Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τους 45.000 φθάνουν οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ που δεν έχουν απογραφεί
  • [02] Με δόσεις θα εφαρμοσθεί η μείωση στις συντάξεις Ιανουαρίου
  • [03] Περισσότερα από 710 κρουαζιερόπλοια, αναμένονται φέτος στον Πειραιά

  • [01] Τους 45.000 φθάνουν οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ που δεν έχουν απογραφεί

    «Θα προχωρήσουμε σε αναστολή της καταβολής της σύνταξης για τον Φεβρουάριο σε όσους συνταξιούχους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών δεν προσέλθουν να απογραφούν» διαβεβαιώνει με σημερινή δήλωσή του, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στη νέα παράταση που δόθηκε για την απογραφή και η οποία λήγει την ερχόμενη Παρασκευή 4 Ιανουαρίου.

    Ο κ. Βρούτσης αναφέρει στη δήλωσή του, ότι από τους 350.000 συνταξιούχους, δεν έχουν απογραφεί έως σήμερα περίπου οι 45.000 και τονίζει ότι «το νοικοκύρεμα που έχουμε ξεκινήσει, προϋποθέτει συνέπεια από όλους μας».

    Σημειώνει τέλος, ότι ειδικά για τον ΟΑΕΕ «δεν χωρούν δικαιολογίες καθώς δόθηκε επαρκέστατος χρόνος δύο ολόκληρων μηνών για την απογραφή των συνταξιούχων».

    [02] Με δόσεις θα εφαρμοσθεί η μείωση στις συντάξεις Ιανουαρίου

    Τμηματικά θα εφαρμοσθούν οι μειώσεις στις συντάξεις Ιανουαρίου, που δεν εφαρμόσθηκαν επειδή δεν είχε ολοκληρωθεί το ενιαίο σύστημα πληρωμών των συντάξεων.

    Οι συντάξεις του Ιανουαρίου καταβλήθηκαν χωρίς τη μείωση που προβλεπόταν από τον νέο νόμο, όμως το υπουργείο Εργασίας αποκλείει το ενδεχόμενο να μεταφερθεί ολόκληρο το ποσόν της μείωση στη σύνταξη του επόμενου μήνα.

    Κι αυτό γιατί η σύνταξη του Φεβρουαρίου, θα είναι σε κάθε περίπτωση μειωμένη και η επιβολή "διπλής μείωσης" στον ίδιο μήνα θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στους συνταξιούχους.

    Σύμφωνα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, «για κοινωνικούς λόγους, αναζητείται τρόπος ώστε το ποσό της μείωσης να "απλωθεί" από τρεις ως τέσσερις μήνες προκειμένου να είναι περισσότερο ανώδυνο».

    [03] Περισσότερα από 710 κρουαζιερόπλοια, αναμένονται φέτος στον Πειραιά

    Περισσότερα από 710 κρουαζιερόπλοια, αναμένεται φέτος να προσεγγίσουν το λιμάνι του Πειραιά. Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Γιώργος Ανωμερίτης, υποδεχόμενος τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου COSTA MAGICA, το πρώτο που μπήκε στο λιμάνι του Πειραιά το 2013, με 3.336 επιβάτες.

    «Η Ελλάδα είναι ένας μοναδικός τόπος προορισμού, που παρέχει ποιότητα, ασφάλεια και διαθέτει φυσικές ομορφιές και διαχρονικό πολιτισμό», είπε ο κ. Ανωμερίτης και πρόσθεσε ότι «το 2013 θα είναι μια ανοδική χρονιά για την κρουαζιέρα και στο λιμάνι θα υποδεχθούμε περισσότερους από 2,2 εκατ. τουρίστες».

    Το κρουαζιερόπλοιο COSTA MAGICA της ιταλικής εταιρίας COSTA, ανήκει στον όμιλο της Carnival, τα πλοία της οποίας θα επισκεφθούν το λιμάνι του Πειραιά με 74 δρομολόγια το 2013, έναντι 33 του 2012.

    Ο Πειραιάς το 2013 θα διαθέτει 11 θέσεις ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων, ενώ ήδη έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η επέκταση του λιμένα κρουαζιέρας για 6 θέσεις ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς (μήκους άνω των 300μ.)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 January 2013 - 15:30:22 UTC