Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Βατικανό στηρίζει τον Μόντι
  • [02] Κάχα-Λαμποράλ-Ολυμπιακός 82-74
  • [03] Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για τη "λίστα Λαγκάρντ"
  • [04] Στο 10,3% η ανεργία τον Νοέμβριο στη Γαλλία

  • [01] Το Βατικανό στηρίζει τον Μόντι

    «Η προσωπικότητα του Μάριο Μόντι βρίσκεται σε αρμονία με το αίτημα για μια πολιτική που να χαρακτηρίζεται από υψηλότερο επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο θέλει να κινηθεί ο σημερινός (σ.σ. υπηρεσιακός) πρωθυπουργός και με αυτές τις αξίες απευθύνεται στα κόμματα, πέρα και από το περιεχόμενο του μανιφέστου του»: αυτό είναι το σχόλιο της εφημερίδας του Βατικανού Οsservatore Romano για την ενεργή ανάμιξη στην πολιτική του επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

    Η τοποθέτηση αυτή -εκτιμούν αναλυτές- επισημοποιεί την υποστήριξη της Αγίας Έδρας στην νέα πολιτική προσπάθεια του επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, ο οποίος πλέον αποτελεί ενιαίο σημείο αναφοράς του κεντρώου-καθολικού χώρου.

    [02] Κάχα-Λαμποράλ-Ολυμπιακός 82-74

    Πρεμιέρα με το... αριστερό για τον Ολυμπιακό στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας, με το «ερυθρόλευκο» σερί των 7 διαδοχικών νικών να σταματάει στη Βιτόρια.

    Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 82-74 από την Κάχα Λαμποράλ, στην 1η ημέρα του 6ου ομίλου, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να παρουσιάζει κακό αγωνιστικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο.

    [03] Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για τη "λίστα Λαγκάρντ"

    Την πλήρη διαλεύκανση, της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ», το ταχύτερο δυνατό, όπως απαιτεί το εθνικό συμφέρον, ζητεί το ΠΑΣΟΚ, εξαπολύοντας, ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του οποίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, επιδίδονται σε ένα «κακόγουστο έργο κατασυκοφάντησης προσώπων». Καλεί επίσης την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει άμεσα θέση και να αποδοκιμάσει όσα στελέχη «ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα».

    «Να δώσει απαντήσεις για τις τεράστιες ευθύνες που έχει στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ» είχε καλέσει, νωρίτερα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

    [04] Στο 10,3% η ανεργία τον Νοέμβριο στη Γαλλία

    Κατά 0,9% αυξήθηκε τον Νοέμβριο ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία, ακολουθώντας μία σταθερή ανοδική τροχιά για 19 συναπτούς μήνες, φθάνοντας μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 15ετίας κι ενισχύοντας τις ανησυχίες πως η αγορά εργασίας πόρρω απέχει από την ανάκαμψη.

    Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας καταδεικνύουν ότι ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανθρώπων που δηλώνουν πως αναζητούν εργασία αυξήθηκε κατά 23.900 στα 3,123 εκατ. ανέργους, που είναι ο υψηλότερος αριθμός από το 1988.

    Τα στοιχεία αυτά, που καταδηλώνουν αύξηση της ανεργίας στο 10,3%, δημοσιεύονται σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία η κυβέρνηση πασχίζει να πείσει εργατικές ενώσεις και εργοδότες να συμφωνήσουν στη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας προκειμένου να αναθερμανθεί η ανταγωνιστικότητα και να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης.

    Η εθνική στατιστική υπηρεσία INSEE προέβλεψε αυτόν τον μήνα πως η ανεργία θα αυξηθεί έως στα μέσα του 2013 στα υψηλότερα επίπεδα της 15ετίας, στο 10,9%, υπολογισμός που ανάγκασε τον Σοσιαλιστή πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να ανακρούσει πρύμνα ως προς το σχέδιό του να έχει αντιστρέψει την αρνητική τάση έως τα τέλη του ερχομένου έτους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 December 2012 - 21:30:23 UTC