Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην κυκλοφορία το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα
  • [02] Αισιόδοξος για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη ο Βάιντμαν

  • [01] Στην κυκλοφορία το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα

    Τερματίζεται, από σήμερα, η ταλαιπωρία των οδηγών που μετακινούνταν από και προς την Καλαμάτα μέσω Παραδεισίων, μετά την παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος της εθνικής οδού Τρίπολης - Καλαμάτας, στην περιοχή της Τσακώνας -το οποίο παρέμεινε κλειστό εδώ και 3 χρόνια λόγω έργων- παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Υποδομών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη και του αναπλ. υπουργού Στ. Καλογάννη.

    Θα υπάρχει μόνο μία μικρή παράκαμψη στο σημείο κατασκευής της μεγάλης γέφυρας, όπου βυθιζόταν ο δρόμος. Ο χρόνος της διαδρομής Αθήνα- Καλαμάτα (250 χλμ) θα μειωθεί περίπου κατά τριάντα λεπτά, στις 2 ώρες, από 2 ώρες και 30 λεπτά που είναι σήμερα.

    Με την παράδοση του τμήματος Παραδείσια- Τσακώνα αποδίδονται σε πλήρη κυκλοφορία και οι Ανισόπεδοι Κόμβοι Παραδεισίων και Κυπαρισσίας, καθώς και το τμήμα από την Τσακώνα μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Κυπαρισσίας που κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο της Σύμβασης Παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και Λεύκτρο-Σπάρτη.

    Η κατασκευή του τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα, μήκους 11,5 χλμ, ξεκίνησε στις αρχές του 1990 από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και παραδόθηκε σε κυκλοφορία την άνοιξη του 2000. Τον Φεβρουάριο του 2003 εκδηλώθηκε η ευρεία κατολίσθηση της Τσακώνας με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μεγαλόπολης-Καλαμάτας.

    «Χαίρομαι που παραδίδεται σήμερα στην κυκλοφορία ο δρόμος Παραδείσια-Τσακώνα. Είναι ένα έργο μάλιστα στην ιδιαίτερη εκλογική περιφέρεια του πρωθυπουργού, του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον. Με αυτό το έργο ουσιαστικά, με την εξαίρεση μιας γέφυρας, ολοκληρώνεται ο δρόμος Κόρινθος-Καλαμάτα και η διαδρομή Αθήνα-Καλαμάτα θα είναι πια δύο ώρες. Χωρίς καμία αμφιβολία το έργο αυτό είναι ένα «ταλαιπωρημένο έργο», με την κατολίσθηση στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και στη συνέχεια με όποια προβλήματα παρατηρήθηκαν», δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης μετά την παράδοση του έργου.

    Ο υπουργός σημείωσε ότι η ολοκλήρωσή του, «είναι μια αχτίδα αισιοδοξίας γενικότερα για τα τεχνικά έργα», εξέφρασε τη βεβαιότητα «ότι τους επόμενους μήνες και τα υπόλοιπα έργα των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων θα ξεπεράσουν τα προβλήματα τα οποία έχουν και από τον Απρίλιο θα μπουν μπουλντόζες».

    [02] Αισιόδοξος για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη ο Βάιντμαν

    "Βήματα προόδου" έχουν σημειωθεί στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας Γιενς Βάιντμαν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο οικονομικό περιοδικο "Wirtschaftswoche".

    "Υπάρχουν όμως ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν στις επιμέρους χώρες" διευκρινίζει, ενώ αναφέρει ότι πρέπει να προχωρήσει και η περαιτέρω επεξεργασία του θεσμικού πλαισίου της νομισματικής ένωσης.

    Ο κ. Βάιντμαν εκτιμά ως θετική την αύξηση της ανταγωνιστικότητας ορισμένων χωρών, αλλά τοποθετεί την Ελλάδα στον αντίποδα της Ιρλανδίας και δηλώνει ότι η χώρα έχει ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά της. Επισημαίνει, παράλληλα, ότι η οικονομία μιας χώρας δεν είναι δυνατό να υποστηρίζεται συνεχώς με οικονομική βοήθεια από τις άλλες χώρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 December 2012 - 13:30:28 UTC