Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Air France θέλει να αγοράσει την Alitalia
  • [02] ΚΚΕ: Τέλος στις θυσίες για την καπιταλιστική κερδοφορία
  • [03] Ολοκληρώθηκε ο καθιερωμένος καθαγιασμός των υδάτων στην Αθήνα
  • [04] Προβάδισμα Μπερσάνι δύο μήνες πριν από τις ιταλικές εκλογές

  • [01] Η Air France θέλει να αγοράσει την Alitalia

    Η γαλλική αεροπορική εταιρία Air France έχει αποφασίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταφέρει να αγοράσει την Alitalia, όπως αναφέρει σήμερα ο ιταλικός Τύπος.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero και την δημόσια τηλεόραση Rai, την προσφορά αγοράς έχει αναλάβει να προωθήσει η τράπεζα επενδύσεων Lazard και η συμφωνία μπορεί να υπογραφεί πριν την έλευση του καλοκαιριού.

    Η γαλλική αεροπορική εταιρία φέρεται έτοιμη να κάνει στους ιταλούς μετόχους, προσφορά κατά 20% υψηλότερη από το ποσό που διέθεσαν πριν από πέντε χρόνια για την αγορά της Alitalia.

    Ο τότε πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είχε εναντιωθεί σε πώληση σε ξένη αεροπορική εταιρία επιμένοντας ότι ο αερομεταφορέας έπρεπε να μείνει σε ιταλικά χέρια. Είχε επιλεγεί, τελικώς, μια συμμαχία ντόπιων επιχειρηματιών, η οποία είχε καταβάλλει κάτι περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Η συμμαχία Air France Klm είχε καταφέρει να διατηρήσει όμως το 25% των μετοχών.

    Όπως αναφέρουν οι σχολιαστές «μέσα σε τέσσερα χρόνια η Alitalia έχασε 753 εκατομμύρια ευρώ και η πώληση, πλέον, μοιάζει μονόδρομος, εκτός και αν υπάρξει μια δυναμική παρέμβαση από μέρους της ιταλικής πολιτικής».

    [02] ΚΚΕ: Τέλος στις θυσίες για την καπιταλιστική κερδοφορία

    "Στη νέα φοροκαταιγίδα που φέρνουν μαζί κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ένωση, στις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιτάξουν πιο αποφασιστική πάλη και αντεπίθεση απαιτώντας να καταργηθούν όλοι οι φόροι που εξοντώνουν την εργατική λαϊκή οικογένεια, την καταδικάζουν στη φτώχεια, στο κρύο και τη δυστυχία", επισημαίνεται σε σχόλιο του ΚΚΕ.

    "Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πιο αποφασιστικά πρέπει να πουν τέλος στις θυσίες για την καπιταλιστική κερδοφορία και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ" καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

    [03] Ολοκληρώθηκε ο καθιερωμένος καθαγιασμός των υδάτων στην Αθήνα

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η καθιερωμένη τελετή καθαγιασμού των υδάτων στην Αθήνα, η οποία τελέστηκε στη Δεξαμενή και στο Κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου.

    Στη Δεξαμενή, όπου χοροστάτησε ο επίσκοπος Νεοχωρίου, Παύλος, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, οι βουλευτές, Προκόπης Παυλόπουλος, Ανδρέας Ψυχάρης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Μαρίνος Ουζουνίδης, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

    Στην ανάγκη καταπολέμησης της διαφθοράς, ώστε να αποκαλύπτεται «παντού και πάντοτε το φως» αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά την τελετή.

    Στο μήνυμά του μετά την ολοκλήρωση των τελετών ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επισήμανε ότι «δεν αντιμετωπίζουμε μόνο οικονομική κρίση, αλλά και μια κρίση γενικότερη του πολιτικού συστήματος». «Έχω αρχίσει να συνειδητοποιώ πια πόσο σημαντικό είναι να μπούμε σε μια δημοκρατική κανονικότητα και ομαλότητα του πολιτικού συστήματος», πρόσθεσε.

    [04] Προβάδισμα Μπερσάνι δύο μήνες πριν από τις ιταλικές εκλογές

    Ο κεντροαριστερός συνασπισμός στην Ιταλία υπό τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι διαθέτει άνετο προβάδισμα λιγότερο από δύο μήνες πριν από τις εκλογές-- όπως προκύπτει από δημοσκόπηση-- και η συμμαχία του απερχόμενου πρωθυπουργού Μάριο Μόντι ενδέχεται να εξασφαλίσει μέχρι 15% της ψήφου.

    Ο αριθμός των ψηφοφόρων που απάντησαν ότι θα ψηφίσουν τον σχηματισμό του Μπερσάνι στις βουλευτικές εκλογές της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου έχει παραμείνει περίπου ο ίδιος--μεταξύ 38% και 39%--και το Δημοκρατικό του Κόμμα εμφανίζεται να συγκεντρώνει 32% με 33%, σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων ISPO.

    Η συμμαχία Μόντι έχει ανέβει στο 14% με 15% από μόλις 10% που καταλάμβανε πριν ανακοινώσει τον σχηματισμό της, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει αυξήσει το μερίδιο της ψήφου για το κόμμα του "Λαός της Ελευθερίας" σε 17% με 19% από 13% με 16% που ήταν στις αρχές Δεκεμβρίου, προκύπτει από τη δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Αν ο Μπερλουσκόνι συμμαχήσει με την Λέγκα του Βορρά, ο συνασπισμός του μπορεί να συγκεντρώσει μέχρι και το 28% της ψήφου, σύμφωνα με το ISPO. Τα δύο κόμματα ενδέχεται να έχουν συνομιλίες αργότερα σήμερα.

    Ο αριθμός των αναποφάσιστων ή εκείνων που δεν θα ψηφίσουν μειώθηκε στο κάτω του 40%, από σχεδόν 50% όπου βρισκόταν πριν από μερικές εβδομάδες.

    Ο νέος σχηματισμός «Επιλογή Πολιτών με τον Μόντι για την Ιταλία» που παρουσίασε την Παρασκευή ο απερχόμενος πρωθυπουργός θα λάμβανε, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, 9% και φέρεται να συγκεντρώνει ψήφους κυρίως από την κεντροαριστερά και τους μέχρι σήμερα αναποφάσιστους.

    Το "Κίνημα Πέντε Αστέρια" του κωμικού Μπέπε Γκρίλο έπεσε στο 13% με 14% από 17%-19% όπου βρισκόταν πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 January 2013 - 13:30:22 UTC