Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντός χρονοδιαγράμματος η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου
  • [02] "Αλληλεγγύη για τις χώρες που έχουν προβλήματα"
  • [03] Λαϊκή εξέγερση στην ΠΓΔΜ προβλέπει ο Τσερβένκοφσκι

  • [01] Εντός χρονοδιαγράμματος η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου

    Εντός του προγραμματισμού του υπουργείου Οικονομικών, βρίσκεται η διαδικασία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, παρά το γεγονός ότι το χρονικό διάστημα από την εκταμίευση της δόσης έως το τέλος του έτους είναι 7 εργάσιμες ημέρες.

    Σημειώνεται ότι, την προηγούμενη εβδομάδα μεταβιβάστηκαν πιστώσεις 40 εκατ. ευρώ για το Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, προκειμένου να χορηγηθεί εφάπαξ σε 1.200 συνταξιούχους και 255,3 εκατ. ευρώ προς το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου 42 δήμοι της χώρας να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. Ενώ, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, με γοργούς ρυθμούς προχωρά η αξιολόγηση και των υπόλοιπων αιτημάτων, ώστε να δοθεί ρευστότητα στην οικονομία.

    [02] "Αλληλεγγύη για τις χώρες που έχουν προβλήματα"

    Αλληλεγγύη που να έχει νόημα, «αλληλεγγύη που κάτι πρέπει να μετράει», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, για τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ζήτησε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν.

    Μόλις πρόσφατα, σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα, ο κ. Φάιμαν είχε τονίσει την ανάγκη να επιδειχθεί αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, την Πορτογαλία και άλλες χώρες, σε περιόδους που, όπως είπε, αυτές αγωνίζονται, επισημαίνοντας πως αυτό θα είναι το κεντρικό ζήτημα των επόμενων χρόνων, και θα πρέπει να ληφθούν πολλές αποφάσεις.

    [03] Λαϊκή εξέγερση στην ΠΓΔΜ προβλέπει ο Τσερβένκοφσκι

    Μετά τα σημερινά επεισόδια εντός και εκτός της Βουλής της ΠΓΔΜ κατά την εξέταση του προϋπολογισμού για το 2013, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι γνωστοποίησε ότι δεν θα συμμετέχει πλέον στις συνεδριάσεις της Βουλής.

    Ο Τσερβένκοφσκι κάλεσε τους πολίτες της χώρας σε ανυπακοή κατά της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στην ΠΓΔΜ θα υπάρξει «λαϊκή εξέγερση», όμοια με εκείνη που εκδηλώθηκε στη Σερβία στις 5 Οκτωβρίου 2000, η οποία οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

    Το βράδυ,ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα κατηγόρησε τον Τσερβένκοφσκι για απόπειρα πραξικοπήματος κατά της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας.

    ΟΓκρούεφσκι σημείωσε ότι η προσπάθεια τουΤσερβένκοφσκι να προκαλέσει, σήμερα, αναταραχή στη χώρα απέτυχε παταγωδώς και εμποδίστηκε από τους ίδιους τους πολίτες της χώρας που βγήκαν στους δρόμους για να αποδοκιμάσουν τον αρχηγό της αντιπολίτευσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 December 2012 - 19:30:29 UTC