Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ της άμεσης εκλογής του προέδρου της ΕΕ ο Σόιμπλε
  • [02] Άνοιξε ο δρόμος για εκλογές στην Ιταλία
  • [03] Αβραμόπουλος: Χαιρέκακες δηλώσεις δεν ταιριάζουν σε ηγέτες
  • [04] Η εξιχνίαση ζωοκλοπής αποκάλυψε οπλοστάσιο
  • [05] Εύκολα στους "16" ο Αστέρας Τρίπολης
  • [06] Στον τελικό οι «ερυθρόλευκοι»

  • [01] Υπέρ της άμεσης εκλογής του προέδρου της ΕΕ ο Σόιμπλε

    Την προτίμησή του στην άμεση εκλογή των ευρωπαϊκών διοικητικών οργάνων και του προέδρου της ΕΕ από τους πολίτες, κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ και της Γαλλίας, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι οι εκλεγμένοι πρέπει, αν είναι δυνατόν, να μιλούν καλά αγγλικά.

    Σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Ζονταγκτσάιτουνγκ, ο Σόιμπλε δήλωσε: «θα επιθυμούσα να είχαμε μια ημέρα ευρωπαϊκή κυβέρνηση εκλεγμένη από το Κοινοβούλιο, όπως η Μπούντεσταγκ εκλέγει τον Γερμανό καγκελάριο. Ή έναν Ευρωπαίο πρόεδρο που να εκλέγεται από τον λαό, όπως στη Γαλλία, ή την Αμερική».

    Στην αντίρρηση του δημοσιογράφου πως οι πολίτες της Ευρώπης μόλις και μετά βίας θα μπορούσαν στο σύνολό τους να καταλάβουν τον εκλεγμένο τους πρόεδρο όταν μιλά, ο υπουργός απάντησε:«μπορούμε να γίνουμε κάλλιστα κατανοητοί ακόμη κι εάν δε μιλούμε τέλεια ο ένας τη γλώσσα του άλλου. Η πλειονότητα των νέων στην Ευρώπη καταλαβαίνουν τα αγγλικά. Και στις περισσότερες από τις διεθνείς επιχειρήσεις ομιλείται αποκλειστικώς η αγγλική. Λοιπόν, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

    [02] Άνοιξε ο δρόμος για εκλογές στην Ιταλία

    Ο πρόεδρος της δημοκρατίας της Ιταλίας διέλυσε τη βουλή σήμερα, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, ανοίγοντας τον δρόμο για την διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών το Φεβρουάριο.

    «Μόλις υπέγραψα το διάταγμα για τη διάλυση της βουλής», δήλωσε ο πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στους δημοσιογράφους, μετά τις διαβουλεύσεις τις οποίες είχε νωρίτερα με τους πολιτικούς αρχηγούς.

    Ο Μόντι παραιτήθηκε χθες, περίπου δύο μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του, αφού η κυβέρνησή του έχασε την υποστήριξη του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Η ημερομηνία των εκλογών, η οποία αναμένεται ευρέως ότι θα είναι η 24η Φεβρουαρίου, θα αποφασιστεί από την κυβέρνηση του Μόντι, που παραμένει στην εξουσία σε υπηρεσιακό ρόλο.

    [03] Αβραμόπουλος: Χαιρέκακες δηλώσεις δεν ταιριάζουν σε ηγέτες

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Τ. Ερντογάν, σχετικά με την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε:

    «Χαιρέκακες δηλώσεις, που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία, δεν ταιριάζουν σε ηγέτες και μάλιστα γειτόνων, που λένε ότι επιθυμούν την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης. Οι οικονομικές κρίσεις είναι σαν τις πανδημίες, δεν γνωρίζουν σύνορα και δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσουν την πόρτα. Για αυτό απαιτούνται μετρημένα λόγια.

    Όσο για τα περί πώλησης νησιών, φοβούμαι ότι όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν, ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες. Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή. Και τα ιστορικά έθνη, όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό καλά θα κάνει να μην το ξεχνά κανείς».

    Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός ερωτηθείς σε τηλεοπτική συνέντευξη για τις βαθμολογήσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης, που πρόσφατα αναβάθμισαν το ελληνικό χρέος ενώ επιμένουν στην χαμηλή βαθμολόγηση της Τουρκίας είπε : «Δεν είναι δυνατόν να συμφιλιωθώ με τους οίκους αυτούς. Είναι πλήρως πολιτικοποιημένοι. Η Ελλάδα έχει βουλιάξει και ανεβάζουν την βαθμολογία της κατά έξι μονάδες, ενώ της Τουρκίας με το σταγονόμετρο....αυξάνουν κατά έξι βαθμίδες, την βαθμολογία μίας χώρας που πουλάει τα νησιά της»

    [04] Η εξιχνίαση ζωοκλοπής αποκάλυψε οπλοστάσιο

    Εξιχνιάστηκε η υπόθεση ζωοκλοπής των εκατόν εβδομήντα προβάτων που διαπράχθηκε το βράδυ της 20 προς 21 Δεκεμβρίου στο Ροδάκινο του Δήμου Αγίου Βασιλείου, με δράστη 46χρονο κτηνοτρόφο από το Ρέθυμνο, οποίος στο ποιμνιοστάσιό του είχε κρυμμένα...όπλα.

    Μετά τη χθεσινή καταγγελία για τη ζωοκλοπή από τον 27χρονο κτηνοτρόφο που παραβιάστηκε το ποιμνιοστάσιο του, η αστυνομική έρευνα, οδήγησε τις αρχές στον εντοπισμό, στην Τοπική Κοινότητα Δαφνέδων του Δήμου Μυλοποτάμου, του Ι.Χ. φορτηγού το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην διάπραξη της ζωοκλοπής. Τα στοιχεία του οχήματος ιδιοκτησίας 46χρονου, οδήγησαν τους αστυνομικούς στην ταυτότητα του δράστη αλλά και σε έρευνα στο ποιμνιοστάσιο του.

    Εκεί και σε βοηθητικούς χώρους ιδιοκτησίας του, σε περιφραγμένο χώρο, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν: «Ένα πολεμικό οπλοπολυβόλο μάρκας RPD type 56 ρωσικής κατασκευής και προέλευσης, διαμετρήματος 7,62χ39mm, ένα πιστόλι μάρκας MAKAROV ρωσικής κατασκευής και προέλευσης, διαμετρήματος 9χ18mm, με έξι πλήρη φυσίγγια στη γεμιστήρα του, μία πλήρη και εύχρηστη χειροβομβίδα ρωσικής κατασκευής και προέλευσης, ένα κυνηγετικό όπλο (δίκαννο) μάρκας BAIKAL, ρωσικής κατασκευής και προέλευσης, διαμετρήματος CAL 12, το οποίο κατείχε παράνομα και οκτακόσια ογδόντα δύο πλήρη φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

    [05] Εύκολα στους "16" ο Αστέρας Τρίπολης

    Εύκολη ήταν η επικράτηση του Αστέρα Τρίπολης επί της Λάρισας με 4-1 και η πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα, Ατρόμητος-Ολυμπιακός Βόλου.

    Το πρώτο ματς για την 3η φάση της διοργάνωσης είχε λήξει ισόπαλο 0-0 και οι Αρκάδες σήμερα επιβλήθηκαν με τέρματα του Ναβάρο (13'), αυτογκόλ του Παπαγεωργίου (45΄), Ράγιος (49'), Καλαντζή (75'). Οι Θεσσαλοί απλώς μείωσαν με τον Φρανκού (85').

    [06] Στον τελικό οι «ερυθρόλευκοι»

    Θέση στο τζάμπολ του τελικού του Κυπέλλου θα πάρει για 17η φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός, μετά την άνετη νίκη πρόκριση, 87-55, επί της Καβάλας, στο κλειστό της Καλαμίτσας, σε νοκ άουτ ημιτελικό. Οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν το 10ο τρόπαιο στο θεσμό και 3ο τα τελευταία τέσσερα χρόνια στις 10 Φεβρουαρίου απέναντι στο νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στον κάτοχο του τίτλου και πολυνίκη του θεσμού Παναθηναϊκό με τον ΚΑΟ Δράμας.

    Τα δεκάλεπτα: 6-23, 19-48, 36-65, 55-87


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 December 2012 - 17:30:33 UTC