Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] S&P: Στο "CCC" παραμένουν τέσσερις ελληνικές τράπεζες
  • [02] Νέες συναλλαγές μέσω του TAXIS net
  • [03] Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στον Παναθηναϊκό

  • [01] S&P: Στο "CCC" παραμένουν τέσσερις ελληνικές τράπεζες

    Παρά την πρόσφατη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, δεν αναβάθμισε και διατήρησε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση στο «CCC» για την Εθνική, τη Eurobank, την Alpha Bank και την Πειραιώς.

    Ο διεθνής οίκος στην έκθεση του, αναφέρει ότι «αν και πιστεύουμε ότι η πιστοληπτική αξιοπιστία της Ελλάδας επωφελήθηκε από την αποφασιστικότητα της ευρωζώνης να επαναφέρει την οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα και να διατηρήσει την συμμετοχή της στην ευρωζώνη, πιστεύουμε ότι οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες που αξιολογήσαμε μάλλον θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν σημαντικούς κινδύνους στο πιστωτικό τους προφίλ».

    Παράλληλα, ο οίκος Standard & Poor's ανακοίνωσε ότι οι προοπτικές για τα τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα παραμένουν αρνητικές, γεγονός που αντανακλά την εκτίμηση ότι υπάρχει η πιθανότητα να υποβαθμίσει την αξιολόγηση οποιασδήποτε εκ των τεσσάρων τραπεζών, καθώς πιστεύει ότι υπάρχει ακόμα μια στις τρεις πιθανότητα να αθετήσουν τις υποχρεώσεις τους.

    [02] Νέες συναλλαγές μέσω του TAXIS net

    Μια σειρά από νέες συναλλαγές μέσω του TAXIS net θα μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι με τις νέες υπηρεσίες που θέτει σε εφαρμογή η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

    Έτσι όπως ανακοινώσε η ΓΓΠΣ:

    Από την Δευτέρα 17/12/2012 η Γ.Γ.Π.Σ.έχει ενεργοποιήσει με τον τίτλο «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» νέες συναλλαγές για τους χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της. Έτσι οι χρήστες του TAXISnet μπορούν να εμφανίσουν στην οθόνη του υπολογιστή τους:

    -Τις βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. ατομικές οφειλές τους εκτός ρύθμισης. Στην ενότητα αυτή παρέχονται πληροφορίες για την γενική εικόνα των ατομικών οφειλών των φορολογούμενων καθώς και α στοιχεία που αφορούν τις δόσεις εξυπηρέτησής της

    -Το Προσωπικό Φορολογικό Ημερολόγιο με τη λήξη των προθεσμιών για το εισόδημα, το ΦΠΑ, τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, τους παρακρατούμενους φόρους και τα τέλη και τους ειδικούς φόρους

    - Τα στοιχεία μητρώου Φυσικών και Νομικών Προσώπων καθώς και τα στοιχεία του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με τις νέες υπηρεσίες που ενεργοποιήθηκαν και θα ενεργοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους μέσω των Τραπεζών και των ΕΛ.ΤΑ., επιτρέποντας την κατάργηση των ταμείων στις ΔΟΥ.

    [03] Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στον Παναθηναϊκό

    Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 28 εκατ. ευρώ, με έκδοση 93.333.350 νέων μετοχών (με τιμή 0,34 η κάθε μία) αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οπως αναμενόταν, οι νυν μέτοχοι παραιτήθηκαν από το δικαίωμα προτίμησης στην ΑΜΚ (η οποία θα ολοκληρωθεί στις 4 Ιανουαρίου), καλώντας τον πρίγκιπα Φεϊζάλ -την «Αυτού Υψηλότητα», όπως τον χαρακτηρίζουν στην ανακοίνωση- να καταβάλει τα χρήματα αυτά, όπως έχει δεσμευθεί, ώστε να πάρει τον έλεγχο της ΠΑΕ.

    Παράλληλα, η γενική συνέλευση αποφάσισε τη μείωση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ από 20 σε 11.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 December 2012 - 19:30:26 UTC