Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παράταση προθεσμίας έκδοσης οικοδομικών αδειών έως τις 25-11-2013
  • [02] Γ. Βρούτσης: "Η χώρα γνωρίζει για πρώτη φορά πόσες συντάξεις δίνει"
  • [03] ΝΔ: "Ας πάψει να προκαλεί ο κάθε κ. Καραγιαννίδης τους Έλληνες"
  • [04] Εξηγήσεις για 4 κακουργήματα θα δώσουν την ερχόμενη εβδομάδα οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [05] Η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων στη συνάντηση Στουρνάρα με τους επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ
  • [06] Στο 7,8% η ανεργία τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ

  • [01] Παράταση προθεσμίας έκδοσης οικοδομικών αδειών έως τις 25-11-2013

    Την παράταση μέχρι την 25-11-2013 της προθεσμίας έκδοσης αδειών δόμησης για τις οποίες είχαν υποβληθεί πλήρεις φάκελοι προ της έναρξης εφαρμογής του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (Ν.Ο.Κ.), ανακοίνωσε σήμερα το ΥΠΕΚΑ.

    Η παράταση δίνεται με αφορμή ερωτήματα που υποβλήθηκαν στο ΥΠΕΚΑ τις τελευταίες ημέρες σχετικώς με την προθεσμία έκδοσης αδειών δόμησης για τις οποίες είχαν υποβληθεί πλήρεις φάκελοι προ της έναρξης εφαρμογής του Ν.Ο.Κ., ενώ όπως αποδείχτηκε λόγω των αλλαγών του νομικού πλαισίου σε κάποιες περιπτώσεις οι υπηρεσίες δόμησης δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον έλεγχο μέσα στην ταχθείσα προθεσμία.

    [02] Γ. Βρούτσης: "Η χώρα γνωρίζει για πρώτη φορά πόσες συντάξεις δίνει"

    «Η χώρα σήμερα γνωρίζει για πρώτη φορά πόσους συνταξιούχους έχει και πόσες συντάξεις δίνει». Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, μετά το τέλος της σύσκεψης που είχε σήμερα στο Υπουργείο, με τους διοικητές όλων των ασφαλιστικών ταμείων που εποπτεύονται από το Υπουργείο Εργασίας.

    «Η Ελλάδα», συνέχισε ο υπουργός Εργασίας, «από τις 21 Δεκεμβρίου 2012 απέκτησε για πρώτη φορά ψηφιακή και ηλεκτρονική βάση όλων των συντάξεων και συνταξιούχων. Αυτό αποτελεί μία τεράστια μεταρρύθμιση προς όφελος όλων μας. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτό έγινε με ίδιες δυνάμεις. Χωρίς να καταβάλλουμε ένα ευρώ, χωρίς να μπούμε σε διαδικασίες πολυδάπανων διαγωνισμών μέσα μόνο από την πολιτική βούληση και τις δράσεις του υπουργείου για εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

    Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) Χρήστος Χάλαρης, συζητήθηκε επίσης το θέμα των απογραφών και ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «ως τις στις 28 Φεβρουαρίου 2013 τελειώνουν όλες οι απογραφές και δεν πρόκειται να υπάρξει μεταβατική περίοδος».

    Μετά την ολοκλήρωση των απογραφών, ξεκινά η εφαρμογή του συστήματος «Αριάδνη», το οποίο θα καταγράφει σε πραγματικό χρόνο κάθε δημογραφική αλλαγή, εκμηδενίζοντας έτσι τα φαινόμενα παραβατικότητας στην απονομή των συντάξεων.

    Ο υπουργός Εργασίας, αναφέρθηκε επίσης στο σύστημα της ενιαίας αρχής πληρωμής συντάξεων, από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), του οποίου η εφαρμογή ξεκινά από την 1-7-2013.

    Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, υπάρχει ήδη όφελος περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ από την φοροδιαφυγή που εντοπίστηκε στις φορολογικές δηλώσεις των συνταξιούχων, καθώς κύριες ή επικουρικές συντάξεις δεν δηλώνονταν με ακρίβεια ή και καθόλου.

    [03] ΝΔ: "Ας πάψει να προκαλεί ο κάθε κ. Καραγιαννίδης τους Έλληνες"

    Σε υψηλούς τόνους απάντησε η Νέα Δημοκρατία στα όσα είπε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Καραγιαννίδης, στο BHMA FM.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι: "αμέσως μετά τον Εκπρόσωπο του κ. Τσίπρα, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Καραγιαννίδης, απευθυνόμενος προφανώς στους κουκουλοφόρους, κατέστησε σαφές πως, για να αναβαθμιστούν και εκείνοι σε βουλευτές του κόμματος, οφείλουν να έχουν τουλάχιστον δύο ρόπαλα, αντιασφυξιογόνες μάσκες και να έχουν εντρυφήσει στον ?τσελεμεντέ του αναρχικού?. Επιβεβαιώνοντας, έτσι, πλήρως την προστασία του ΣΥΡΙΖΑ στους κουκουλοφόρους. Και ας πάψει να προκαλεί ο κάθε κ. Καραγιαννίδης τους Έλληνες, κρυπτόμενος πίσω από τη βουλευτική του ασυλία".

    Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραγιαννίδης είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων,στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM: "Εχω δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δυο ρόπαλα στα οποία είναι πάνω οι σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και τον τσελεμεντέ του αναρχικού. Μπορείτε να καλέσετε τον Δένδια να με συλλάβει. Τα ρόπαλα αυτά είναι σαν αυτά τα ωραία κονταράκια που έχει και το ΚΚΕ και χρησιμεύουν στις πορείες για να υπάρχει αλυσίδα προστασίας. Δεν ήξερα ότι κηρύχθηκαν παράνομα".

    [04] Εξηγήσεις για 4 κακουργήματα θα δώσουν την ερχόμενη εβδομάδα οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου

    Το ενδεχόμενο διάπραξης τεσσάρων κακουργημάτων και ενός πλημμελήματος εκ μέρους των συγγενικών προσώπων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου εξετάζουν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

    Η εξαδέλφη του πρώην υπουργού Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγος της Συμεών Σικιαρίδης και ο σύζυγος της αδελφής της Ανδρέας Ρωσσώνης ,που εμφανίζονται στην πρωτότυπη λίστα ως δικαιούχοι λογαριασμών στην ελβετική τράπεζα, κλήθηκαν από τους Εισαγγελείς για εξηγήσεις με την ιδιότητα των ύποπτων για την διάπραξη συνολικά πέντε αδικημάτων και σήμερα δια των συνηγόρων τους έλαβαν προθεσμία για τις καταθέσεις τους για την ερχόμενη εβδομάδα.

    Οι κλήσεις σε ανωμοτί καταθέσεις που απέστειλαν οι Εισαγγελείς στα τρία συγγενικά πρόσωπα του Γ. Παπακωνσταντίνου αφορούν την διερεύνηση των αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος της:

    - ηθικής αυτουργίας σε νόθευση δημοσίου εγγράφου, σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 «περί καταχραστών του δημοσίου» - ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου επίσης σε συνδυασμό με τον 1608/50 - νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα - φοροδιαφυγής που υπερβαίνει το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις των διατάξεων της φορολογίας εισοδήματος.

    Ερευνώμενο αδίκημα επίσης, είναι και το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

    Οι δύο οικονομικοί Εισαγγελείς χθες άνοιξαν τον κύκλο των καταθέσεων συνεργατών του πρώην υπουργού Οικονομικών και φέρονται τις επόμενες ημέρες να σκοπεύουν να εξετάσουν για το θέμα της αλλοίωσης της λίστας, όλα τα πρόσωπα που υπηρετούσαν στο υπουργικό γραφείο την επίμαχη περίοδο που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου το ηλεκτρονικό αρχείο από την τότε ομόλογο του κ. Λαγκάρντ. Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να εξακριβωθεί αν και σε ποιόν ή ποιους υπαλλήλους παρέδωσε την λίστα ο κ. Παπακωνσταντίνου και με τι εντολή. Ο ίδιος πάντως στην εξέταση του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής είχε υποστηρίξει ότι το επίμαχο υλικό το είχε παραδώσει σε συνεργάτη του γραφείου του, που δεν είχε κατονομάσει, για να το φυλάξει.

    [05] Η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων στη συνάντηση Στουρνάρα με τους επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ

    Ο σχεδιασμός των επόμενων κινήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, τέθηκε σε σύσκεψη, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής του Ταμείου.

    Σύμφωνα με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, στη σύσκεψη εκφράστηκε η θέληση για τις εξής κινήσεις:

    ? Να έχουν ολοκληρωθεί εντός του α΄ τριμήνου οι διαδικασίες σχετικά με τους διαγωνισμούς για ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΠΑΠ, Αφάντου και Κασσιόπη

    ? Να έχουν μεταβιβασθεί στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, προς αξιοποίηση, 1.000 ακίνητα έως το 2014, από τα οποία, τα 40 ακίνητα έως το τέλος Μαρτίου εφέτος

    ? Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των λιμανιών, των μαρίνων και των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας

    ? Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση, μέσω sale and lease back, των 34 ακινήτων του Δημοσίου (εκ των οποίων τα έξι στο εξωτερικό), που έχουν «περάσει» στο ΤΑΙΠΕΔ.

    [06] Στο 7,8% η ανεργία τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ

    Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 155.000 νέες θέσεις εργασίας το Δεκέμβριο, περισσότερες από ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές. Ειδικότερα στον ιδιωτικό τομέα δημιουργήθηκαν 168.000 θέσεις εργασίας ενώ στον δημόσιο το εργατικό δυναμικό μειώθηκε κατά 13.000 άτομα. Οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ρόιτερς, προέβλεπαν δημιουργία 150.000 νέων θέσεων εργασίας.

    Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 7,8% (ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μικρή μείωση στο 7,7%), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αμερικανικής Στατιστικής Υπηρεσίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 January 2013 - 15:30:23 UTC