Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στουρνάρας: Στο Eurogroup η απόφαση για την επόμενη δόση
  • [02] Με χιόνια και τσουχτερό κρύο τα Θεοφάνεια σε όλη τη χώρα
  • [03] Στην ανακρίτρια οι «εγκέφαλοι» του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών
  • [04] Κατάργηση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης προτείνει το ΚΚΕ
  • [05] Εκτός λειτουργίας προσωρινά ο προαστιακός σιδηρόδρομος
  • [06] Σταθερός ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη το Δεκέμβριο
  • [07] Παράταση ζήτησε η πλευρά του Φεϊζάλ από την ΠΑΕ ΠΑΟ

  • [01] Στουρνάρας: Στο Eurogroup η απόφαση για την επόμενη δόση

    Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με βασικό θέμα την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ολοκληρωθούν ενόψει και της επικείμενης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup).

    Σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε πως στο Eurogroup θα ληφθεί η απόφαση για την επόμενη δόση τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη και να έχει κλείσει και η εκκρεμότητα του φορολογικού η οποία, όπως είπε, θα ψηφιστεί την επόμενη Παρασκευή.

    Ο κ. Στουρνάρας δεν θέλησε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να τον βάλει στο κάδρο όσον αφορά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ τονίζοντας πως δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα και πως δεν τον αφορά.

    Σχετικά με τις υποθέσεις επιχειρηματιών οι οποίοι οδηγούνται τις τελευταίες μέρες στο αυτόφωρο για χρέη στο δημόσιο ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως οι αρχές κάνουν τη δουλειά τους.

    [02] Με χιόνια και τσουχτερό κρύο τα Θεοφάνεια σε όλη τη χώρα

    Με χιόνια, ακόμα και σε πεδινές περιοχές, βοριάδες και τσουχτερό κρύο θα γιορτάσουμε φέτος τα Θεοφάνεια. Η επιδείνωση του καιρού φαίνεται πως αυτή τη φορά θα έχει διάρκεια.

    Η σταδιακή αλλαγή του καιρού αναμένεται από αύριο το βράδυ από τη βόρεια Ελλάδα, με βροχές που σταδιακά θα μετατραπούν σε χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα πέσει αρχικά δύο με τρεις βαθμούς, ωστόσο με την επικράτηση βόρειων ανέμων, έντασης έξι με επτά μποφόρ, τα ξημερώματα της Κυριακής, το κρύο θα γίνει πιο τσουχτερό.

    Την Κυριακή η μεταβολή του καιρού θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα με χιόνια στις περισσότερες πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με υψόμετρο πάνω από 200 μέτρα και χιονόνερο σε παραθαλάσσια σημεία. Τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και στα ορεινά των νησιών του Αιγαίου και την Κρήτη. Δεν αποκλείεται την Κυριακή να χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο γύρω από την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Χιόνια φαίνεται πως θα δούμε στην Πεντέλη, την Πάρνηθα, ακόμα και τη Μαλακάσα.

    Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει την Κυριακή στην Αττική ως τους έξι με επτά βαθμούς Κελσίου στα βόρεια του νομού και τα ξημερώματα της Δευτέρας θα είναι λίγο πάνω από τους μηδέν βαθμούς, με την αίσθηση ωστόσο του κρύου πολύ πιο έντονη, λόγω των βόρειων ανέμων.

    [03] Στην ανακρίτρια οι «εγκέφαλοι» του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών

    Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία των απολογιών των κατηγορουμένων για συμμετοχή στο πολυμελές κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

    Ανάμεσα στους εννέα συλληφθέντες που θα λογοδοτήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώπιον της Δ' ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης είναι οι δύο Αλβανοί, φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος, καθώς και δύο αστυνομικοί, ο προϊστάμενος του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Βόλου και ο αρχιφύλακας της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

    Κατά την μεταγωγή τους στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, νωρίτερα το πρωί, συγκεντρώθηκαν συνάδελφοι των δύο συλληφθέντων αστυνομικών έξω από το δικαστικό μέγαρο, προκειμένου να τους εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.Μάλιστα, αποδοκίμασαν τους αστυνομικούς του Μεταγωγών που συνόδευαν τους συλληφθέντες στο γραφείο της ανακρίτριας.

    Οι απολογίες των κατηγορουμένων αναμένεται να ολοκληρωθούν αργά το βράδυ, οπότε η ανακρίτρια και η εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την προφυλάκισή τους ή όχι.

    Για την υπόθεση προφυλακίστηκαν μέχρι στιγμής 14 κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών ο αρχιφύλακας της Ασφάλειας Αγρινίου, ενώ άλλοι 12 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

    [04] Κατάργηση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης προτείνει το ΚΚΕ

    «Κυνισμό και αδιαφορία για την υγεία του λαού και των παιδιών φανερώνει ο τρόπος που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα της αιθαλομίχλης. Η λύση είναι να καταργηθούν οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης, καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, να καταργηθούν τα χαράτσια και να μειωθεί το τιμολόγιο της ΔΕΗ για τις λαϊκές οικογένειες και τους ανέργους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ «για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το πρόβλημα της αιθαλομίχλης».

    [05] Εκτός λειτουργίας προσωρινά ο προαστιακός σιδηρόδρομος

    Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει προσωρινά ο προαστιακός καθώς άνδρας επιχείρησε να κόψει καλώδια στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι με αποτέλεσμα να πάθει ηλεκτροπληξία.

    Ο άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες αθίγγανος ηλικίας περίπου 35 ετών, χτυπήθηκε από υψηλής τάσης ρεύμα και βρήκε τραγικό θάνατο.

    Λόγω της επιχείρησης απεγκλωβισμού διεκόπη η μετακίνηση των συρμών για αεροδρόμιο από Κιάτο.

    [06] Σταθερός ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη το Δεκέμβριο

    Σταθερός παρέμεινε ο δείκτης του πληθωρισμού σε ετήσια βάση στην ευρωζώνη το Δεκέμβριο, παραμένοντας όπως και τον Νοέμβριο στο 2,2%, όπως αναφέρει σήμερα στη δημοσίευση των πρώτων εκτιμήσεών του η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

    Η τιμή αυτή, που ανταποκρίνεται στις προβλέψεις των αναλυτών που είχαν ερωτηθεί από τον DowJones Newswires , επιβεβαιώνουν την επιβράδυνση της πορείας του πληθωρισμού που είχε διαπιστωθεί από τις αρχές του 2012 και η οποία είχε διακοπεί για δύο μήνες, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

    [07] Παράταση ζήτησε η πλευρά του Φεϊζάλ από την ΠΑΕ ΠΑΟ

    Νέα παράταση, αυτή τη φορά μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, ζήτησε η πλευρά του Πρίγκιπα Φεϊζάλ Αλ Σαούντ για την καταβολή των 28 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

    Η πλευρά του Φεϊζάλ επικαλέστηκε τεχνικό πρόβλημα και με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο ζήτησε παράταση δύο εργάσιμων ημερών δίνοντας την υπόσχεση πως σε 4 ημέρες από σήμερα θα καταθέσει τα χρήματα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Πλέον, αναμένεται η αντίδραση της ΠΑΕ σ' αυτό το αίτημα της πλευράς του Πρίγκιπα, απόφαση που θα λάβουν οι μέτοχοι της πράσινης ΠΑΕ. Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το Δ.Σ. το οποίο είχε ανακοινωθεί.

    Νωρίτερα είχε οριστεί ραντεβού των εκπροσώπων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και του Πρίγκιπα για τις 11:00 σήμερα το πρωί σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς έτσι ώστε η πλευρά του Φαϊζάλ να εμφανίσει την επιταγή και να καταθέσει τα 28.000.000 στον λογαριασμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 January 2013 - 11:30:23 UTC