Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομολόγησε ο δράστης στην Ξάνθη για τη στυγερή δολοφονία
  • [02] Μικρές σεισμικές δονήσεις, ανατολικά της Πάτρας, σημειώθηκαν το πρωί
  • [03] "Χαροπαλεύει" η ινδή φοιτήτρια που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού
  • [04] Αντιδράσεις για τον απόπλου ιαπωνικών φαλαινοθηρικών στην Ανταρκτική
  • [05] Με ένα ελαφρύ...ταρακούνημα ξύπνησαν το πρωί οι κάτοικοι της Φλώρινας

  • [01] Ομολόγησε ο δράστης στην Ξάνθη για τη στυγερή δολοφονία

    Ύστερα από ολονύχτιες ανακρίσεις, ομολόγησε τη δολοφονία της 33χρονης στην Ξάνθη, ο νεαρός άνδρας που προσήχθη χθες το βράδυ στην Ασφάλεια, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης Γιώργος Γκοδοσίδης.

    Πρόκειται για έναν άνδρα 25-27 ετών, κι όχι 35, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από τις αστυνομικές αρχές, κατά την προσαγωγή του- που διατηρούσε μανάβικο σε κοντινή απόσταση από το πατρικό σπίτι της 33χρονης.

    Αναμένονται ανακοινώσεις για το στυγερό έγκλημα από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

    [02] Μικρές σεισμικές δονήσεις, ανατολικά της Πάτρας, σημειώθηκαν το πρωί

    Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία Πατρών, από τις μικρές σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες και οι οποίες είχαν ως επίκεντρο την περιοχή 'Ανω Καστρίτσι, έξι χιλιόμετρα ανατολικά της Πάτρας.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μεγαλύτερη σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στην 1.20 τα ξημερώματα.

    Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες δονήσεις, που είχαν όμως μικρότερο μέγεθος. Σύμφωνα πάντα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στην περιοχή καταγράφεται μια μικρή σεισμική δραστηριότητα και το φαινόμενο παρακολουθείται.

    [03] "Χαροπαλεύει" η ινδή φοιτήτρια που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού

    Η ινδή φοιτήτρια, ο ομαδικός βιασμός της οποίας έφερε και πάλι στο προσκήνιο τις βιαιότητες κατά των γυναικών στην Ινδία, εκτός από τις βλάβες του εντερικού συστήματος πάσχει από πνευμονική λοίμωξη, έχει υποστεί εγκεφαλικές κακώσεις και " παλεύει με τον θάνατο", ανακοίνωσε η ιατρική ομάδα που την παρακολουθεί στο νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου έχει μεταφερθεί από χθες σε κρίσιμη κατάσταση.

    "Η ασθενής παλεύει με τον θάνατο. Οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν από την ιατρική μας ομάδα κατά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο δείχνουν λοίμωξη στους πνεύμονες και την κοιλιακή χώρα, καθώς και σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις", δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Mount Elizabeth Hospital Κέλβιν Λοχ διευκρινίζοντας ότι πριν από την μεταφορά της από το Νέο Δελχί στη Σιγκαπούρη υπέστη και ανακοπή.

    Η 23χρονη ινδή φοιτήτρια Κινησιοθεραπείας έχει ήδη υποβληθεί σε τρεις επεμβάσεις στην κοιλιακή χώρα μετά την επίθεση που δέχθηκε από έξι άνδρες που την βίασαν, την κτύπησαν με σιδερένιους λοστούς και στη συνέχεια την πέταξαν έξω από το λεωφορείο όπου σημειώθηκε η επίθεση.

    "Παραμένει σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας, με την φροντίδα ιατρικής ομάδας πολλών ειδικοτήτων που εργάζεται χωρίς διακοπή για την σταθεροποίηση της κατάστασής της", πρόσθεσε ο διευθυντής του νοσοκομείου.

    [04] Αντιδράσεις για τον απόπλου ιαπωνικών φαλαινοθηρικών στην Ανταρκτική

    Ένας στόλος ιαπωνικών φαλαινοθηρικών απέπλευσε σήμερα από την Ιαπωνία για την Ανταρκτική για να κυνηγήσει φάλαινες, παρά τις απειλές της οικολογικής οργάνωσης Sea Shepherd (Θαλάσσιος Ποιμένας), ανακοίνωσαν ηGREENPEACE και ο ιαπωνικός Τύπος.

    Το πρακτορείο ειδήσεων Κιότο μετέδωσε πως τρία άλλα φαλαινοθηρικά σκάφη, τα οποία απέπλευσαν από το λιμάνι του Σιμονοσέκι (δυτική Ιαπωνία), θα συναντήσουν στη θάλασσα τη ναυαρχίδα-εργοστάσιο.

    Η ιαπωνική Υπηρεσία Αλιείας δεν θέλησε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές. Δεν αποκαλύπτουμε την ημερομηνία του απόπλου για λόγους ασφαλείας", δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους της.

    Σε μια προηγούμενη ανακοίνωση, η υπηρεσία είχε αναφέρει πως ο στόλος ελπίζει να σκοτώσει ως το Μάρτιο μέχρι 935 μικρές φάλαινες και 50 κοινές φάλαινες.

    Τον ιαπωνικό στόλο περιμένουν στην Ανταρκτική τα μέλη της ένωσης για την υπεράσπιση της φύσης Sea Shepherd, τα οποία έχουν υποσχεθεί να διαταράξουν όσο περισσότερο μπορούν αυτές τις φαλαινοθηρικές επιχειρήσεις.

    Η Sea Shepherd στέλνει σκάφη στην περιοχή για 9η φορά και φέτος έχει επιτύχει μια ανάπτυξη ρεκόρ: τέσσερα πλοία, ένα ελικόπτερο, τρία μη επανδρωμένα αεροπλάνα και περίπου 100 μέλη της.

    [05] Με ένα ελαφρύ...ταρακούνημα ξύπνησαν το πρωί οι κάτοικοι της Φλώρινας

    Με ένα ελαφρύ.... ταρακούνημα ξύπνησαν το πρωί οι κάτοικοι της Φλώρινας λόγω της ασθενούς σεισμικής δόνησης που είχε επίκεντρο λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη.

    Σύμφωνα με το Σεισμολογικό σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ο σεισμός μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 7:50, με επίκεντρο 2 χιλιόμετρα βόρεια της Φλώρινας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 December 2012 - 9:30:23 UTC