Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έχασε τη μάχη με τη ζωή η νεαρή Ινδή φοιτήτρια που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού
  • [02] «Ο Μόντι θα λειτουργήσει ως στήριγμα της Κεντροαριστεράς», δηλώνει ο Μπερλουσκόνι
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Να μην περιοριστεί η έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ μόνο σ' ένα πρόσωπο
  • [04] Υπευθυνότητα κι όχι πολιτικό τυχοδιωκτισμό ζητάει ο Σ. Κεδίκογλου, από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ

  • [01] Έχασε τη μάχη με τη ζωή η νεαρή Ινδή φοιτήτρια που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού

    Ο θάνατος της 23χρονος φοιτήτριας που πριν από δύο εβδομάδες έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και ξυλοκοπήθηκε μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί προκάλεσε λύπη, θυμό και ντροπή σε όλη την Ινδία.

    Η νέα γυναίκα πέθανε από πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου είχε μεταφερθεί την περασμένη εβδομάδα.

    "Έδωσε μια θαρραλέα μάχη για τη ζωή της, αλλά τα τραύματά της ήταν τόσο σοβαρά που δεν τα κατάφερε", δήλωσε ο Κέλβιν Λοχ, διευθυντής του νοσοκομείου Mount Elizabeth.

    Τη φοιτήτρια Κινησιολογίας βίαζαν επί 40 λεπτά έξι άντρες, οι οποίοι μετά χτύπησαν την ίδια και τον σύντροφό της με σιδερένιους λοστούς και τους πέταξαν από το λεωφορείο στο δρόμο, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Οι έξι δράστες συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά το έγκλημα. Οι πέντε είναι ενήλικες 20 ως 40 ετών και ο ένας είναι μόλις 15 χρόνων. Όλοι τους είναι κάτοικοι παραγκούπολης στο νότιο Δελχί. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα τους απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Σουσιλκουμάρ Σίντε δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλει την αυστηρότερη των ποινών στους δράστες, το συντομότερο δυνατόν.

    Η σορός της 23χρονης, το όνομα της οποία δεν έχει αποκαλυφθεί, θα μεταφερθεί με ναυλωμένο αεροσκάφος στην Ινδία, αργότερα σήμερα, σύμφωνα με τον ινδό πρεσβευτή στη Σιγκαπούρη Τ.Σ.Α Ραγκαβάν.

    Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ινδίας Πρανάμπ Μουχερτζί χαρακτήρισε την κοπέλα "ηρωίδα".

    "Είμαι ιδιαίτερα λυπημένος από την ατυχή κατάληξη αυτού νέου και θαρραλέου κοριτσιού που έδωσε μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για την αξιοπρέπεια και την ζωή της", τόνισε.

    Ο πρωθυπουργός της χώρας Μανμοχάν Σινγκ υπογράμμισε απευθυνόμενος στην οικογένεια της 23χρονης: "Θέλω να πω σε εκείνους και στο έθνος πως αν και εκείνη έχασε τη μάχη για τη ζωή, είναι δικό μας θέμα να διασφαλίσουμε πως ο θάνατός της δεν θα είναι μάταιος".

    Το έγκλημα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και διαδηλώσεις στην ινδική πρωτεύουσα τις περασμένες 12 ημέρες.

    [02] «Ο Μόντι θα λειτουργήσει ως στήριγμα της Κεντροαριστεράς», δηλώνει ο Μπερλουσκόνι

    «Ο Μάριο Μόντι θα λειτουργήσει,ως στήριγμα της Κεντροαριστεράς και δεν σεβάστηκε τις εγγυήσεις, που μας είχε δώσει,όταν ανέλαβε πρωθυπουργός, πριν ένα χρόνο», δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό πρακτορείο Vista.

    O «Kαβαλιέρε» συνέχισε την ανοικτή φραστική επίθεση, κατά του τεχνοκράτη πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ότι «ο Μόντι, ουσιαστικά, αποφάσισε να μπει στην πολιτική, χάνοντας, όμως, μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας του. Διάλεξε να παραμείνει ισόβιος γερουσιαστής και να τεθεί επικεφαλής μιας σειράς κομματίδιων του κεντρώου χώρου».

    Σύμφωνα με τον πρώην μεγιστάνα πρωθυπουργό «η Κεντροαριστερά και το Κέντρο του Μάριο Μόντι θέλουν να συνεχίσουν την οικονομική πολιτική λιτότητας, η οποία οδήγησε την Ιταλία στην σημερινή, ακραία, κατάσταση».

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Να μην περιοριστεί η έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ μόνο σ' ένα πρόσωπο

    «Ένα από μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, που συνδέεται άμεσα με τη διαφθορά, την ελεγχόμενη ανομία, την εκτεταμένη φοροδιαφυγή,που χαρακτήριζαν τη λειτουργία του δικομματικού πολιτικού συστήματος των τελευταίων δεκαετιών, επιχειρείται να περιοριστεί στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται για εμπαιγμό. Για μια εκ νέου προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Η προκαταρκτική για το πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου είναι το λιγότερο στην παρούσα φάση και δεν ικανοποιεί τη λαϊκή απαίτηση για κάθαρση και απόδοση ευθυνών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για τίς εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής.

    Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στρέφεται και εναντίον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. «Αλήθεια ο κ. Βενιζέλος, που υπεξαίρεσε επί μήνες τη λίστα δεν έχει ευθύνες;Το γεγονός ότι η αλλοίωση των στοιχείων της λίστας έγινε επί πρωθυπουργίας του Γ. Παπανδρέου τον καθιστά άμοιρο ευθυνών; Δεν γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός το περιεχόμενο της λίστας; Η Ν.Δ. και ο κ Σαμαράς δεν γνώριζαν πριν και μετά τις εκλογές για την ύπαρξη της λίστας; Γιατί συνέβαλαν με τη στάση τους στην προσπάθεια να αποσιωπηθεί η υπόθεση;», είναι τα ερωτήματα που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

    [04] Υπευθυνότητα κι όχι πολιτικό τυχοδιωκτισμό ζητάει ο Σ. Κεδίκογλου, από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ

    "Οι περιστάσεις απαιτούν υπευθυνότητα και όχι πολιτικό τυχοδιωκτισμό", δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θέμα της λίστας Λαγκάρντ.

    "Η κυβέρνηση κινείται με σοβαρότητα και συνέπεια βάσει συγκεκριμένων στοιχείων και τηρώντας πιστά τις θεσμικές διαδικασίες. Δεν παίζει με τους νόμους και τους θεσμούς και δεν καταφεύγει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν 'εκατοντάδων ονομάτων που είχαν διαγραφεί από τη λίστα Λαγκάρντ'", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 December 2012 - 13:30:26 UTC