση μεγαλύτερη από 48% σημείωσαν τα αιτήματα ιδιωτών για άδεια οπλοφορίας για την ατομική τους ασφάλεια το 2012, σε σχέση με το 2008, σύμφωνα με στοιχεία από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια που κατατέθηκε στη Βουλή σε απάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτει ότι ενώ τα αιτήματα ιδιωτών για άδεια οπλοφορίας ανήλθαν το 2008 σε 1700, για το εντεκάμηνο του 2012 τα αιτήματα έφτασαν τα 2624, σημειώνοντας ουσιαστικά αύξηση 48%.

    [04] Συνεδριάζει αύριο η ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

    Με βασικό αντικείμενο τον καθορισμό της θέσης της κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο θέμα της προανακριτικής επιτροπής για τη «λίστα Λαγκάρντ», θα συνεδριάσει αύριο λίγο μετά τις 10 το πρωί στη Βουλή η ΚΟ του κόμματος υπό της προεδρία του προέδρου Πάνου Καμμένου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ από πηγές του κόμματος, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα προτείνουν την παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή, των κ.κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου, αλλά και των πρώην πρωθυπουργών κ.κ. Παπανδρέου και Παπαδήμου.

    [05] ΠΟΣΔΕΠ: Να συζητηθούν στη Βουλή τα φαινόμενα βίας στα πανεπιστήμια

    Τη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του ελληνικού Κοινοβουλίου, προκειμένου να συζητηθούν τα φαινόμενα βίας στο ελληνικό πανεπιστήμιο, ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), με επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της, Νικ. Σταυρακάκης, προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Γεώργιο Καλαντζή.

    Η ΠΟΣΔΕΠ σημειώνει την ανησυχία και την αγανάκτησή της «για τα επεισόδια βίας κατά καθηγητών Πανεπιστημίων και τις ανεξέλεγκτες καταστροφές της περιουσίας των Ιδρυμάτων, με αποκορύφωμα τα πρόσφατα περιστατικά στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».

    [06] Στα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να λειτουργήσει το «Μακεδονία Παλλάς»

    Στις 4 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός με κλειστές προσφορές, για τη βραχυχρόνια εκμίσθωση του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς», σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

    Παράλληλα ματαιώνεται ο ανοικτός πλειοδοτικός διαγωνισμός με το ίδιο αντικείμενο, που επρόκειτο να διεξαχθεί την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013.

    Σύμφωνα πάντοτε με τη διοίκηση του ΙΚΑ, ο νέος μισθωτής θα εγκατασταθεί έως τα μέσα του Φεβρουαρίου, ενώ η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι μεταβατική και θα διαρκέσει 12 μήνες. Μέσα στο 12μηνο, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διεθνούς διαγωνισμού επιλογής του μακροχρόνιου μισθωτή του ιστορικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 January 2013 - 17:30:23 UTC