Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστρέφει νωρίτερα στην Ουάσιγκτον ο Ομπάμα λόγω του...δημοσιονομικού γκρεμού
  • [02] Έλαβε εξιτήριο ο Μαντέλα
  • [03] Καμπανάκι Γκάιτνερ για το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ

  • [01] Επιστρέφει νωρίτερα στην Ουάσιγκτον ο Ομπάμα λόγω του...δημοσιονομικού γκρεμού

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε μια από τις τελευταίες προσπάθειες να αποφευχθεί ο αποκαλούμενος «δημοσιονομικός γκρεμός», που θα οδηγήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες από την αρχή του 2013 σε αναγκαστική λιτότητα, με αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών, κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους να μην σταθούν εμπόδιο στην ψηφοφορία στο Κογκρέσο.

    «Είναι στο χέρι τους, ο ηγέτης της μειοψηφίας της Γερουσίας να μην εμποδίσει την ψηφοφορία και είναι στο χέρι της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος της Βουλής, να επιτρέψει την ψηφοφορία», ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης προς τους δημοσιογράφους που ταξιδεύουν μαζί με τον Ομπάμα.

    Ο αμερικανός πρόεδρος συντομεύει τις οικογενειακές χριστουγεννιάτικες διακοπές στη Χαβάη και μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον, για να διαπραγματευθεί μια συμβιβαστική λύση με τους Ρεπουμπλικάνους και να αποφευχθεί η αναγκαστική λιτότητας στις αρχές Ιανουαρίου.

    [02] Έλαβε εξιτήριο ο Μαντέλα

    Εξιτήριο από το νοσοκομείο έλαβε,ο ιστορικός ηγέτης στον αγώνα κατά του απαρτχάιντΝέλσον Μαντέλα.

    Η νοσηλεία του 92χρονου πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής θα συνεχίσει να γίνεται κατ'οίκονσε προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ.

    Η νοσοκομειακή νοσηλεία τουΜαντέλα ξεκίνησε την 8η Δεκεμβρίου όπου κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσηςέγινε επιτυχής επέμβαση, για χολολιθίαση.

    Ομως, ο ασθενής είχε εισαχθεί στην κλινική λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού.ΟΜαντέλα έχει τιμηθεί με το Βραβείο ΝόμπελΕιρήνης.

    [03] Καμπανάκι Γκάιτνερ για το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες φτάνουν το νόμιμο όριο του δημόσιου χρέους, τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου και γι αυτό πρέπει να ληφθούν «έκτακτα μέτρα» για να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία, δήλωσε την Τετάρτη ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ.

    «Σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι το μέγιστο νόμιμο χρέος θα φτάσει (στο όριο του) την 31η Δεκεμβρίου», ανέφερε ο κ. Γκάιτνερ σε επιστολή του προς τα βασικά μέλη του Κογκρέσου. «Το υπουργείο Οικονομικών θα λάβει σύντομα έκτακτα μέτρα που επιτρέπονται από το νόμο», ανέφερε επίσης στην επιστολή του, ο Τίμοθι Γκάιτνερ.

    Τα μέτρα αυτά ανέρχονται σε 200 δισεκατομμύρια δολάρια, και υπό ομαλές συνθήκες θα δώσουν περιθώριο δύο μηνών στα δημόσια ταμεία, αλλά η «αβεβαιότητα» των διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες εμποδίζει την πρόβλεψη για τη διάρκεια της ζωής τους, ανέφερε επίσης ο κ. Γκάιτνερ.

    Βάσει συμφωνίας μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στις αρχές του Αυγούστου του 2011, το ανώτατο όριο του χρέους των Ηνωμένων Πολιτειών έχει οριστεί στα 16 τρισεκατομμύρια 394 δισεκατομμύρια δολάρια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 December 2012 - 1:30:24 UTC