Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Tέσσερις "μνηστήρες" για το ΤΤ
  • [02] Για σκευωρία μιλούν οι δύο αστυνομικοί σχετικά με το κύκλωμα ναρκωτικών
  • [03] «Το όνομα Ευαγγ. Βενιζέλος είναι συνώνυμο του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ» δηλώνει ο Ν. Παππάς
  • [04] Γ. Παπακωνσταντίνου: "Δεν με απασχολεί το ζήτημα της παραγραφής"
  • [05] «Δεν θα στηρίξουμε πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ εάν εξαιρεθεί ο Παπανδρέου» δηλώνει o Τ. Κουίκ
  • [06] "Όλα στο φως" δηλώνει ο Δ. Αβραμόπουλος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ
  • [07] Φυλάκιση 4 ετών με αναστολή και πρόστιμο 11.000 ευρώ για τον Ανδρ. Γ. Κουρή

  • [01] Tέσσερις "μνηστήρες" για το ΤΤ

    Το ενδιαφέρον τους για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επιβεβαιώνουν οι τράπεζες Alpha Bank, Εθνική, Eurobank και Attica Bank, σε απάντησή τους σε σχετική ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Alpha Bank η τράπεζα επιβεβαιώνει το καταρχάς ενδιαφέρον της για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δίχως, επί του παρόντος, να δύναται, εκ του νόμου και βάσει συμβατικής προβλέψεως, να παράσχει οιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

    Επίσης με ανακοίνωσή της, η Eurobank επιβεβαιώνει ότι εξακολουθεί να ενδιαφέρεται, υπό προϋποθέσεις, για το TT, ενώ η Εθνική αναφέρει ότι το ενδιαφέρον της Τράπεζας για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, υπό προϋποθέσεις, δεν έχει παύσει, τονίζοντας παράλληλα ότι προτεραιότητα της αποτελεί εν εξελίξει δημόσιας πρότασης της ΕΤΕ προς τους μετόχους της Τράπεζας Eurobank Ergasias.

    Τέλος και η Attica Bank επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της για το Τ.Τ.

    [02] Για σκευωρία μιλούν οι δύο αστυνομικοί σχετικά με το κύκλωμα ναρκωτικών

    Για εις βάρος τους σκευωρία έκαναν λόγο, απολογούμενοι ενώπιον της Δ' ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, οι δύο αστυνομικοί που συνελήφθησαν για συμμετοχή σε πολυμελές κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Πρόκειται για τον διοικητή του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Βόλου και τον αρχιφύλακα της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

    Σε ερώτηση της ανακρίτριας για τις «συναλλαγές» που κατηγορούνται ότι είχαν με τους τρεις Αλβανούς φερόμενους ως «αρχηγούς» της οργάνωσης, υποστήριξαν ότι η όποια «συνεργασία» αφορούσε την προσπάθεια άντλησης πληροφοριών για τη δράση -και εν τέλει- εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών.

    [03] «Το όνομα Ευαγγ. Βενιζέλος είναι συνώνυμο του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ» δηλώνει ο Ν. Παππάς

    «Το όνομα Ευάγγελος Βενιζέλος είναι συνώνυμο του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ» δηλώνει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Ν. Παππάς στη Real News. O κ. Παππάς επιτίθεται στην κυβέρνηση λέγοντας πως «φαίνεται πως έχει δυο συγκολλητικές ουσίες. Το μνημόνιο και την ομερτά».

    Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλ. Τσίπρα, επαναφέρει τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική για το μνημόνιο και προβλέπει πτώση της κυβέρνησης.

    [04] Γ. Παπακωνσταντίνου: "Δεν με απασχολεί το ζήτημα της παραγραφής"

    "Δεν με απασχολεί το ζήτημα της παραγραφής και δεν επιδιώκω κάτι, διότι θέλω να αθωωθώ" δηλώνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνεργάτες του, σύμφωνα το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, αναφορικά με την έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ.

    [05] «Δεν θα στηρίξουμε πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ εάν εξαιρεθεί ο Παπανδρέου» δηλώνει o Τ. Κουίκ

    «Δεν θα στηρίξουμε πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ εάν εξαιρεθεί ο Παπανδρέου» δηλώνει στη Real News o Τέρενς Κουίκ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. αφήνει αιχμές για την απόφαση της πλειοψηφίας να εξαιρεθεί από την πρόταση για προκαταρκτική ο Ε. Βενιζέλος σημειώνοντας «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».

    Υπογραμμίζει δε, πως «θα πρέπει να μπει τέλος στις μαφίες των συγκαλύψεων».

    [06] "Όλα στο φως" δηλώνει ο Δ. Αβραμόπουλος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

    "΄Ολα στο φως" δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στη Real News, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο παραπομπής του Γ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

    «Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν, να αποκατασταθεί η όποια βλάβη του Δημοσίου και να διαλυθεί η καχυποψία, δυστυχώς, μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης για συνενοχή» αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Σε ερώτημα αν έχει πολιτικές ευθύνες ο Ε. Βενιζέλος σημειώνει πως «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στήριξε την πρόταση για προκαταρκτική επιτροπή».

    Δεν αποκλείει δε, κλήση στην επιτροπή του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου λέγοντας πως «η επιτροπή θα κρίνει ποιους θα καλέσει».

    [07] Φυλάκιση 4 ετών με αναστολή και πρόστιμο 11.000 ευρώ για τον Ανδρ. Γ. Κουρή

    Ποινή φυλάκισης 4 ετών, με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 11.000 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον Ανδρέα Γ. Κουρή για την κατηγορία της μης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.

    Ο Ανδρέας Κουρής συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Δίωξης οικονομικού εγκλήματος για χρέη περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ του τηλεοπτικού σταθμού ALTER από μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

    Απολογούμενος ο επιχειρηματίας αρνήθηκε την κατηγορία και τόνισε ότι δεν έχει ποινική ευθύνη για τις οφειλές του σταθμού καθώς ήταν αντιπρόεδρος αλλά όχι εκτελεστικό μέλος της διοίκησης.

    Αντίθετη κρίση για τον κατηγορούμενο εξέφρασε στην αγόρευση του ο Εισαγγελέας Έδρας ο οποίος ζήτησε την ενοχή του Ανδρέα Γ. Κουρή επισημαίνοντας ότι δεν νοείται αντιπρόεδρος εταιρίας χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες.

    Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ανδρέα Κουρή τόνισαν στις αγορεύσεις τους ότι δεν προκύπτει δόλος εκ μέρους του, δηλαδή γνώση του για την οφειλή και κακόβουλη μη απόδοση της, επικαλέστηκαν το σχετικό ΦΕΚ για την ίδρυση της εταιρίας σύμφωνα με το οποίο δεν έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες ο αντιπρόεδρος της και τόνισαν ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ καταδίκη αντιπροέδρου εταιρίας για μη καταβολή εισφορών.

    Το δικαστήριο αρνήθηκε να αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου που αιτήθηκε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου και ζήτησε να γίνει δεκτό ο Εισαγγελέας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 January 2013 - 19:30:26 UTC