Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ
  • [02] Αυτοκτόνησε 62χρονος στη Λίμνη Πλαστήρα
  • [03] Πλεόνασμα 2,3 δισ. ευρώ στο ενδεκάμηνο του 2012
  • [04] Παραιτήθηκε από τη θέση της στο ΤΑΙΠΕΔ, η Ελένη Παπακωνσταντίνου
  • [05] Κονδύλι 55,7 εκατ. ευρώ για 4 μεγάλα επενδυτικά έργα φυσικού αερίου
  • [06] «Η Ευρώπη αποτελεί τον κύριο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία το 2013»
  • [07] Ένα 64σέλιδο ειδικό τεύχος με σκίτσα για τον Μωάμεθ δημοσίευσε το Charlie Hebdo
  • [08] Ινδία: Οι δικηγόροι αρνούνται να αναλάβουν την υπεράσπιση των βιαστών της 23χρονης
  • [09] Στη δημοσιότητα «Εκθεση Προόδου» για την πορεία της Τουρκίας το 2012

  • [01] Επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ

    Επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών και ελεγχόμενη εκτόνωση της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ ότι βρίσκεται πίσω από τον περιορισμό της έρευνας αποκλειστικά στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου.

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «ο περιορισμός της έρευνας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποκλειστικά στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου αποσκοπεί στο να οδηγήσει την όλη υπόθεση σε μια ελεγχόμενη εκτόνωση, καθώς και στο να συγκαλυφθούν οι ευθύνες και των υπολοίπων εμπλεκομένων προσώπων».

    Αναφερόμενος, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, στον ρόλο του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», σχολιάζει ότι «ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά ότι ο κ. Βενιζέλος παρακρατούσε στο σεντούκι του επί μήνες τη λίστα, πως ο κ. Παπανδρέου γνώριζε για την ύπαρξή της και τη μη αξιοποίησή της και πως ο κ. Στουρνάρας σύρθηκε στο να αναζητήσει την αυθεντική λίστα κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, ύστερα από τρεις ολόκληρους μήνες» .

    «Ο ελληνικός λαός δεν περιμένει από αυτούς που συγκάλυψαν την υπόθεση της SIEMENS να αποκαλύψουν την αλήθεια. Είναι άλλωστε αυτοί που κατασκεύασαν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, για να παραγράφονται οι ευθύνες των πολιτικών προσώπων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σχολιάζοντας «διαρροές- κατηγορίες εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ», τις τελευταίες ημέρες αναφέρει ότι «πρόκειται για έναν ένοχο πανικό που δεν πείθει κανέναν».

    «Τους λέμε, για άλλη μια φορά, πως δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου και πως αυτοί, που εξέθρεψαν τη διαφθορά, δεν μπορούν να ξανακοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ.

    [02] Αυτοκτόνησε 62χρονος στη Λίμνη Πλαστήρα

    Τέλος στη ζωή του έβαλε, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, ένας 62χρονος, ο οποίος βρέθηκε πνιγμένος στη Λίμνη Πλαστήρα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το άψυχο σώμα του αυτόχειρα βρήκαν συγγενείς του.

    Οι αστυνομικές αρχές διεξάγουν έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν τα αίτια που οδήγησαν τον 62χρονο σε αυτή την πράξη.

    [03] Πλεόνασμα 2,3 δισ. ευρώ στο ενδεκάμηνο του 2012

    Πλεόνασμα της τάξεως των 2,3 δισ. ευρώ παρουσιάζουν τα ταμειακά στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για το πρωτογενές ισοζύγιο, σε μη ενοποιημένη βάση, για το ενδεκάμηνο του 2012, έναντι ελλείμματος 3,6 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, το αποτέλεσμα του ενδεκάμηνου παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με το δεκάμηνο του 2012, με τις ληξιπρόθεσμες, μάλιστα, υποχρεώσεις να έχουν μειωθεί κατά 119 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο.

    «Τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2012 επιβεβαιώνουν την ικανοποιητική εκτέλεση του Προϋπολογισμού», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών και προσθέτει πως «αυτές οι θετικές εξελίξεις στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού καταδεικνύουν ότι η προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης, προσαρμογής και πειθαρχίας αποδίδει καρπούς, ενώ διαμορφώνονται και οι προϋποθέσεις για τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, με στόχο η χώρα να μεταπηδήσει από τον κύκλο των ελλειμμάτων στο κύκλο της βιώσιμης ανάπτυξης, με στέρεες βάσεις».

    [04] Παραιτήθηκε από τη θέση της στο ΤΑΙΠΕΔ, η Ελένη Παπακωνσταντίνου

    Την παραίτησή της από τη θέση της στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), υπέβαλε σήμερα το πρωί η Ελένη Παπακωνσταντίνου.

    Σε επιστολή της προς τη διοίκηση του Ταμείου, η κ. Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι είναι αστήρικτη η δημόσια μνεία του ονόματός της αναφορικά με την υπόθεση της τράπεζας HSBC.

    Η τραπεζική κατάθεση που διατηρεί, αναφέρει στην ίδια επιστολή, είναι νόμιμη και συνιστά περιουσία της ιδίας και του συζύγου της, αναφέρει.

    Ωστόσο, για να μην αμφισβητηθεί η ομαλή λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ και για να διευκολυνθεί η διοίκησή του, υποβάλλει την παραίτησή της.

    Η κ. Παπακωνσταντίνου, είχε τοποθετηθεί στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου στις 20 Σεπτεμβρίου, ως νομική σύμβουλος.

    [05] Κονδύλι 55,7 εκατ. ευρώ για 4 μεγάλα επενδυτικά έργα φυσικού αερίου

    Εγκρίθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων οι επιχορηγήσεις του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ ΑΕ) για τον σταθμό συμπίεσης φυσικού αερίου στη Νέα Μεσημβρία, για τον αγωγό φυσικού αερίου υψηλής συμπίεσης προς Αλιβέρι, για τον σταθμό συμπαραγωγής ηλεκτρισμού- θερμότητας στη Ρεβυθούσα και για τον αγωγό φυσικού αερίου υψηλής πίεσης Άγιοι Θεόδωροι- Μεγαλόπολη.

    Ειδικότερα, η γενική γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης ζήτησε με έγγραφό της από την Τράπεζα της Ελλάδος την αποδέσμευση κονδυλίου 55.686.851,57 ευρώ το οποίο αποτελεί το μερίδιο της κοινοτικής συμμετοχής για τα έργα αυτά που είτε έχουν ήδη ολοκληρωθεί με κεφάλαια του ΔΕΣΦΑ είτε βρίσκονται σε φάση κατασκευής.

    Για τον αγωγό φυσικού αερίου υψηλής συμπίεσης Άγιοι Θεόδωροι- Μεγαλόπολη, που βρίσκεται υπό κατασκευή, εγκρίθηκε ποσό κατανομής 7.349.404,04 ευρώ, ποσό 3.494.894,67 ευρώ εγκρίθηκε για τον σταθμό συμπαραγωγής ηλεκτρισμού- θερμότητας στη Ρεβυθούσα, ποσό 23.449.169,67 ευρώ εγκρίθηκε για τον αγωγό φυσικού αερίου υψηλής συμπίεσης προς Αλιβέρι και ποσό 21.393.383,19 ευρώ εγκρίθηκε για τον σταθμό συμπίεσης φυσικού αερίου στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης.

    [06] «Η Ευρώπη αποτελεί τον κύριο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία το 2013»

    Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει τον κύριο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία το 2013, εκτιμά ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Handelsblatt.

    "Ο πραγματικός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στην Ευρώπη", γράφει αναφερόμενος στις οικονομικές δυσχέρειες της Ισπανίας και της Ελλάδας.

    "Οι χώρες αυτές βρίσκονται σε ύφεση από την οποία δεν εμφανίζεται κανένα σημείο εξόδου", διευκρινίζει.

    Για την έξοδο από την κρίση που πλήττει την ευρωζώνη εδώ και πολλούς μήνες, ο Αμερικανός νομπελίστας απορρίπτει την ιδέα του δημοσιονομικού συμφώνου, το οποίο "δεν αποτελεί λύση", ενώ η επαναγορά κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί κατά την άποψή του, παρά να είναι "προσωρινό καταπραϋντικό".

    "Εάν η ΕΚΤ καθιστά τη συνέχιση της εφαρμογής πολιτικών λιτότητας όρο χρηματοδότησης, θα έχει ως μόνη συνέπεια την επιδείνωση της κατάστασης του ασθενούς", σύμφωνα με τον Τζόζεφ Στίγκλιτς.

    Για το έτος 2013, ο Αμερικανός οικονομολόγος δεν αποκλείει νέα αναταραχή στην ευρωζώνη.

    [07] Ένα 64σέλιδο ειδικό τεύχος με σκίτσα για τον Μωάμεθ δημοσίευσε το Charlie Hebdo

    Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo δημοσίευσε σήμερα ένα 64σέλιδο ειδικό τεύχος με σκίτσα για την ζωή του προφήτη Μωάμεθ.

    Το εβδομαδιαίο έντυπο δημοσίευσε τον Σεπτέμβριο σκίτσα του Μωάμεθ προκαλώντας διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο που οδήγησαν στο προσωρινό κλείσιμο αρκετών γαλλικών ιδρυμάτων στο εξωτερικό.

    Στο Ισλάμ θεωρείται προσβλητική η δημοσίευση σκίτσων του προφήτη.Η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2: "Δεν είναι ανάγκη να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά".

    Το σαββατοκύριακο, ο εκδότης του περιοδικού Στεφάν Σαρμπονιέ δήλωσε: "Αν ο κόσμος θέλει να σοκαριστεί, θα σοκαριστεί".

    Τον Σεπτέμβριο σημειώθηκαν βίαιες διαδηλώσεις σε χώρες του μουσουλμανικού κόσμου, οι οποίες προκλήθηκαν από την προβολή μίας ταινίας χαμηλού κόστους αμερικανικής παραγωγής, η οποία εμφάνιζε τον προφήτη ως αιμοσταγή γυναικά και παιδεραστή.

    Οι επιθέσεις εναντίον αμερικανικών και δυτικών πρεσβειών προκλήθηκαν από τον σάλο που ξέσπασε για την ταινία, την οποία καταδίκασαν θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες.

    Το 2005 μαζικές διαδηλώσεις ξέσπασαν σε ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο ύστερα από την δημοσίευση από την εφημερίδα της Δανίας, Jyllands-Posten, 12 σκίτσων που διακωμωδούσαν τον προφήτη Μωάμεθ.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [08] Ινδία: Οι δικηγόροι αρνούνται να αναλάβουν την υπεράσπιση των βιαστών της 23χρονης

    Οι δικηγόροι της περιφέρειας στην οποία ανήκει το δικαστήριο στο οποίο θα εκδικαστεί η υπόθεση του βιασμού της 23χρονης ινδής φοιτήτριας, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της το Σάββατο, ανακοίνωσαν σήμερα πως αρνούνται να υπερασπιστούν τους κατηγορούμενους.

    Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της περιφέρειας Σακέτ, που βρίσκεται στο νότιο Νέο Δελχί, θα ανοίξει αύριο την παρουσίαση της έκθεσης των 1.000 σελίδων που έχει ολοκληρώσει η αστυνομία.

    "Αποφασίσαμε πως κανείς δικηγόρος δεν θα αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορούμενων, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν αντιδεοντολογικό", ανακοίνωσε ο Σανζάι Κουμάρ, μέλος του δικηγορικού συλλόγου της περιφέρειας.

    Σύμφωνα με τον Κουμάρ, οι 2.500 δικηγόροι που ανήκουν στο δικαστήριο αποφάσισαν να "κρατήσουν αποστάσεις" για να διασφαλίσουν την "γρήγορη απονομή δικαιοσύνης", που σημαίνει ότι οι συνήγοροι των κατηγορουμένων θα πρέπει να διοριστούν από το δικαστήριο.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [09] Στη δημοσιότητα «Εκθεση Προόδου» για την πορεία της Τουρκίας το 2012

    «Εκθεση Προόδου» για την πορεία της Τουρκίας το 2012 έδωσε στην δημοσιότητα ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τις σχέσεις με τη ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς, για να τονίσει ότι ή αντίστοιχη έκθεση που έδωσε στην δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Οκτώβριο ειναι «υποκειμενική, αβάσιμη και μεροληπτική».

    Ο κ. Μπαγίς απαριθμεί τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έγιναν τα τελευταία 10 χρόνια.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν αρνείται την εντυπωσιακή πρόοδο που έχει σημειωθεί , αλλά επισημαίνει τα όσα υπολείπονται να γίνουν.

    «Ο χθεσινός ασθενής της Ευρώπης ανένηψε και τώρα είναι σε θέση να γράφει ιατρικές συνταγές για την σημερινή Ευρώπη» δήλωσε ό κ. Μπαγίς .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 January 2013 - 11:30:25 UTC